Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני לרכוש את הרכב הראשון שלי.

יש לי רישיון רק על אוטומט, ומהרגע שהוצאתי רישיון נהגתי ממש מעט.

חברים ממליצים לי לרכוש רכב פשוט בתקציב נמוך כדי לצבור ניסיון וביטחון על הכביש.

אז בהתאם לזה אני מחפש רכב עד 10,000 שקל.

אין לי בעית תקציב, פשוט אני לא מרגיש בטוח שלא ייגרם נזק לרכב ( שפשופים/שריטות וכו) ומכאן נובע התקציב הנמוך.

התחלתי להסתכל על כל מיני רכבים, ( איגניס,פיג'ו 307/308, יאריס וכדו') אבל אני קצת מפוזר.

כל אחד ממליץ לי על רכב אחר.

אני מבין שבתקציב הזה אין מציאות וצריך להתפשר על הכל כמעט.

אז,

רציתי לדעת מה המלצתכם בנושא:

1. האם אתם תומכים בהמלצה של החברים או שיש לכם המלצה אחרת?

2. איזה רכב אתם ממליצים לקנות?

תודה 

פורסם

הסיכון הכי גדול ברכב ב-10 אלף שקל, זה האמינות ועלות האחזקה. 

אז אתה צריך לשאול את עצמך:

כמה יכאב/יפריע אם הרכב יהיה מושבת פה ושם ואני לא אוכל להשתמש בו באותו יום?

כמה זה יפריע אם אצטרך להגיע מאוחר לעבודה/לקחת יום חופש/להגיע ביום שיש למוסך מדי פעם במקום להינות מזמן חופשי? 

כמה יכאב אם אני אצטרך לסבול מתקלות שהעלות שלהם יכולה להגיע לחצי ממחיר הרכב? 

אם כול השאלות האלה מציקות לך, ואתה מרגיש שזה ממש יבאס אותך, ממליץ בחום לוותר על קניית רכב ב-10 אלף שקל. 

פורסם

בשביל לתת המלצה צריך פרטים נוספים.

כמה אנשים יסעו לרוב ברכב?

יש צורך בתא מטען גדול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 34 דקות, yulianx כתב:

בשביל לתת המלצה צריך פרטים נוספים.

כמה אנשים יסעו לרוב ברכב?

יש צורך בתא מטען גדול?

היי תודה על התגובה.

הרכב בשבילי בלבד, אז רוב הזמן רק אני אנהג בו.

ואין צורך בתא מטען גדול.

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

הסיכון הכי גדול ברכב ב-10 אלף שקל, זה האמינות ועלות האחזקה. 

אז אתה צריך לשאול את עצמך:

כמה יכאב/יפריע אם הרכב יהיה מושבת פה ושם ואני לא אוכל להשתמש בו באותו יום?

כמה זה יפריע אם אצטרך להגיע מאוחר לעבודה/לקחת יום חופש/להגיע ביום שיש למוסך מדי פעם במקום להינות מזמן חופשי? 

כמה יכאב אם אני אצטרך לסבול מתקלות שהעלות שלהם יכולה להגיע לחצי ממחיר הרכב? 

אם כול השאלות האלה מציקות לך, ואתה מרגיש שזה ממש יבאס אותך, ממליץ בחום לוותר על קניית רכב ב-10 אלף שקל. 

שאלות מציקות אין ספק.

אני רווק בן 25, אין לי התחייבויות כרגע חוץ מלהגיע לעבודה וחזרה.

השאלה האם יש רכבים/דגמים בעלי רמת אמינות גבוהה שכל מה שכתבת לעיל יקרה בסיכוי יחסית קטן ששווים את המקרים האלו?

אם לא, האם יש רכב מומלץ בתקציב גבוהה יותר עד 15,000 שקל?

פורסם

לדעתי דייהטסו סריון תהיה אופציה טובה למחיר.

נחשבת לאמינה ולא יקרה לאחזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד סיכון ברכב ב-10,000 ש"ח הוא הבטיחות של רכב כזה. לא נושא שהייתי מזלזל בו לנהג חדש וחסר ביטחון.

כשאתה אומר שאין לך מגבלת תקציב, מה זה אומר? שאתה יכול לקנות גם ב-50? 100? או ש-15 זה מקסימום? אל תשכח שברכבים בסכומים כאלו יש מדי פעם תקלות, לא כולן מאוד זולות לתיקון.

מעבר לכל זה, בתקציב כזה אולי הכי חשוב שה למצוא רכב שטופל נכון. מעבר לתקלות הקטנות (שיבואו), אתה לא רוצה להתמודד עם מנוע גמור למשל.

בהתחשב בבטיחות ובתקציב (ובזה שאתה לא נוסע המון, כי זו מטחנת דלק לא קטנה) הייתי אולי מחפש דווקא פוקוס דור שני מ-2009-10 (ולא דור שלישי מ-2011, גם אם היא נכנסת לתקציב, בגלל הגיר הרובוטי הלא מוצלח שלה). היא נחשבת לאמינה יחסית, גם אם לא ב-100% חפה מתקלות. אם לא תמצא אחת במצב סביר, יש כאן בפורום סיטרואן C4 שחבר פורום מוכר (כבר לא מעט זמן) ב-5,000 ש"ח, שנשמעת מטופלת יחסית (אני לא מכיר אישית בכלל). זה יכול להיות רכב שאפשר להתנסות עליו שנתיים שלוש עד שימאס לך בלי שיכאב לך הלב על שריטות ומכות קטנות בחניה. למרות השם, האמינות שלו לא נוראית, ואם אתה נמצא במרכז יש מוסכים מעולים שיטפלו בו בעלויות סבירות לגמרי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 2 שעות, pooh-bear כתב:

עוד סיכון ברכב ב-10,000 ש"ח הוא הבטיחות של רכב כזה. לא נושא שהייתי מזלזל בו לנהג חדש וחסר ביטחון.

כשאתה אומר שאין לך מגבלת תקציב, מה זה אומר? שאתה יכול לקנות גם ב-50? 100? או ש-15 זה מקסימום? אל תשכח שברכבים בסכומים כאלו יש מדי פעם תקלות, לא כולן מאוד זולות לתיקון.

מעבר לכל זה, בתקציב כזה אולי הכי חשוב שה למצוא רכב שטופל נכון. מעבר לתקלות הקטנות (שיבואו), אתה לא רוצה להתמודד עם מנוע גמור למשל.

בהתחשב בבטיחות ובתקציב (ובזה שאתה לא נוסע המון, כי זו מטחנת דלק לא קטנה) הייתי אולי מחפש דווקא פוקוס דור שני מ-2009-10 (ולא דור שלישי מ-2011, גם אם היא נכנסת לתקציב, בגלל הגיר הרובוטי הלא מוצלח שלה). היא נחשבת לאמינה יחסית, גם אם לא ב-100% חפה מתקלות. אם לא תמצא אחת במצב סביר, יש כאן בפורום סיטרואן C4 שחבר פורום מוכר (כבר לא מעט זמן) ב-5,000 ש"ח, שנשמעת מטופלת יחסית (אני לא מכיר אישית בכלל). זה יכול להיות רכב שאפשר להתנסות עליו שנתיים שלוש עד שימאס לך בלי שיכאב לך הלב על שריטות ומכות קטנות בחניה. למרות השם, האמינות שלו לא נוראית, ואם אתה נמצא במרכז יש מוסכים מעולים שיטפלו בו בעלויות סבירות לגמרי.

תודה על התגובה המפורטת.

בנוגע לתקציב, הכוונה היא לכוון לרכב עד 10 אלף שקלים אך ניתן לחרוג בתקציב אם צריך או כדאי עד 15 אלף שקלים.

ומכיוון שאני היחידי שינהג ברכב, אני מחפש רכב מיני או סופר מיני.

פוקוס זה רכב משפחתי, נכון? ( אני לא מבין גדול ברכבים).

ובכללי האם ניתן לסמוך על רכבים צרפתיים בשנתונים כאלו?

אני לא פוסל ואפילו די קורץ לי פי'גו בגלל העיצוב, אבל קראתי עליהם שישנם כל מיני תקלות של חשמל ברכב וכו' וזה קצת מרתיע.

מה לגבי c3?

פורסם
לפני 16 דקות, ohad1234 כתב:

ומכיוון שאני היחידי שינהג ברכב, אני מחפש רכב מיני או סופר מיני.

פוקוס זה רכב משפחתי, נכון? ( אני לא מבין גדול ברכבים).

אני מבין, אני רק אומר שעדיף לפעמים לקנות רכב מקטגוריה אחרת אבל מטופל טוב מלחפש בנרות רכב מהקטגוריה שאתה רוצה. אם אתה לא מתכנן לנסוע המון (כי כאמור, היא לא מאוד חסכונית בדלק), פוקוס תהיה נוחה יותר, כנראה בטוחה יותר ויש לא מעט ממנה (פעם היא היתה מאוד נפוצה בליסינג).

אופציה אחרת, גם מפורד, יכולה להיות פיאסטה (עד 2012, ב-2013 הפיאסטה קיבלה את הגיר הרובוטי הלא מוצלח של הפוקוס דור 3).

בתקציב שלך אפשר גם לחפש מאזדה 3 דור ראשון שנחשבת אמינה יחסית, אבל גם לה יש בלאי. חפש סיכום של @zvigolden שמחזיק אחת.

לפני 19 דקות, ohad1234 כתב:

ובכללי האם ניתן לסמוך על רכבים צרפתיים בשנתונים כאלו?

אני לא פוסל ואפילו די קורץ לי פי'גו בגלל העיצוב, אבל קראתי עליהם שישנם כל מיני תקלות של חשמל ברכב וכו' וזה קצת מרתיע.

מה לגבי c3?

תלוי, יש ויש. ה-308 / C4 דור שני / 207 / C3 הרלוונטיות הגיעו עם מנוע פחות מוצלח, ה-C4 דור ראשון (עד מתישהו ב-2011) הגיעה עם מנוע וותיק ואמין יחסית. תקלות חשמל יש בכל הרכבים, לא חושב שזה משהו מיוחד ב-C4. מה שכן יש שם זה נזילה מהיחידה הפנימית של המזגן (לא זול לתיקון) ובעיות פוטנציאליות בגיר. חפש סיכום של @menir1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

פורד פוקוס דור 1 תהיה נורמלית ואמינה, אולי גם מאזדה 3 או לאנטיס תכנס לך בתקציב.

קח בחשבון שמדובר בכלים ישנים שעברו הרבה ידיים וקילמוטראז גבוה כך שגם תג אמינות של יפנית אמינה תלוי בהיסטוריה של הרכב איך טופל ואיפה ואיך נסעו עליו עד עכשיו.

קח בחשבון שיהיו תקלות ותהיה מוכן אליהם בכל רכב שתקנה בטווח מחירים שלך בין אם מדובר בצרפתיה איטלקית או יפנית...

פורסם

1. מצד אחד לבחור רכב ראשון בתקציב נמוך זאת החלטה נכונה סה"כ יכול להיות שתשביט אותו בטוח שתשרוט אותו קצת. מצד שני זה יהיה רכב פחות טוב ויש יותר סיכוי שתיפול על רכב "שבור" שיוציא ממך הרבה כסף על תיקון תקלות למצוא רכב טוב עד 10,0000 שקל זאת משימה לא פשוטה אני חושב שעד 15 אלף שקל זה תקציב עדיף.

2. פוקוס אני חשוב שזה אובר-קילל אתה באמת לא צריך רכב כול כך גדול לגבי הצרפתיות יש דגמים טובים יותר ויש דגמים טובים פחות אישית שמעתי לא מעט תלונות על ה308\307\207 ואני יודע שהן חולקות הרבה מכלולים עם הC3 לכן הייתי ממליץ לך להימנע מהן.

בתקציבך אתה יכול למצוא פיאסטה 2009-2012 או קורסה 2010-2012 אולי אפילו שברולט סוניק 2013.

פורסם

גם פוקוס דור שני תכנס בתקציב.

הרכב חלש וזולל דלק,ובזמנו אהבו אותה בגלל מושב רחב יחסית שמאפשר למקם כסאות בטיחות לילדים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

מזל שהדור השני של הפוקוס לא הגיע איתו. 

ולפות"ש - דור שני הגיע עד 2011 (שם נמכרו הדור השני במקביל לשלישי שממנוע מומלץ להמנע בחום). 

ה1.6 חלשה , יש 2.0 נדירה יותר עם ביצועים נורמליים לשנתון. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
לפני 4 דקות, Roycohen1979 כתב:

רק שלא יפול בגיר הרובוטי שיעלה לתיקון כמו חצי מהרכב

דור ראשון: 2002-2006

דור שני: 2006-2011

דור שלישי רובוטי:2011-2014

דור שלישי אוטומטי:2016-2019

יש ויקיפדיה,לא קשה לבדוק.

לפני 5 דקות, yoav911gt2 כתב:

ה1.6 חלשה , יש 2.0 נדירה יותר עם ביצועים נורמליים לשנתון. 

הרכב מאוד כבד,גם עם ה2 ליטר הוא ירגיש כבד ומסורבל.

הייתי מחפש רכב אחר אם אין צורך לדחוף כסאות בטיחות מאחורה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 6 שעות, ohad1234 כתב:

שאלות מציקות אין ספק.

אני רווק בן 25, אין לי התחייבויות כרגע חוץ מלהגיע לעבודה וחזרה.

השאלה האם יש רכבים/דגמים בעלי רמת אמינות גבוהה שכל מה שכתבת לעיל יקרה בסיכוי יחסית קטן ששווים את המקרים האלו?

אם לא, האם יש רכב מומלץ בתקציב גבוהה יותר עד 15,000 שקל?

ברכבים בתקציב הזה, רוב האמינות נגזרת מההטיפולים והאיכות שלהם שבוצעו לאורך השנים. ככה שיש דגמים עם אמינות טובה, אבל זה לא משנה בכלל אם הרכב לא טופל כמו שצריך. ותאמין לי, למצוא רכב מטופל בתקציבים האלה זו לא משימה פשוטה, לא משנה כמה המוכר שאתה עומד ניראה לך אמין ומספר סיפורי אלף לילה ולילה. 

ב-10 עד 15 אלף, זה אותו סדר גודל של רכבים, ככה שלא מן הנמנע שמתישהו תתקל במצבים שציינתי, ככה שפשוט תהיה מוכן לזה נפשית. 

• תוכן חדש...