Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד 2 יורד מהפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, תחבצ כתב:

אפשר לראות מקור לידיעה ?

יש מלא רמזים אפילו ב WSJ .

https://getjerry.com/auto-news/subprime-car-loans-are-seeing-wave-of-defaults

אבל זה אוסף של ידיעות.למשל במדינת וושינגטון 10% מהלווים בפיגור של חודש ויותר . כלומר הרכב בקרוב יחזור לבנק. שיא זה כינוסים בעשור האחרון אם לא יותר מזה. 

אבל זה בדיוק המידע שהבנקים נמנעים מלספר. צנעת הפרט ותירוצים אחרים. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • תגובות 514
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, save כתב:

יש מלא רמזים אפילו ב WSJ .

https://getjerry.com/auto-news/subprime-car-loans-are-seeing-wave-of-defaults

אבל זה אוסף של ידיעות.למשל במדינת וושינגטון 10% מהלווים בפיגור של חודש ויותר . כלומר הרכב בקרוב יחזור לבנק. שיא זה כינוסים בעשור האחרון אם לא יותר מזה. 

אבל זה בדיוק המידע שהבנקים נמנעים מלספר. צנעת הפרט ותירוצים אחרים. 

מחכה לראות את זה קורה, מחכה ומצפה :) והלוואי גם בארץ
למרות שנראה לי שלא יקרה כלום, אפילו הכתבה מלפני חודשיים ולא שמענו על זה עדיין מילה.

פורסם (נערך)

כאמור זה מצרף של ידיעות מודיעיניות המתחברות לתמונה גדולה יותר של רכבי יד2 בארה"ב. אתמול ראיתי באתר אמריקאי את גרף זמן עמידה למכונית במגרשים שונים . כלומר עד שמגיע פראייר שקונה אותה. ( נכון שבארץ המגרשים הגדולים מסלפים נתונים אבל בארה"ב לא מקובל לזייף). מפתיע לראות שכבר 5 שבועות ברציפות שהזמן עולה . וזה כבר שינוי מגמה .  זה יצור עוד לחץ על המגרשים להוריד מחיר ולהפטר מהנבלה וההלוואה שמאחוריה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

למי שיש את תוסף HANDZ יכול לעקוב אחרי השתנות המחיר של הרכב המוצע למכירה + מועד הפירסום המקורי של המודעה.

סיפורי ה 20K מעל המחירון הם בדיחה לא מוצלחת וניתן לראות את הרשימה הארוכה של הטסלות המוצעות למכירה , חלקן עומדות בלוח כבר מספר חודשים ללא דורש.

גל הפיטורים בהייטק מוריד משמעותית את הכסף הפנוי לצעצועים יקרים,  זה כבר מגיע לשוק המשומשות , צריך פשוט להתעלם מרעשי הרקע של בעלי ענין בתחום הרכב, להמתין בסבלנות עוד קצת ואז לטעמי הכוח יחזור שוב לקונה , ההימע יגדל, הביקוש יקטן והמחיר כמו בכל ענין של ביקוש והיצע יירד...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה לא משנה שהמודעה עומדת חודשים הם מבחינתם עדיין נוסעים על הרכב ואם ימצאו פראייר ימכרו ואם לא אז ישארו עם הרכב, אני לא חושב שאלו אנשים שרוצים למכור אלא לעשות רווח קל ומהיר במידת האפשר

• אהבתי 2
פורסם

זה עליה מינורית, אחוז נוסף של ריבית על 100 אלף שקל ל5 שנים מעלה את התשלום החודשי ב80 שקלים בלבד, זה לא יגרום לאנשים לזרוק רכבים או להתפשר בקניה

פורסם (נערך)

אבל העלו אותה כבר שלושה פעמים ועושה רושם שזה הטרנד הנוכחי, כלומר הולכות להיות עוד.

וזה לא רק בהלוואות (בפרט לרכישת רכב).

תוסיף את זה לעליית המחירים הכללית ואני חושב שזה יכול לשנות את הטרנד.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, Lior_Django כתב:

אבל העלו אותה כבר שלושה פעמים ועושה רושם שזה הטרנד הנוכחי, כלומר הולכות להיות עוד.

וזה לא רק בהלוואות (בפרט לרכישת רכב).

תוסיף את זה לעליית המחירים הכללית ואני חושב שזה יכול לשנות את הטרנד.

דיברתי על זה אתמול עם מישהו.

יש קטע כזה אצל הישראלים שלא ממש מעניין אותם המחיר וכאלה.

כשהם יראו מישהו שמוכר משהו בשוק הם יוציאו לו את המיץ שיוריד במחיר.. אבל ברכישת דירה ששם באמת הכסף הגדול הישראלים הם הכי פרייארים . הם ישלמו פי וכמה וכמה מערך הדירה האמיתי.

למה? אנשים חיים בבועה. בועה של הלוואות . ברגע שהוא רואה כסף X יוצא בחודש והוא מסתדר עם זה - מתאים לו.

לא מעניין שבסוף זה יצא הרבה יותר יקר. 

גם ברכישת הרכבים החדשים. אנשים לוקחים הלוואות בלון ועוד ועוד לא מעניין אותם עוד 80 שקל בחודש.

העיקר שזה רכב חדש.

פורסם
לפני 8 דקות, mcshmupi כתב:

מי קובע מהו ה "ערך האמיתי" של הדירה? או של רכב לצורך העניין?

מי שמשלם. אם שילמו, כנראה שזה המחיר ההוגן. אף אחד לא חייב לקנות (בהנחה ואין איזה מחסור היסטרי בסחורה)

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 22 דקות, mcshmupi כתב:

מי קובע מהו ה "ערך האמיתי" של הדירה? או של רכב לצורך העניין?

יש לך משפחה שגרה בברלין לדוגמא עם כל הדברים שיש בארץ  ובדירה יותר גדולה בחצי מחיר..

פורסם

נכון רק שאתה לא חי בברלין.

ואם שם השיקול הוא כל מדינה אחרת באירופה, פה השיקול לרוב השכירים, זה אבטלה ובית גדול או פרנסה ובית קטן (במקרה הטוב)

וכמובן שנקודת הפתיחה של המשפחה שלך משפיע על כמה הטווח הזה גמיש.

אבל אם זה יימשך, כמה אתה תוכל לעזור לילדים שלך ? וכמה הם יוכלו לעזור לילדים שלהם ?

אז ברור שבנקודה מסויימת זה חייב להיעצר, להתפוצץ, או שהמשכורות יעלו בהתאם. 

• אהבתי 2
פורסם

נושא מחירי הדירות לצערנו זו מלחמה בתחנות רוח. אתה מוצא דירה שנראית לך, המוכר מבקש מחיר, וכשאתה נזקק למשכנתא, שמאי קובע מחיר לעיתים נמוך יותר , אבל לבנק זה לא משנה כל עוד יש לך יכולת החזר והיקף ההלוואה עומד בקריטריונים של הבנק. אבל אף אחד לא מוותר ואנשים לוקחים הלוואות גדולות יותר העיקר לא להפסיד את הדירה.

אבל ככל שעובר הזמן ערכי הדירות עולים ולכן כמעט בכל נקודת זמן , עשית עיסקה סבירה ככל שאתה יכול לעמוד בהחזר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, netanel1014 כתב:

יש לך משפחה שגרה בברלין לדוגמא עם כל הדברים שיש בארץ  ובדירה יותר גדולה בחצי מחיר..

מחירים נקבעים לפי ביקוש והיצע
אם מה שאתה אומר הוא נכון אני מסיק מזה שבברלין יש היצע גדול יותר של דירות.
יבנו יותר דירות בארץ (ספציפית באיזורי הביקוש), ירדו המחירים.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תוכן חדש...