Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חיפשתי לקנות רכב חדש וקראתי על הדגמים השונים באינטרנט. החלטתי שטויוטה יאריס נראית מתאימה. חיפשתי רכב קטן, בטיחותי, אמין וזול לתחזוקה. יאריס נראתה כעונה היטב על הדרישות. אז הלכתי לסוכנות מכירות. מעבר לזה שגיליתי שכלל אין מכוניות במלאי וצריך להירשם לרשימת המתנה, אם רוצים להזמין, עלו לי תהיות לגבי המושב. מה שהציק לי קצת זאת משענת הגב. נראה שעם השנים היא נהיית יותר ויתר מתעקלת פנימה, כנראה בגלל הבטיחות. הרגיש לי שהיא טיפה לוחצת לי על הגב משני הצדדים בחלק העליון-אמצעי. אני ממש לא טיפוס גדול, כך שזה מפתיע שזה קורה. היו לי לפני זה מחשבות על לשלם מקדמה ולהירשם לרשימת ההמתנה, אבל אני קצת פוחד שלא יהיה לי נוח עם המושב. זה לא משהו דרמטי, אבל יש משהו קצת מציק. כשאני חוזר ליאריס הישנה מאוד שלי, המושב מרגיש הרבה יותר נוח. זה קורה בקיץ עם חולצה דקה. אני תוהה עם בחורף זה לא יחמיר. מצד שני, אולי דווקא אני אתרגל למושב או שהמושב יתרכך? אני תוהה האם כדאי לי לחפש רכב אחר בגלל זה. בכל שאר הפרמטרים הוא נראה מתאים בול.
למישהו עוד לא נוח עם משענת הגב?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

מושב זה עניין אינדיווידואלי. של הקודמת היה דיי קרש, לא קורה לי הרבה שאני יוצא מרכב אחרי נהיגה עם כאבי גב, ויוצא לי לנהוג בלא מעט רכבים, אבל ביאריס הקודמת זה קרה.

לגבי ענייני מלאי, בדוק אצל היבואנים המקבילים, לפחות אצל אחד מהם אני יודע שיש יאריס הייבריד במלאי.

פורסם

ליאריס מושבים קשיחים, לכן אם לא התחברת בהתחלה, לא הייתי רוכש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, Mike808 כתב:

מושב זה עניין אינדיווידואלי. של הקודמת היה דיי קרש, לא קורה לי הרבה שאני יוצא מרכב אחרי נהיגה עם כאבי גב, ויוצא לי לנהוג בלא מעט רכבים, אבל ביאריס הקודמת זה קרה.

לגבי ענייני מלאי, בדוק אצל היבואנים המקבילים, לפחות אצל אחד מהם אני יודע שיש יאריס הייבריד במלאי.

הייתי אתמול באוטומקס. אמרו לי שהאחרונה נמכרה לפני שבוע ואין יותר, ואין גם צפי להגעה. לא מצאתי מידע על יבואן נוסף שמייבא.

לפני שעתיים, yulianx כתב:

הבעיה היא לא הקשיחות, אלא זה שהמושב ממש מקופל פנימה ומרגיש צר מדי בחלק מסוים. יש לי יאריס ישנה מהדגם הראשון, והמושבים שלה סבבה לגמרי. אין שם בעיה כזאת בכלל. כשהייתי בסוכנות טויוטה, ניסיתי גם רכבים אחרים. באייגו המושבים דומים יותר לרכבים ישנים, ואין איתם בעיה בכלל. אייגו אבל עם רמת בטיחות נמוכה וגם קטנה מאוד, אז זה לא מה שאני מחפש. ניסיתי גם רכבים גדולים יותר, כמו ראב4. מבנה המושבים מזכיר את היאריס, אבל איכשהו הם הרגישו לי נוחים יותר. לא ידעתי להגיד אם ועד כמה המושבים שם שונים, אבל הם הרגישו בסדר. נראה לי אבל סתם מיותר לקנות רכב גדול ויקר, שאני לא צריך, בגלל זה. באוטומקס ניסיתי גם איזה רכב של סקודה שהיה להם, ושם המושבים הרגישו נוחים.
ביאריס זה לא היה משהו מטורף, אבל היה משהו מציק במושב הזה. אני פשוט פוחד שאם הרגשתי את זה בישיבה של חצי דקה ברכב עומד, זה עלול להיות גרוע הרבה יותר בנסיעות ארוכות. קשה לי להעריך אם ועד כמה זה יהיה משמעותי. אולי אלך לבדוק גם רכבים של חברות אחרות.

פורסם

שוב אגיד, אם בהתחלה זה לא מרגיש טוב לא הייתי קונה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לגולף מושבים קשיחים,ליאריס מושבים מאבן ובכל מקרה מושב יכול להיות קשיח ונוח, העניין זה המבנה שלו.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

נוחות נסיעה זה אכן הצד הפחות חזק שלה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

התכוונתי שניסיתי גם את המושבים ב-C-HR, והם איכשהו הרגישו נוחים יותר, למרות שנראו דומה. כתבתי בטעות ראב4. יש באמת הבדל בין המושבים של יאריס\קורולה\C-HR?

העניין עם המושב ממש מוזר כי מעולם לא זכור לי שמושב של רכב הרגיש לי לא נוח, לא כנהג ולא כנוסע, וזאת בעיה שלא ציפיתי לה.

פורסם

יש הבדל עצום לדעתי בין המושבים של היאריס לch-r באחרון היה לי מאוד נוח לשבת, הקורולה במקום השני, ויאריס אחרונה.

פורסם
בתאריך 27.8.2021 בשעה 08:58, traveler1 כתב:

בל היה משהו מציק במושב הזה. אני פשוט פוחד שאם הרגשתי את זה בישיבה של חצי דקה ברכב עומד, זה עלול להיות גרוע הרבה יותר בנסיעות ארוכות. קשה לי להעריך אם ועד כמה זה יהיה משמעותי. אולי אלך לבדוק גם רכבים של חברות אחרות.

החשש שלך מוצדק. ולא הייתי קונה רכב שכבר באולם התצוגה היה לי לא נוח. 

ממליץ לבדוק קיה סטוניק 1400.

עונה על הצרכים והיתה לי מאוד נוחה בנסיעת המבחן. 

רק שהיא תהיה פחות חסכונית מיאריס היברידית. 

אופציה נוספת היא ההונדה ג'אז. 

הייתי גם בוחן את המושבים ביאריס קרוס, אולי הם שונים מהיאריס הרגילה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הקרוס הייבריד לדעתי יקר בהגזמה. הסטוניק באמת אפשרות טובה ואם חיסכון בדלק לא מאוד קריטי אז גם יונדאי וניו יכול להיות אופציה.

סוזוקי איגינס בגרסה ההיברידית מגיע עם מערכות בטיחות ונשמע כמו אופציה שיכולה להתאים.

גם הסוויפט ההיברידית מגיעה עם אבזור בטיחות מלא אבל גם איתו היא זכתה רק ב-4 מתוך 5 כוכבים במבחן ריסוק.

פורסם

אלך לראות עוד רכבים, נראה לי יונדאי i20 וסוזוקי סוויפט. אולי עוד משהו?

אני רוצה רכב שיתן תמורה טובה למחיר. אני יכול לקנות גם רכב יקר יותר, אבל חבל לי לשלם סתם, אלא רק עם התועלת שווה את העלות הנוספת.  אני לא צריך רכב גדול. זה סתם עוד כסף, עוד צריכת דלק, יותר קשה למצוא חניה בעיר וזה סתם עוד זיהום אוויר וצריכת משאבים. לרכב גדול יש יתרון בבטיחות, כך שאולי אפשר לשקול בכל זאת, אבל סה"כ חשבתי שהגודל של היאריס מתאים. אני לא נוסע הרבה, וממה שהבנתי במצב הזה בנזין יותר משתלם מהיברידי. היאריס נראה טוב על הנייר, עד שמגיעים למושב, שלא מרגיש לי נוח. מבחינת בטיחות יש את מבחני הבטיחות ויש את מערכות הבטיחות הממוחשבות(רמת האבזור הבטיחותי). אתם יודעים להגיד אילו רכבים בסגנון הזה יתנו רמה טובה של בטיחות ואמינות גבוהה? אני יודע שפעם היפניות היו אמינות והאירופאיות לא, וזה היה די מובהק. שמעתי טענות שזה השתנה. זה נכון? כדאי להתמקד ביפניות וקוריאניות או להסתכל גם על אירופאיות? אם כן, אילו?

פורסם

חוזר על ההמלצה על קיה סטוניק 1400. הרכב האולטימטיבי למי שמחפש ראש שקט לאורך זמן. ונוסע בעיקר בעיר. 

אופציות אמינות שכדאי לבדוק הן מאזדה 2 וסוזוקי סוויפט. 

ההמלצה מיועדת למי שנרתע מגיר רובוטי ומנוע טורבו. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...