Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

!!!חפירות קשות, ראו הוזהרתם!!!

רכשתי דירה במחיר למשתכן. (מצורף תשריט)
בהתאם לתנאי המכרז, הקבלן מחויב להתקנת נקודה עבור מזגן מיני מרכזי.
תנאי נוסף הוא שבאם קיים חדר שלא ניתן למזג באופן יעיל דרך החיבור לאותה נקודה, על הקבלן להכין נקודה נוספת באותו החדר.

וזאת בדיוק נקודת המחלוקת בין הרוכשים לקבלן.

כפי שניתן לראות בתשריט המצורף חדר ההורים מרוחק מיתר חדרי השינה וכך גם מנקודת המיזוג, אשר מתוכננת במסדרון הסמוך לחדרי שינה בצד השני של הדירה. (סימנתי את המיקום המשוער)
הרוכשים: פנינו בדרישה להתקין נקודת מיזוג בחדר הורים, הן בטענה כי החדר מרוחק ובכך יעילות המיזוג נפגעת (או לחלופין נדרשת עוצמת מיזוג גדולה משמעותית) והן כי לצורך מיזוגו של החדר נצטרך להעביר תעלה דרך החלל המרכזי של הדירה, דבר אשר יפגע בנראות הדירה.
הקבלן: מצדו לא נענה לדרישה, בטענה שהמרחק בין הנקודה לחדר במרחק סביר.
יש שמועה  שהוא שוקל להעביר תעלה מהמסדרון לחדר, שזה סוג של כסת"ח. גם כי זה לא נותן פתרון לבעיה וגם כי להבנתנו (שוב, כי זה רק בגדר שמועה כרגע) התעלה מתוכננת לעבור ממש במרכז הדירה.

אחרי כל החפירה הזו (לא מתנצל, הזהרתי), להלן השאלות:
1. רעיונות כיצד לחזק את טענותינו ו/או כיצד לפעול מול הקבלן?
2. האם יש צדק בטענת הקבלן (מרחק סביר)?
3. עלויות התקנת נקודה בחדר שינה לאחר קבלת מפתח ובמה זה כרוך?
4. איך אתם הייתם ממזגים את הדירה בהינתן ותהיה רק הנקודה למיני מרכזי?

אודה לכל דעה.

תשריט.jpg

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

למיטב הבנתי אין דרך אחרת למזג למעט להתקין יחידה קטנה במרפסת-שזה אסור, או מיני VRF יקר ותהיה תעלה לחדר שתכער את כל הבית.

לא נראה לי שחשבו על מיזוג כי יש הרבה מזגנים שלא יכנסו במסדרון...

פורסם

האם אסור להתיקן במרפסת יחידה המוסתרת על ידי המעקה (מותקנת נמוך או עומדת על הרצפה?)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוזר בי- צריך לבדוק את הנושא לעומק.

אני יודע שהיו תביעות שכנים בגלל התקנה של המדחסים במרפסת.

פורסם (נערך)

לפני הרבה שנים התקנתי מדחס של מני מרכזי על הרצפה במרפסת. השכנים שלי, שהיו trouble makers מקצועיים התלוננו שהוא מרעיש, למרות שעמד על רגליות גומי והבידוד בבניין היה טוב. בקיצור, ירדתי לשמוע אותו, היה איזה המהום קליל שנשמע רק אחרי שהם כיבו את נורת הפולרסצנט שלהם. בזה נגמר הסיפור. המדחס לא הפריע לי כיון שהיה במרפסת מעין "מפרץ" שבדיוק הספיק ליחידה עם מרווחי האוורור סביבה.

כיון שמדובר בעיריה מסוימת לפני 23 שנה אי אפשר להסיק מכך למקום אחר ב-2020, אבל שווה בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, vogel כתב:

למיטב הבנתי אין דרך אחרת למזג למעט להתקין יחידה קטנה במרפסת-שזה אסור, או מיני VRF יקר ותהיה תעלה לחדר שתכער את כל הבית.

לא נראה לי שחשבו על מיזוג כי יש הרבה מזגנים שלא יכנסו במסדרון...

בנוגע ל- VRF, אם אני מבין נכון, לכל נקודת מיזוג (מאייד) נדרש חיווט עד למעבה (שזה אולי החלק היותר פשוט) ונדרשת נקודת ניקוז (שזה החלק היותר בעייתי בהינתן ואין הכנה).

זאת הסיבה שכתבת שתהיה תעלה, מהמאייד יותקן במסדרון ליד נקודת הניקוז של הקבלן ויזרוק את האוויר לתעלה?

מה מרחק של תעלה/שרשור ששומר על יעילות המיזוג?

לפני 37 דקות, sperial כתב:

האם אסור להתיקן במרפסת יחידה המוסתרת על ידי המעקה (מותקנת נמוך או עומדת על הרצפה?)

תודה, אבל זאת אופציה שהורדנו מהפרק.

אנחנו לא רוצים מנוע במרפסת.

פורסם (נערך)

הקבלן צודק, בד"כ יש הנמכת גבס מעל ארונות המטבח (יש גם צנרת ספרינקלר שדרוש להיות שם) מעבירים משם בצורת 'ר' עד שמגיעים לקיר של חדר האורחים.
מישהו מהדירות הללו עובד אצלכם עם אדריכל/ית? זה נראה די בנאלי

מה שציינתי למעלה זה לא רלוונטי! (המטבח בצד השני!!!)

עריכה אחרונה על ידי Paprika-Metuka
פורסם

בהנחה ואני מקבל את הדירה ללא הכנה בחדר המרוחק

אני מניח מדחס במרפסת שירות, מושך צנרת עד לחדר בלי שום בעיה - מטבח, סלון, תמיד אפשר לשים קרניז / סינר ולהפוך את הבעיה ליתרון עיצובי

צינור ניקוז - או עם משאבה לאן שרוצים, או לחדר האמבטיה הסמוך (להתחבר לביוב עם מחסום ריח, לא סתם לזרוק צינור לחלל האמבטיה)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בהנחה וזה בשלב הבניה אפשר לשים צנרת ניקוז ונק חשמל בחדר הורים ןלשים מזגן 1 כס או VRF

בכל מקרה שיסבירו מה התכנון שלהם היה...

צנרת לחדר הורים והנמכה בדירה בשביל להסתיר את הצנרת יעלה כמה אלפים.

בשביל מה הקיר במטבח ? איזה קבלן זה...

לדעתי תתאגדו כמה דירות ותללכו ליעוץ עם חברות מזגנים, שיתנו אפשרויות ועלויות.

צריך לבדוק אם מזגן מרכזי נכנס ברוחב של המסדרון ובאיזה צורה.

פורסם
לפני 6 שעות, avargel כתב:

בהנחה ואני מקבל את הדירה ללא הכנה בחדר המרוחק

אני מניח מדחס במרפסת שירות, מושך צנרת עד לחדר בלי שום בעיה - מטבח, סלון, תמיד אפשר לשים קרניז / סינר ולהפוך את הבעיה ליתרון עיצובי

צינור ניקוז - או עם משאבה לאן שרוצים, או לחדר האמבטיה הסמוך (להתחבר לביוב עם מחסום ריח, לא סתם לזרוק צינור לחלל האמבטיה)

תודה רבה על הרעיונות!

לפני 6 שעות, vogel כתב:

בהנחה וזה בשלב הבניה אפשר לשים צנרת ניקוז ונק חשמל בחדר הורים ןלשים מזגן 1 כס או VRF

בכל מקרה שיסבירו מה התכנון שלהם היה...

צנרת לחדר הורים והנמכה בדירה בשביל להסתיר את הצנרת יעלה כמה אלפים.

בשביל מה הקיר במטבח ? איזה קבלן זה...

לדעתי תתאגדו כמה דירות ותללכו ליעוץ עם חברות מזגנים, שיתנו אפשרויות ועלויות.

צריך לבדוק אם מזגן מרכזי נכנס ברוחב של המסדרון ובאיזה צורה.

תודה רבה. 

מאחר ומדובר על מחיר למשתכן, בשלב הבניה לא ניתן לעשות שינויים. רק לאחר קבלת מפתח. 

כרגע התכנון שלהם להתקין רק נקודה למיני מרכזי במסדרון (המסדרון ברוחב 1.1 מ׳). 

לגבי הקיר במטבח, מדובר בקיר בגובה 1.2 מ׳ שהקבלן בונה כי הוא מחוייב לספק 5 מ׳ ארונות מטבח. 

בכל מקרה, אנחנו לא לוקחים את המטבח של הקבלן, אנחנו נוריד את הקיר ונבנה במקום אי. 

מהתשובות כאן אני מבין שיש צדק בטענות שלנו לקבלן, אבל זה דורש חוות דעת של איש מקצוע. 

אני תוהה אם יש איזה תקן שממנו ניתן לגזור על הקבלן חובה להתקין נקודה בחדר הורים. 

פורסם

מקווה שזה עוזר, זה סקיצה סכימתית ואפשר עם קצת השקעה לסדר את זה יותר טוב

לא נראה משהו לא פתיר...צריך להביא קבלני מיזוג לקבלת הצעות מחיר

‏‏לכידה.JPG

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, lior2321 כתב:

מקווה שזה עוזר, זה סקיצה סכימתית ואפשר עם קצת השקעה לסדר את זה יותר טוב

לא נראה משהו לא פתיר...צריך להביא קבלני מיזוג לקבלת הצעות מחיר

‏‏לכידה.JPG

הרבה מהיחי הפנימיות של מיני הם בגודל של 1.1 מטר רוחב, אני לא מצליח להבין איך יתקינו. איך המרכזיה תשב ולאיזה כיוון.

איך כל הצנרת של המיזוג תלך ?מאבדים באורך הרבה אנרגיה- מבחינת פיזור אוויר.

איפה יהיו התריסים ? איך יתקינו  ?

ההנמכה שעשית מעל היציאה לסלון לא נראית טוב. אם כבר מעל המטבח ומעל הדלת עם ספוטים בשביל צנרת נחושת.

תתחילו להתייעץ עם אנשי מיזוג כדי שאם יש בעיה אז תוכלו לפנות לקבלן לשינוי.

יש מחיר משתכן שכן אפשר לעשות שינויים, תבדקו מול הקבלן. בהתחלה כולם אומרים לא...

• אהבתי 1
פורסם

שאלה תמימה: באיזו עיר הדירה? 

סתם להשוואה, אני גר בצור הדסה (הרי ירושלים), קומה וחצי (סלון, מטבח, מרפסת - למטה, חדרים - למעלה). בסלון מזגן חזק, בחדרים למעלה יחידה בכל חדר שמחוברת למעבה יחיד. אני חושב שבשנתיים הפעלתי את המזגן בחדרי השינה אולי פעמיים וזה היה בלילות של עומס חום קיצוני ביותר. אם לא היו מזגנים כנראה שהייתי מפעיל את המזגן החזק שהיה מטפל בעניין.

בסלון הפעלתי את המזגן אולי פעמיים בכל קיץ ולא מקמצנות, פשוט אין צורך. יש לי שכנים שהמזגן שלהם דלוק 24-7 ולא מובן לי מה הפשר, אפילו בערב כשבחוץ כבר ממש קריר.

בכל אופן, כמובן תלוי במיקום הדירה, יש מקומות בארץ שאין צורך במיזוג בכל חדר.

אם כל הנ"ל לא רלוונטי, מתנצל מראש.

פורסם

vogel- הפתרון שלך לא ישים.
הוא יצטרך לחצוב את קירות המגן של הממ"ד. 
לא תקני (ולכן לא יבוצע לפני מסירת הבניין) ולא כדאי (זה ב-300, מה שאומר עלות גבוה לניסור)

הפתרון של ליאור הוא כנראה ההגיוני ביותר.
למרות שאני לא רואה איך הוא מכניס שם יחידה+מכנסיים ב-110. 
לדעתי, הרבה יותר הגיוני שהיחידה תשב באמבטיה הכללית. גם מבחינת הניקוז.

בנוסף- אין לליאור פתרון למטבח. יהיה חם שם.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 47 דקות, omricn כתב:

שאלה תמימה: באיזו עיר הדירה? 

סתם להשוואה, אני גר בצור הדסה (הרי ירושלים), קומה וחצי (סלון, מטבח, מרפסת - למטה, חדרים - למעלה). בסלון מזגן חזק, בחדרים למעלה יחידה בכל חדר שמחוברת למעבה יחיד. אני חושב שבשנתיים הפעלתי את המזגן בחדרי השינה אולי פעמיים וזה היה בלילות של עומס חום קיצוני ביותר. אם לא היו מזגנים כנראה שהייתי מפעיל את המזגן החזק שהיה מטפל בעניין.

בסלון הפעלתי את המזגן אולי פעמיים בכל קיץ ולא מקמצנות, פשוט אין צורך. יש לי שכנים שהמזגן שלהם דלוק 24-7 ולא מובן לי מה הפשר, אפילו בערב כשבחוץ כבר ממש קריר.

בכל אופן, כמובן תלוי במיקום הדירה, יש מקומות בארץ שאין צורך במיזוג בכל חדר.

אם כל הנ"ל לא רלוונטי, מתנצל מראש.

הדירה באשקלון, ממוקמת 400 מקו החוף קומה 6 כיוון צפון מזרח וכרגע זה גם קו ראשון לים (וכנראה שישאר כך בעתיד גם בהתאם לתב"ע וגן כי גובל בשמורת טבע).

ז"א שהדירה אמורה להיות די מאווררת וגם פונה לכיוון די מוצל ומצד שני לחות גבוהה.

להבנתי גם בקרבת הים בדר"כ ממליצים להתין מזגנים חזקים יותר.

מצרף את אחת האפשרויות שחשבתי עליה (יש אפשרויות אחרות).

חשבתי גם על אפשרות דומה לזאת של ליאור, רק במקום להעביר בצד הפנימי של הקיר בסלון, להעביר בצד החיצוני (במרפסת), רק שאני לא בטוח כמה יעיל יהיה למשוך תעלה כזאת ארוכה.

בכל מקרה, בהינתן ולא נצלח את הקבלן, אני אעדיף להתקין נקודה נפרדת. רק צריך להבין מה המשמעות של זה.

מיזוג.jpg

• תוכן חדש...