Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

LOL כנפונים אתה קורא להם.. ואני מחפש עד הרגע כל מיני כנפיים קטנות :-P!

מי שהסביר לך, הממ.. איך לומר את זה בצורה יפה... טעה.

לגילוח הרדיוס הקצר של המעבר יש משמעות גדולה בהגדלת הזרימה, שים לב בסכימות לחלק שגולח - לא הורדתי המון חומר, פשוט עיגלתי את המעבר כדי להפוך את הזרימה ליותר חלקה... יש לי נטייה ללכת עם הידע של מי שנחשב לאחד מגדולי המומחים בעולם לענייני פורטינג מאשר עם דעתם של אנשי הקבע בצה"ל.

איך אומרים באנגלית - Tried and True.

מוטי.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מוטי, ברור שהגילוח הזה משפיע על הגדלת הזרימה..זה ידוע.

השאלה היא למה הראש מגיע ככה מהחברה מלכתחילה?

למה בעצם מקטין היצרן את שטח החור עם החלק הזה אם למעשה זה מקטין את כמות האויר?

אגב, הבן-אדם שהסביר הוא סדירניק פשוט.. שלפעמים חושב שהוא יודע הכל..:wink:

(בכל מקרה, החלטתי ברגע זה שמחר אני אשאל את הנציג של MTU בארץ...

מספיק טוב לא?:-))

אמיר.

פורסם

למה הראש מגיע ככה מהחברה?

כי החברה לא מעוניינת לייצר את הראש האולטימטיבי, החברה לא רוצה לבזבז יותר דלק, החברה לא מעוניינת להשקיע בגילוח של כל מעבר ומעבר כי זמן שווה כסף... יש עוד הרבה תשובות על אותו קו המחשבה אבל אני בטוח שאתה יכול לחשוב כרגע לבד על עוד...

מוטי.

פורסם

אני מאמין שהראש מתבצע בעבודת עיבוד שבבי במכונה- אז הזמן והכסף לא משחקים תפקיד (ההפך, פחות עניין של תכנון לחלק הנ"ל)

לגבי עניין האולטימטיבי.. פחות מובן... אבל עניין הדלק עושה הגיון!!!

(יעלות מינימלית ומדוייקת לצרכן כמו שנהוג לומר)

בסך-הכל רציתי לדעת אם יש תועלת מסוימת בחלק הזה (אולי באמת עניין התת-לחץ שהוא יוצר בעת יניקת האויר)

אני אברר את זה מחר..:-)

אמיר.

פורסם

טעות, הראש ברובו הוא יציקה לא מעובדת (Cast) ורק חלקים מסויימים מאוד ממנו מעובדים לאחר היציקה כמו תושבות השסתומים, המובילים ועוד מספר פריטים.

במעברים עצמם אין שום עיבוד שבבי, אפס מוחלט.

מוטי.

פורסם

OK, קיבלתי והשכלתי..

(אבל עדיין זה לא יעלה ליצרן בזמן וכסף, אלא ההיפך לדעתי.. זה דורש עוד חלק בתכנון ובייצור)

אמיר.

פורסם

זמן זה כסף, זמן של עיבוד שבבי שווה הרבה כסף... יותר קל ליצרן להנדס את היציקה של הראש פעם אחת ולייצר את היציקה יותר טובה מאשר לעבד כל ראש בנפרד, אתה מדבר פה על מאות אלפי יחידות במקרה של האוטו שלי ומאות מיליוני רכבים שמיוצרים ונמכרים בעולם כל שנה.

מוטי.

פורסם

מוטי.. אנחנו לא משדרים על אותו הגל.

אני שואל את ה"מדוע ככה ולא ככה?" עוד מתכנון המנוע..

ולא בתור איזה שינוי והסבה של הראשים.

עוד בתכנון יש אפשרות לבצע את שבלונה היציקה בצורה ההיא ללא החלק הנוסף!!

השאלה היא מה תפקידו היעיל של החלק (מעבר לקח שהוא חוסך בדלק כפי שטענו כבר שנינו)?

נ.ב

אהבתי את ההשוואה בכמות של מיאטה מול שאר הרכבים (בעלים של אנזו היה נוקב במספר מופחת...:wink: )

אמיר.

פורסם

מדהים פשוט מדהים...

אהה ומוטי שמתי לב שאתה משתמש בג'נטים Kosei K1 Racing

באיזה צמיגים אתה משתמש?

ובאיזה מידה ורוחב/חתך?

נ.ב. בדוק ה"פ:wink:

Honda XR250L 1995

Honda Civic coupe 1995

פורסם

וואוו מוטי - איזה כבוד אתה עושה לפורום!

נהנתי מקריאת התיעוד המפורט/מנומק/ מקצועי ...

כל הכבוד!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עכשיו יש את מי לשאול :wink:

מוטי, מותקן אצלך טורבו (של איזו חברה ? תן לי כמה שיותר פרטים), מה שינית במנוע (במדוייק בבקשה :-) ) כדי שיעמוד בעומסים ובלחצים של הגדישה ?

לגבי ביטול ה-EGR, יש לי בבית סעפת פליטה ויש לי במחסן בעבודה סעפת יניקה של מנוע BP ללא חיבור ל-EGR. אני שוקל להחליף את הסעפות. עד כמה אתה חושב שהמנוע יזהם ? והאם הוא יעבור טסט (בהנחה שזה רק מה שאני משנה והמנוע עובד מצויין) בתצורה זו ?

נהנתי לקרוא מאוד את מאמרך !

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

למה הבחור מימין עם כפפות מנתחים? :???:

אתה לא רוצה לדעת מאיפה הוא הוציא את המוט שהוא מחזיק ביד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
מוטי.. אנחנו לא משדרים על אותו הגל.

אני שואל את ה"מדוע ככה ולא ככה?" עוד מתכנון המנוע..

ולא בתור איזה שינוי והסבה של הראשים.

עוד בתכנון יש אפשרות לבצע את שבלונה היציקה בצורה ההיא ללא החלק הנוסף!!

השאלה היא מה תפקידו היעיל של החלק (מעבר לקח שהוא חוסך בדלק כפי שטענו כבר שנינו)?

תשובה - התכנון של ראש המנוע של הדור הראשון של המיאטה לא אופטימלי בגרוש, משנת 99 ואילך הוחלף ראש המנוע לכזה שבו המדרגה כמעט לא קיימת וצורת המעברים נראית כבר ביציקה כאילו הראש אחרי פורטינג ואפילו יותר טוב בגלל הזווית של המעברים שבאה יותר מלמעלה... למעשה (אם אנחנו כבר נוגעים בנקודה :wink:...), יושב אצלי כרגע בפינת אוכל ראש מנוע של מיאטה שנת 99 שאני הולך לבנות עם שסתומי נירוסטה מוגדלים וכל החבילה (קפיצים כפולים, מרימים solid וכו'..), הכל במסגרת המנוע החזק שאני לאט לאט בונה בצד, מחכה ליום שאני אשתול אותו באוטו... מוגדל נפח, מחוזק טוטאלית, טורבו גדול, סל"ד אסטרונומי... הכל יהיה שם :twisted:.

Emanuel -

הגלגלים הם אכן Kosei K1 Racing, המידה היא לא שגרתית - 15X8 עם אופסט 25+ מ"מ.

הצמיגים משתנים כל הזמן (צמיגי מירוץ זה עסק נזיל ביותר), לרוב הם ברוחב 225 חתך 45 או 50, אבל יש פעמים שאני שם 245/45R15 גם כן... מה שרואים בתמונות הם TOYO RA-1 במידה של 225/50R15.

Luffield -

תסתכל טוב, תראה שגם אני עם כפפות דומות ובכלל, תסתכל ברוב התמונות ותראה שברובן אני והחבר'ה עם כפפות, פשוט כי זה יותר נוח להוריד אותן בסוף ולא להשאר עם גריז ושמן תקוע מתחת לצפורניים שאי אפשר להוריד גם שלושה ימים אח"כ, לחלק מאיתנו (כמוני למשל) יש עבודה שהם צריכים להיראות יצוגיים לפני לקוחות בפגישות עסקיות, וגם חברה שפשוט יותר נעים להיות איתה עם ידיים נקיות :-).

מוטי.

פורסם

מוטי, בכל התהליך הזה לא הזכרת את הסקוויטש'....

למה?

נגעת בזה? או שלא?

במנועים משופרים הרבה טיונרים מתאמים את הסקוויטש' כדי שהבערה תהיה מושלמת.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...