Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר השרשור לגבי המבחן של הפוקוס החדשה והשאלות ששאלנו, עלו אצלי שאלות נוספות אבל לא לגבי הרכב עצמו אלא לגבי תהליך המבחן והלוגיסטיקה מסביב.

השאלות מתייחסות לכלל מבחני הרכב ולא למבחן של הפוקוס.

- מה הוא תהליך מסירת הרכב? האם נציגי היבואן

נותנים הסבר מעמיק על המערכות השונות טרם המסירה?

האם היבואן מבצע תאום ציפיות לגבי אופי המבחן?

-האם הבוחן צריך לחתום על טפסים כל שהם?

- מה הן המגבלות והגבולות מבחינת מספר הק"מ והשטח הגאוגרפי המותר לביצוע המבחן?

- מי רשאי לנהוג ברכב במהלך המבחן?

- מי מכסה את עלויות הדלק, הביטוח, כביש שש והחניה במהלך ימי המבחן? היבואן?

- לאחר מסירת הרכב, האם נעשה סיכום כל שהוא עם היבואן ומעבר על תוצאות המבחן?

- עובדות מעניינות אחרות? סיפורים פיקנטיים מאחורי הקלעים ממבחני העבר ?

מקווה שאלו שאלות לגיטימיות שניתן לקבל עליהן תשובה ולא מדובר בהסכמים חסויים עם היבואנים השונים או נהלים פנימיים שלא מקובל לפרסם ברבים.

תודה

• מעניין 3

S60 Rdesign

פורסם
לפני כשעה, banji man כתב:

מקווה שאלו שאלות לגיטימיות שניתן לקבל עליהן תשובה ולא מדובר בהסכמים חסויים עם היבואנים השונים או נהלים פנימיים שלא מקובל לפרסם ברבים.

את זה תראה לפי התגובות שתקבל...

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם (נערך)

בחיי שחשבתי בדיוק על הנושא הזה לאחרונה.. עוקב 🙂

הייתי רוצה להאמין שהיבואן לא מתערב בנוסח חוות הדעת או בשום אספקט שלה. אם הוא חכם הוא יראה שהוא מגבה את המוצר שלו. וגם, אין כזה דבר פרסום רע אני מניח?

*בקשר לפוקוס, אם הייתי היבואן הייתי משלם לפבל עמלה על כל פוקוס שנמכרת החודש אם הייתי פבל הייתי דורש עמלה על כל פוקוס שנמכרת החודש 😁

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

לאחר השרשור לגבי המבחן של הפוקוס החדשה והשאלות ששאלנו, עלו אצלי שאלות נוספות אבל לא לגבי הרכב עצמו אלא לגבי תהליך המבחן והלוגיסטיקה מסביב.

השאלות מתייחסות לכלל מבחני הרכב ולא למבחן של הפוקוס.

יש כאלה שכן ויש שלא, באיביזה למשל לא הסבירו יותר מידי, בספארק לקחו אותי למשרדי ההנהלה, הציגו מצגת כך שזה שמתנה.

לי לא עשו תיאום ציפיות.

כן, טופס קבלת הרכב.

אין הגבלות, כביש 6 חופשי ובחלק גם מנהרות הכרמל.

אם איני טועה רק שמי שלקח את הרכב.

היבואן.

ברכבים שאני לקחתי לא נעשה סיכום, שאלו רק איך היה.

תודה

אף יבואן לא מכתיב או משפיע על המבחן, זה אחד הדרישות ממובילי הדעה שלוקחים רכב למבחן.

אני מאוד אוהב כאשר יש רכב למבחן, בדרך כלל אני לוקח חופש וגם אשתי יום אחד, ופשוט נוסעים למרכז, ממש יום כיף,

בבוקר קונים חטיפים ומשקאות בתחנת הדלק, ומתחילים לנסוע לכיוון המרכז, בצהרים  מסעדה נחמדה וככה ומעבירים כמה שעות טובות ברכב. כמו כן תמיד מעניין לשמוע עוד דעה לגבי הרכב גם ממי שמבין פחות.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קשה להוסיף משהו אחרי דיסקו, אבל אני אישית אוהב לנהל שיחה על הרכב עם מישהו יותר בכיר מנציג מכירות אצל יבואן ולשאול שאלות. לפעמים קשות ולא הכי נעימות. יש יבואנים שטורחים באמת לספק תיק עיתונות ויש כאלה שאתה צריך להתחנן לפרוספקט של הרכב עם נתונים טכניים. רכבים של לקסוס מסופקים בלי דלקן. רכבים של צ'מפיון עם. במרצדס אסור לצלם מספרי רישוי של רכב הדגמה. כל יבואן והשטויות שלו.
אף אחד לא יודע מה תכתוב וגם נראה שזה לא כזה איכפת להם.

Sent from my SM-T590 using Tapatalk

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 15 שעות, banji man כתב:

סיפורים פיקנטיים מאחורי הקלעים ממבחני העבר ?

פעם קיבלנו רכב ספורטיבי מסויים. אל תשאלו מהו כי לא אגלה אך כדי לא להשחיר רכבים ויבואנים אחרים, אציין שהמבחן לא פורסם בסוף.

מתחילים לנסוע, האוטו קשיח ותזזיתי שזה סבבה, אבל לתוך הפניות משהו כבר לא מתחבר לנו. תזזיתי מדי.

הפעולה לא חלקה, אפילו קצת מפחידה לעיתים, תחושה לא מהודקת בתוך הסיבוב עם משיכה נוספת פתאומית.

חשבנו אולי כיוון פרונט לקוי, אולי הדביקו אותו למדרכה פעם או פעמיים, אולי צמיגים גמורים אבל לא איתרנו נזק שנראה לעין. 

הרכב ממשיך לעבור בין הבוחנים, כולם עם אותן הערות. "משהו פה לא מחובר טוב".

לונג סטורי שורט, האוטו עבר תאונה כנראה די קשה ולא תוקן כראוי.

לא היה הוגן לייצר שום טקסט במצב כזה וכאמור, לא פורסם כלום.

על שאר הדברים דיסקו ענה מדוייק. סה"כ מסירת רכב למבחן לאתר דומה למסירת רכב לכל אדם שמבקש נסיעת מבחן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 45 דקות, itaysamurai כתב:

לונג סטורי שורט, האוטו עבר תאונה כנראה די קשה ולא תוקן כראוי.

ברור שלא מלמד על איכויות הרכב אבל כן מלמד משהו די מטריד...

אישית, קרה לי שלא רכשתי רכב כי רכב ההדגמה עשה רושם רע שלדעתי נבע מבעיה בתושבת מנוע...

פורסם

כמו בכל נושא/מקרה/מצב בחיים, יש ויש.

מה שכן, להוציא "יחידי סגולה" שניחנו באטימות מדהימה, ברוב המוחלט של המקרים כל מי שפגשתי שעובד ישירות אצל יבואנים היו ממש אחלה אנשים, וככל שעולים בדרגות, ככה רמת ה"אחליות" עולה. כולם כמעט ללא יוצא מן הכלל אנשים מאוד רציניים, מאוד מכבדים, וחלקם הגדול מאוד תכלסיים וגם רוחשים די הרבה כבוד לאתר הזה ומה שהקהילה הזו הצליחה לבנות במהלך השנים (בלי שום קשר אלי ולמה שאני עושה. אני רק עוד שם ברשימה של שמות מעל הטייטל "עורך").

האנשים איתם היו לי חוויות יותר, איך לומר, מגוונות, הם אנשי דוברות/יחסי הציבור של היבואנים. גם פה כמובן יש ויש, אבל הספקטרום הרבה יותר רחב. אני, אגב, כמובן מבין אותם לחלוטין, הם עושים את העבודה שלהם. ודואגים שלא יגידו דברים רעים על המוצרים של הלקוחות שלהם. 

לגבי השאלות, כל מה שאמר דיסקו וגם:

כל האמור למטה הוא מנסיוני האישי ומניסיונם של מובילי הדעה בלבד והוא נוגע אך ורק לתוכן שאנחנו מפיקים. אני לא יודע מה עושים/אומרים/מבקשים/מכתיבים מ/אל מדיה אחרים או הם מהיבואנים, אני לא יודע מה מבקשים בתכנים ממומנים (כי אנחנו לא עושים אותם), כאילו... אני כן יודע, כי הציעו לנו, אבל זה תמיד נפסל על הסף ולכן מעולם לא הגיע ל"סגירות אחרונות". 

בתאריך 22.6.2020 בשעה 18:37, banji man כתב:

בגדול, תהליך מאוד דומה לנסיעת מבחן סטנדרטית, אלא שהוא מחולק פה לשני חלקים. בעוד שבנסיעת מבחן הנציג מסביר על הרכב תוך כדי הנהיגה, ב"השאלה" (זה המינוח ה"מקצועי") ההסבר מתבצע לפני המסירה שכן הנציג כמובן לא מתלווה אליי לנסיעה (למרות שהיו כמה שהייתי ממש שמח שיצטרפו לסיבוב ויתנו את דעתם). עומק ההסברים תלוי מאוד ברצון שלי לקבל הסברים עמוקים, בעומס על מחלקת נסיעות המבחן באותו יום, וכמובן בידע של הנציג או הרצון שלו להעביר את הידע הזה. בגדול, בגלל שברוב הרכבים, רוב המערכות תכלס די דומות וההבדלים הכי גדולים הם רק בממשק של מערכות המולטימדיה שגם אותן אתה לומד להכיר אחרי נהיגה בכמה רכבים של אותו יצרן, ההסברים יכולים להיות מאוד קצרים. מאידך, כבר נתקלתי במקרים בהם שאלתי את הנציג "מה חדש באוטו" ושכחו להגיד לי שיש מנוע/תיבה חדשים או משהו בסד"ג גודל דומה. 

אם השאלה הזו היא כיסוי לשאלת "למה אני אמור לצפות כשאני יוצא לנסיעת מבחן" התשובה שלי תהיה "תתכונן בעצמך ותכיר את החומר. אל תסתמך על הנציג שיעביר לך את כל המידע, או אפילו את כל המידע החשוב. כמובן שאתה יכול ליפול על מישהו כמו רן ביאר של כלמוביל ש(כנראה) יודע יותר ממי שתכנן את האוטו (אני יודע שהוא היה מלווה את נסיעות הלקוחות של ה-i30N), אבל הוא ושכמותו הם אנשים נדירים. אז עדיף להגיע מוכן ככל האפשר.

ציטוט

לא. בחלק מהמקרים שואלים דברים בסיסיים כמו מה סוג המבחן (בודד/השוואתי) והגבלות כמו לא לרדת לשטח. אבל בשום צורה לא מנסים "לדחוף" דברים.

ציטוט

טופס נסיעת מבחן רגיל. כזה של קבלת אחריות על דו"חות, שלא ינהגו ברכב אנשים שלא עומדים בתנאי הביטוח (לפעמים זה נהג חדש/צעיר), שאני לא אשתמש ברכב ללימוד נהיגה (אמיתי לגמרי. שאלתי על זה. אמרו לי "היו דברים מעולם") וכו'. לא משהו מיוחד או לא הגיוני.

ציטוט

אין. אני אישית מעדיף להימנע מנסיעה מחוץ לגבולות הקו הירוק במידת האפשר, אבל זו בחירה שלי ואף יבואן מעולם לא הגביל אותי בכמות הקילומטרים או באיזור בארץ אליו אסור לנסוע.

ציטוט

בעיקרון, כל מי שעומד בתנאי הביטוח (הטופס עליו חתמת). כך או כך, מי שחותם על הטופס אחראי על הרכב בכל זמן שהוא "ברשותו" וכל נזק שייגרם או דו"ח שיתקבל, יהיה עליו. 

ציטוט

דלק - משתנה. *כל האמור למטה הוא אך ורק בהתייחס לנסיעות מבחן שאנחנו מבצעים. אין לי שמץ של מושג מה עושים במקרה של מישהו שאשכרה שוקל לקנות את האוטו ולא בא רק כדי לקטול אותו.* 

ברוב המוחלט של רכבי המבחן יש דלקנים/פזומטים (שבאופן מפתיע, עדיין לא אוניברסליים. או לפחות זה מה שהם אומרים לי. מעולם לא ניסיתי לבדוק את זה). בלקסוס (פעם אחרונה שלקחתי מהם רכב) לא היה, אבל הם נותנים את הרכב עם מיכל מלא ועוד כרטיסי תדלוק של 200-300 שקל, וגם נותנים החזר במידה ואנחנו מתדלקים (הם אומרים ש"בגבולות ההיגיון" אבל מעולם לא סירבו לתת לי החזר מלא), פיג'ו-סיטרואן עד לאחרונה היו בלי דלקנים אבל הם תיקנו את זה (תודה לאל סוף סוף!), מרצדס הם המחמירים ביותר (ממי שבחנתי) וברכבים שלהם אין דלקן והם לא נותנים החזר. אבל בסך הכל, חוץ מאשר כשמדובר במפלצות שמעלימות דלק יותר מהר מהפצצת נפלם כמו C63ים למיניהן, עניין הדלק הוא ממש נון-אישיו. כל רכב מגיע עם דלק שמספיק לפחות ל-400 ק"מ, שתכלס אמורים להספיק ל-99% מהצרכים של כל מבחן הגיוני, וגם אם לא, לשים 200-300 שקל לא ימוטט אף אחד כלכלית.

כביש 6 - בגדול אותו כנ"ל. לחלק יש מנוי, לחלק לא. אם אין, אני מעדיף להימנע מנסיעה שם. אבל גם במקרים (ב-100% מתוכם) בהם יצא שנסעתי ואמרתי שישלחו את החיוב אלי, הם לא העבירו את החיוב וספגו אותו. 

חניה - עלינו לגמרי. אולי אתה רוצה שהם גם ישלמו לי על הסנדוויצ'ים המגעילים האלה של תחנות הדלק שמרכיבים בערך 90% מהתזונה שלי בימי המבחנים? 🤣

ציטוט

חס וחלילה! לרוב, כמו שאמרו עמיתיי המלומדים, הנציג שמקבל את הרכב שואל איך היה, לרוב אני אומר לו "תקרא בכתבה" (ואז אני מספר לו כי אני הרבה פחות קריפטי ומגניב ממה שאני רוצה לחשוב) אבל לא הרבה מעבר לזה.

יחד עם זאת, כמו שאמרתי בתחילת דבריי, בסעיף הזה הדוברים/יח"צנים של היבואניות מתחלקים על ספקטרום מאוד רחב. זאת בניגוד למה שאמר עכברוני (שאני מכבד כמובן את מה שהוא כתב, אבל הוא פשוט לא מתמודד עם ריקושטים של מבחנים פחות מחמיאים. כן, גם לו היו :)).

החוויות של אחרי מבחן מתמקמות על הטווח שבין "הם כנראה אפילו לא טרחו לקרוא את זה" לבין קבלת טלפונים כשבצד השני צרחות על איך אני מעז לכתוב דברים כאלה ואתה לעולם לא תקבל מאיתנו יותר מכוניות, וגם כמובן נבטל לך את כל הנסיעות שכבר נקבעו (אלה המילים המדויקות). אבל לרוב הפידבק נע כמובן בין מקרי הקיצון האלה. יש כאלה שמבקשים/דורשים לערוך חלקים מסוימים ישירות ובלי חרטוטים, אחרים מנסים לדחוף את המסרים השיווקיים בעדינות, יש כאלה שמעבירים ביקורת עניינית על נקודות טכניות (כמו טעות מסוימת שנכתבה על מערכת כזו או אחרת) ולחלוטין לא מתערבים באופי/חומרת הביקורת, וכאלה שעושים בדיוק ההיפך ומנסים לעדן את הביקורת מבלי בכלל להתייחס לפן הטכני, יש כאלה שמנסים להוציא אותי "לא מבין" ודואגים להזכיר שמישהו אחר אמר משהו אחר,  ואחרים ששולחים הודעה/מתקשרים כדי להודות על העלאת המבחן או לפרגן עליו או על התמונות או להודות על מסקנה חיובית או להסכים על חסרונות שצוינו ולהזכיר שיש דגמים אחרים בהם זה טופל (חדשים יותר) או לא קיים (מקטגוריות אחרות) ומציעים לקחת אותם למבחן כדי לוודא את זה.

בסופו של דבר העבודה היא מול בני אדם, שהתפקיד שלהם הוא להוציא את המוצר של הלקוחות שלהם טוב ככל האפשר במגבלות האפשר (אף אחד לא יטען שפורד יותר איכותית מאאודי או שמאזדה 2 יותר מרווחת מקודיאק), וכל אחד מהם עושה את העבודה שלו כמו שהוא הוכשר ו/או כמו שהוא/היא/הבוס/ית שלו/ה רואה לנכון. לכן אין לי טענות לאף אחד מהם (חוץ מאלה שממש מתנהגים כמו בהמות, לזה אין תירוץ) ואני משתדל לשמור על היחסים ענייניים ככל האפשר וחבריים/חיוביים במגבלות האפשר. 

ציטוט

חוץ מאשר שמות שעומדים מאחורי סיפורים "פיקנטיים", אחד העקרונות המובילים של CF הוא שאנחנו לא מסתירים שום דבר. לא מכם, לא מהם ולא מאף אחד. יחד עם זאת, אחרי איזה 300-400 מבחנים קשה לעקוב אחרי כל הפיקנטריה. לכן אם אתה רוצה לדעת משהו, תשאל. אולי תו"כ המענה אני אזכר במשהו מעניין שקשור לזה. 

ציטוט

תודה

"אין שאלות לא לגיטימיות, יש אנשים שלא יודעים/רוצים לענות". להוציא מקרים חריגים כמו אמברגו על פרסום (היו כמה רכבים שלקחנו למבחן לפני ההשקה הרשמית, אז מן הסתם אסור לפרסם שום דבר שקשור אליו עד שהאמברגו מוסר), אין שום דבר סודי או חסוי בקשר למבחנים, וחס וחלילה שיהיו כאלה. התפקיד שלנו כ"מבקרים" הוא לבקר מוצר כזה או אחר תוך שמירה על אובייקטיביות מוחלטת, גם לטוב וגם לרע וגם כשזה מתנגש עם הדעות הקדומות שלי (כמו למשל זה שממש שנאתי את מאזדה פעם, אבל אז נהגתי במכוניות שלהם ומסתבר שהם עושים מכוניות ממש ממש טובות), ולהיות הכי גלויים איתכם, הקוראים, שאפשר. אם אני מסתיר מכם דברים במסגרת איזה "הסכם" עם יבואן, מה שווה הביקורת שלי?

• אהבתי 3
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 23 שעות, banji man כתב:

יכול להיות שמה שאכתוב עכשיו זה הטלת פצצה, אבל אם כבר שאלת....

יש לציין שדבריי לא נאמרים כנגד כתב או אתר ספציפי, אלא על התחום בכללותו. (אין באמור לפגוע באף אדם או מגזין באשר יהיה, אלא לשקף את הדברים מצד אחר)

בין העיתונאי שבא לאסוף את הרכב ולבחון אותו לבין נציג נסיעות המבחן שמוסר לו ומקבל ממנו את הרכב אין תיאום ציפיות לגבי תוצאות המבחן. נקודה. לא לפני המבחן, ולא לאחריו. 

"התיאום" בין תוצאות המבחן לבין היבואן קורה בלי מילים, בלי נוסח חתום, זה משהו שמוסכם אפילו לא בע"פ. סוג של משהו שלא מדברים עליו ואף אחד מהצדדים לא יסכים שזה קורה בפועל. אבל זה התכלס. זה קורה לרוב בין עורך המגזין לבין מנכ"ל היבואן, בלי מילים ובלי שיצטרכו להיפגש לדבר או לכתוב, לעולם. זה פשוט "ככה". סוג של הסכמה בשתיקה בין הצדדים.

המגזין קטל את הרכב? 

אופס, נציגיו לא מוזמנים יותר להשקות... אופס, הזמנה להשקה בחו"ל 

הכוללת נהיגה בקריביים ברכב ספורט חלומי על חשבון היבואן הכל כלול? אופס... נתנו למגזין אחר את הזכות. 

כתבה בלעדית? נתנו למגזין אחר... סליחה... 

זכות ראשונים למבחן ראשון לדגם חדש? מצטערים אתם אחרונים בתור. 

"מצטערים החלטנו להעביר את כל תקציב הפרסום בסך עשרות אלפי שקלים למגזין אחר... תוריד את הבאנרים מהאתר ועמוד האמצע מהירחון בבקשה"

ליבואן, אין אינטרס לפנק את מי שקוטל לו את הרכב, ולמגזין אין אינטרס לירוק בבאר שממנה הוא שותה.

ומכאן נוצר מצב ש"כל הרכבים טובים".

בעבר, לא היו עשרות מגזינים ולא היה אינטרנט. 

היבואנים היו צריכים את המגזין כדי להגיע לקהל יעד ממוקד, והמגזינים יכלו לדבר חופשי כי ידם על העליונה. היום המצב הפוך, המדיה חזקה ורחבה ואפשר להגיע לקהל ממוקד ולבחור מבין עשרות אתרים לפרסום המוצר שלך. 

נכון, אין פה ליקוק של מגזין, ואף רכב הוא לא "הטוב ביותר בעולם ואם אתה לא קונה כזה אתה פראייר",  ועדיין יש מינוסים בכל רכב שמוצגים בצורה עדינה לרוב בין השורות, בקיצור, תקראו בין השורות וקחו הכל בערבון מוגבל. 

עד כאן השנקל שלי בנושא. 

פורסם

כול מבחן צריך להיכתב בצורה מכובדת גם אם הרכב גרוע, אין רכב שהוא גרוע בכול תחום , ולכן לא זכורה לי קטילה שהייתה צריכה להיות במגזין ולא הייתה.

מי שלוקח רכב לא מתודרך לכתוב מבחן עדין, ההפך. ההרגשה והידיעה שלי שגם אם יהיה רכב גרוע מאוד בלי שום יתרונות , הכתבה שלי תפורסם איך שהיא, בלי ״לא נעים היבואן״.

כי ברגע שזה יקרה האתר איבד את אמון בקרב חברי הפורום.

וזה מה שאני אוהב בקארספורום, אני יכול לכתוב כול דעה על הרכב כול עוד היא מוסברת ונכתבת בצורה מכובדת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 34 דקות, dj_dani כתב:

יש לציין שדבריי לא נאמרים כנגד כתב או אתר ספציפי, אלא על התחום בכללותו. (אין באמור לפגוע באף אדם או מגזין באשר יהיה, אלא לשקף את הדברים מצד אחר)

בין העיתונאי שבא לאסוף את הרכב ולבחון אותו לבין נציג נסיעות המבחן שמוסר לו ומקבל ממנו את הרכב אין תיאום ציפיות לגבי תוצאות המבחן. נקודה. לא לפני המבחן, ולא לאחריו. 

"התיאום" בין תוצאות המבחן לבין היבואן קורה בלי מילים, בלי נוסח חתום, זה משהו שמוסכם אפילו לא בע"פ. סוג של משהו שלא מדברים עליו ואף אחד מהצדדים לא יסכים שזה קורה בפועל. אבל זה התכלס. זה קורה לרוב בין עורך המגזין לבין מנכ"ל היבואן, בלי מילים ובלי שיצטרכו להיפגש לדבר או לכתוב, לעולם. זה פשוט "ככה". סוג של הסכמה בשתיקה בין הצדדים.

המגזין קטל את הרכב? 

אופס, נציגיו לא מוזמנים יותר להשקות... אופס, הזמנה להשקה בחו"ל 

הכוללת נהיגה בקריביים ברכב ספורט חלומי על חשבון היבואן הכל כלול? אופס... נתנו למגזין אחר את הזכות. 

כתבה בלעדית? נתנו למגזין אחר... סליחה... 

זכות ראשונים למבחן ראשון לדגם חדש? מצטערים אתם אחרונים בתור. 

"מצטערים החלטנו להעביר את כל תקציב הפרסום בסך עשרות אלפי שקלים למגזין אחר... תוריד את הבאנרים מהאתר ועמוד האמצע מהירחון בבקשה"

ליבואן, אין אינטרס לפנק את מי שקוטל לו את הרכב, ולמגזין אין אינטרס לירוק בבאר שממנה הוא שותה.

ומכאן נוצר מצב ש"כל הרכבים טובים".

בעבר, לא היו עשרות מגזינים ולא היה אינטרנט. 

היבואנים היו צריכים את המגזין כדי להגיע לקהל יעד ממוקד, והמגזינים יכלו לדבר חופשי כי ידם על העליונה. היום המצב הפוך, המדיה חזקה ורחבה ואפשר להגיע לקהל ממוקד ולבחור מבין עשרות אתרים לפרסום המוצר שלך. 

נכון, אין פה ליקוק של מגזין, ואף רכב הוא לא "הטוב ביותר בעולם ואם אתה לא קונה כזה אתה פראייר",  ועדיין יש מינוסים בכל רכב שמוצגים בצורה עדינה לרוב בין השורות, בקיצור, תקראו בין השורות וקחו הכל בערבון מוגבל. 

עד כאן השנקל שלי בנושא. 

אולי בחלק מהמקומות יש דבר כזה, אבל תסתכל למשל על המבחנים למיצובישי ספייס סטאר / אטראז', אין כמעט מגזין או אתר שלא כתב בצורה מאוד לא עדינה על היכולות הדינאמיות של הרכב למשל.

ככה שהתחושה שלי היא שאין עיגול פינות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 48 דקות, dj_dani כתב:

לא הטלת פצצה (לפחות לא למי שמעורה בתחום) אלא סוד גלוי. 

יכול להיות שזו הסיבה שאנחנו בקושי מוזמנים להשקות בחו"ל, לא מקבלים רכבים למבחן ראשונים, וכל הפרסום באתר הוא דרך המערכת האוטומטית של גוגל. 

מה שאני חייב להגיד זה שיש יבואנים שלא משחקים בקקה הזה, ומזמינים להשקות בחו"ל (רק על זה אני יכול לחפור שעות, על כמה זה נראה כיף רק כלפי חוץ ובפועל זה קשה בטירוף ואני מעדיף להימנע מזה), ומציעים את הרכב למבחנים מיד לאחר ההשקה. לא במפתיע, אלה גם היבואנים שמעסיקים את חברות היח"צ הכי מקצועיות שהכי נעים לעבוד איתן. 

לפני 50 דקות, dj_dani כתב:

זה, במשפט אחד, הרעה החולה הכי גדולה של כל תחום העיתונות המבקרת בעולם, והיא ממש לא בלעדית לכתבי רכב ישראלים או ישראלים בכלל.

גם MKBHD רוצה לקבל את המק פרו החדש לביקורת ומעדיף לא להוציא עליו כסף וגם שיפודי ציפורה רוצה שיכתבו עליה דברים טובים. 

זאת גם הסיבה שיש רכבים שנמכרים בארץ ובכמויות לא זניחות שלא נבחנו אצלנו. כי אנחנו לא רצים אחרי יבואנים ולא מתרפסים. רוצים ביקורת כנה ואמיתית שיודעת לפרגן מאוד חזק כשצריך אבל גם להחטיף אם יש איפה, תפאדלו. אנחנו כאן. לא רוצים? לא צריך. אני יודע שביום שאני אמכור את היושרה שלי עבור חופן עדשים אני אשאר בלי קוראים, ואם לא יהיו לי קוראים לא האתר ייסגר ולא יהיה לי איפה לפרסם פרסומות במסווה של תוכן אובייקטיבי, ואז פשוט יעברו לאתר הבא. אני אגב לא מאשים את היבואנים בזה, הם לא אמורים ולא מתיימרים להיות אובייקטיביים או הוגנים. הם עסק שצריך להרוויח כסף בכל דרך חוקית. 

לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ככה שהתחושה שלי היא שאין עיגול פינות.

איך אני אגיד את זה ככה שזה גם יהיה ברור וגם לא יפגע...? אתה טועה :) 

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אז מסתירים את זה טוב, כי עם תחושות קשה להתווכח.

28161765_1808780899182381_77219544406752

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...