Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס איקובוסט 1.5 150 כ''ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים

הגרסה עם ה6 הילוכים אוטומט רגיל, המחירים ביד 2 באמת ברצפה, אני יודע שיש לפורד ירדות ערך חזקות בארץ

אבל האם זה מוצדק?

הרכב עד כדי כך לא אמין?

בשנים הראשונות של הדור היה גיר רובוטי ואז החליפו לאוטומט רגיל

וזו טכנולוגיה כבר מוכרת ולא חדשה אז אני מאמין שהגיר אמור להיות סבבה באמינות

סבבה אז זה לא טויוטה שיגיע מנוע וגיר מקורי ל400 אלף ק''מ

אבל לאזור ה200 אלף יכול להגיע בלי שהמנוע יפתח ראש או שהגיר יימס?

לפי מה שקראתי למנוע ה1.5 הזה אין בעיות רציניות ווהוא יכול להחזיק הרבה כל עוד ממלאים שמן איכותי ונכון, ראיתי שיכול להיות הצטברות פיח אבל ככה זה במנועי טורבו הזרקה ישירה אז פעם ב אפשר לעשות ניקוי פיח?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
Just now, שליקו99 כתב:

רכב טורבו חזק ואמין קיים חיה כזו?

יש VAG ידניות -איביזה טורבו למשל- הגיר הידני אמין משמעותית מהגרסה הרובוטית,שבחלק מהשנתונים נזקקה לתיקוני מצמדים ומחשב גיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני כשעה, שליקו99 כתב:

רכב טורבו חזק ואמין קיים חיה כזו?

ממה שאני מכיר אז מנוע ה 1.6 בעל 165 כס של PSA נחשב לאמין 

מנוע וולוו 2014+ 2 ליטר נחשב לאמין(יש קבוצת וואצפ של בעלי המנוע הנל וכן ממה שראיתי 0 תלונות על המנוע\מעט מאוד על הרכב)

2 הרכבים הנל גם מגיעים עם גירים אוטומטים אמינים של AISIN 

אלה מה שעלו לי אבל בדוק יש עוד(בתקציב שלך תוכל למצוא 508 צורה ישנה בקלות ייחסית או וולוו 2014-2015

פורסם

האמת שלוולוו יש ירידת ערך אכזרית, יש סיבה מסוימת חוץ מביטוח יקר וטיפולים יקרים?

כי מסתבר שלפוקוס יש סיבה שיש לו מחירון רצפה לשנתון

אגב הT5 של המנוע 2.0 גם אמין?

סוחטים הרבה כוח ממנוע 2000 245 כ''ס

לT4 יש 190 כ''ס גם מכובד

חשבתי על הונדה אקורד כי היא נראת טוב ואמינה מאוד אבל היא לא מספיק זריזה ודי זוללת

היא גם מסיבית

פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

האמת שלוולוו יש ירידת ערך אכזרית, יש סיבה מסוימת חוץ מביטוח יקר וטיפולים יקרים?

כי מסתבר שלפוקוס יש סיבה שיש לו מחירון רצפה לשנתון

אגב הT5 של המנוע 2.0 גם אמין?

סוחטים הרבה כוח ממנוע 2000 245 כ''ס

לT4 יש 190 כ''ס גם מכובד

חשבתי על הונדה אקורד כי היא נראת טוב ואמינה מאוד אבל היא לא מספיק זריזה ודי זוללת

היא גם מסיבית

יש מידע בפורום וולוו על דגמי המנוע אבל בכללי לפי קבוצות הוואצפ שאני נמצא בהן מדובר במנוע אמין

לגבי ביטוח יש לנו קובץ גוגל בו כל אחד רושם כמה הוא משלם וזה נע בערך מ 3 וחצי אלף ל 6 אלף מניח שזה תלוי בגיל וותק ועבר ביטוחי

לגבי טיפולים מה שיפה אצל מאיר היבואן שאתה יכול לרשום כמה קמ הרכב שלך עבר ומה הטיפול הבא ועלותו אז קל להשוות, רכב קודם טיפלתי לבד פה אלך למורשה כדי לשמור על היסטורית טיפולים, ניקבע לי טיפול 90 ביקשו עליו 2000 וזה כולל כל מינה דברים כמו שמן ברקסים,פילטר דלק ודברים בסיסים כמו פילטר שמן,מזגן,אוויר. שמן קניתי לבד אחרת עולה 2400

מניח שאפשר להוזיל בעיקר אם מטפלים לבד אבל.. באופן כללי לא מכיר מחירי מוסכים וזו הולכת להיות הפעם השניה שלי במוסך(הראשונה הייתה עקב בעיה עם מזגן ברכב קודם.., לא אוהב מוסכים)

מבחינת צריכת דלק אצלי אוכל 1 ל 10 בנסועה של 60 בין עירוני בערך ו 40 עירוני אבל אני די לוחץ ונהנה ממנוע ה T5 והגיר המעולה

פורסם

הבנתי שיש לחלק מדגמי וולוו מנוע איקובוסט של פורד

הT4 סבבה? 2.0 190 כ''ס

הרכבים עצמם די נדירים זה לא הופך את עניין התחזוקה והחלפים לעסק מאוד יקר?

פורסם
לפני כשעה, שליקו99 כתב:

הבנתי שיש לחלק מדגמי וולוו מנוע איקובוסט של פורד

הT4 סבבה? 2.0 190 כ''ס

הרכבים עצמם די נדירים זה לא הופך את עניין התחזוקה והחלפים לעסק מאוד יקר?

כן המנוע שציינת נחשב למנוע של וולוו אמין.

והאמת אני די חדש בכל העסק אבל הבנתי שהיבואן רציני ויש גם קהילות של וולוו בארץ אז אם מישהו צריך משהו יכול לפרסם גם שם.. יש למעשה קבוצה גדולה של חלקי חילוף לוולוו

בעיקר ישנות אבל עדיין..

פורסם

בתור בעלים של אחת אני מאוד מרוצה וזה אחלה אוטו. חזק אמין. אצלי כ4 שנים.

עם זאת, אני בהחלט חי בסוג של חשש אני נתקל בהמון בעלי פוקוס גם בפורום זה וגם בפורום פורד פוקוס בפייסבוק שהלך להם המנוע.

יש להבנתי 2 בעיות עם המנוע, הראשונה LSPI שאפשר לצמצם משמעותית על ידי שמן בתקן חדש API SP והבעיה השניה היא תכנון לקוי של האטם באיזור המשאבת מים ויכול משום מקום להתפרץ ואז הלך המנוע בעקבות חדירת נוזל קירור.

אז לגבי הראשון אפשר לצמצם נזקים לגבי השני אי אפשר לדעת זה הימור. אין לי סטטיסטיקה כמה נפגעו אבל בהחלט יש לא מעט. מצד שני יש המון פוקוסים יוצאי ליסינג עם ק"מ גבוה מאוד ובלי החלפת מנוע. מה שמצחיק זה שבאלו שהוחלפו מנוע הק"מ נמוך בין 40-60 אלף זה מה שהזוי.

מה שכן, כרגע היבואן לוקח אחריות על המנועים אם טופלו במוסך מורשה יבואן ומחליף מנועים גם בתום האחריות עם ק"מ סביר. כמה זמן זה ימשך אני לא יודע ומה תהיה עוד שנה שנתיים המדיניות והאם תשתנה אף אחד לא יודע.

פורסם

אשמח שיגידו לי מה ההבדל כי לפי קצת מחקר שעשיתי מצאתי כי הT4 מגיע עם מנוע טורבו רגיל בעוד שהT5 מגיע עם מגדש על

אין ספק שהT5 נשמע יותר טוב אבל איך הוא עם אמינות כי 245 כ''ס ממנוע 2000 זה הרבה מאוד

פורסם
לפני 22 שעות, שליקו99 כתב:

אשמח שיגידו לי מה ההבדל כי לפי קצת מחקר שעשיתי מצאתי כי הT4 מגיע עם מנוע טורבו רגיל בעוד שהT5 מגיע עם מגדש על

אין ספק שהT5 נשמע יותר טוב אבל איך הוא עם אמינות כי 245 כ''ס ממנוע 2000 זה הרבה מאוד

ה T6 מגיע עם מגדש וטורבו ביחד.

ה T5 מגיע רק עם טורבו וגם אני חששתי כמוך אבל טכנולוגיה.. המנוע הזה אצלהם מ 2014, בשימוש עד היום ללא בעיות מיוחדות למעט אכילת שמן שמעטים התלוננו עליה וגם היא סודרה ויש תיעוד לכך מסדרת מנועים מסויימת.. המידע קיים במועדון וולוו פה בפורום..

בגדול כמו שכבר רשמתי בקבוצות הוואצפ בהן אני חבר אין תלונות על המנוע ואל תשכח שוולוו היא לא היחידה שהוציאה ממנוע 2 ליטר כלכך הרבה כוח ויש עוד הרבה חברות שעשו זאת גם לפניה 

• תוכן חדש...