Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי שנה אני מטפל במוסך היבואן ובגלל שנמאס לי לשלם תעריפים מופקעים החלטתי לעשות את הטיפול האחרון (לפני כ 3 חודשים) במוסך מורשה.

לרוב ממלאים לי שמן 5w40 אבל המוסכניק החליט למלא לי 5w30 c2. כששאלתי למה לא 5w40, הוא טען שהוא ממלא שמן יקר יותר ואין הבדל.

כעת, לאחר כ 3 חודשים, משום מה השמן הגיע לפס של המינימום ואני צריך למלא עוד.

האם למלא 5w40 או 5w30? והאם ה c2 חשוב? (להבנתי זה תוסף מיותר עבור הרכב הזה).

פורסם

בעיקרון,5w40 היא הצמיגות המומלצת אבל,גם הרכב שלי שטופל ביבואן זכה ל 5w30 בטיפול אחד לפחות (טיפול 75k או טיפול 90k). 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני הייתי חוזר לצמיגות המקורית (יש מן ההגיון שבשינוי צמיגות שמן המנוע כפי שתיארת - הרכב יצרוך יותר שמן).

אגב - כמה ק"מ עבר הרכב ?

(בצורה "גסה" ניתן לומר שבחלוף הזמן  כשהבלאי של המנוע עולה, דווקא שמן  5-40 יכול להתאים יותר. לכן השינוי הזה לא היטיב עם המנוע מבחינת שריפת השמן)

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 1 שעה, חולגי כתב:

אני הייתי חוזר לצמיגות המקורית (יש מן ההגיון שבשינוי צמיגות שמן המנוע כפי שתיארת - הרכב יצרוך יותר שמן).

אגב - כמה ק"מ עבר הרכב ?

(בצורה "גסה" ניתן לומר שבחלוף הזמן  כשהבלאי של המנוע עולה, דווקא שמן  5-40 יכול להתאים יותר. לכן השינוי הזה לא היטיב עם המנוע מבחינת שריפת השמן)

זה נכון אבל אתה תלוי גם במלאי שיש אצל היבואן.

אצלי הרכב על 98000 ואין צריכת מל אחד של שמן.

טיפולים ראשון,חמישי ושישי במורשה.

השאר אצל זיסו ביפו .

פורסם

מישהו יכול לעלות מסמך יצרן בו רשום שהצמיגות המומלצת היא 5W-40?

לפי מה שאני זוכר זה בכלל 5W-20 או 5W-30 כאופציה שניה ו/או לאקלים חם.

• מעניין 1

פורסם
לפני 4 שעות, חולגי כתב:

אגב - כמה ק"מ עבר הרכב ?

הרכב עבר 75K. 

ללכת למוסך להחליף את השמן או למלא 5-40 כשיש לי עדיין 5-30 ברכב?

פורסם
לפני 14 שעות, Buki כתב:

מישהו יכול לעלות מסמך יצרן בו רשום שהצמיגות המומלצת היא 5W-40?

לפי מה שאני זוכר זה בכלל 5W-20 או 5W-30 כאופציה שניה ו/או לאקלים חם.

איפה אמור להיות,בספר הרכב ?

אם כן,אחפש בהמשך היום ואעלה. 

פורסם

לא ברור, הכיתוב "מומלץ" מתייחס ל 10W-40 ול 15W-40?

דווקא שני השמנים האלון שהם לרוב חצי סינטטים או אפילו מינרליים, הם המומלצים?

זה תמוה מאוד. 

יש לא את הספר באנגלית?

מה כתוב שם?

• תוכן חדש...