Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום נסעתי לירושליים ושוב בסוף העליות מד חום עבר את האמצע (ברור שעצרתי בצד).

כל התקווה שלי הייתה המאוורר, בדקתי והוא מתחיל לעבוד בזמן אבל לא מצליח לקרר!

- טרמוסטת נבדק הוחלף (תקין)

-מערכת מיים נקייה ואין בה סתימות

-תיזמון מנוע (הצתה) נבדק תקין

-כשאני נותן גז, אני רואה שמיים זורמים בתוך הרדיאטור ( משאבת מיים תקינה?? בדיקה מספיק טובה?)

מה עוד צריך לבדוק ואיך?

סליחה על שאלה דבילית, האם שמן מנוע לא משובח (זול) או דליל מדי (15/40) יכול לגרום להתחממות מנוע במאמץ?

תודה על העזרה

דניאל

פורסם

לא רשמת איזה רכב יש לך ואיזה שנת יצור?

דבר שני אם המחוג עובר קצת את האמצע אתה יכול להמשיך לנסוע אבל אם מגיע לאדום רק אז חובה לעצור.

אם הכל תקין תבדוק האם השעון מזייף.

פורסם
לא רשמת איזה רכב יש לך ואיזה שנת יצור?

דבר שני אם המחוג עובר קצת את האמצע אתה יכול להמשיך לנסוע אבל אם מגיע לאדום רק אז חובה לעצור.

אם הכל תקין תבדוק האם השעון מזייף.

מיצובישי גאלנט 91

אם אני אמשיך לנסוע עוד 30 שניות המחוג עובר את קו האדום!

לא אמרתי שהכל בסדר!! המחוג לא מזיף! האוטו באמת מתחמם.

מחכה לשמוע רעיונות.

תודה

דניאל

פורסם

גם שאני נסעתי לירושלים עם הפיאט אחרי העליות המחוג עבר את האמצע..

אם המאוורר עובד ולא מצליח לקרר הרדיאטור סתום!

ותבדוק האם המאוורר לא מסתובב בכיוון ההפוך. שהמאוורר פועל תצמיד דף למאורר (מבחוץ) שמכסה מנוע סגור, אם הדף נמשך לכיוון המנוע המאוורר תקין אם הדף "בורח" החוצה המאוורר לא תקין.

פורסם

תעבור לצמיגות 20/50 ותבדוק רשת רדיאטור , ואפשרות של רדיאטור סתום!

האם הרכב מתחמם רק בעליות לירושלים או גם במישור!

הכנס לשרשור דביק בנושא מערכת קרור והכן את מערכת הקירור לקיץ!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם חסר לך מים לאחר העליות אז ברור שיש לך נזילה .

אם אין נזילה תבדוק שהמאוורר מוציא חום מהרדיאטור כאשר הוא עובד , אם לא אז הרדיאטור סתום .

JDM :twisted:

פורסם

שלום,

נסעתי לכיוון ירושליים רק כדי לבדוק את ההמלצות שלכם.

אין נזילה, ומאורר עובד בכיוון נכון.

כששמתי יד על הרדיאטור מבחוץ (בזמן שמאורר עובד), השטח שמול המאוורר קר, השטח מסביו למוורר חם מאוד, אבל בין צינור התחתון לעליון אין הפרש גדול. יכול להיות שיש סתימה ??

כמה אמור לעלות פירוק + ניקוי + הרכבה של רדיאטור?

כמה יעלה רדיאטור חדש?

האם כדי לקנות חדש במקום ניקוי?

תודה

דניאל

פורסם
תעבור לצמיגות 20/50 ותבדוק רשת רדיאטור , ואפשרות של רדיאטור סתום!

האם הרכב מתחמם רק בעליות לירושלים או גם במישור!

הכנס לשרשור דביק בנושא מערכת קרור והכן את מערכת הקירור לקיץ!

בברכה

צביקה

אל תעבור לצמיגות גבוהה יותר כיוון שלא רק שזה לא יפתור את בעיית ההתחממות ,הבעיה תוחרף.

המנוע עובד "קשה" יותר כאשר השמן צמיגי יותר,והוא מתחמם,השמן זורם לאט יותר וכך מפזר פחות חום מבלוק המנוע אל הקרטר.

יותר צמיגות=יתר מעמס מכני על המנוע=יותר חימום עקב המעמס=סירקולצית שמן יותר איטית עקב הצמיגות הגבוהה=פיזור חום יותר איטי=מנוע עובד בטמפרטורה הרבה יותר גבוהה(בדוק) עד 3 מעלות יותר.

(רוצה "לחסוך" עד 5 מעלות?-תעבור לשמן סינטטי LM 5-40 HD באריזה הסגולה.

במקום שהמנוע יעבוד על 92-93 מעלות במצב תקין ,עם שמן זה הוא "יסתפק" בעבודה על 88-90 מעלות-בדוק).

עד כאן בקצרה הקשר בין שמן המנוע לטמפרטורת העבודה שלו.

אם הוחלף הטרמוסטט,השלב השני זה פירוק הרדיאטור וניקויו במכון רדיאטורים,תבדוק לכל אורכו כאשר המנוע חם ופועל בעזרת מגע יד-אם אתה חש בחלקים קרים-הרדיאטור גורם להתחממות.

ניצן

פורסם

כנראה לא הבנת אותי נכון ..

רשמתי שבשביל לבדוק אם הרדיאטור סתום יש לבדוק אם המאורר מוציא חום שווה מכל החלקים ברדיאטור ולא אם הרדיאטור עובד בכיוון הנכון !!:?

אם הרדיאטור לא מוציא חום בחלק אחד ,לא משנה איזה אז הוא סתום !

JDM :twisted:

פורסם

שלום.

לך תעשה ניקוי ראדיאטור יותר זול מפקונג ראש או מנוע.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אל תעבור לצמיגות גבוהה יותר כיוון שלא רק שזה לא יפתור את בעיית ההתחממות ,הבעיה תוחרף.

המנוע עובד "קשה" יותר כאשר השמן צמיגי יותר,והוא מתחמם,השמן זורם לאט יותר וכך מפזר פחות חום מבלוק המנוע אל הקרטר.

יותר צמיגות=יתר מעמס מכני על המנוע=יותר חימום עקב המעמס=סירקולצית שמן יותר איטית עקב הצמיגות הגבוהה=פיזור חום יותר איטי=מנוע עובד בטמפרטורה הרבה יותר גבוהה(בדוק) עד 3 מעלות יותר.

(רוצה "לחסוך" עד 5 מעלות?-תעבור לשמן סינטטי LM 5-40 HD באריזה הסגולה.

במקום שהמנוע יעבוד על 92-93 מעלות במצב תקין ,עם שמן זה הוא "יסתפק" בעבודה על 88-90 מעלות-בדוק).

עד כאן בקצרה הקשר בין שמן המנוע לטמפרטורת העבודה שלו.

אם הוחלף הטרמוסטט,השלב השני זה פירוק הרדיאטור וניקויו במכון רדיאטורים,תבדוק לכל אורכו כאשר המנוע חם ופועל בעזרת מגע יד-אם אתה חש בחלקים קרים-הרדיאטור גורם להתחממות.

ניצן

ניצן ידידי היקר!

הנה רגע קל של מחלוקת!

אם הרכב היה בעל שנות וותק של עד 5 שנים ההיתי נוטה להסכים איתך!

אך מכיוון שאנו מדברים על רכב של וותק של מעל 14 שנים, עם קילומטרז לא ידוע, ועם שחיקת מנוע לא ידועה, לא הייתי מקריב את צריכת השמן, סגירת מרווחי שחיקת מנוע,הזעות ונזילות, תמורת

5אחוז ירידה בטמפרטורת הרכב, שהיא לכשעצמה ברוכה, אך יש לטפל בסימפטום, ולא בקוסמטיקה,

כלומר אם הבעייה שנראית לכולנו רדיאטור סתום חלקית, ונקיונו/ או החלפתו, תפתור את בעיית התחממות היתר, הייתי אומר כמצוות האגדה לפסח.. דיינו!

מצד שני הייתי עובר ל10/40 חצי סינטטי משובח מאשר 15/40 מאיכות ירודה!

בברכת חג שמח!

צביקה

אני מצפה להתקפתך עלי ניצן!

פורסם
באיזה חומר משתמשים לנקות את הרדיאטור? משתמשים רק בלחץ מים או מה?
לחומר קוראים מכון רדיאטורים!

• תוכן חדש...