Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד 2 יורד מהפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל תלוי איך מציגים בארץ את הדברים.

בהתחלה באמת היה מחסור, כמו שאתם מציינים, מגרשים ריקים וכו'.

אני זוכר שחברים שלי בפייסבוק שהם עובדים בכל מיני מגרשים (בעיקר של החברות הגדולות, אוטוסנטר כלמוביל וכו') פרסמו שהם מחפשים רכבים לקנייה מיידית יד2.

אבל כמה אפשר למרוח תירוצים של "השוק רותח השוק רותח"? ברגע שאנשים לא יצליחו למכור, המחירים יירדו. אנשים קונים במחירים גבוהים כי הם חושבים שהשוק לוהט וכל רכב זו מציאה.

שתי דוגמאות מקרובי משפחה שעכשיו קנו שני רכבים חדשים - הראשון סוזוקי קרוסאובר 2014, לא זוכר כמה המחירון, אני זוכר שהוא סיפר לי שהלך לראות רכב כזה מאישה מבוגרת. צבע דהוי, טסט עוד חודש, צמיגים גמורים, ברקסים גמורים, אין היסטוריית טיפולים. שאל אותה כמה את רוצה? ביקשה 10 מעל המחירון. שאל אותה למה מחיר כזה גבוה? התשובה שלה הייתה שהשוק רותח ואם הוא לא יקנה הרכב יחטף עד מחר. אישה מבוגרת שלא ידעה שהצמיגים שלה ישנים, טוענת שהשוק רותח והרכב יחטף. מאיפה קיבלה את המידע הזה? מטפטופים ושטיפת מוח בארץ.

באותו יום הלך לראות קרוסאובר אחרת, שפורסמה בערך שבוע, יד 00 אחרי טיפול וטסט צמיגים חדשים, אבל פגמי חניה שלא שווה לתקן. כמעט מושלם. כמה רצה המוכר? מחירון. אחרי דין ודברים הצליח להוריד עוד אלפייה או 2, לא זוכר בדיוק.

קרוב משפחה אחר חיפש סיוויק הצורה החדשה, 2013-2014. הרכב פורסם חודש (ראיתי באמצעות תוסף Handz לכרום). ביקש 5 מעל מחירון. יד 00 וכו' וכו'. אז אותו קרוב משפחה ידע שהרכב מפורסם הרבה זמן. שאל אותו - אתה מעדיף למכור לי עכשיו בפחות מהמחירון, או להישאר עם האוטו עוד חודש? מה יותר משתלם לך?

בסוף קנה במחירון פחות 2.

זכור לי על עוד מקרה לפני כחצי שנה עם מיצובישי ASX 2018, המוכרת רוצה להחליף לרכב חדש, ביקשה קצת מעל מחירון (אבל האוטו היה באמת שווה את זה). כשנשאלה למה - "אני יודעת שהשוק רותח וזה רכב סופר מבוקש". מעניין איך היא יודעת מה מצב השוק כשכל 3 שנים היא עושה טריידאין לרכב חדש. 

לא שאני בא לצאת פה נגד נשים חלילה, אלו פשוט מקרים אמיתיים שראיתי בעיניים איך אנשים משתמשים בטיעונים שהם שומעים כל היום בלי באמת לנסות להוכיח אותם. או לפחות שיהיו מודעים לעצמם. באיזה עולם רכב שצריך תיקונים בסדר גודל של 3000-4000 ש"ח צריך לקבל מחירון+10?

ברגע ששטיפת המוח בארץ תיגמר (וזה לא יקרה מהר אצל העם הישראלי. ראה ערך "פגו וסיטוראן מפוצצים בעיות חשמל" או "טיפול רגיל בגרמניות הוא מאוד יקר" או "רק טויוטה קורולה!!!111!!") השוק יחזור לעצמו לאט לאט. זו דעתי.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

Ford Fiesta 2014 Manual

• תגובות 514
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים

נראה שכרגע יש מלאי, אבל יש מוכרים שעדיין חיים על אדי המשבר

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השברולט הזה מוצע למכירה במשך למעלה מחצי שנה? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 דקות, zaf כתב:

השברולט הזה מוצע למכירה במשך למעלה מחצי שנה? 

אל תתפלא , יש הרבה מאוד שברולטים שעומדות חצי שנה + למכירה.

א. בגלל שזה שברולט והאמינות לא מי יודע מה .

ב. אנשים דורשים מחירון על שברולט וזה לא ריאלי.

פורסם (נערך)

שוק משוגע? לא יודע... פירסמתי את הרכב מלפני חודשיים+ ולאחר מס' ימים הסרתי כי לא הגיע טלפון אחד. מאז הוא הספיק לתפוח בעוד 6K~ במחירון.
העלתי השבוע את הרכב מחדש ללוחות ברביעיה מעל למחירון (למשוקלל שסתם דורס לי כמעט עשיריה כי הרכב נרכש באפ"ק אני אפילו לא מתייחס כמו רבים אחרים בלוחות, שלא תגידו "העלפע הזה שכותב את הכינוי שלו מוזר סתם גרידי") ; טלפון אחד לא התקבל בשלושה ימים, אפילו לא הודעת "תוריד לי 20, לוקח בלי בדיקה מה לרשום ב moovit" בצ'אט של יד2.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

תלוי מה אתה מוכר. יש רכבים עם ביקוש מאוד חזק עדיין.

חבר פירסם אתמול סוזוקי קרוסאובר 2014 יד ראשונה קמ יחסית נמוך (קצת פחות מ10k בשנה) בכמה אלפים מעל המשוקלל.

לא אוטו שמור בצורה קיצונית, אבל כן מטופל לפי הספר ובלי תאונות חריגות וכו.

הרכב נמכר היום בפחות ממה שפורסם אבל עדיין מעל המחירון המשוקלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, farkash7 כתב:

תלוי מה אתה מוכר. יש רכבים עם ביקוש מאוד חזק עדיין.

חבר פירסם אתמול סוזוקי קרוסאובר 2014 יד ראשונה קמ יחסית נמוך (קצת פחות מ10k בשנה) בכמה אלפים מעל המשוקלל.

לא אוטו שמור בצורה קיצונית, אבל כן מטופל לפי הספר ובלי תאונות חריגות וכו.

הרכב נמכר היום בפחות ממה שפורסם אבל עדיין מעל המחירון המשוקלל.

מאזדה 3 פרימיום, מטופלת לפי הספר + היסטוריה שמורה לרבות קבלות, שום תאונות ודרמות, קילומטראז' נמוך, רכב שעל פניו אמור להיות יותר מבוקש מחיטה באוקראינה - כלום ושום דבר.

ובעסה. בת הזוג שלי (לימים) היתה מוכנה לרצוח בשביל קרוסאובר שכזו.

פורסם (נערך)

אל תתבאס. הסוזוקי משעממת ונראית נורא לטעמי.

כן ישיבה קצת גבוהה ומזגן גיבור אבל פשוט שיעמום טוטאלי. לא ברור לי האהבה של עם ישראל לרכב הזה.

לגבי הרכב שלך מוזר מאוד. לפי השמועות רכב מבוקש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מאזדה מבוקשת? בכלל לא בטוח!

אני עוקב אחרי כל דגמי מאזדה בתקווה למצוא משהו שמור במחיר הגיוני.. וממש לא לחוץ לעשות זאת.

נתחיל מזה שכמעט כל מאזדה שעולה ללוח מתומחרת הרבה מעל משוקלל. אלו שמתפרסמות במחיר הגיוני נחטפות מהר. ואלו שלא פשוט מעלות אבק ביד 2.

אנשים מנסים למכור שבועות על שבועות ולא מצליחים..

לכן המסקנה חד משמעית : מחיר מחירון גבוה ומוכרים שחושבים שהם מחזיקים תכשיט ביד.

• רעיון טוב! 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מה שהוא אמר

המחירון של מזדה מראש גבוה יותר ומשקלל פנימה את הביקוש, ומוכרים שמבקשים מעל המחירון טועים

יוצאת מהכלל זו טויוטה

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

מאזדה מבוקשת? בכלל לא בטוח!

זו גם דעתי. עם זאת, המשוקלל של הרכב בלוי איזאק תפח הבוקר (1.7) ב 4K, אז כעת אני "גרידי-lite".

פורסם

מסכים שזה מאוד קשור לרכב…

חבר מנסה למכור לקסוס ux250h f-sport מלוקקת למות בת שנה וחצי,

הכל חדש, ציפוי נאנו, קילומטראז׳ יותר מסביר אפילו לא גבוה,

ביקש קצת מעל משוקלל, שני טלפונים בשבועיים.

אני מכרתי את הטיגואן שלי תוך יום בלי לפרסם בכלל ובלי בדיקה, 12 מעל למחירון המשוקלל..

🤷🏻

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

זה גם תלוי בזמינות רכב חדש אצל היבואן. ברכב שזמין לרכישה (כמו מאזדה שפחות נפגע ממשבר השבבים) או בעל זמן המתנה סביר הסיכוי לקבל מעל מחירון הוא נמוך כי רבים יעדיפו כבר להוסיף כסף ולקנות חדש מאשר לקנות משומש במחיר לא הגיוני.

• תוכן חדש...