Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב חדש?

במידה ואתה מעוניין לשמור על צבע - שטיפה עם חומרים איכותיים בלבד בעיקר ידנית, בעיקר בבית ובעיקר עם כפפות ייעודיות מחברות מוכרות, ומטליות מיקרופייבר איכותיות (350 GSM ומעלה), יש סוגים שונים. השאלה האם אתה מוכן לתחזק את הצבע ככה?

ציפוי שקוף יש PPF זהו ציפוי מדבקה שקופה, לא זולה (יכול להגיע ל 10+ לציפוי רכב משפחתי).

יש ציפוי קרמי שזו שכבה דקה מאוד של ציפוי שמונע זיהומים על הרכב ובעלי תכונות הידרופוביות חזקות / הגנה לפעמים מצואת יונים וכו' וכימיקלים, מקל על שטיפה, נותן ברק חזק לרכב.

כל אלו דורשים תחזוק קבוע של ניקיון, כלומר שטיפה בחומרים איכותיים ולא אגרסיבים (אין דבר כזה שמפו פינוק / סבון כלים וכו' נטו חומרים לרכבים).

זה בעיקר תחביב של אנשים (כמו שלי), אם ישלך את הזמן והכוח וגם קצת כסף לכל זה - אחלה נוכל לפרט לך כאן בכיף מה כדאי.

אם לא ואחרי פוליש ווקס אתה לוקח את הרכב לשטיפה במכון הקרוב לבית אז חבל על הכסף.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 7 שעות, liav12 כתב:

רכב חדש?

במידה ואתה מעוניין לשמור על צבע - שטיפה עם חומרים איכותיים בלבד בעיקר ידנית, בעיקר בבית ובעיקר עם כפפות ייעודיות מחברות מוכרות, ומטליות מיקרופייבר איכותיות (350 GSM ומעלה), יש סוגים שונים. השאלה האם אתה מוכן לתחזק את הצבע ככה?

ציפוי שקוף יש PPF זהו ציפוי מדבקה שקופה, לא זולה (יכול להגיע ל 10+ לציפוי רכב משפחתי).

יש ציפוי קרמי שזו שכבה דקה מאוד של ציפוי שמונע זיהומים על הרכב ובעלי תכונות הידרופוביות חזקות / הגנה לפעמים מצואת יונים וכו' וכימיקלים, מקל על שטיפה, נותן ברק חזק לרכב.

כל אלו דורשים תחזוק קבוע של ניקיון, כלומר שטיפה בחומרים איכותיים ולא אגרסיבים (אין דבר כזה שמפו פינוק / סבון כלים וכו' נטו חומרים לרכבים).

זה בעיקר תחביב של אנשים (כמו שלי), אם ישלך את הזמן והכוח וגם קצת כסף לכל זה - אחלה נוכל לפרט לך כאן בכיף מה כדאי.

אם לא ואחרי פוליש ווקס אתה לוקח את הרכב לשטיפה במכון הקרוב לבית אז חבל על הכסף.

קודם כל - המון תודה על ההסבר!  

לפני שכתבתי פה את ההודעה, נכנסתי לקרוא פה בפורום וגיליתי עולם שלם שלא ידעתי על קיומו. 

רק שתבין - אני הייתי שוטף את הרכב שטיפה חיצונית בחינם בתחנת דלק (תמורת תדלוק) פעם בשבוע + ניקיון פנימי בתחנת רחיצה פעם בחודש - וחשבתי לעצמי שאני מקפיד לשמור על אוטו נקי........

לפני 30 שנה עשיתי בעצמי וקס עם טרטל וקס - לקח לי כמה שעות ונקרעו לי הידיים חח 

אז to make the story short

ציפוי שקוף - במחיר באזור ה 10K  - אין לי כוונה לעשות.  

לנקות את הרכב בעצמי עם ציוד מיוחד וחומרים מיוחדים - גם אין לי כוונה להיכנס לזה.  

פשוט חשבתי לברר אם יש דרך קצת יותר טובה לשמור על הרכב (החדש) , ממה עשיתי עד עכשיו - למשל לקחת אותו למקום של שטיפה ידנית, לעשות לו וקס כל חצי שנה, וכו'.   

אבל מהתשובה שלך אני מבין שאין משהו באמצע - או שהולכים עד הסוף ועושים כמו שצריך או שמוותרים......אז כנראה אני אוותר.  

שוב תודה על ההתייחסות!

פורסם
בתאריך 4.7.2021 בשעה 19:48, אופיר36 כתב:

לפני שכתבתי פה את ההודעה, נכנסתי לקרוא פה בפורום וגיליתי עולם שלם שלא ידעתי על קיומו. 

רק שתבין - אני הייתי שוטף את הרכב שטיפה חיצונית בחינם בתחנת דלק (תמורת תדלוק) פעם בשבוע + ניקיון פנימי בתחנת רחיצה פעם בחודש - וחשבתי לעצמי שאני מקפיד לשמור על אוטו נקי........

פשוט חשבתי לברר אם יש דרך קצת יותר טובה לשמור על הרכב (החדש) , ממה עשיתי עד עכשיו - למשל לקחת אותו למקום של שטיפה ידנית, לעשות לו וקס כל חצי שנה, וכו'.   

אבל מהתשובה שלך אני מבין שאין משהו באמצע - או שהולכים עד הסוף ועושים כמו שצריך או שמוותרים......אז כנראה אני אוותר.  

שוב תודה על ההתייחסות!

אני חייב לחלוק, יש אמצע.

יש לי רכב מודל 2012 שחור

כבר 5 שנים

עשיתי אצל דיטיילר ה 1000 שח פוליש תלת שכבתי ויישום של אוטם 

שוטף רק ידני במקום מסוים שמכיר אותי ותמיד אני מזכיר את העניין שהרכב עבר פוליש וישעו שטיפה עדינה

הרכב נשמר מעולה, תמיד מקבל מחמאות על הצבע

לפני שעשיתי את הפוליש אני לבדי עשיתי גלייז + אוטם+ ווקס והאמת? היה מושלם ביותר וגם אז קיבלתי את אותן המחמאות!

סתם כי התחזרתי הלכתי לדיטיילר שנה לאחר מכן.

בקיצור - תיישם או לבדך או אצל בעל מקצוע מינימום אוטם + ווקס

תתחזק - שטיפה בידני בלבד ותעדכן שישמרו - אם אתה רוצה לקחת את זה יותר רחוק תביא איתך מוצרי נקיון למכון השטיפה והם ישטפו איתם

בהחלט יש אמצע - אני אמצע ובלי עין רעה לא מפסיק לקבל מחמאות על צבע  הרכב ! 

תרצה עוד הסברים  תשאל בכיף

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 4.7.2021 בשעה 19:48, אופיר36 כתב:

שוב תודה על ההתייחסות!

בשמחה

וחלילה לא אומר שתוותר, אפשר ורצוי לשמור על המצב הקיים על ידי שטיפות ידניות וניקוי טוב.

תלוי מצב נוכחי של הצבע ומה אתה רוצה להשיג (להיות ריאלי).

רוצה לשמר מצב קיים? מעולה, תעבור לשמפו ייעודי לרכב (לא חסר מ SONAX / כימיקל גייז וכו'), ניתן להזמין בגלונים או בליטרים / חצאי ליטר, המחירים סביב 50+- למידות הקטנות ומעלה.

כפפה ייעודית לקרצוף הרכב - חובה, או כפפת מיקרופייבר לפחות, לא מטאטא ולא ספוג רגיל.

מטליות לייבוש נורמליות שלא שורטות את הצבע (יש מוכר בשם LLUCULLAN בעלי אקספרס והוא מחזיק מלאי משוגע של מטליות כאלו, במחירים זולים, איכותי מאוד).

יש עוד ועוד.

לכל אלו יש סרטוני הסברה מעולים ביו טוב ואפילו כאן מהעבר.

לפני 9 שעות, optra5 כתב:

אני חייב לחלוק, יש אמצע.

יש לי רכב מודל 2012 שחור

כבר 5 שנים

עשיתי אצל דיטיילר ה 1000 שח פוליש תלת שכבתי ויישום של אוטם 

שוטף רק ידני במקום מסוים שמכיר אותי ותמיד אני מזכיר את העניין שהרכב עבר פוליש וישעו שטיפה עדינה

הרכב נשמר מעולה, תמיד מקבל מחמאות על הצבע

לפני שעשיתי את הפוליש אני לבדי עשיתי גלייז + אוטם+ ווקס והאמת? היה מושלם ביותר וגם אז קיבלתי את אותן המחמאות!

סתם כי התחזרתי הלכתי לדיטיילר שנה לאחר מכן.

בקיצור - תיישם או לבדך או אצל בעל מקצוע מינימום אוטם + ווקס

תתחזק - שטיפה בידני בלבד ותעדכן שישמרו - אם אתה רוצה לקחת את זה יותר רחוק תביא איתך מוצרי נקיון למכון השטיפה והם ישטפו איתם

בהחלט יש אמצע - אני אמצע ובלי עין רעה לא מפסיק לקבל מחמאות על צבע  הרכב ! 

תרצה עוד הסברים  תשאל בכיף

מחמאות על צבע הרכב לא אומר שאין סווירלים או שהצבע במצב מושלם, במיוחד כשהרכב שלך שחור ואין סיכוי בעולם שהוא ללא סווירלים ברמה גבוהה כרגע.

תמונות של המצב הנוכחי יש לך?

פוליש ב 1000 ש"ח תלת שלבי זה זול בהגזמה, בעל מקצוע איכותי לוקח כפליים מזה על פוליש שכזה.

אני ביצעתי לרכב שלי פוליש עדין חד שלבי וציפוי קרמי לפני 3.5 שנים וזה במקום מקצועי כולל ציפוי מדבקה שקופה PPF לפרונט. עלה לי פי 3 ממך וזה אחרי הנחה.

זה לא מחזיק יותר משנתיים שלוש בתחזוקה שלי ועוד ברכב לבן.

אז מצטער שאני קצת סקפטי.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...