Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על המייבש היה חיישן מהסוג הזה. ליציאה אחת הולכים 2 חוטים כחולים. בצמה מהרכב מגיע זרם + כאשר מדליקים את מפסק המזגן. החיישן בודק שיש מספיק לחץ גז במערכת וסוגר את המעגל דרך החוט הכחול השני. לשם מחוברים הקלאצ' של המדחס, המגביר טורים והפיקוד של המאוורר החיצוני.

יש עוד זוג חוטים שחורים שיוצא מהחיישן ומתחבר לצמה אחרת. גם שם אחד הצדדים מקבל זרם + כאשר מדליקים את מפסק המזגן, מאותו הפיוז כמו הראשון. לא ברור לי מה מחובר לצד השני של הצמה הזאת. 

נאלצתי לפרק את כל המערכת, ולכן הבאתי מייבש וחיישן חדש. מהחיישן החדש יוצאים 2 חוטים בלבד. ברור לי שצריך לחבר אותם לצמה הראשונה על מנת שיאפשר למדחס, למאוורר ולמגביר טורים לעבוד.

השאלה היא לגבי הצמה השנייה. האם גם שם צריך לגשר כשהמערכת בלחץ תקין?

לא הצלחתי למצוא בדיאגרמה של הרכב מה תפקיד הצמה הנוספת. ניסיתי למצוא דיאגרמה כיצד פועל החיישן הישן על מנת לחקות את פעולתו ולא מצאתי.

בקיצור, אני לא יודע אם בחיישן הישן המעגל בין 2 החוטים השחורים נסגר כשיש לחץ תקין או נפתח, ואין לי דרך לבדוק את זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

החיישן 4 חוטים הוא חיישן שתוכל למצוא עליו את השירטוטים בגוגל ע"י הקלדה של המלל:
Trinary switch diagram

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בזמנו כשהחיישן הזה ברכב שלי התקלקל וחיפשתי לקנות חדש, קראתי באיזה פורום שחיישן עם 2 חוטים זה בשביל לחץ נמוך, כלומר כשאין מספיק לחץ גז הוא לא נותן למדחס לעבוד, וחיישן עם 4 חוטים יודע גם לזהות לחץ גבוה מדי שמעליו לא סוגר את המעגל למדחס. אין לי מושג אם זה באמת נכון, אבל יש בזה היגיון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חיישן לחץ מזגן (טרינרי) עם 4 חוטים לרוב פועל כך:

1. זוג חוטים מנתק הזרם להפעלת המדחס, בלחץ גז נמוך מד או גבוה מדי.

2. זוג חוטים שני, מחבר אות הפעלה (פלוס או מינוס) להפעלת מאורר רדיאטור

כשלחץ הגז עולה מעל ערך מסוים.

אם מקורית היה מותקן טרינרי (4 חוטים) ובמקומו תתקין פרסוסטט (חיישן 2 חוטים) 

שרק מנתק המדחס בלחץ גז גבוה או נמוך מדי, לא יפעל מאורר הרדיאטור, כי לא יהיה מה שיפעילו

ולכן התקן טרינרי.

יש הרבה מכוניות אספנות או ישנות שביצעו בהן כל מיני קומבינציות חשמליות, כולל במזגן, כך שצריך

לבדוק היטב מה פועל ואיך ומה מקורי ומה לא.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

תודה רבה לכולכם, פתרתם לי את התעלומה.

קודם כל, גם החיישן הישן וגם החיישן החדש מנתקים את הזרם גם כשיש לחץ נמוך מדי וגם כשיש לחץ גבוה מדי.

לגבי מאוורר הרדיאטור החשמלי, ביטלתי את המעגל המקורי שלו כבר לפני כמה זמן כי הוא אף פעם לא הפעיל את המהירות הגבוהה.

התקנתי במקומו fan controller עצמאי עם חיישן טמפרטורה עצמאי שיכול להפעיל את המאוורר במהירויות שונות, עם התנעה וכיבוי מדורגים. זה עובד נפלא. הוא מפעיל את המאוורר גם 40 שניות לאחר כיבוי הרכב. לבקר המאוורר הזה יש גם כניסת פיקוד של מדחס מזגן וחיברתי אותה ל+ של המדחס.

לפי הדיאגרמות וההסבר של רפי, זוג החוטים השני שייך לפיקוד המקורי של המאוורר ולכן הוא מיותר עכשיו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עובד במהירות נמוכה בלבד.

ככה זה בכל מזגן מקורי שאני מכיר.

חייב לנדף את החום שהמעבה פולט.

מהירות גבוהה נכנסת לפעולה על פי צורך בלבד.

עיקר איוורור המנוע הוא על ידי מאוורר מכאני עם פן קלאצ'.

עמוס

• תוכן חדש...