Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

גולף מנוע 1.4 Tsi עם 150 כ״ס, שמתי לב כי לרוב אחרי נסיעה ממושכת של כמה עשרות ק״מ בכביש מהיר (במהירויות של בין 100-130 קמ״ש), אחרי שאני נכנס לשטח עירוני ונוסע בין רמזורים ועם עצירות, סל״ד הרכב במצב עמידה הוא בסיבובת 1100 סל״ד במקום 750-800 סל״ד במצב רגיל. 

לרוב לוקח לרכב דקות ארוכות אם בכלל (רק כיבוי והנעה מחדש מסדרים את העניין) עד שהוא חוזר לסל״ד הרגיל שלו. 

מישהו יודע להסביר לי למה זה קורה?

האם מדובר על איזשהי תקלה?

תודה רבה

52907CFA-001B-492C-BC31-592B6AF8F03E.jpeg

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

אני רק זורק כיוון למחשבה ולא בטוח בכלל שזאת הבעיה...

בדרך כלל מנוע עומד עם סלד כזה בתחילת הנסיעה כדי להתחמם יותר (וגם משתמש בתערובות עשירה יותר)

אולי יש לך בעיה עם הטרמוסטט והוא מקרר את המנוע יותר מדי בנסיעות הבין עירוניות ואז המנוע מנסה לחמם את עצמו אחרי

שים לב שהמד טמפרטורה שאתה רואה בדאשבורד מתייחס לנוזל הקירור ולא לחום של המנוע עצמו שבדרך כלל יש בו חיישני חום

אני מניח שמישהו עם הסבר יותר טוב לזה יגיב עוד מעט

פורסם
לפני 12 דקות, Shab00 כתב:

לנוזל הקירור ולא לחום של המנוע עצמו שבדרך כלל יש בו חיישני חום

אין יותר מידי חיישני טמפרטורה במנוע.

ישנו חיישן טמפרטורת נוזל קירור אחד או שניים (תלויי מאוד בדגם הרכב), ובחלק לא גדול מהרכבים ישנו גם חיישן טמפרטורת שמן.

יום טוב גם לך

פורסם
אין יותר מידי חיישני טמפרטורה במנוע.
ישנו חיישן טמפרטורת נוזל קירור אחד או שניים (תלויי מאוד בדגם הרכב), ובחלק לא גדול מהרכבים ישנו גם חיישן טמפרטורת שמן.
אני חושב אבל תקן אותי אם אני טועה

המנוע יודע גם את הטמפרטורה של הצילינדרים כדי לעזור לחיישן נקישות למנוע נקישות שיכולות לקרות מחום גבוה מדי
החום של הנוזל קירור לא דווקא מעיד מה קורה בתוך המנוע

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

לפני 6 דקות, Shab00 כתב:

המנוע יודע גם את הטמפרטורה של הצילינדרים כדי לעזור לחיישן נקישות למנוע נקישות שיכולות לקרות מחום גבוה מדי

אני לא מכיר שום רכב שיש בו מדידה של טמפרטורה בצלינדרים.

חיישן הנקישות עובד על בסיס גלים אקוסטים, אין לו איך למדוד טמפרטורה

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא מכיר שום רכב שיש בו מדידה של טמפרטורה בצלינדרים.
חיישן הנקישות עובד על בסיס גלים אקוסטים, אין לו איך למדוד טמפרטורה
לא התכוונתי שהוא מודד את הטמפרטורה אני מתכוון שיש בנוסף אליו חיישן טמפרטורה שהמידע של שניהם ביחד יכול לעזור לECU לצפות אם יהיו נקישות
כמו שאמרתי אני לא בטוח בזה אבל אני חושב שכן

פורסם
לפני 16 דקות, Shab00 כתב:

אני מתכוון שיש בנוסף אליו חיישן טמפרטורה

אני בכנות לא מבין על איזה חישן אתה מדבר, היכן הוא נמצא ומה הוא מודד. 

מעבר למדידה של טמפרטורת נוזל קירור, וטמפרטורת שמן (בחלק לא גדול מהרכבים) אני לא מכיר חיישני טמפרטורה נוספים במנוע. 

ישנו גם חיישן טמפרטורת אויר ביניקה, חיישן טמפרטורת דלק (לדעתי בעיקר בדיזל) וישנו חיישן טמפרטורת סביבה. 

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 5 שעות, Shab00 כתב:

אני רק זורק כיוון למחשבה ולא בטוח בכלל שזאת הבעיה...

בדרך כלל מנוע עומד עם סלד כזה בתחילת הנסיעה כדי להתחמם יותר (וגם משתמש בתערובות עשירה יותר)

אולי יש לך בעיה עם הטרמוסטט והוא מקרר את המנוע יותר מדי בנסיעות הבין עירוניות ואז המנוע מנסה לחמם את עצמו אחרי

שים לב שהמד טמפרטורה שאתה רואה בדאשבורד מתייחס לנוזל הקירור ולא לחום של המנוע עצמו שבדרך כלל יש בו חיישני חום

אני מניח שמישהו עם הסבר יותר טוב לזה יגיב עוד מעט

בעצמך אמרת שאתה לא יודע וזה רק כיוון מחשבה, אז לא מבין על מה אתה עוד ממשיך להתווכח כאילו שאתה בטוח שצודק..
אגב יש ברכב חיישן טמפרטורת שמן, והוא מראה חום שמן של בין 94-102 מעלות, גם במצב הזה וגם במצב רגיל, זה החום של השמן בזמן עבודה של המנוע.

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
בעצמך אמרת שאתה לא יודע וזה רק כיוון מחשבה, אז לא מבין על מה אתה עוד ממשיך להתווכח כאילו שאתה בטוח שצודק..
אגב יש ברכב חיישן טמפרטורת שמן, והוא מראה חום שמן של בין 94-102 מעלות, גם במצב הזה וגם במצב רגיל, זה החום של השמן בזמן עבודה של המנוע.
אני התווכחתי? איפה ראית שהתווכחתי? בשום מקום לא טענתי אפילו שאני צודק ולא אמרתי שזה קיים בוודאות בכל רכב

אני זוכר שראיתי מתישהו שבאיזשהו רכב (ואני באמת לא זוכר איזה) היה משהו בסגנון הזה בימים שחיישן הנקישה לא היה העי מתוחכם בעולם אבל דיברו על זה כאילו זה מיוחד ולא הייתי בטוח אם זה דבר ששמים בכל רכב

כמו שאמרתי אני לא הייתי בטוח וכנראה שזה לא נפוץ אבל אני מניח שאי אפשר לטעות בפורום הזה למרות שלא התווכחתי על זה שאני צודק...

פורסם (נערך)

אבל זה עדיין לא עוזר לפותח השרשור כי ככל הנראה הדברים לא קשורים אז מיותרות כל ההודעות הנ"ל.

בכל אופן - אני מהמר שבגלל שאתה תחילת נסיעה מניע את הרכב אתה נמצא על ניוטרל, לכן הסלד סביב 900+-

כשאתה עוצר ברמזור אתה משולב הילוך והמצמדים נכנסים לפעולה - ייתכן שיש קשר בין השניים. (גיר DSG הרי לא?)

כמדומני שהגיר הנ"ל לא עובר לניוטרל בעצירה מוחלטת.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

למרות שזה גיר DSG, אין קשר, גם כשהרכב עומד וגם שהוא משלב להילוך הראשון, הסל"ד על 800 בתחילת הנסיעה.

• תוכן חדש...