Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו איבו 135 כ"ס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל האנשים המועילים שברשת. אני כבר תקופה ארוכה מאוד מאוד רוצה לקנות את הרכב האישי הראשון שלי. רוצה אוטו קטן יחסית, חסכוני, אמין, ספורטיבי ומהנה לנהיגה. ואז הגיעה לאוזניי הפונטו איבו ספורט בעלת 135 סוסים חביבים. אז אני רוצה להבין כמה דברים: כמה מערכת היחסים שלי עם הרכב תהיה נעימה? מה הזמינות שלו בשוק יד2 בתקציב של עד בערך 20 אלף? 

איך האמינות שלו והאם באמת אני אקבל חוויה יחסית ספורטיבית? בשורה התחתונה אשמח לקבל המלצות ודיס המלצות על על האוטו

עריכה אחרונה על ידי עילי
פורסם

שורה תחתונה הרכב דיי נדיר עולה בדר"כ הרבה מעל ל20 אלף שקל (יותר לכיוון ה40-30 אלף) והמנוע דיי רגיש להזנחה ודורש טיפול ממוקד.

בכול מקרה אני הייתי מציע כאלטרנטיבה את המיטו עם מנוע t-jet הפשוט והאמין יותר אבל גם היא תעלה לך באזור ה40 אלף שקל ואין לך סיכוי למצוא משהו מתחת ל20

פורסם
לפני 49 דקות, Gavrik כתב:

שורה תחתונה הרכב דיי נדיר עולה בדר"כ הרבה מעל ל20 אלף שקל (יותר לכיוון ה40-30 אלף) והמנוע דיי רגיש להזנחה ודורש טיפול ממוקד.

בכול מקרה אני הייתי מציע כאלטרנטיבה את המיטו עם מנוע t-jet הפשוט והאמין יותר אבל גם היא תעלה לך באזור ה40 אלף שקל ואין לך סיכוי למצוא משהו מתחת ל20

אז אם מצאתי פונטו איבו שנת 2012 ב22 אלף, זה צריך העלות לי נורות אזהרה? מחיר לא הגיוני? 

פורסם

זה רכב סופר נדיר, למיטב ידיעתי יש מס' חד ספרתי של רכבים כאלו בארץ (או לפחות מאוד קרוב לחד ספרתי), בהצלחה למצוא אחת.

30-40 נשמע לי מופרך לחלוטין. זה לא איזה רכב ספורט מטורף או פנינה מוטורית. ב-40 אתה קונה 308 מ-2016 במצב סביר לחלוטין, לא רואה איך סופר מיני של פיאט, ועוד אחת ידנית בכלל מתקרבת לשם. 22 נשמע יותר סביר (גם זה בקושי), תלוי ק"מ / מצב.

איפה מצאת אותה? לא ראיתי מודעה כזו ביד2.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 14 שעות, pooh-bear כתב:

זה רכב סופר נדיר, למיטב ידיעתי יש מס' חד ספרתי של רכבים כאלו בארץ (או לפחות מאוד קרוב לחד ספרתי), בהצלחה למצוא אחת.

30-40 נשמע לי מופרך לחלוטין. זה לא איזה רכב ספורט מטורף או פנינה מוטורית. ב-40 אתה קונה 308 מ-2016 במצב סביר לחלוטין, לא רואה איך סופר מיני של פיאט, ועוד אחת ידנית בכלל מתקרבת לשם. 22 נשמע יותר סביר (גם זה בקושי), תלוי ק"מ / מצב.

איפה מצאת אותה? לא ראיתי מודעה כזו ביד2.

אם אתה מעוניין, יכול לשלוח לך את פרטי המוכר בפרטי. אכן לא בלוח יד 2. האמת שמצאתי דרך פייסבוק מרקט. אני ירדתי מההזדמנות הזו 

פורסם

או שהרכב שבור לגמרי או שאתה מבולבל, במחיר הזה זו לא ה135, אלא סתם פונטו 1.4 רגילה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

היה לי את הרכב הזה בעברי בתור רכב ראשון.

אם במקרה הצלחת למצוא כזאת שמורה (אולי זאת שלי? :) ) שטופלה כהלכה כל 10 ק"מ ושהדשבורד לא קרוע בצד נוסע - זה אחלה רכב עם חווית נהיגה בהחלט מספקת למחיר הזה. יחידת המולטיאייר מאוד רגישה לטיפול לקוי.

הדבר היחיד שעולה לי לראש שיכול להיות שמצאת פיאט פונטו איבו 150th שזאת גרסה קצת יותר מאובזרת של האיבו הרגילה, לכן אולי המחיר.

שלח לי הודעה בפרטי אם תרצה להתייעץ.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

אם אתה מדבר על השחורה ההיא שמפורסמת בפייסבוק, היא אכן ה-135. אני לא יכול לשים את האצבע בדיוק על מה, אבל משהו בה לא יושב לי טוב בעין. גם ההגה שאכול למעלה, השעון גדישה (או מה שזה לא יהיה), וגם מה שנראה כמו לא מעט נורות דולקות בדשבורד - יחד עם העובדה שזה רכב סופר-דופר-אולטרה נדיר (יש 9 כאלה נוסעות בארץ) שהגיע למגרש...? לא יודע. לא מסתדר לי.

אני מכיר את הדגם הזה מצוין, מכיר את אחת המכוניות האלה אישית. ואם אני זוכר נכון כמה מהם שייכות/היו שייכות לחברי פורום. 

סך הכל מדובר במכונית מאוד חביבה וזריזה, נורא(!) מאובזרת ביחס לשנתון/קטגוריה, ואין לה ממש מתחרות ישירות חוץ מאשר אחותה המכוערת - אלפא מיטו.

מבחינת אמינות, זה חתיכת מקרה של שחור או לבן - המנוע הזה הוא הגרסה הראשונה של מנוע המולטיאייר טורבו של פיאט. אותו מנוע שנמצא היום פחות או יותר בכל פיאט ואלפא ובג'יפים הקטנים. למעשה כל מנוע 1.4 שנמצא באותו של FCA, הוא גרסה של המנוע הזה (להבדיל ממנועי ה-1.3 שהם סדרה חדשה). מערכת המולטיאייר נחשבת מאוד רגישה, במיוחד בגרסה הזו (הראשונה) שלה. אבל בטיפול טוב ומדויק עם שמנים איכותיים ובהחלפות תדירות (יותר תדירות מאלה שהיצרן ממליץ) הן מאוד אמינות. זו שאני מכיר סוגרת מעל 160 אלף ק"מ עם המערכת המקורית. יחד עם זאת, בגלל שהיא הפכה כל כך נפוצה, גם המחירים שלה ירדו משמעותית ובאופן אפילו קצת אירוני, נכון להיום זה (לפי מה שנאמר לי) המנוע הכי זול לתחזוקה מכל הדגמים של פיאט.

לגבי מחירים, קשה מאוד להגיד - המחירון היבש (לפי לוי יצחק) הוא בין 22K לשנת לשנת 2010 ל-28K לשנת 2012. אבל שוב, בגלל שיש כל כך מעט מכוניות, ובגלל שאין לה באמת אף מתחרה מקבילה (הדברים הכי קרובים הם פוקוס אקובוסט שגדולה יותר, פיג'ו 208 GTI שספורטיבית ויקרה יותר, אלפא מיטו שיקרה ומכוערת יותר או אופל אדם S שיותר קטנה ויקרה), אני מניח שטווח המחירים יכול להיות משמעותית יותר רחב מהמחירון היבש. 

א-ב-ל, אם אתה מצליח למצוא אחת שמורה במצב טוב ובמחיר לא דפוק לגמרי (אני מניח שעד 30-32 זה מחיר הגיוני), זה אוטו ממש ממש נחמד.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...