Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי איזה דגמים, למשל ב208 יש גיר יפני, וגם בקודמת.

אבל כן הייתה ברצועת טיימינג עד שהחליפו לרצועה חדשה ב2017, היא יכלה להתפורר.

קליאו דור קודם הייתה עם גיר לא הכי אמין ותביעה לגבי צריכת שמן, הידנית אבל הייתה אחלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, Mike808 כתב:

דעתי היא שאתה מתפזר ללא צורך.

החלטת לקנות רכב חדש. הדרישות הן קטן, בטיחותי, אמין וזול לתחזוקה. זה הסדר שבו אתה כתבת את הדברים ואני מניח שיש להם משקל לפי הסדר הזה.

לשימוש עירוני המליצו לך כאן להימנע מרכבים עם גיר רובוטי דו מצמדי שסובל משחיקת מצמדים מהירה בפקקים ועומסי תנועה, אז איך הגעת לסקודה קאמיק?

תתחיל מהרכב הכי קטן שיכול להתאים לך - סוזוקי איגניס. בדקת? הוא קטן, בטיחותי, אמין וזול לאחזקה. לא מתאים? נקסט.

יאריס בדקת - מושבים לא נוחים. מה עוד יש בסביבת הגודל והמחיר של היאריס? הציעו לך כאן אופל קורסה ופיג'ו 208. יש להן רק 4 כוכבים אבל בחלק מהגרסאות שנמכרות בישראל אבזור בטיחות עשיר מזה שנבחנו איתו ביורו אנקאפ. לשתיהן גיר אוטומטי פלנטרי והקורסה מציעה תמורה טובה למחיר. לא מתאימות? תעבור למשהו אחר.

הונדה ג'אז שהציעו לך כאן בדקת? חסכונית מאוד, מרווחת, בטוחה וללא גיר רובוטי. גם לא מתאימה? תעבור לג'יפונים.

לפני קאמיק יש קיה סטוניק שזול משמעותית והוצע לך כאן. הוא מאובזר לא רע בכל הדגמים וקיבל 5 כוכבים במבחן ריסוק.

כמו שהבנת, לדעתי אתה קופץ גבוה מדי, מהר מדי, וסיכוי לא רע שבסוף תקנה רכב שבכלל לא מתאים לדרישות המקוריות שלך. לחלופין אם אתה רוצה משהו גדול ויקר יותר, תעשה סדר מחדש בדרישות שלך מהרכב.

אתה צודק. הסיבה שחשבתי אבל על קאמיק היא כי מבחני הבטיחות שלה הרבה יותר טובים. אלך אבל לראות קודם רכבים קטנים - סוזוקי סוויפט(מערכות בטיחות הרבה יותר טובות מאיגניס), אולי הונדה ג'אז, ואולי גם אירופאיות(אם כי עדיין לא ברור לי לגבי האמינות שלהן).

פורסם

אישית פחות אהבתי את הגאז, אמנם מאוד מרווחת, אבל רועשת יותר מהיאריס עקב גיר רציף ופחות זריזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הסתכלתי על הנתונים ומבחני בטיחות של הרבה רכבים. זה מה שראיתי עד עכשיו.

סטוניק 1.4, שהמליצו עליה פה נראית זוללת דלק. אני לא נוסע כזה הרבה, אבל בכל זאת. היא צורכת משמעותית יותר דלק  מכל רכב אחר שהסתכלתי עליו, והסתכלתי על הרבה. היא גם מעט פחות מאובזרת במערכות בטיחות מרכבים אחרים. נראה לי שאני מוותר עליה כרגע. יש גם הרבה רכבים עם אבזור בטיחותי נמוך. גם אותם פסלתי.

מה שאני חושב עליו כרגע:

סוזוקי סוויפט. אלך לראות. יתרונות: אמינות(נכון?), אבזור טוב במערכות בטיחות. רמת בטיחות פיזית בסדר, אבל לא יותר מזה. 

הונדה ג'אז. אולי, אלך לראות.

ממה שראיתי אבל, אם רוצים רכב ממש בטוח, חייבים ללכת על רכב גדול ויקר יותר. בגלל זה הזכרתי קודם את סקודה קאמיק, ועכשיו כשחיפשתי יותר לעומק הגעתי לפוקסווגן גולף. גם בגרסה הזולה שלו הוא חסכוני בדלק כמו הרכבים הקטנים ואף יותר, זריז יותר מהרכבים הקטנים והרבה הרבה יותר בטיחותי. החסרונות הם המחיר הגבוה יותר ושאלה לגבי האמינות. הזכירו כאן את עניין התמסורת. עד כמה זה משמעותי? אני נוסע יותר בעיר, אבל לא רק. שאלה באמת מה צפוי מבחינת אמינות עם רכב כזה. הזכרתי במקור רכב קטן, אבל זאת לא דרישה הכרחית. פשוט חשבתי על רכב קטן כי הוא יותר זול וחסכוני. אם יש רכב בטיחותי וחסכוני גדול מעט יותר, אין מניעה ללכת עליו. האמינות אבל בהחלט חשובה.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

לגבן הסוויפט, לא עדיך רכב עם בטיחות פסיבית טובה יותר מאשר ראב עם יותר מערכות בטיחות אבל בטיחות פסיבית פחות טובה?

כמו כן מערכות בטיחות האקטביות של הסוויפט בסדר, אבל לא בין הטובות שיש בקטגוריה.

פורסם
Just now, yulianx כתב:

לגבן הסוויפט, לא עדיך רכב עם בטיחות פסיבית טובה יותר מאשר ראב עם יותר מערכות בטיחות אבל בטיחות פסיבית פחות טובה?

כמו כן מערכות בטיחות האקטביות של הסוויפט בסדר, אבל לא בין הטובות שיש בקטגוריה.

לאיזה רכבים יש בטיחות אקטיבית יותר טובה? לא יודע כמה הדירוג משקף, אבל לסוויפט יש דירוג 7. שני הרכבים היחידים האחרים בקטגוריה שראיתי עם דירוג 7 הם יאריס ו-i20 בגרסאות היקרות יותר. ברור לי שהמספר הזה לא בהכרח משקף, אבל איך יודעים?
את המשפט הראשון שכתבת לא הבנתי.

פורסם

ציון משרד התחבורה מעניק מושג לגבי רמת האבזור הבטיחותי ולא יותר מזה. יש הבדלים גדולים מאוד בין תפקוד המערכות בין היצרנים.

מעבר לכך, מערכות הבטיחות חשובות אבל גם ציון הריסוק של יורו אנקאפ או NHTSA האמריקאי.

פורסם

למשל קורסה, שיש לה שגם ם הגנה טוב יותר על הנוסעים.

פיגו 208 כנל.

הסוויפט במבחן הגנה בצורה בינונית על הנוסעים.

פורסם
לפני 8 דקות, Mike808 כתב:

ציון משרד התחבורה מעניק מושג לגבי רמת האבזור הבטיחותי ולא יותר מזה. יש הבדלים גדולים מאוד בין תפקוד המערכות בין היצרנים.

מעבר לכך, מערכות הבטיחות חשובות אבל גם ציון הריסוק של יורו אנקאפ או NHTSA האמריקאי.

ברור. איך יודעים לגבי תפקוד המערכות? באשר להגנה הפזית, הסתכלתי על זה לא מעט. על זה פסלתי את יונדאי למשל. ל-i20 אין עדיין תוצאות, ו-i10 מתרסקת לרסיסים.

לפני 10 דקות, yulianx כתב:

למשל קורסה, שיש לה שגם ם הגנה טוב יותר על הנוסעים.

פיגו 208 כנל.

הסוויפט במבחן הגנה בצורה בינונית על הנוסעים.

מעט יותר, אבל לא ברמה של גולף למשל.

פורסם

פיג'ו 208 נראית גם אופציה. יש לי אולי קצת דעה קדומה כי אני יודע שפעם הצרפתיות לא היו אמינות בכלל. איך זה עכשיו אבל? ראיתי שיש לו בכלל תמסורת של טויוטה.

איך תשוו את האמינות של פיג'ו 208 לעומת פוקסווגן פולו\גולף לעומת יפניות לעומת קוריאניות? קודם ראיתי אתרים טובים עם מידע. עכשיו לא הצלחתי למצוא.

פורסם

גולף לא ניתן להזמין כרגע, אין מכוניות במלאי (גם לא בחודשים הקרובים). פולו או טי-קרוס יכולות בהחלט להתאים. 

מנועי הטורבו של פולקסוואגן נחשבים אמינים. גם הגיר שופר עם השנים אבל עדיין יכול לסבול משחיקת מצמדים בנסיעה בפקקים. 

מה לגבי מאזדה cx3? 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני שעתיים, markb205 כתב:

גולף לא ניתן להזמין כרגע, אין מכוניות במלאי (גם לא בחודשים הקרובים)

ממה שבדקתי גם טויוטה אין לא אצל היבואן הרשמי וגם אצל אחרים. לא יאריס ולא רוב הדגמים האחרים. אני לא בלחץ לקנות עכשיו. יכול לקנות עכשיו או להמשיך עוד עם הרכב הישן עד שיהיה מה שארצה. 

לפני שעתיים, markb205 כתב:

מה לגבי מאזדה cx3? 

האבזור הבטיחותי נראה על הפנים. העניין הוא שאני לא יודע איך לדעת כמה הדירוג של האבזור מדויק. אני מניח שיש לו ערך, אבל הוא לא כל הסיפור.

פורסם

ל208 יש גיר יפני פלנטרי, לטיוטה ימגיר רציף, שונה לגמרי.

לגרמניות הגיר יכול להיות נקודת חולשה עם השנים.

בסופו של דבר ה208 גם די חדשה בשוק עוד.

פורסם

אתה מיחס חשיבות רבה לדירוג הבטיחות של משרד התחבורה. 

הדירוג נקבע לפי קיומם או היעדרם של מערכות בטיחות. 

יש מערכות בטיחות שלא הייתי קונה רכב בלעדיהן. כמו בלימה אוטונומית, תיקון סטיה מנתיב וזיהוי רכב בשטח מת. 

השאר מבחינתי הן בגדר nice to have. 

הקרת שיוט אדפטיבית למשל, לא תהיה בשימוש אצלי. חיישני רוורס ומצלמה ניתן להתקין בכל רכב (כמובן שעדיף מקורי, אבל לא על זה אפסול רכב). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ומה אתם אומרים על קיה ריו? לא יקרה יחסית עם תוצאות טובות במבחני בטיחות.(האם זה אומר משהו גם התוצאות הצפויות של i20?), אחריות ארוכה. צריכת דלק סבירה, גם אם פחות טובה ממתחרות. אם הבנתי נכון אבל, יש לה גיר רובוטי כפול מצמדים, שהמלצתם נגדו.

• תוכן חדש...