Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה לפטיפון חדש


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 שעות, farkash7 כתב:

טוב לא יודע מאיפה להתחיל. קיבלת פה כל כך הרבה עצות רעות.

 

כמעט כולם בלי יוצא מהכלל המליצו לו ללכת על יד שניה, אבל לדרישות שלו (רוצה חדש- למתנה- לגיטימי) העצות היו טובות מאוד- כל מה שכתבת נכון, אבל לא ממש רלבנטי. איך הוא ימצא L75 כדי לקנות במתנה? אני אורב לפטיפון הזה כבר שנים בלוחות, הוא מופיע אחת לשנתיים בערך, הוא יכול אולי להשיג אותו עד לחתונה שלה.

כמובן שיש יד שניה אחר טוב באותו מחיר (כמו שכתבתי לי יש אחד כזה, וגם אפשר טורנס בדגמים מאוד מסויימים) אבל זה מצריך ידע ואינטואיציה ומזל ליפול על אחד טוב, לא משהו שאפשר ללכת לחנות מחר בבוקר ולקנות.

אז לאור הדרישות של פות"ש- העצות שניתנו פה טובות, פטיפון vfm טוב במחיר שהוא מוכן לשלם לא יהיה מחרשה, עם ראש סביר ישמעו בו לא רע ואפילו טוב מאוד (יצא לי לשמוע את הvoxoa הסיני שהמלצתי מחובר למערכת שעולה כמה עשרות אלפים והוא אפילו נתן בראש לסוני וינטאג' שהיה מחובר באותו סט-אפ).

פורסם (נערך)

חבל על הכסף... באמת. עדיף למצוא מתנה אחרת.


לגבי הL75 אתה מגזים. הנה יש עכשיו אחד ביד 2 ב1000 שקל. לא מחזה נדיר לראות למכירה מכשיר כזה.

השקעה של 100 שקל בשיפוץ עצמאי או 300-400 שקל אצל איש מקצוע ויש לך מכשיר נהדר. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

חבל על הכסף... באמת. עדיף למצוא מתנה אחרת.

 

חולק עלייך בנושא הזה. כמו שכתבתי- רמת כניסה של פרוג'קט או אודיו טכניקה או סיני מוצלח (ויש כאלה) במחיר הזה יתאימו מאוד.

 

לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

גבי הL75 אתה מגזים. הנה יש עכשיו אחד ביד 2 ב1000 שקל. לא מחזה נדיר לראות למכירה מכשיר כזה.

 

איפה? אפשר לינק?

פורסם (נערך)

סגרתי את החלון.
לך ליד שניה חפש סטריאו+פטיפון באופציות בחירה. בעמוד השני אם אני לא טועה יש לנקו L75 תל אביבי למהדרין שבמבט חטוף מהתמונות יצריך שיפוץ שכל L75 מצריך+משקולת לזרוע וזהו  אם המנוע עובד כמובן.

 

אני חולק על הגישה של כניסה לתחום האנלוג עם תקציב מוגבל/גישת בשלב הזה.
זה בור של כסף, לכן אין טעם לחסוך 200-300 שקל על פטיפון. זה כוסות רוח למת. זה מחיר של שני תקליטים. אם זו הגישה וותרו על ה"תענוג", פטיפון ראוי זה בייסיק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

 

מסכים איתך אם התקציב היה 500 שקל, אבל 1200 שקל זה כבר משהו שאפשר לעבוד איתו.

כמובן שיד שניה יתן יותר vfm, אבל יצריך יותר ידע, התעסקות וכנראה שיפוץ, וגם לא יתאים בתור מתנה.

פטיפון חדש ב1200 יהיה מצויין כדי להכנס להובי הזה.

אני בגישה של הסרטון הזה:

 

 

  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה בערך מה שרשמתי, שהוא עושה את העבודה...

ואם כבר העלת את הפלאייר עם המיקסר סטאנטון מתנה אז זהעחד מותג שיש לו פטיפונים דיי מקבילים לאודיו-טכניקה.


Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

עכשיו לפני שאתה נכס או מכניס מישהו לסרט הזה. אודיו אנלוגי לא שווה את המאמץ. למה אני מתכוון? גם יהיה יהיה לך תקליט ממקור אנלוגי אמיתי, איכות ההקלטה תהיה ממש גבוהה, יהיה לך פיטפון טוב ומגבר טוב שמחוברים לרמקולים טובים ואתה תשמע בן זונה זה יצריך השקעה גדולה באופן יחסי. השקעה גדולה בציוד, השקעה גדולה בתקליטים.
במקום זה אתה יכול לרכוש DAC סיני עם צ'יפ טוב ב-200$ ולשמוע מוזיקה בחינם באיכות מצויינת. בשביל מה לך כל הסרט הזה? ושוב אני כותב את זה בתור מישהו שמחזיק פטיפון, ומחזיק ציוד וביזבז אלפי שקלים על תקליטים.

ֶאתה צודק לחלוטין,

DAC ייתן פתרון נהדר.

 

שלחתי לה לינק לת'רד,

ושאלתי אותה שוב אם היא רוצה את המג'יק מאה של קמברידג' (יש לו פיצ'רים מעולים)

 

 

 

אז היא קראה את הת'רד מההתחלה, 

ממש צחקה מ-2 הודעות :

בתאריך 30.7.2020 בשעה 19:02, Turbulence כתב:

פאקינג מילאניאלס...

  

בתאריך 30.7.2020 בשעה 21:34, Pika007 כתב:

 

אל תצמיד את ההיפסטריזם הזה אלינו, זה שיט של gen z

 

מסרה תודה,

והיא עדיין רוצה פטיפון כדי להפעיל את ה-3 תקליטים שלה

(מעולם לא היה לה פטיפון, אבל היא בכל זאת קנתה את התקליט של Queen, אחרי שראתה את הסרט "רפסודיה בוהמית", ואת התקליט של אלטון ג'ון אחרי הסרט "רוקטמן")

 

 

 

 

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

בלי קשר למה שתרכוש, את  דעתי כתבתי.

 

 כיף לדעת שיש נערים צעירים ששומעים מוזיקה כזו. זה לא מובן מאליו. 

 

 

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, BEEKER כתב:

ֶאתה צודק לחלוטין,

DAC ייתן פתרון נהדר.

 

שלחתי לה לינק לת'רד,

ושאלתי אותה שוב אם היא רוצה את המג'יק מאה של קמברידג' (יש לו פיצ'רים מעולים)

 

 

 

אז היא קראה את הת'רד מההתחלה, 

ממש צחקה מ-2 הודעות :

  

 

מסרה תודה,

והיא עדיין רוצה פטיפון כדי להפעיל את ה-3 תקליטים שלה

(מעולם לא היה לה פטיפון, אבל היא בכל זאת קנתה את התקליט של Queen, אחרי שראתה את הסרט "רפסודיה בוהמית", ואת התקליט של אלטון ג'ון אחרי הסרט "רוקטמן")

 

 

 

 


אני בהחלט אעודד נער/נערה חובב מוזיקה שהתעקש להקשיב למוזיקה דרך הפורמט הזה. אני חושב שזה תחביב נהדר שיגרום לו להכיר ג'אנרים נפלאים ולצרוך מוזיקה איכותית. כמובן שזה תחביב שגוזל לא מעט כסף כמו כל תחביב.
מה שכן אני אעשה מאמץ כדי שנקודת הפתיחה תהיה כמה שיותר טובה.
למצוא מכשיר יד שניה איכותי, לעשות לו שיפוץ בסיסי זה אומנם קשה יותר מלרכוש מכשיר חדש, אבל זה ישים את אותו החובב בנקודת התחלה שונה.
אישית אני חושב שמכשיר וינטג' עם גוף מעץ בשילוב מתכת וגודל מסיבי ומרשים שכתוב עליו Made In Switzerland הרבה יותר מרשים/אסטטי מעוד מכשיר מפלסטיק שכל אחד יכול לרכוש בחנות.

אני אישית נכנסתי לתחביב לפני 7 שנים עם Thorens 145. בזמנו הוא עלה לי 750 שקל, וגם זה היה מעל התקציב שלי, אבל הקשבתי לחכמים ממני. המכשיר הזה הוא עדיין המכשיר שלי, הוא עדיין עובד ומנגן, ואין לי שום רצון להשתדרג. ערכו של המכשיר מאז עלה, וכך גם הביקוש, אז זה עוד יתרון לקניית מכשיר טוב ביד 2, תמיד תוכל לגלגל אותו הלאה אם תרצה לצאת מהתחביב או פשוט לאפסן בארון, גם בעוד 30 שנה הפטיפון הזה הסתובב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

 

מור"קים זה נחמד, גם אני התחלתי מטורנס td145 ויש מצב שזה אותו אחד שאצלך 🙃 וגם כרגע שני הפטיפונים שלי הם וינטאג' (מיקרו סוליד 5 משנת 1976 בסלון וטכניקס מתחילת ה80 בחדר שינה), ועדיין - יד שניה יכול להיות הימור, ופטיפונים חדשים השתפרו מאוד ב7 שנים שחלפו מאז.

אפשר לשאול על סמך מה אתה מבטל בכזו החלטיות? איזה דגמים חדשים שמעת? או שאתה רק חוזר על מנטרות ששמעת מאנשים אחרים ש"מבינים"?

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 שעות, BEEKER כתב:

קניה של פטיפון מאמזון (רגיל/פריים) זו אופציה?

או שעדיף להתכוונן לחנויות בארץ?

 

לא יודע איך אמאזון, אבל אם אתה מוכן לשקול רכישה מחו"ל - יש הרבה (המון) ביקורות ממש טובות על הפטיפון הזה:

 

https://uturnaudio.com/products/orbit-basic-turntable

 

אם אני לא טועה הם שולחים לכל העולם ונמכרים בעיקר אונליין, ואפשר למצוא אותם גם באמאזון.

רק שים לב - הפטיפון מגיע ממש בלי כלום (אפילו בלי ידית להרים ולהוריד את הזרוע!) אבל אפשר להוסיף הכל (כולל פרה-אמפ אם אין לך במגבר)

עוד פטיפון שמקבל ביקורות טובות זה FLUANCE וגם הוא בעיקר בהפצה רשתית.

כרגע משווים אותם לפרוג'קט ואודיו טכניקה והם אמורים להיות יותר VFM, אישית לא שמעתי אף אחד מהם אבל לפחות על הנייר ומהביקורות הם נראים טוב מאוד.

 

עריכה: מסתבר שהיו טרן הוא רק לאר"הב וקנדה (וגם החשמל בהתאם, כך שלא יעבוד טוב באירופה גם אם מזמינים מאמאזון)

הפלואנס כן זמין בארץ.

 

  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב, אחרי שהתעמקתי קצת וראיתי ביקורות על הפלואנס rt81, נראה לי שזה הפטיפון שאתה מחפש.

כמה נקודות זכות:

מגיע מכוון מהמפעל (לא טריוויאלי למשתמש המתחיל)

זרוע בצורת s מה שמאפשר שלה (headshell) נשלפת- נוח מאוד כשרוצים להחליף ראש וגם מאפשר החלפה מהירה בין ראשים (למתקדמים...)

אפשרות לכיוון עדין למהירות (בדרך כלל אין את האופציה הזו בפטיפונים הזולים, מה שכן זה די לא נוח- בורג בתחתית הפטיפון)

מנגנון סמי-אוטומטי- מתחיל להסתובב כשמרימים את הזרוע ומפסיק כשנגמר התקליט- בניגוד לאוטומטי לגמרי שמחזיר את הזרוע- הייתרון הוא ששום דבר לא מפריע למנוע בזמן הפעולה.

מגיע עם פרה-אמפ בילט אין- מבחינתי זה חיסרון, אבל אפשר לחבר ישירות לרמקולים מוגברים. כמוכן בעתיד אפשר לשדרג לחיצוני ולבטל את האופציה הזו.

מגיע עם מחט סבבה (אודיו טכניקה AT95E).

וכל זה במחיר שאתה מחפש- אולי טיפה יותר אחרי משלוח ומיסים, אבל לא הרבה יותר.

סך הכל אם להסתמך על שלל הביקורות שיש עליו, מדובר בתמורה מצויינת לכסף.

  • מעניין 1
×
×
  • תוכן חדש...