Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט ואשמח לשמוע את דעותיכם המחכימות:

בעמידה ברמזור ארוך לדוגמה עם גיר פלנטרי עדיף להוציא לניוטרל בעצירה ולשלב ל-D לנסיעה או להשאיר על D?

הפרמטרים שאני חושב עליהם הם בלאי גיר וחסכון בדלק. יש עוד?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, eyalkar כתב:

בעמידה ברמזור לנהוג ברכב בהתאם להנחיות היצרן - להישאר בהילוך D.

ומה אני מרוויח בהיצמדות להוראות היצרן?

לפני 7 דקות, ronrcz כתב:

הגיר של אייסין מעביר לבד לניוטראל בעמידה במקום.

מה שאומר שלכאורה יש יתרון בשילוב לניוטרל בעמידה. לא?

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

בהצמדות להוראות היצרן אתה שומר על תקינות המוצר (רכב)
ובכך מונע בלאי מואץ ותקלות שיביא להוצאות מיותרות.

בדיוק כמו שמומלץ לעשות טיפולים ברכב בהתאם להוראות היצרן.

פורסם

אני חושב שרק הגיר שישה הילוכים של  איסין מעביר לניוטראל בעמידה , לפי הרגשתי הגיר 8 הילוכים החדש של איסין נישאר בהילוך בעמידה לפחות בגירסת שמחוברת למנוע דיזל ,

פורסם

חשבתם פעם, בשביל מה בכלל קיים מצב N בידית ההילוכים והוא נמצא קליק אחד מ D? 

מתי צריך אותו אם לא לעצירות ארוכות עם מנוע מונע? 

לדעתי , כן בהחלט בזמן עמידה ממושכת הגיר לא צריך להיות משולב להילוך. ניוטרל מפחית צריכת דלק, מפחית רעידות, מפחית בלאי שמן גיר. 

אני חושב שכל התיבות המודרניות שעובדות עם מערכת Stop&Start יוצאות לניוטרל בעצירה.

וזה לטובת התנעה קלה של המנוע, הרי הוא לא אמור להנוע עם הילוך משולב. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, Buki כתב:

חשבתם פעם, בשביל מה בכלל קיים מצב N בידית ההילוכים והוא נמצא קליק אחד מ D? 

מתי צריך אותו אם לא לעצירות ארוכות עם מנוע מונע? 

אני משתמש בו למגוון שימושים לדוגמה בנסיעה בירידה לא חדה לצורך שמירת מהירות/צבירת תאוצה, או לגלישה איטית כמו בקלאצ לדוגמה בסיום רוורס לקראת הכנסה ל-D. (האמור לעיל לא מהווה נהיגה תקנית ואין לנסות בבית😂)

אבל השימוש הכי חשוב שאני משנן לעצמי ולסובבים הוא במקרה שלא יקרה ח"ו כמו של משפחת אטיאס בירידות לטבריה כשהגז תקוע. אם השוטרת במוקד הייתה אומרת לו להכניס ל-N במקום העצות הגאוניות שהיא אמרה לו סיכוי טוב שהם היו היום איתנו (האמת תלוי במצב הבלמים באותו שלב). בכל מקרה הנהג תמיד צריך לזהות מהר ולהעביר ל-N במקום לשרוף את הבלמים.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

מבחינת צריכת דלק - עשיתי בדיקה עם ה- FORSCAN בפורד פוקוס הישנה שלי, צריכת\יניקת אויר ב-D היא 2.8 (גרם\שניה) לעומת 2 ב-N.

מה אומר 25% פחות אויר שזה 25% פחות דלק. וזה בטח משתנה מרכב לרכב של יצרנים שונים.

מבחינת בלאי לגיר בהעברות, לא נראה לי ששווה את הסיכון של בלאי מוגבר

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בדקתי באימפרזה 2006 ערך הMAF בניוטרל משחק על 2.4-2.5 ובדרייב על 2.5-2.6 כלומר תוספת של עשירית הגרם לשניה. כנראה לא דרמטי בחסכון.. ובטח שלא שוה את הבלאי לגיר.

מעניין שיש הפרש כזה בין גירים שונים.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...