Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמה עדכונים קטנים, 

מאז הטיפול הגדול ב-23 נסעתי מעט מאוד אחרי ה-7.10 והגיעה העת לעשות טיפול קטן. החלפתי שמן ופילטר בעצמי, הפעם למקורי, כי היה זמין. 

סה" עלה לי כ-220 שקלים הכל ועוד שעה עבודה כי אני עושה הכל לאט. 

מוסך יבואן רצו 950 שקלים בטלפון. 

מתקדמים לספטמבר 24. חצי שנה אחרי. נסעתי לא מעט כ-10000 קמ בחצי שנה, הרכב מתקרב ל-200 אלף ואני מחליט על עוד החלפת פילטר ושמן מוקדמת. 

הפעם אין לי זמן ורצון לעשות לבד, מתקשר למוסך יבואן 

אותו טיפול קטן 195 אלף שעלה לפני חצי שנה 950 עולה כעת 1250 שקלים. 

קונה שמן ופילטר בעצמי, 200 שח, נוסע למוסך בכפר סבא בשם מוסך לב בשרון ששמעתי עליו המלצות, הוא לקח על העבודה + רענון נוזלים ובדיקה 460 שקלים כולל מעמ. סה"כ 660 שקלים. האם יקר מלעשות לבד? בהחלט. 

אבל עדיין חצי מחיר מיבואן. 

חוץ ממחירים הרכב ממשיך לגלות אמינות מופלאה. כמו שכתבתי אז, הרכב הזה הוא גשר ארוך טווח עד הברז והוא ממלא את תפקידו היטב. יש בבית גם ספורטאז׳ טרי יותר בשנה ועם חצי מהק"מ (100 אלף) והתכנון שלי היה להחליף אותה בקודיאק/ראב4, כי אשתי רוצה להתחדש. כעת אני מתלבט אם אולי לא יותר נכון למכור את ההונדה. בסוף גם הספורטאז׳ אמינה להפליא וכנראה שזה יותר נכון כלכלית להחליף את הסיוויק, מצד שני עד שאני אגיע לברז, אני גוזר על עצמי כמה שנים של נהיגה על ספורטאז׳ אוטומטית וזה עושה לי בחילה. 

זה לא שההונדה היא איזו מכונת נהיגה מושחזת, רחוקה מכך שנות אור,  אבל בהשוואה לספורטאז׳ מן הסתם ההבדל שמיים וארץ וגם מאוד לא רוצה לעבור לאוטומט. מאוד כיף לי בידני, עד עצם היום הזה. 

שוב חושבים כלכלי נגד כיף. 

נראה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 27.3.2021 בשעה 21:52, ניקו פ. כתב:

מגני הפלסטיק מעל הגלגלים הם פשוט זוועה עיצובית וצריך לירות במי שעיצב את זה. מזעזע ביותר.

קח ספרי צבע אדום תואם ותתקן את העוולה הזאת ברגע

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

עד שאני אגיע לברז, אני גוזר על עצמי כמה שנים של נהיגה על ספורטאז׳ אוטומטית וזה עושה לי בחילה. 

זה לא שההונדה היא איזו מכונת נהיגה מושחזת, רחוקה מכך שנות אור,  אבל בהשוואה לספורטאז׳ מן הסתם ההבדל שמיים וארץ וגם מאוד לא רוצה לעבור לאוטומט. מאוד כיף לי בידני, עד עצם היום הזה. 

שוב חושבים כלכלי נגד כיף. 

נראה. 

בדיוק מכרתי, לאחר שהייתה אצלי 4 שנים, וולוו V40 ידנית מנוע 2.0 טורבו.

נשמע שחוויות הבעלות דומה = אפילו עלויות האחזקה דומות (חוץ מטיפול טיימינג), בוולוו, מאיר נותנים הנחה קבועה של 20%.

אני כמוך גם תמיד הייתי עם ידני, והמטרה מתישהו לקנות מיאטה ND.

היום אני עם מאזדה 2 שהיא מאוד חביבה לנהיגה - אבל אם אני שם עצמי בנעליים שלך, לא הייתי מסתדר עם ספורטאז, שהוא גדול גבוה מגושם ואיטי.

תשאר עם ההונדה.

שווה לך עדיין לעשות מקיף להונדה?

עריכה אחרונה על ידי `Infinity

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

זה גבולי. 

חובה + צד ג' קצת פחות מ-3000. 

חובה + מקיף 4200. 

מחירון 23 בערך אפילו טיפה פחות. 

עשיתי מקיף בסוף. 

יותר מאינרציה לא ממחשבה עמוקה. 

ברור לי שהספורטאז תהיה זוועה להנאה. אני נוהג בה מדי פעם. פשוט אני כבר לא ממש יוצא לטיולים ולא הייתי במסלול עם ההונדה אפילו פעם אחת. הקריירה והחיים האישיים השתלטו לגמרי, בלי תלונות כי אני מאוד נהנה משני הדברים, אבל בהחלט תוהה לגבי המחליפה. 

אולי אפרסם את שתיהן ומי שתימכר ראשונה במחיר שארצה היא זו שתלך. נראה.

אנקדוטה, V40 הייתה אמורה להיות המחליפה המקורית של הספורטאז׳, אבל אחרי סיבוב אשתי פחות התחברה ורוצה גבוה. אחרי נהיגה על כל גיפ אפשרי שבתקציב בחרה את הקודיאק או הראב4. 

לי לא אכפת. אמרתי לה שכל עוד אני קונה ברז בנקודה הכלכלית שהסכמנו עליה מצידי שתקנה ראב 4 או קודאיק או 12 סיריון באותו תקציב. לא נכנס לה לשיקולים. היא לא נכנסת לי :)

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני הייתי משאיר את ההונדה.

אני נמצא בסיטואציה דומה (מכרתי את הפוקוס ידנית המשופרת שלי שסיפקה לי המון חוויות נהיגה), מאילוצים כאלה ואחרים ובדיעבד אני מתחרט.

כבר שנתיים נוהג באוטומטיות פשרה ומיחל ליום שאקנה ברז שנראה שהולך ומתרחק עקב תעדופים משפחתיים (הוצאות דיור גדלות).

רכשתי ובניתי סימולטור נהיגה, עם vr וכל החוויה וזה כיף אדיר אבל זה לא אותו דבר ולא מספק את היצר, המלחמה היא יום יומית 😂

אל תוותר על ההונדה!! זה לא ברז, אבל עם קצת שדרוגים מרעננים היא אחלה של רכב נהיגה, לא צריך 200 כס כדי להנות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברתי לסקייטבורד

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז היום ההונדה נמכרה. 

אשתי התחדשה בקודיאק משנתון 2020 (שהיא מכונית פשוט נהדרת, אבל זה לשרשור אחר) ואני עבר לספורטאז׳ 2013 שלה (הסבל גדול והזוועה רבה). 

ההונדה הייתה אצלי 4 שנים בהן הפגינה אמינות מוחלטת, צריכת דלק מעולה והיא הייתה כייפית לנהיגה באופן יחסי וביחס למה שיש למכוניות מודרניות להציע. 

אני לא יודע ממש יודע אם יש טעם לכתוב עוד מילים על הרכב, כי לא נותרו הרבה כאלו וסביר להניח שבעוד כמה שנים לא יישארו בכלל, אבל סה"כ הייתה מכונית מעולה בשביל מה שהיא ובדיעבד זה רכב מאוד מוצלח לכל סטודנט או מי שמחפשים הרבה רכב במחיר זול. 

בינתיים אני לוחץ על בלם היד בספורטאז׳ במחשבה שזה הקלאץ׳ עם ההבנה שגם יעבור לי עוד יום יומיים מניח. 

נסחוב עד הברז/מיאטה שתגיע בתקווה בעוד לא הרבה שנים. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 13 דקות, ניקו פ. כתב:

במחשבה שזה הקלאץ׳

קרה לי. הפיתרון היה להחזיק את רגל שמאל צמוד לכיסא ולא במנח הרגיל עד שהתרגלתי שהיא מחוץ לתמונה

פורסם
לפני 16 דקות, outnex כתב:

למה לא העפת את הקיה?

מתוך מחשבה שבעוד כמה שנים יהיה יותר קל  למכור ספורטאז 2013 עם 150 אלף ק"מ לעומת סיוויק 2012 ידנית עם 250 אלף ק"מ. 

עכשיו קיבלתי על ההונדה מה שרציתי. בעוד 3-4-5 שנים אני לא חושב שהייתי מקבל עליה משהו רציני ואז הייתי נתקע עם רכב שאני לא צריך או לא מצליח למכור. 

מחשבה נטו כלכלית. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אז בעצם לסבול כמה שנים בשביל כמה ימים של המתנה לקונה בעתיד?

נשגב מבינתי :)

• אהבתי 6
פורסם

כמו שכתבתי, אני לא חושב שההבדל בין למכור אותה כעת לבין למכור אותה בעוד כמה שנים יסתכם בכמה ימים, אלא יותר בלא בטוח שתימכר בכלל ומזה רציתי להימנע. 

אםשר לחלוק ואפשר לא להבין, זה גם בסדר :)

פורסם

לא יודע.. מכרתי רכבים ידניים עם 200, 250 וגם 300 אלף ק"מ, בדרך כלל תוך ימים בודדים. פה מדובר על סיוויק אדומה, היא תימכר בלי בעיה. אבל כמובן זו כבר בחירה שנעשתה וזו בחירה שלך. אני מביע את דעתי כי הניסיון שלי לימד אותי אחרת... וגם כפי שאתה רואה, מכרת אותה באמת תוך ימים בודדים.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...