Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עכשיו יש את מי לשאול :wink:

מוטי, מותקן אצלך טורבו (של איזו חברה ? תן לי כמה שיותר פרטים), מה שינית במנוע (במדוייק בבקשה :-) ) כדי שיעמוד בעומסים ובלחצים של הגדישה ?

לגבי ביטול ה-EGR, יש לי בבית סעפת פליטה ויש לי במחסן בעבודה סעפת יניקה של מנוע BP ללא חיבור ל-EGR. אני שוקל להחליף את הסעפות. עד כמה אתה חושב שהמנוע יזהם ? והאם הוא יעבור טסט (בהנחה שזה רק מה שאני משנה והמנוע עובד מצויין) בתצורה זו ?

נהנתי לקרוא מאוד את מאמרך !

שמוליק

שמוליק -

הטורבו שלי הוא GT28R של גארט.

המנוע עצמו עד לפני הפורטינג היה מקורי לגמרי (כן, אין טעות, מקורי לחלוטין), גם כרגע, אחרי השיפוץ, הבלוק (כולל הבוכנות והכל) עדיין מקורי לגמרי ובכלל לא נגעתי בו.

אני לא הייתי מחליף את הסעפת והייתי משאיר את ה-EGR במכונית כביש... זה מה שעשיתי עם המיאטה שלי.

מוטי.

פורסם
שמוליק -

הטורבו שלי הוא GT28R של גארט.

המנוע עצמו עד לפני הפורטינג היה מקורי לגמרי (כן, אין טעות, מקורי לחלוטין), גם כרגע, אחרי השיפוץ, הבלוק (כולל הבוכנות והכל) עדיין מקורי לגמרי ובכלל לא נגעתי בו.

אני לא הייתי מחליף את הסעפת והייתי משאיר את ה-EGR במכונית כביש... זה מה שעשיתי עם המיאטה שלי.

מוטי.

אתה חושב שיש הבדל בפועל (בוכנות, טלטלים וכו') אם זה מנוע של US Spec או Europe Spec ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

1.מוטי תודה על התגובה

2. מחכים לאקשן שוטס

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם
אתה חושב שיש הבדל בפועל (בוכנות, טלטלים וכו') אם זה מנוע של US Spec או Europe Spec ?
ככל הידוע לי אין הבדל, אתה יכול לבדוק באתר של ראנדי סטוקר, יש שם הרבה מידע בנושא - www.solomiata.com .

יוני - אפשר לגדוש על מיאטה 14 PSI (כמעט באר שלם, באר שווה ל-14.6 PSI) על המנוע המקורי ולאורך זמן רב (אני עם טורבו כבר 4 שנים ו-130K ק"מ) אם אתה משתמש במערכת ניהול מנוע טובה.

גולן - חכה חכה... :wink: מכות אתה תקבל ממני!

מוטי.

פורסם

מוטי, לא ענית לי על השאלה...

אתה נוגע בתחום הזה של סקוויטש (squish)?

לא נראה לי שיש הרבה אנשים שמבינים בזה בצורה טובה (לפחות בארץ)...

אולי אתה תוכל לשפוך טיפה אור על הנושא :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר, שאם הטורבו שלך מתאים למנוע שלך, הוא בטח מתאים גם לשלי.

אני צודק ? האם להכין מזומנים ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
כן תכין מזומנים...

קודם כל גיר רגיל אח"כ טורבו!!!!

לא משפרים רכבים אוטומאטים! בחיאת שמוליק!

וואלה, בא לי להשאר עם הגיר שלי ולהוסיף קצת כח. לא רוצה חיית מירוצים. מה אסור ?

שמוליק

פורסם
אז בעצם מה שאתה אומר, שאם הטורבו שלך מתאים למנוע שלך, הוא בטח מתאים גם לשלי.

אני צודק ? האם להכין מזומנים ?

שמוליק

לדעתי אין שום דבר מהקיט של מיאטה שמתאים לאוטו שלך ספציפית, חוץ מהחלקים האוניברסלים כמו טורבינה ,אינטרקולר, וניהול מנוע.

אבל בגלל ההבדל בתצורת המנוע (רוחבי\אורכי), הסעפת פליטה, וצנרת גדישה שונות לדעתי.

אין בעייה להתאים טורבו לאוטו שלך,אבל באמת שזה לא כיף על אוטומט לדעתי.

פורסם

נו באמת, כל הטרחה הזו על רכב אוטו-מת? :-P

ברצינות, יכול להיות שזה יעבוד אבל מחוסר מוחלט בניסיון עם גדישה של מיאטה אוטומטית (ובטח ובטח שלאנטיס אוטומטית) אין לי מושג איך הגיר יחזיק מעמד... יכול להיות שיחזיק, יכול להיות שלא... לפחות יש הרבה לאנטיסים בארץ, תמיד אפשר להביא עוד גיר מפירוק.

אבל בתכלס, אני פשוט לא הייתי נוקף אצבע בגדישה של רכב אוטומטי, זה פשוט לא כיף :?, בלי קשר לחיית מסלול או לא... נהגתי על WRX אוטומטית ונגעלתי, נהגתי על סאאב ווולבו מוגדשות אוטומטיות וקבלתי התקפי עוויתות בלתי נשלטות בצירוף של הפרשות ריריות מאוזן שמאל... לא מבין את זה... לקחת דבר טוב ולסרס אותו.

לעניינינו, יש הרבה יצרנים של סעפות למאזדה שלך בארה"ב, אני בטוח שאפשר להשיג אחת... יש אפילו למאזדה עצמם את ה-Mazdaspeed Protege שיכול מאוד להיות שהסעפת שלה תתאים אצלך בלי שום שינויים ויש לה פלנג' של T2 אם אני לא טועה, מה שיעבוד מצויין למטרה שלך, שווה בדיקה בהחלט.

אני הייתי הולך על צנרת בייצור עצמי, זה באמת לא מסובך במיוחד ואפילו יוצא די זול אם אתה בונה לבד, אינטרקולר אפשר לקנות באיביי בגרושים.

מוטי.

פורסם

שמע, זה סתם רעיון שאני חושב עליו. אני לא מעוניין בחיית מירוצים או התנהגות. ידוע לי שאני לא אגיע לזה. מה שכן, לא הייתי מתנגד לעוד קצת סוסים. אולי 150 סוסים, לא יותר.

יש לי במחסן בעבודה טורבו של B2500, טורבו קטן, ולא מזיק (אולי כן), חשבתי לעשות איתו משהו.

מה אומר ?

שמוליק

• תוכן חדש...