Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שמתי לב שלרוב הסמיטריילרים באירופה וברוסיה יש סרן בודד מאחורה ובישראל לכול המשאיות שראיתי יש סרן כפול.

הבנתי שבאירופה וברוסיה האורך הכולל של הגורר והנגרר מוגבלים ובגלל זה כמעט ואין שם משאיות אמריקאיות כי הן יותר ארוכות וזה מגביל את האורך של הנגרר.

לעומת זאות בישראל אני רואה מדי פעם משאיות אמריקאיות, במיוחד גוררים צבאים, שכולם אמריקאים.

מה הסיבה לכך?

בישראל מותר להעמיס יותר מאשר באירופה?

או שאולי המשקל שמותר להעמיס על כול סרן מוגבלים בישראל, ובאירופה לא?

אורך הנגרר+גורר בישראל לא מוגבלים?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

פורסם

שים גם לב שלשום משאית אירופאית אין "אף" והן כולן בתצורת "טלויזיה" כדי להקטין את אורך הראש הגורר ולאפשר גרור ארוך יותר.

בארץ למיטב ידיעתי מקובלת גם התקינה האמריקאית וגם האירופאית.

http://www.xn--5dbiab6at.com/wp-content/uploads/2017/04/appendix_c.pdf

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני לא יודע מה לגבי רוסיה, לגבי אירופה כן יש הגבלה של אורך המשאית ולכן המשאיות האירופאיות הן בעיקר בתצורה המכונה בעולם נהגי המשאיות "אף בולדוג", בתצורה זו הקבינה יושבת מעל המנוע והגוף הגורר קצר יותר, הנהג יושב גבוה ביותר על הכביש ונהגי המשאיות אומרים (לא יכול להגיד מניסיון אישי) שהמשאיות קלות יותר לתמרון בגלל שהסרן הקדמי והגלגלים קדמים יושבים למעשה ממש מתחת לנהג או אפילו מאחוריו.

לעומת זאת המשאיות בארצות הברית לא מוגבלות אורך, בתצורה שלהן המנוע יושב מקדימה ומאפשר הפרדה מלאה בין המנוע לתא הנושאים ובכך מאפשר נסיעה שקטה יותר, תא המנוע נגיש לגמרי כאשר אין צורך להרים את הקבינה כדי לאפשר גישה, כאשר מכסה המנוע מורם מהמנוע נגיש לגמרי משני הצדדים וכך למעשה גם מערכת החשמל, התצורה הזו פופולרית גם הקנדה ובאוסטרליה שם הנסיעות ארוכות לאורך עזרות אלפי קילומטרים כאשר יכולים להיות אלפי קילומטרים המפרידים בינך לבין המוסך הקרוב ואז הנגישות והפשטות של המנועים האמריקאים מהווה יתרון והרבה מאוד מהתיקונים נעשים על ידי הנהגים עצמם ממש בצד הדרך (אם אפשר לקרוא למה שקורה באוסטרליה "דרך").

בישראל תצורת האף בולדוג נפוצה מאוד, אין קשר למשקל אך יש קשר לנוחות נהיגה ולכבישים הצפופים, ראיתי לא מעט משאיות אמריקאיות כמו קנוורת בעיקר שיש להן ייבוא סדיר לארץ ונמכרות בעיקר לעבודות קשות מאוד, ההרגשה שלי שהן קשוחות במיוחד וזאת הסיבה שמשתמשים בהן למטרה זו כיוון שעיון בנתוני ההספק שם אותן בנקודת נחיתות מול מרצדס סקניה וולוו האירופאיות.

• מעניין 1
פורסם

כול מה שכתבת אני יודע.
השאלה למה בארץ יש משאיות עם אף וגם בלי, התקינה מאפשרת בארץ את שני הסוגים?
כלומר האורך של הגורר+נגרר לא מוגבלים?
ושאלה שניה למה לכולן יש שני סרנים מאחורה ולא אחד כמו באירופה ורוסיה?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

• תוכן חדש...