Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איש קבע מחפש כיוון חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כותב את הפוסט בלב כבד לאחר שהתייעצתי עם כל הסביבה הקרובה שלי, הבעיה שבסביבה שלי אין מביני עניין בתחום התעסוקה שלי ולכן הגעתי לפה, בידיעה שאנשי הפורום עובדים בכל קשת התפקידים הקיימים.

קצת עליי:

בן 26, חבר פורום מאז שאני בן 16 (נחסמתי בעבר ושיניתי משתמש 😀).

גר בטבריה, משרת בחיל האוויר משנת 2015, כרגע בדרגת רס״ל.

משמש בתור סגן מפקד מחלקת מחשוב ביחידה מאוד מבצעית בצפון, אחראי הדרכה גפי, נאמן בטיחות באש ואחראי משמרת במידת בצורך.

המחלקה אחראית על כל שירותי הIT, helpdesk, וירטואליזציה, מולטימדיה,חומרה, התקנות, זיווד ועוד.

השכלה - הנדסאי אלקטרוניקה,תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מערכות מידע (מסיים השנה).

הכל במכללות ממוצעות ומטה.

מבחינה מקצועית אני בטופ בעולם הנגדים, שלב מקצועי 12, גמול השתלמות, מוסמך כל מה שאפשר בתחום שלי. מצטיין מערך פעמיים, מצטיין מפקד חיל האוויר.

יושב על תקן למובהק.

הבעיה שלי - אם להשוות לעולם העסקי, הגעתי לשלב הדעיכה, לא יכול יותר להמשיך ככה. הצבא בעיני מתנהל בצורה נוראית, השכר לא מתגמל ועולה בצורה איטית למרות כל התוספות האפשריות.

שבתות, לילות, הגנת ישובים, הקפצות.

לא בנוי לזה יותר, כל תחושת שליחות שהייתה לי התמוגגה.

יתרונות קיימים , אבל זה בטל בששים לעומת החסרונות. 

מחפש מה לעשות עם עצמי הלאה, מה הייתם ממליצים לי לחפש?

בגדול כל מה שאני רוצה זה לעבוד בתחום הhelpdesk , התמיכה, ההטמעה , ההדרכה.

אבל שואף לתפקיד ניהולי, מנהל מוקד, מנהל צוות וכדומה.

אשמח לשמוע את דעתכם, אם אני טועה, אם אני בכיוון, מה נכון ומה לא.

כיום השכר עומד על 11,500 (ברוטו), עליה של אחוז בשנה, בדרגה הבאה עוד 3 שנים המשכורת תעמוד על 14,000.

שואף כבר עכשיו להגיע ל14.

תודה וסליחה על החפירה.

• רעיון טוב! 2

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל אין לך מה לחפש בצבא, במיוחד עם נסיון ב-IT ושני תארים.
תשים רגע את הנסיון והישגים צה''ליים שלך בצד, הם לא שווים הרבה באזרחות, תתחיל לעבוד בתמיכה/IT בחברת תוכנה (לא חברת תקשורת או תחום אחר), תלמד כמה שנים מה זה עולם הייטק ותחליט לבד לאן אתה רוצה להתקדם. אתה צעיר וסיימת לימודים, אז אתה בהחלט יכול להרשות לעצמך לקחת את הזמן הזה על מנת להבין איפה אתה רוצה להיות בעתיד.

פורסם

מעבר בין בסיסים אפשרי בימינו? אני לא מציע פשוט מעניין אותי אם קיימת כזו אפשרות.

אני לא יבלבל את השכל אלא יגיד ישר כוח ובהצלחה. אתה בכיוון הנכון. 

עוד יותר חשוב תדאג לשמור על יחסים טובים אולי בחוץ לא יהיה כיף כמו שזה נראה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

האמת - עם הנדסאי אלקטרוניקה, תואר ראשון ועוד מעט שני במערכות מידע, רקע בIT והטמעת מערכות, לא ברור מה אתה עדיין עושה בצבא.

על פניו נשמע שבאזרחות יחטפו אותך לתפקיד עם משכורת פי 2 אם לא יותר.

לפני 8 שעות, Boltik כתב:

תתחיל לעבוד בתמיכה/IT בחברת תוכנה (לא חברת תקשורת או תחום אחר)

לדעתי - אל.

זה לא ייתן לך שום דבר. הלפדסק זה לא תפקיד למישהו עם תואר שני במערכות מידע.

לפני 8 שעות, GABIUBOGI כתב:

בגדול כל מה שאני רוצה זה לעבוד בתחום הhelpdesk , התמיכה, ההטמעה , ההדרכה.

אבל שואף לתפקיד ניהולי, מנהל מוקד, מנהל צוות וכדומה.

נראה לי שאתה לא מעריך את עצמך מספיק.

אני חושב שעם ההשכלה שלך אתה מסוגל ליותר מלהיות מנהל מוקד טלפוני.

לפני 5 שעות, aa123 כתב:

יאללה הסבה ל-DEVOPS. אחלה משכורות.

זה יכול להיות כיוון נחמד.

אני הייתי גם בודק את התחום של פיתוח BI

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 שעות, aa123 כתב:

יאללה הסבה ל-DEVOPS. אחלה משכורות.

אכן, מצטרף, נראה שאתה מתאים גם המשכורת ההתחלתית תהיה (כנראה) גבוהה מ14K, אח"כ הקפיצות הם הרבה יותר גבוהות,

מה שכן העבודה המתגמלת נמצאת במרכז ותצטרך להתחיל לנסוע או לעבור דירה (וכמובן הוצאות גדולות יותר),

אחד מהצוות שעבדתי איתו (גם לא בחור צעיר) בעבר גם נסע ועדיין נוסע כל יום ממושב ליד שדרות להרצליה, השקיע, התקדם (התחיל בQA ועכשיו עבר בחברה לprofssional services ) ועושה יופי של שכר, טס הרבה ומבחינתו נהנה מאוד.

פורסם

נתחיל בזה שההנדסאי לא שווה כלום, אצלי אני כבר לא מציין את זה בקורות חיים.

אם אתה רוצה לצאת החוצה לעולם הגדול ולהייטק בפרט כנראה שהכיוון שלך כמו שאמרו פה הוא DEVOPS, אם תלך לכיוון שאתה חושב (helpdesk) המשכורת לא תהיה יותר גבוה בהרבה והתנאים היו הרבה פחות טובים.

תואר ראשון במערכות מידע למייטב זכרוני זה לא תואר במדעי המחשב או הנדסה ולכן יהיה לך קשה להיכנס לתפקיד DEVOPS ללא ניסיון בתכנות, יש לך ניסיון בתכנות?

שלא כמו החברה פה בפורום אני ממליץ לך להתחיל להתכונן ולהתראין לתפקיד DEVOPS תוך כדי הצבא ולא לעזוב ואז לחפש את עצמך בחוץ.

תהליך הראיונות בהייטק יכול לקחת הרבה זמן ולהיות מאד מתסכל אז לא להתייאש ולהמשיך להתכונן לראיונות ולשלוח קורות חיים.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

זה לא ייתן לך שום דבר. הלפדסק זה לא תפקיד למישהו עם תואר שני במערכות מידע.

אף אחד לא יתן לו תפקיד ניהולי ללא רקע או ניסיון. לתואר שני (במיוחד בניהול) יש משמעות כשרוצים להתקדם לתפקידים בחברה גדולה ברמה ראש קבוצה פלוס. עד אז, זאת רק תוספת נחמדה לקורות חיים ולא מעבר לכך. כרגע הסיכוי שיתנו לו תפקיד ניהולי בחברה אזרחית הוא לא גדול, כי הוא צריך הסתגלות לאזרחות, לדינמיקה אירגונית וכדומה.
הוא יכול להתקבל לאירגון גדול כלשהו ש-IT זה לא העיסוק העיקרי שלהם, להתקדם מהר לניהול והיתקע שם, כי באירגונים כאלו אין לאנשי IT לאן להתקדם.
לכן ההמלצה שלי זה להיכנס לעולם התוכנה בתפקיד זוטר, להכיר את המערכת, תפקידים וכו' ואז לקבל החלטות.

פורסם

עצם זה שהחלטת שאתה רוצה לעבור תפקיד אתה כבר בדרך הנכונה.

אני לא חושב שהתארים שלך כל כך רלוונטים לעולם ההייטק.

יש לך אפשרות לעבור עוד הסמכות? אבנט כחול? לעבור ליחידת אופק? יכול לתת לך עוד הרבה כלים..

פורסם

למרות שזה כיוון עקרוני טוב, הפער הטכני לדבאופס יכול להיות משמעותי. אתה כן צריך להבין מה להשלים כדי להתקדם לשם במידה וזה מעניין אותך.

הרבה לפני זה, לא הייתי ממליץ לאף אחד להשאר בצבא בשום תפקיד אף פעם. זו כנראה המסגרת הכי מפגרת שיש בישראל, וזה לא יהיה קל יותר עם השנים, כשהפער העקרוני בינך לבין דור תורן של בני 18 ילך ויתרחב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 שעות, DareDevil כתב:

מעבר בין בסיסים אפשרי בימינו? אני לא מציע פשוט מעניין אותי אם קיימת כזו אפשרות.

אני לא יבלבל את השכל אלא יגיד ישר כוח ובהצלחה. אתה בכיוון הנכון. 

עוד יותר חשוב תדאג לשמור על יחסים טובים אולי בחוץ לא יהיה כיף כמו שזה נראה.

אפשרי אבל חסר משמעות עבורי, אני כרגע במקום שהוא אחלה אבל ממנו אני אלך רק לאזרחות.

ותודה!

לפני 7 שעות, motizkn כתב:

נתחיל בזה שההנדסאי לא שווה כלום, אצלי אני כבר לא מציין את זה בקורות חיים.

אם אתה רוצה לצאת החוצה לעולם הגדול ולהייטק בפרט כנראה שהכיוון שלך כמו שאמרו פה הוא DEVOPS, אם תלך לכיוון שאתה חושב (helpdesk) המשכורת לא תהיה יותר גבוה בהרבה והתנאים היו הרבה פחות טובים.

תואר ראשון במערכות מידע למייטב זכרוני זה לא תואר במדעי המחשב או הנדסה ולכן יהיה לך קשה להיכנס לתפקיד DEVOPS ללא ניסיון בתכנות, יש לך ניסיון בתכנות?

שלא כמו החברה פה בפורום אני ממליץ לך להתחיל להתכונן ולהתראין לתפקיד DEVOPS תוך כדי הצבא ולא לעזוב ואז לחפש את עצמך בחוץ.

תהליך הראיונות בהייטק יכול לקחת הרבה זמן ולהיות מאד מתסכל אז לא להתייאש ולהמשיך להתכונן לראיונות ולשלוח קורות חיים.

בהצלחה.

אכן התארים שלי הם יותר ניהוליים ופחות טכנים, פחות מתאים לי תכנות.

מה שאתה אומר נכון אני אכן לא הולך לעזוב עד שלא יהיה לי התקדמות ממשית במקום עבודה כלשהו.

לפני 7 שעות, Boltik כתב:

אף אחד לא יתן לו תפקיד ניהולי ללא רקע או ניסיון. לתואר שני (במיוחד בניהול) יש משמעות כשרוצים להתקדם לתפקידים בחברה גדולה ברמה ראש קבוצה פלוס. עד אז, זאת רק תוספת נחמדה לקורות חיים ולא מעבר לכך. כרגע הסיכוי שיתנו לו תפקיד ניהולי בחברה אזרחית הוא לא גדול, כי הוא צריך הסתגלות לאזרחות, לדינמיקה אירגונית וכדומה.
הוא יכול להתקבל לאירגון גדול כלשהו ש-IT זה לא העיסוק העיקרי שלהם, להתקדם מהר לניהול והיתקע שם, כי באירגונים כאלו אין לאנשי IT לאן להתקדם.
לכן ההמלצה שלי זה להיכנס לעולם התוכנה בתפקיד זוטר, להכיר את המערכת, תפקידים וכו' ואז לקבל החלטות.

פחות מעוניין בעולם התוכנה, למדתי כמה שפות תכנות אבל זה ממש לא מושך אותי, בטח שלא להתעסק כל יום. מקסימום לכתוב סקריפט פה סקריפט שם.

לפני 7 שעות, boy23 כתב:

עצם זה שהחלטת שאתה רוצה לעבור תפקיד אתה כבר בדרך הנכונה.

אני לא חושב שהתארים שלך כל כך רלוונטים לעולם ההייטק.

יש לך אפשרות לעבור עוד הסמכות? אבנט כחול? לעבור ליחידת אופק? יכול לתת לך עוד הרבה כלים..

לצערי אני בתחתית של ההיררכיה הטכנית בחיל, אפשר לעבור תפקידים וללמוד עוד ועוד אבל לא מאמין שזה יתן לי ערך מוסף באזרחות.
הגדרת נתבים, מתגים אני יודע גם מהעולם שלי. מרכזיית טלפונים אני מאמין שאפשר ללמוד בשבוע.

לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

למרות שזה כיוון עקרוני טוב, הפער הטכני לדבאופס יכול להיות משמעותי. אתה כן צריך להבין מה להשלים כדי להתקדם לשם במידה וזה מעניין אותך.

הרבה לפני זה, לא הייתי ממליץ לאף אחד להשאר בצבא בשום תפקיד אף פעם. זו כנראה המסגרת הכי מפגרת שיש בישראל, וזה לא יהיה קל יותר עם השנים, כשהפער העקרוני בינך לבין דור תורן של בני 18 ילך ויתרחב.

אתה לא מבין אפילו כמה, אני אומנם רק שנת 95 אבל אני מרגיש שאני כבר לא מצליח לנהל שיחה נורמאלית עם יליד 2000 ומעלה.

נניח ואני פחות מעוניין להתעסק בתכנות, אין משרות שיכולות לספק שכר דומה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 19 דקות, GABIUBOGI כתב:

פחות מעוניין בעולם התוכנה, למדתי כמה שפות תכנות אבל זה ממש לא מושך אותי, בטח שלא להתעסק כל יום. מקסימום לכתוב סקריפט פה סקריפט שם.

אז אני מפספס, במה אתה כן מעוניין? בשביל להיות מנהל אתה חייב להכיר את התחום שאתה הולך לנהל אותו, לפחות בתפקיד הניהולי הראשון. אתה לא צריך להיות מומחה בתחום, אבל אתה חייב היכרות רוחבית וראיה מערכתית + יכולות הובלה.
אם אתה רוצה להישאר בתחום ה-HELPDESK, אז תוכל להגיע לתפקיד ניהולי די מהר, אבל זה יהיה תפקיד אחרון שלך, כי אין הרבה גופים שיש להם צוות HELPDESK משמעותי. בנוסף לכך, צוות כזה בדרך כלל לא מכניס כסף לחברה והרבה פעמים יסבול ממחסור במשאבים. זה שם אותך כמנהל למצב לא נעים של כיבוי שריפות תמידי ושחיקה מהירה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, Boltik כתב:

אז אני מפספס, במה אתה כן מעוניין? בשביל להיות מנהל אתה חייב להכיר את התחום שאתה הולך לנהל אותו, לפחות בתפקיד הניהולי הראשון. אתה לא צריך להיות מומחה בתחום, אבל אתה חייב היכרות רוחבית וראיה מערכתית + יכולות הובלה.
אם אתה רוצה להישאר בתחום ה-HELPDESK, אז תוכל להגיע לתפקיד ניהולי די מהר, אבל זה יהיה תפקיד אחרון שלך, כי אין הרבה גופים שיש להם צוות HELPDESK משמעותי. בנוסף לכך, צוות כזה בדרך כלל לא מכניס כסף לחברה והרבה פעמים יסבול ממחסור במשאבים. זה שם אותך כמנהל למצב לא נעים של כיבוי שריפות תמידי ושחיקה מהירה.

מסוג המידע שלשמו פתחתי את השרשור,תודה!

אני קצת אחדד את עצמי, אני לא אברח מקוד אבל אני לא מעוניין שזה יהיה מרכז העיסוק שלי.

הבנה בסיסית אני מסכים חשוב מאוד.

שירותי קצת, תמיכה,הדרכה,הטמעה,הגדרות ציודי תקשורת מכל הסוגים, וירטואליזציה,מולטימידה.

אלה הדברים שאני הכי רוצה לעסוק בהם, מעוניין להתקדם, להוביל לנהל , ללמוד דברים חדשים.

אם אני מצליח לנהל נוער אין סיבה שלא אצליח לנהל בוגרים עם ראש ורצון אמיתי לעשות את העבודה שלהם.

כמו כן הייתי רוצה לעסוק באבטחת רשתות, אין לי יותר מידי ידע חוץ ממוצרי קצה, הכרת סוגי תקיפה והבנת הרעיון המרכזי לצערי.

פספסתי לפני חודשיים משרה מעולה בחברה ביטחונית מובילה בקריות של חקירת אירועים רשתיים עם משכורת טובה ואנשים טובים.

הודעתי להם שויתרתי כי נתתי לצבא עוד צ'אנס אבל הבנתי שטעיתי.

פורסם

אתה רוצה יותר מדי :) 

1. הדרכה - זה תחום נפרד. בדומה לניהול, אתה חייב להבין במקצוע שאתה מדריך מהניסיון האישי. גם אין בזה יותר מדי מסלולי התקדמות.
  2. תמיכה,הטמעה,הגדרות ציודי תקשורת מכל הסוגים, וירטואליזציה,מולטימידה. - תפקיד של טכנאי. לא צריך תואר לזה, צריך להכיר את המוצר. גם כאן אין יותר מדי קידום.
  3. אבטחת רשתות - יכול להיות תחום מעניין עם פוטנציאל לקידום ניהולי, אם אתה משלב את זה עם אבטחת מידע בכללי.
לפני 15 דקות, GABIUBOGI כתב:

אם אני מצליח לנהל נוער אין סיבה שלא אצליח לנהל בוגרים עם ראש ורצון אמיתי לעשות את העבודה שלהם.

כמה שאתה טועה :) 

פורסם
לפני 35 דקות, GABIUBOGI כתב:

מסוג המידע שלשמו פתחתי את השרשור,תודה!

אני קצת אחדד את עצמי, אני לא אברח מקוד אבל אני לא מעוניין שזה יהיה מרכז העיסוק שלי.

הבנה בסיסית אני מסכים חשוב מאוד.

שירותי קצת, תמיכה,הדרכה,הטמעה,הגדרות ציודי תקשורת מכל הסוגים, וירטואליזציה,מולטימידה.

אלה הדברים שאני הכי רוצה לעסוק בהם, מעוניין להתקדם, להוביל לנהל , ללמוד דברים חדשים.

כמו כן הייתי רוצה לעסוק באבטחת רשתות, אין לי יותר מידי ידע חוץ ממוצרי קצה, הכרת סוגי תקיפה והבנת הרעיון המרכזי לצערי.

פספסתי לפני חודשיים משרה מעולה בחברה ביטחונית מובילה בקריות של חקירת אירועים רשתיים עם משכורת טובה ואנשים טובים.

הודעתי להם שויתרתי כי נתתי לצבא עוד צ'אנס אבל הבנתי שטעיתי.

למה שלא תנסה להרים טלפון אליהם ולנסות לסגור משהו בכל זאת?

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...