Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 

לראשונה נכשלתי טסט (זיהום אוויר[כל השאר תקין ועבר]). 

פרטי רכב

הונדה סיוויק 2005 אוטומט 

ק"מ 422000

הערכים ממש גבוליים וניראה לי די בדיחה שלא עשו במקום בדיקה חוזרת לוודא (אחוז סטייה).

1154662913_WhatsAppImage2021-10-03at14_21_15.thumb.jpeg.18c6837ea3f88b86318ccb953c011c79.jpeg

האם יש מה לעשות בנושא ? להוסיף תוסף ? או פשוט לגשת לטסט חוזר ולעקוב אחרי ההנחיות פה

תודה .

פורסם

תן איזה נסיעה נמרצת ב D3 במשך רבע שעה ומיד אחרי זה כשהממיר עוד חם תנסה בדיקה חוזרת, זה עולה 24 שקל, יש סיכוי שתעבור.

פורסם (נערך)

שים תוסף דלק ותן נסיעה עצבנית ותחזור. אם בא לך ללכת עוד יותר רחוק אבל די פשוט תעמוד בחנייה עם אוטו קר דחוף לאגזוז צינור מים בלחץ נמוך (וזה מאוד חשוב לא גבוה) אתה תראה פיח שחור במים שנתקע בממיר יוצא, תפעיל את האוטו סע קצת ותן פתיחות עצבניות שכל המים יצאו. עושים את זה המון בדיזלים ישנים.

לדעתי גם הפעלה של המזגן באותו הרגע תוסיף טיפה לזיהום אז אולי עדיף לכבות אותו לבדיקה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם

לא חייב אפילו לנסוע.

תחזיק רגל על הגז 2500-3000 סל"ד למשך כחצי שעה.

וסע לטסט,

לפני הכניסה לטסט תדאג לחמם היטב את האוטו ותן גז כדי לחמם את הממיר הקטליטי.

כנראה תעבור.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

.

פורסם

קראתי את השירשור שצורף ויש שם נקודה שאשמח להתייחסות אליה:

- "אנלייזר לא תקין/לא מכויל/מושך אוויר - האנלייזר במכון הרישוי אמור לעבור כיול בכל בוקר וכיול תקופתי של מכון התקנים. במידה ויש ספק לגבי תקינות האנלייזר של מכון הבדיקה אין הרבה מה לעשות, חוץ מלגשת שוב לבדיקה ביום אחר ובמסלול בדיקה אחר ולקוות לטוב. כמו כן, כדאי לוודא שפיית הדגימה של האנלייזר תיהיה כמה שיותר עמוק בתוך האגזוז."

אני די בטוח שלפני כמה שנים טובות, כשבדקו לי זיהום אוויר בטסטף הטסטר דווקא משך את האנלייזר החוצה קצת, ואני לתומי חשבתי שזה רק ישפר את התוצאות ושהוא בא לקראתי.

זה באמת קריטי שידחפו אותו כמה שיותר עמוק לאגזוז?

כמו כן, ארצה להוסיף קצת בנוגע ל -ערכי למבדה נמוכים (תערובת עשירה)

- "טמפרטורת עבודה של הרכב - אחד מהחיישנים המשמשים את מערכת ההזרקה ברכב הוא חיישן הטמפרטורה. חיישן זה מודד את טמפרטורת המנוע באופן רציף וכאשר המנוע קר הוא מדווח חזרה למחשב ההזרקה שמבצע העשרה של התערובת, פעולה שדומה לפעולת הצ'וק ברכבים עם קרבורטור. במידה והגעתם לפני שהרכב הספיק להגיע לטמפרטורת עבודה או שהרכב התקרר במהלך ההמתנה לבדיקה ייתכן וזאת הסיבה למדידה הנמוכה. במקרים אחרים חיישן טמפרטורת מנוע לא תקין גורם לקריאה שגויה ולהעשרת תערובת מיותרת.

זאת נקודה מצויינת, אך היא מסתמכת על כך שהבעיה היחידה של טמפרטורת עבודה היא חיישן טמפרטורה, ולצערנו כנראה שיש עוד גורמים שיכולים לגרום לבעיה בחום המנוע - כמו תרמוסטס שנתקע פתוח ומקרר את המנוע מהרגע שהנעת, זכיתי לתקלה כזאת, החלפת תרמוסטס העלימה את הקוד של הממיר.

כבר חתמתי...

פורסם
לפני שעה, Shab00 כתב:

אם בא לך ללכת עוד יותר רחוק אבל די פשוט תעמוד בחנייה עם אוטו קר דחוף לאגזוז צינור מים בלחץ נמוך (וזה מאוד חשוב לא גבוה) אתה תראה פיח שחור במים שנתקע בממיר יוצא, תפעיל את האוטו סע קצת ותן פתיחות עצבניות שכל המים יצאו. עושים את זה המון בדיזלים ישנים.

יש איזה קישור או הסבר לשיטה הזו? נגיד לצורך הדיון האקדמי שזה עובד, איך בדיק המים עולים עד לממיר שנמצא איזה חצי מטר גבוה יותר מפתח האגזוז?

ומה הקשר לניקוי פיח ממסנן חלקיקים של דיזל? 

פורסם

אתה צודק, יש ממירים שהם מעל הגובה של היציאה של האגזוז ויש כאלו בגובה ויש אפילו רכבים עם שני ממירים שהראשון למעלה והשני למטה (צירפתי תמונה של פורסטר שבגובה של כל שאר האגזוז).

אצלי באוטו שעשיתי יצא גם קצת שחור אבל לא המון.

OEM-CONV-007_g_256d6caf-0e20-4578-8430-8133845ee6f5_2000x.jpg

פורסם

טוב, אני לא מתיימר להיות מבין גדול בבמירים קטליטיים, מה שאני יודע זה שממיר מתבצע תהליך כימי של פירוק החומרים המזהמים בכמה שלבים, באמצעות מתכות יקרות (קטליזטורים) שיש בממיר. 

ירידה ביעלות הממיר היא לדעתי בגלל שחיקה, שריפה והתיישנות של המתכות האלו ואז התהליך הכימי פחות יעיל  ולא בגלל שהוא נסתם בפיח. 

זה בניגוד למסנן חלקיקים של דיזל שמסנן פיח ונסתם בפיח עם הזמן. 

פורסם
לפני 6 שעות, om2 כתב:

לא חייב אפילו לנסוע.

תחזיק רגל על הגז 2500-3000 סל"ד למשך כחצי שעה.

וסע לטסט,

לפני הכניסה לטסט תדאג לחמם היטב את האוטו ותן גז כדי לחמם את הממיר הקטליטי.

כנראה תעבור.

בהצלחה

בדיוק. שים לב לא לכבות את הרכב כשאתה נכנס למכון.

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

טוב, אני לא מתיימר להיות מבין גדול בבמירים קטליטיים, מה שאני יודע זה שממיר מתבצע תהליך כימי של פירוק החומרים המזהמים בכמה שלבים, באמצעות מתכות יקרות (קטליזטורים) שיש בממיר. 

ירידה ביעלות הממיר היא לדעתי בגלל שחיקה, שריפה והתיישנות של המתכות האלו ואז התהליך הכימי פחות יעיל  ולא בגלל שהוא נסתם בפיח. 

זה בניגוד למסנן חלקיקים של דיזל שמסנן פיח ונסתם בפיח עם הזמן. 

חלק מהבלאי הוא באמת מהדברים שציינת אבל עוד גורם שקורה עם הזמן זה פיח שנוצר מפליטה שהוא לא מצליח להתמודד איתה שהממיר לא בטמפרטורה/תערובת עשירה. כמובן שבחיי רכב יש המון רגעים של שני המקרים במיוחד ברכב קר אז זה נגרם גם עם הזמן.

להבנתי גם התוספים שמוכרים לנקות ממירים מנסים להישרף במנוע לגז שכנראה יפריד את הפיח הקיים, הממיר הוא כמו כוורת וחריצים שנסתמים לא מטהרים את הפליטה כי היא לא עוברת בהם.

מים זה לא פתרון קסם אבל פיח לא עקשן כן הוא ירכך ויוביל החוצה, ממה ששמעתי אבל לא ניסיתי זה השרייה במדלל צבע ואציטון זה מה שבאמת מוציא הכל אבל זה דורש פירוק וגם מאוד מוגזם אם אין בעיה אמיתית.

פורסם

עידכון

אז הגעתי לטסט חוזר.

ביצעתי את כל הפעולות שהמליצו + תוסף הנ"ל :

https://www.autonahariya.co.il/items/3342725?gclid=Cj0KCQjwwY-LBhD6ARIsACvT72NoGI39F34c5M2ezn_Z6-wxZneGHb3-7u90i3BRs4SGuojNb2eRtKgaAllFEALw_wcB

הגעתי לטסט והרכב שוב נכשל ע"פ הבוחן (לא ראיתי את התוצאה). 

בהתחלה אמר לי "תעשה  ניקוי מצערת ותחזור", אח"כ אמר תעשה בדיקה חוזרת והעביר אותי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...