Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא צריך עיריה ולא צריך רעל.

תיעוד מצולם של הכלבים שלו עושים נזק, פלוס פניה מתועדת אליו, בבקשה להפסיק.

קבלת הצעת מחיר של גנן לתיקון הנזק.

וועד הבניין שולח מכתב רשום בבקשה לתשלום הנזק.

תביעה קטנה של ועד הבניין על הנזק.

אחרי שישלם פעם אחת, לא תראה את הכלבים שלו מתקרבים לגינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, YaronNahum כתב:

חלילה לא הצעתי לשים רעל.
רק לשים שלט ( ולקוות שהוא לא קורא את השרשור הזה )

Sent from ...

רגע אבל מה אם הוא אחד השוטרים שיודע לכתוב ולא יודע לקרוא?

• מצחיק 1
פורסם

זה הימור. או להמשיך לחיות בפחד, או פעם אחת להפגין שרירים (בחסות החוק) ולגלות פתאום שהבולדוג הוא פודל.

(לא צ׳יוואווה, אלה מסוכנים אלה)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ישנם מכשירים המחוברים דרך שנאי רגיל אל ה- 220 וולט שבקיר, המשמיעים כל הזמן צלילי בתדר שמפריע לכלבים.
אני מציע לרכוש אחד כזה ולהתחיל ככה, בקטן.
אם לא יעזור - תמיד ניתן לפנות אל הכלים הכבדים.

פורסם

ריח של שתן תתמודד. זה כלב שעושה פיפי ברחוב. 

לגבי פרחים תבקש ממנו יפה שימנע מהכלבים לעקור את הפרחים ותבקש גם שלא ישחרר אותו אלא יחזיק ברצועה. תבקש יפה. תסביר שיש ילדים וכו והם ואתה מפחדים מהכלבים. אם הוא ישים פס תזמין פקחים מהעירייה שיתנו לו קנס על שחרור הכלבים. לגבי חפירה באדמה אין בכך פסול, זה כלבים, דשא - נורמלי. 

לגבי השטח - הוא שטח פרטי פתוח. משמע הוא פתוח לציבור. עליכם מוטלת החובה לתחזק אותו אבל כל אחד יכול להיכנס.

פורסם

בהנחה שאכן מדובר בשטח פרטי מדובר בהסגת גבול.

ראשית, שים שלט שמכריז שמדובר בשטח פרטי ואין להכנס אליו ללא רשות.

שנית, בפעם הבאה שהוא מגיע, רד אליו עם מצלמה ותודיע לו שמדובר בשטח פרטי, שהוא מסיג גבול, שכלביו גרמים לנזק ושהוא נדרש לעזוב את המקום.

עזב את המקום ולא חזר - מצוין.

לא עזב ועושה אבו עלי - תלונה במשטרה או פניה למפקד תחנת המשטרה בה הוא משרת בצירוף התיעוד.

אין לך מה לפחד אלא דווקא השוטר צריך לפחד כי מדובר בפרנסה שלו והוא מתנהג בצורה מבישה.

יש כמובן גם את האפשרות לתבוע על הנזק.

בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הפתרון כמו שכתבו הוא שלט בסגנון של:

"לתשומת לבכם!! במקום מתבצעת הדברה נגד מזיקים ומכרסמים באמצעות מדבירים מורשים"

לא הייתי מסתכן ומוסיף שיש סכנה לחיות מחמד, כי יתכן שמדובר בשיטת הדברה לא חוקית. חשוב לציין את זה שההדברה תעשה על ידי מדבירים מורשים כדי לכסות את עצמך.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

1. מותר לו לשחרר כלבים בשטח פרטי (שלו או שלא להבנתי), והוא לא יקבל על זה קנס.

2. ישנו חומר מרחיק כלבים (שמהניסיון שלי לא תמיד עזר) בחנויות החיות (ואולי גם אצל גננים), נסה לפזר/לרסס בין הפרחים ו/או על הדשא בכלל.

3. גידור ושלט זה אחלה רעיונות, כנ״ל דרישת תשלום ופנייה לממונים. גם שלט שהמקום מצולם ומצלמה/דמה (איכותית) לפעמים עוזרים.

4. ״הצינור״ או תוכניות בסגנון כנראה עדיין אוהבים לעזור כששוטר עונה ככה וחושב שככה הוא פטריוט, ולא מפחדים להקליט ולשתף כולל לפנות למשטרה לתגובה.

ט.ל.ח

פורסם
לפני 13 דקות, LPG כתב:

1. מותר לו לשחרר כלבים בשטח פרטי (שלו או שלא להבנתי), והוא לא יקבל על זה קנס.

ממש ממש ממש ממש ממש לא

מותר לשחרר כלבים בשטח פרטי שלו שהוא מגודר.

הכלב לא יודע שבדיוק פה נגמר השטח הפרטי ומתחילה המדרכה ואסור לו לצאת משם, והוא עלול לתקוף כלב / חתול / ילד / מבוגר שנמצא מחוץ לשטח הפרטי.

ובמקרה כזה יהיה מסכן מאוד מאוד בעל הכלב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ממש ממש ממש ממש ממש לא

מותר לשחרר כלבים בשטח פרטי שלו שהוא מגודר.

הכלב לא יודע שבדיוק פה נגמר השטח הפרטי ומתחילה המדרכה ואסור לו לצאת משם, והוא עלול לתקוף כלב / חתול / ילד / מבוגר שנמצא מחוץ לשטח הפרטי.

ובמקרה כזה יהיה מסכן מאוד מאוד בעל הכלב.

זה מה שאומר לי ההגיון, ובכל זאת, מה אומר החוק? בממש דומה מאוד ללא שוטר בעלים של כלב שהיה בבניין משותף בו גרים משפחה שלי (אבל אל דאגה הייתי נוכח שם) לא קיבל דו״ח כי הפקחיות שהגיעו טענו שהן לא יכולות לתת דו״ח כשהוא לא בשטח ציבורי, אפילו שהכלב משוחרר והבעלים מהרחוב ליד בכלל. מה שכן הוא הפסיק לבד לבוא לשם לאחר תקופה.

ככה שממש ממש ממש ממש ממש לא, זה לא. אפשר להשאיר רק ממש אחד וזה יהיה אותו ממש. אבל עדיין הממש מיותר.

אם יש מקרים אחרים אז שיהיו, אבל שידע שלא בטוח שהעיריה תפתור לו את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי LPG
עיריה

ט.ל.ח

פורסם

הפקחיות טועות, ראה ציטוט החוק למטה

החוק קובע ככה:

ציטוט

"כלב מסוכן" – כל אחד מאלה:

(1)   כלב שמלאו לו שלושה חודשים ונשך נשיכה שגרמה לחבלה;

(2)   כלב השייך לגזע מסוכן;

(3)   כלב שהוא הכלאה של גזע מסוכן וקיים דמיון בין דפוסי התנהגותו ותכונותיו הפיסיות לאלו של כלב השייך לגזע מסוכן;

...

11.     (א)  המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצריו (להלן – החצרים), אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו, באמצעות רצועה שאת אורכה וטיבה יקבע השר.

(ב)  ראש רשות מקומית רשאי לקבוע אזורים ומועדים שבהם לא תחול חובה כאמור בסעיף קטן (א) ואת התנאים לכך; ראש הרשות המקומית יפרסם, בדרך שימצא לנכון, וברשומות הודעה על האזורים והמועדים שקבע; הוראה זו לא תחול באזור שהוכרז כנגוע לפי פקודת הכלבת.

(ג)   כלב מסוכן יוחזק בהתאם להוראות שיקבע השר; השר רשאי לקבוע, בין השאר, הוראות בדבר –

(1)   חסימת פיו של הכלב כזמם כשהוא מוצא מחוץ לחצרים;

(2)   קשירת הכלב או החזקתו בכלוב בתוך החצרים;

(3)   סירוס או עיקור הכלב;

(4)   דרישת גיל מינימלי של המחזיק בכלב בעת הוצאתו מן החצרים.

...

15.     (א)  היה לרופא וטרינר עירוני, למפקח או לשוטר, יסוד סביר לחשד כי נעברה עבירה לפי חוק זה, רשאי הוא להיכנס לכל מקום ולערוך בו חיפוש, ובלבד שלא ייכנס –

(1)   למקום המשמש למגורים אלא לפי צו של בית משפט;

(2)   למקום המוחזק על ידי מערכת הביטחון, אלא ברשות שר הביטחון, השר לביטחון הפנים, או מי שכל אחד מהם הסמיך לענין זה, לפי הענין.

(ב)  לרופא וטרינר עירוני או למפקח תהיה סמכות לערוך חקירות על עבירות לפי חוק זה; בהשתמשו בסמכות כאמור –

(1)   יהיו לו סמכויות שוטר לפי סעיף 67 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996;

(2)   יהיה רשאי להשתמש בכל הסמכויות הנתונות לקצין משטרה בדרגת מפקל לפי סעיף 2 לפקודת הפרוצדורה הפלילית (עדות), וסעיף 3 לפקודה האמורה יחול על הודעה שרשם מכוח סמכות זו.

בהמשך מתואר שכלב יכול לצאת מחוץ לחצר הבית רק בלווית בעליו עם רצועה עד אורך של 5 מטרים, כלב מסוכן עד 2 מטרים עם מחסום לפה וכו'.

כמו כן כלב מסוכן מטיל על בעליו את האחריות הזו לגבי החצר:

ציטוט

על בעליו של כלב מסוכן או מחזיקו –(1)     לגדר ולנעול את החצרים שבהם מוחזק הכלב באופן שימנע מהכלב אפשרות לצאת מהם.
(2)     להציב בכל כניסה לחצרים כאמור שלט שבו כתוב “זהירות כלב מסוכן”; גודל כל אות בשלט לא יפחת מ-5 x 5 סנטימטר.

(3)     לחסום את פיו של הכלב בזמם בכל עת שיש בסביבתו של הכלב אדם נוסף, שגילו מתחת ל-16 שנים.

ולכן צריך כל כך הרבה "ממש" כדי להמחיש כמה זה לא נכון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא בטוח שמדובר בכלב מסוכן לפי ההגדרה של החוק (לפי התיאור של פות"ש).

@LPG מוזר מה שאתה מספר. הסתכלתי על חוקי עזר עירוניים (למשל בת"א) וכלב צריך להיות קשור ברצועה כל עוד הוא בציבור. האם גינה של בניין היא לא "בציבור"?

אני לא משפטן אבל בכל מקרה זה נשמע לי בעייתי לשחרר כלב בגינה ללא גידור כאשר ילדים/כלבים/אנשים אחרים יכולים לעבור. בעיקר נשמע כמו סיכון מיותר של הסובבים.

אותו שוטר כנראה לא מבין את ההשלכות של אירוע בו הכלב/ים שלו יהיו מעורבים בנשיכה חלילה של אדם/ילד אחר. גם אם אתה הבעלים המושלם, והכלב מאולף למשעי, לא כל האנשים יודעים איך להתנהג ליד כלבים. מספיק איזה ליטוף לא במקום של ילד, חוסר תשומת לב (רגעי) של הבעלים והמרחק לביס קצר מאוד.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...