Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לקבל המלצות לרכב חדש בתקציב של 100-115 אלף ש"ח.

סדר העדיפויות: גודל (פנים וחוץ), אמינות, בטיחות, צריכת דלק, שמירת ערך ונוחות. מותר לערבב קטגוריות (קטנות/משפחתיות וכו'). הרכב אמור לשמש בעיקר לנסיעות בין-עירוניות של שניים-שלושה אנשים, אבל רצוי שגם שלושה מבוגרים בריאים יוכלו לשבת מאחור. חייבת להיות אוטומטית. אם נכנס בתקציב 2006, מה טוב.

אופציות שחשבתי עליהן: הונדה ג'אז, יונדאי גץ / אלנטרה, טויוטה יאריס, פולקסווגן פולו, רנו קליאו קלאסיק.

פורסם

שברולט אופטרה 5 דלתות היתה יכולה להיות אופציה מעניינת אך נראה לי שאינה עונה לקרטריון של שמירת ערך.

הקליאו קלאסיק - עבר זמנה (לדעתי)

אני הייתי הולך על הטיוטה יאריס (אם כי אני מסופק לגבי המרחב מאחור)

שכחת להזכיר חברות נכבדות נוספת ממשפחת פולקסווגן: סיאט איביזה / קורדובה וסקודה פביה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היאריס אכן עונה על רוב הקריטריונים, אבל תא המטען הפצפון שלה הוא נקודה בעייתית, כיוון שבעל הרכב המיועד ואשתו הם חובבי סופרמרקטים וצרכניות למינהם.

האיביזה והקורדובה מכוערות מידי (על מה הם חשבו כשהם עיצבו את הפנסים הקדמיים האלה?). הפאביה היא גם אופציה. אגב רכבי VAG, מישהו יודע האם הדגם החדש של הפולו לאחר מתיחת הפנים יגיע ב-2006?

פורסם
היאריס אכן עונה על רוב הקריטריונים, אבל תא המטען הפצפון שלה הוא נקודה בעייתית, כיוון שבעל הרכב המיועד ואשתו הם חובבי סופרמרקטים וצרכניות למינהם.

לטויוטה יש פתרון לעניין בצורת יאריס ורסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רכב חדש

100-115 אלף ש"ח.

גודל (פנים וחוץ)

אמינות

בטיחות

צריכת דלק

שמירת ערך

נוחות

בעיקר לנסיעות בין-עירוניות

שלושה מבוגרים בריאים יוכלו לשבת מאחור.

חייבת להיות אוטומטית

2006

אתה מחפש אישה בלונדינית, מטר שמונים, בעלת תואר שלישי, אלופה במטבח, אלופה במיטה, אוהבת כדורגל ומכוניות, ביתית, בליינית, עשירה, שלא אוהבת לעשות קניות (ואם כן, אז רק מה שבאמת צריך) ועם חוש הומור. אני מצטער לבשר לך, אבל אין אשה כזו. אפילו אשתי היא רק מטר ושישים.

החברים שלך יצטרכו להתפשר, כי גם במחיר גבוה יותר לא ימצאו רכב שעונה על כל הדרישות שציינת. אם הגודל מאוד קובע, עדיף שיקנו משהו גדול יותר ומעט משומש.

נמרוד

פורסם

נמרוד - אז אני מציע לך "החלפות" עם אשתי, שחוץ מזה שהיא "רק" 1.71, היא כל השאר...

אה, סליחה, אין לא תואר שלישי. רק שני. אז כנראה שהיא לא מתאימה... :)

ומנסיון - אפשר לאלף אותן שתאהבנה גם מכוניות. לפעמים היא אפילו מפתיעה אותי (כמו השבוע שהיא הכריזה שלדעתה הסונטה דומה מאוד מאחור ליגואר אס טייפ. אם לדברים כאלו היא שמה לב...)

ולמחפש - הייתי קונה מגאן או 307 בת שנה, שנותנות את כל הדרישות בתוספת בטיחות ונוחות שאין, לצערי, בכל האופציות אשר ציינת. לא חייבים לקנות רק חדש!

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

נמרוד החביב, לא ביקשתי את כל הקריטריונים, ציינתי שמדובר בסדר עדיפויות. כלומר, אם היא תהיה גדולה אבל פחות נוחה, נניח, זה עדיף מאשר נוחה מאוד אבל קטנה. ברור לי שאישה שעונה על הקריטריונים אינה קיימת. גם אשתי היא רק מטר-שישים-וחמש.

אם נשים את את הנשים בצד, לרגע, מכונית משומשת היא (לצערי) אינה אופציה, כיוון שחלק משמעותי מהסכום מגיע ממשרד הבטחון ויכול לשמש רק לקניית מכונית חדשה.

פורסם

למה לא הונדה ג'אז???? חוץ מירידת ערך שזה דבר שאני לא מבין בו בגרוש אז אני לא יודע, היא ממש ממש אופטימלית...

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

למה אתה חושב בקטן?

הרי אתה רחוק רק כ 5000 ש"ח מקבוצת המשפחתיות כמו קורולה, מאזדה וכד,

לג`אז יש גיר רציף, היונדאי לא נוחה ולא שווה את מחירה.

פורסם

לדעתי, יונדאי אלנטרה.

נסעתי בה ואני דיי בטוח שהיא תספק את כל צרכיך. הנוחות טובה, האבזור יחסית גבוהה למחיר, היא תשמור על ערך גבוהה והיא תכניס שלושה מבוגרים בצורה סבירה.

המחיר מתחיל ב-110K

פורסם

אבל הג'אז בכלל לא קטנה... היא גדולה לפחות כמו המשפחתיות מבפנים והגיר הרציף שלה נחשב למעולה אני לא מבין למה אתה רואה בו חיסרון... והאמינות שלה מן הסתם מעולה וצריכת הדלק היא הכי טובה שאפשר למצוא כרגע..

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אין כיום לאף יצרן גיר רציף עם אורך חיים ואמינות כמו ההידראולי. (מה לעשות , הפיזיקה עובדת קשה בתמסורת רציפה) שלא לדבר על ההסתגלות שנדרשת לנהיגה בגיר כזה.

חוצמזה, על עלות ביטוח מקיף להונדה חשבת?

פורסם

מנסיעת מבחן שערכתי להונדה ג'אז התרשמתי שהגיר הרציף שלה פועל מעולה,ואין את תחושת המצמד המחליק שאיפיינה את הגירים הרציפים הראשונים.

הביטוח המקיף שלה לא יקר כלל,ולמרות השם הונדה הוא לא יקר מהקטנות האחרות.

רק חבל שמחירה גבוה יחסית,אם כי המרווח הפנימי ותא המטען שלה ברמה של קומפקטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני עשיתי נהיגת מבחן בג'אז לפני כשנה. אין שום תהליך הסתגלות לגיר - זה מאוד פשוט. האוטו עצמו בכלל לא משהו, עם פלסטיקים מקרקשים שנותנים תחושה זולה, ותאוצה חלשה.

הנה מה שכתבתי אז:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=301673#post301673

הפחד מהגיר הרציף הוא מעלויות עתידיות וירידת ערך אפשרית. הנסיון המצטבר שלי הוא שכל דבר חריג מהסטנדרטי בארץ, צפוי לבעיות תחזוקה במוסכים וירידת ערך גדולה מהרגיל.

נמרוד

• תוכן חדש...