Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

רכשתי מחשב נייד של חברת לנובו מחברת מחשבים ידועה עם פריסה ארצית.

הכנתי דיסק און קי עם התקנה של ווינדאוס 10 מהאתר של מקרוספוט.

הכנסתי את הדיסק און קי, המחשב מיד זיהה אותו והעלאה את מסך ההתקנה של הווינדאוס.

דבר ראשון, מיד שמתי לב שמשטח העכבר לא עובד. ניסיתי לשחק עם כל כפתורי הF יחד עם FN, אבל דבר לא גרם למשטח העכבר לעבוד.

בעזרת המקלדת הצלחתי להגיע למסך בו נדרש לבחור את כונן הקשיח בו ארצה לבצע את ההתקנה. אין זיהוי של דיסק הקשיח - לא בבאיוס ולא בהתקנה.

עם זאת,כנכנסים לעיון כוננים בהתקנה, מופיע שם כונן (X) שהוא לא הUSB שלי (אין למחשב כונן DVD\CD).

אני לא מצליח להבין את פשר הבעיה. 

האם קיבלתי מחשב עם כונן קשיח (SSD) לא תקין, או שאני מפספס משהו בהגדרות?

המחשב נרכש ללא מערכת הפעלה.

את אותו הדיסק און קי נסיתי להפעיל בנייד נוסף שלי, ושם כמובן העכבר עובד, וגם הדיסק הקשיח מזוהה.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה.

4.jpeg

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לפי הטאב שצלמת הוא לא זיהה כלום מלבד הדיסק און קיי. 

תסתכל בטאב configuration אם יש שם sata/ide או משהו בסגנון והאם הוא מוצא שם משהו. 

תחפש אותו דבר ב information. 

אבל זה שהעכבר לא עובד כבר הייתי שם חזרה בקופסא ומחזיר לחנות תמורת אחד חדש

פורסם (נערך)

תסתכל יש כונן C וכונן D שזה הדיסק און אי, ויש כונן X - מה זה הכונן הזה?

צילמתי את שני הטאבים הנוספים. מצ"ב התמונות.

לגבי העכבר - ראיתי ביוטיוב שזה דבר נפוץ שניתן לפתור לאחר התקנת הווינדאוס (לא תקלת חומרה).

6.jpeg

5.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

פורסם (נערך)

סבבה. 

יש לך כונן nvme של סמסונג. וינדוס 10 עושה קצת בעיות להתקין עליו בצורה קלה. אבל לא משהו בלתי אפשרי. 

תעשה מה שרשום פה: 

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/windows-refuses-to-install-on-nvme-ssd-samsung-960/472ff39f-b7e9-40db-95cf-9063115e1d07

אם לא עובד, תמצא דרייברים ותטען אותם לפני ההתקנה. 

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

אין דבר כזה, מחשב שלא מזהה את משטח העכבר של עצמו... לא תקין בעליל, עוד לפני שמדברים על הכונן.

תחזיר לחנות ומיד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין צורך להחזיר לחנות ולא כלום. זה ידוע בלנובו שהמקלדת שם מקודדת למערכת ההפעלה.

תיצור דיסק און קי חדש בעזרת rufus ותבחר שם שיעלה בgpt.

תחפש בביוס את ההגדרה של הsecure boot ותעשה לה disable כי זה חסר משמעות.

בהצלחה. תעדכן.

• רעיון טוב! 1

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

התקנתי וינדוס בכמה מחשבים בשנה האחרונה.

בחלק מהמחשבים המשטח של העכבר המובנה עבד רק לאחר התקנה של וינדוס ועדכון של דרייברים מהאתר של היצרן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

נראה שיש לך מחשב מאוד דומה לזה שקניתי בספטמבר. משטח העכבר אכן עבד רק לאחר התקנת הוינדוס ודרייבר ספציפי.

הכונן מגיע עם בוט של דוס. היה צריך למחוק מחיצות וליצור חדשה / לחלק.

פורסם

בסוף הסתדר אחרי שעות רבות באינטרנט וסיוע של חבר הפורום  @stas12.

מסתבר שלווינדאוס 10 יש קושי לזהות כונן קשיח מסוג nvm.

היה צריך להוריד דריבר מהאתר של לנובו, להכניס אותו לתיקייה חדשה בדיסק און קי. במסך ההתקנה של הווינדאוס בו מוצג שאין כוננים עליהם ניתן להתקין ווינדאוס, נכנסים לעיון, בוחרים את התיקייה עם קבצי הדריבר, טוענים, ואז הדיסק קשיח מופיע ואפשר לרוץ עם ההתקנה. העכבר התחיל לעבוד לאחר התקנת הדריברים בווינדאוס.

חייב לציין שאף פעם לא נתקלתי בקושי כזה להתקין מערכת הפעלה. כל יום לומדים משהו חדש.

לקח לי כ3.5 שעות להבין את הפער ולפתור אותו.

• אהבתי 1

פורסם

לא אמור לקרות בחברה שמכבדת את עצמה כמו לנובו.

כל החומרה מחייבת ל whql של מייקרוסופט כדי למנוע מקרים כאלו.

אלא אם זאת חומרה סינית סוג ז שהחברה בפריסה ארצית הכניסה למחשב בבניה עצמית.

בלי קשר, אני תמיד מתקין עם מקלדת ועכבר חיצוניים 

פורסם (נערך)

ככה המחשב מגיע לארץ. אף אחד לא הרכיב אותו לבד. את המחשב שלי הזמנתי עוד לפני שהמכולה הגיעה לארץ דרך אחת הנציגויות הרשמיות של לנובו.

זו לא סידרה גבוהה וחסכו בה, זה נכון. כל עוד החסכון מגולגל אל הלקוח אין לי בעיה עם זה.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם
לפני כשעה, ceyal כתב:

לא אמור לקרות בחברה שמכבדת את עצמה כמו לנובו.

מחשבים ניידים לא מוכרים בשום מקום בלי מערכת הפעלה, זה פטנט ישראלי.

היצרנים לא חושבים בכלל שהם צריכים לתת את כל הכלים להתקנה לקונה כי הקונים מקבלים עם מערכת הפעלה.

אני עכשיו עם HP שנקנה בארה"ב, אין לי אפילו מספר של WINDOWS אם אני רוצה להתקין מחדש.

יש תיקיה recovery במחיצה נפרדת של ההארד דיסק שמשם אפשר להתקין מחדש.

בקיצור, פעם הבאה תזמינו מארה"ב מחשב עם windows, יהיה יותר זול.

אייל

פורסם

הרשיון שלך כבר צרוב בביוס של הלוח ומקרוסופט מכירה אותו, כל פעם שהוא ינסה לקבל אקטיביזציה לאחר התקנה נקייה הוא יקבל תשובה חיובית.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...