Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב יצרוך אחד ל22 אם יזרקו אותו ממאדים,

לגבי צריכת הדלק שלך נשמעת כמו מנוע שעובד במאמץ, האם הרכב סוחב כמו שצריך? ניסיתה לבדוק במוסך את תקינות בלמים והגיר?

אם אתה נוסע 50 קמ"ש ועוזב את הברקס אחרי העברה לניוטרל האם הרכב בולם בצורה חזקה יחסית ולא מתגלגל?

האם יש מנורה שדולקת בלוח השעונים כל הזמן בצבע אדום או צהוב/כתום?

לא נתקלתה בבעיה בגיר אך סביר להניח שזה יבוא מתישהו, אף אחד לא הצליח לחמוק מהסטטיסטיקה לצערינו.

פורסם
לפני 8 דקות, Buki כתב:

זה הדגם החדש עם הגיר הרובוטי.

הוא יכול לצרוך 1 ל 5/6 בעיר רק אם רוב הנסיעה שלך היא פקק. מניע את המנוע,  נוסע שעה ועובר 5 קילומטר, במצבים שיש תנעה זורמת אתה מאיץ בפול גז ומזגן על המירות הכי גבוהה כל הזמן. 

בכל מצב אחר צריך לצרוך פחות.

תודה רבה

איזה מנוע יש לי לפי הנתונים הנ"ל? (אני רואה מהשאלות מתחיל שלי שאני צריך להישאר נהג חדש ולא הייתי נהג חדש)

פורסם

יש לך מנוע 1.6 עם 125 כ"ס, האוטו שלך הוא פורד פוקוס דור 3 עם תיבת הילוכים רובוטית מצמד כפול 6 הילוכים. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הבטחתי שאני יעדכן, אז אכן העצות פה הועילו לי מאד, הבנתי שאני נוהג לא נכון ולכן צריכת הדלק שלי הייתה גבוהה מהממוצע.

הייתי נוהג בעיר בהאצות מהירות ובלימות חדות כך שגם הפעלתי את המנוע בצורה בזבזנית מאד בכל האצה קטנה וגם שרפתי דלק כשבלמתי בחדות וכבר נשרף הדלק שהיה יכול לתת לי עוד נסיעה, למדתי לנסוע יותר רגוע בעיר לכל הפחות ואכן צריכת הדלק בעיר השתפרה אצלי ומגיעה לאיזור ה1 ל6.5 בערך.

שאלה לי באותו עניין בנסיעה מחוץ לעיר, אם אני נוסע בכביש מהיר שמאפשר לי לנסוע על 120 בחופשיות ללא עצירות כך שאני נוסע משהו כמו 20 ק"מ כמעט רצוף על מהירות של 120 ולפעמים חורג עד 130 (אנא חיסכו ממני את הביקורת על החוק והסיכון בבקשה, אני נוסע בשעות הלילה בכביש מהיר לא צפוף בכלל, ואכן זה לא חוקי אבל אנא אשמח אם לא זה יהפך לנושא השרשור, תודה מראש על ההתחשבות), הרכב פורד פוקוס 2012 והשאלה אם בנסיעה כזו אני שורף דלק לעומת אפשרות לנסוע במהירות של 100?

מישהו טען לי שאם אני נוסע על 60 או על 100 אין הבדל בצריכת הדלק בנסיעה ללא עצירות והאצות אבל אם אני נוסע על 120-130 למרות שאין עצירות והאצות בגלל שהמנוע מתאמץ ומגיע ל3 -3.5 סל"ד לעומת 2-2.5 סל"ד במהירות של 100 והסל"ד לא יורד לי מ3 לכל אורך הנסיעה על ה120-130 אז אני שורף המון דלק מיותר.

לטענתו זה לא דומה כמובן לנסיעה שההאצה בה היא חד פעמית והסל"ד מגיע ל3-3.5 ומיד יורד ל2 שאז צריכת הדלק נורמלית אבל אם אני ממשיך ב120-130 והסל"ד כל הזמן 3-3.5 ולא יורד אי לכך המנוע צורך יותר דלק על אותה הנסיעה.

האם הוא צודק?

האם לזמן שנחסך אין שום משמעות? (כך נראה לי בהגיון פשוט, שלא).

תודה רבה רבה למי שעזר לי לחסוך עד כה ולמי שיעזור לי שוב

עריכה אחרונה על ידי הייתי נהג חדש
פורסם

אני רואה שאני לא מקבל תגובות כנראה כי טירחנתי

אקצר

נסיעה במהירות 120-130 כשהסל"ד מגיע ל3-3.5 שורפת יותר דלק מאותה נסיעה על 100 בסל"ד 2-2.5? (הנסיעה ללא בלימות האטות והאצות, נסיעה חלקה על 120-130 או 100)

פורסם

כן בגדול הצריכה עולה, אבל זה לא הבדל היסטרי, סדר גודל של 10% יותר.
צריכה של 1/6.5 בעיר בנהיגה מתונה עדיין נשמעת לי מופרכת. הייתה לי פוקוס 2012 עם מנוע 2000 מהעבודה, בנהיגה מאד עצבנית בעליות של חיפה הייתי עושה הכי גרוע 1/8.5.
בבין עירוני רגוע סביבות 1/13 (גם על 130 בערך בשיוט, אבל אני מדבר על מיכל שלם לא קטע קטן).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

התנגדות האויר. זה הסיפור. ככל שאתה עולה במהירות התנגדות האויר עולה בצורה לא לינארית.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

פקטור הזמן קיים, למשל בעמידה במקום המנוע צורך דלק ולא נוסע מטר.
אבל בנסיעה בין עירונית זה זניח לעומת התנגדות האוויר שכמו שכתב אליה עולה בצורה לא לינארית. 80-90 קמ"ש אמור להיות יותר חסכוני מ 120.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני 11 שעות, הייתי נהג חדש כתב:

אני מנסה להבין משהו שאני חושב שהוא טעות מדעית - לוגית אבל לא יודע למה יש כאן טעות.

למה הזמן הוא לא פקטור בחיסכון בנסיעה מהירה?

צריכת הדלק בנסיעה מהירה יותר תהיה גבוהה יותר ביחידות של ק"מ לליטר ולא דקה לליטר, ז"ת שאת המרחק אתה הולך לעבר ולא משנה כמה מהר, מה שכן ישנה זה שאם תסע יותר מהר המנוע יתאמץ יותר בגלל התנגדות הרוח ויצרוך לגל ק"מ יותר, נסה את זה בעצמך, תוציא את היד מהחלון במהירויות שונות, תשווה כמה התנגדות הרוח תהיה ב90 קמ"ש ומ120 קמ"ש, ובדיוק בדחף הזה הרכב צריך להתמודד.

פורסם
בתאריך 8.10.2020 בשעה 17:36, yulianx כתב:

1/22 אבל מופרך לחלוטין.

למה מופרך ? הוא מתדלק רק ב 100 שקל כל פעם שהוא נכנס לתחנת דלק :-P 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתור אחד שהיה לו פוקוס שנתיים וחצי אז אני לא מאמין שאפשר להגיע איתו ל1/22 פשוט הזוי אבל כן 1/ל6 הוא מוגזם הממוצע שלו הוא בבינעירוני 1/12 / 1/13 בעיר 1/8 / 1/9 לגבי נסיעה מהירה ברור שככל שהמהירות עולה אז הוא לוקח יותר דלק לא יודע כמה הבדל יש בין 90 ל110 אבל ככל שאתה עולה במהירות  הצריכת דלק גם עולה גם כי ההתנגדות אויר יותר גדולה וגם כי המנוע עובד יותר

• תוכן חדש...