Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיפה ניתן לקנות את החלקים המתאימים לטיפול בכדי שהאחריות תיתפוס?

ומה הם? ניסית לשאול שני מוסכים בצפון ולא קבלתי תשובות אלא שלחו לבדוק באתר של ניסן, /לא רצו לתת בטלפון :|
בנוסף, אם אני מטפל במוסך לא מורשה עם חלקים שעומדים בתקן של היבואן/בחלקים של היבואן האם האחריות תקפה?

אשמח לעזרה,
עלות הטיפול היא בערך שני שליש עלות החלפים במוסכים המורשים, כשהם מותמחרים יותר מפי 2 בחניות חלפים(משווה חלקים יקרים ואיכותיים ולא "מקוריים").

ההצעות שקבלתי הם סביב 1100-1200

תודה רבה,

פורסם

לגבי תוקף האחריות -מצד אחד ,הם לא רשאים לשלול אחריות ומצד שני,אם המנוע ישבוק לך חיים,הם ינסו לשחק על שמן שלא מתאים לתקן/מסנן שמן לא מקורי ועוד.

מאיזו שנה הרכב ? 

אפשר לגשת למוסך מתמחה ברכב (לא חייב מורשה היבואן) ולהוזיל מעט עלויות.

מחיר החלפים המקוריים לא ישתנה,מחיר העבודה יהיה מעט זול יותר אם כי לא משמעותית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

יש לי עוד חצי שנה אחריות דרך קרסו ועוד כשנה וחצי דרך ליס 4 יו.

כך או כך אקנה את החלקים לבד, השאלה היא איזו חלקים, 
לצורך העניין מרכזי השירות(אף אחד מהם) לא רצו לתת את המק"טים המתיאמים למוצרים שהם משתמשים בהם,
בעל כורחי הגעתי לשירות לקוחות ושם היו מוכנים לתת לי את המק"ט ב-SMS...

RE152089599R מסנן שמן למנוע

RE110265505R אטם אגן שמן מנוע

RE165468296R קרב מסנן אוויר

RE272775114R מסנן אוויר למזגן

LQRN720 פאוואר תקן 5W30 RN720

עכשיו נשאר לקנות את החלקים שאפשר למצוא בחניות בשליש מחיר ולהגיע למוסך המורשה, מה שלא אמצא ארכוש שם, אין מה לעשות.

עריכה:
בדיקתי בשתי חנויות בחיפה ואין להם את החלקים.. 

משהו מכיר אולי איפה אפשר כן למצוא?
לפני שאני נכנע לקרטל

עריכה אחרונה על ידי Eyal Amzleg
פורסם

אתה יכול לתת דוגמא לחלק מקורי או OEM או שווה ערך שעולה בחנות חלפים בארץ שליש מחיר לעומת אותו חלק במוסך מורשה?

• מעניין 1

פורסם
בתאריך 10.3.2020 בשעה 10:05, Buki כתב:

אתה יכול לתת דוגמא לחלק מקורי או OEM או שווה ערך שעולה בחנות חלפים בארץ שליש מחיר לעומת אותו חלק במוסך מורשה?

כן בטח,
בסוף עשיתי בחברה כי לא הצלחתי למצוא את המק"ט המדויקים בכדי שלא יהיה לי סרט בעת מימוש האחריות.

להלן ההפרשים לאחר הנחה של 7% בחברה.

פ. אוויר סיני 40 ש"ח,  בחברה מקורי ב 155
מסנן שמן מקורי 60 לעומת 92

פ. מזגן גרמני 30 ש"ח, לעומת מקור ב 123!

בשמן אין אפשר כזה גדול באחוזים, סביב ה-30 שקל על שמן קסטרול...
עבודה 333 שקל,
בגדול הם נתנו שירות טוב והיו אדיבים, נחמדים וקשובים.
במוסך חיפה בהסתדרות,

• אהבתי 1
פורסם

פילטר מזגן זה משהו לא קריטי אם כי איכות הסינון שונה, יכלת לקנות תחליפי אין כאן שום דבר שקשור לתפקוד הרכב.  פילטר שמן ההנחיה הגורפת לשים מקורי זה חלק זול ודיי קריטי. ההשוואה בין פילטר אויר סיני למקורי לא במקומה ולכן ההפרש גדול. 

פורסם
לפני 3 שעות, Eyal Amzleg כתב:

פ. אוויר סיני 40 ש"ח,  בחברה מקורי ב 155
מסנן שמן מקורי 60 לעומת 92

פ. מזגן גרמני 30 ש"ח, לעומת מקור ב 123!

שואלים אותך על חלק מקורי, או OEM או שווה ערך, ואתה אומר כן בטח, ומביא כדוגמה פילטר סיני...

עשיתי בשבילך בדיקה קצרה, פילטר מזגן מקורי פחם פעיל עולה קצת פחות משלושים אירו, Mann Filter וחבריו סביבות 20 יורו, יש לך גם Mann Filter FP עם שכבה אנטיבקטריאלית ב-36 יורו אם בא לך להגדיל ראש (ברוח ימים אלה).
פילטר אויר - כ-20 יורו מקורי, 12-13 יורו Mann Filter וחבריו (פרפלקס, בוש, מאהלה, סוגפי וכדומה).
פילטר שמן - כ-12 יורו מקורי, 7-8 יורו אצל ... וחבריו.

אלה כמובן מחירים בחו"ל בחנות אינטרנטית לפני משלוחה ולפני כל מיני היטלים ומסים.

שמן בתקן RN720 אתה צריך 5 ליטר, יש לך מבחר של 6-7 שמנים כיום בארץ בתקן זה, אני נוהג לשים את המוטול או את הליקווי מולי. שניהם סביב 200 ש"ח.

אני אישית גם אוהב להזמין חלקים לבד, אבל אני לא מצפה לחסכון גדול בכסף, פשוט אוהב לדעת מה נכנס לרכב. דעתי, אם יש לך עוד טיפול אחד באחריות, תעשה אותו במרכז שירות שלהם, אח"כ תעשה מה שאתה רוצה.

• מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם

נטען בהתחלה שאותו חלק שאצל היבואן עולה X, בחנות חלפים בארץ עולה X/3.

וזה לא המצב. בארץ או שאין להשיג בכלל חלק שווה ערך למקורי מחוץ לרשת היבואן או שהוא יעלה כמו המקורי אצל היבואן או משהו קרוב.

.

פורסם

קורן אשמח לקישור לאתרים, נשארו לי עוד כשנתיים של טיפול במוסך מורשה, בזכות אחריות מורחבת, אבל שיהיה לי קדימה אני מתכוון להחזיק את הרכב הרבה שנים.
אם אני יוכל לחסוך כסף בטיפולים קדימה במוסך מורשה מבלי שהאחריות תפגע ,רק טוב יצא מזה.

ברור לי שהשוואה בין הפילטר אוויר הסיני למקורי אינה נכונה, רשמתי את המספרים ואת הפערים שאני נתקלתי בהם מהסיבות הבאות:

1. בכדי שיהיה לאחרים מושג ממה עלות הטיפול מורכבת, לאור הסיבה ש-2 מוסכים מורשים של הרשת לא רצו לשלוח לי את ההצעות המחיר שלהם במייל מכון שהם לא היו מוכנים לשלוח ככל את ההצעות מחיר ולא משום מסיבה אחרת.
כמו כן, העברתי את המקרים לשירות לקוחות הראשי של קרסו.
3. בוקי/קורן, תקרא מה שאלת ומה ענית, שאלת לגבי חלק OEM/מקורי שיש בו פער של פי 3, פ.מזגן?? מסנן שמן מקורי?? אומנם לא פי 3 אבל 50%!. לא מתכוון להיכנס לזה יותר לא תורם לאף אחד, להבדיל מהפוסטים שלי, שנותנים מושג לבאים למה לצפות ומה כן אפשר לעשות - תודות לקורן.

4. הפכתי את הפורום בכדי למצוא תשובה לשאלות הללו(מחירים, מוסך מומלץ, אילו חלקים דורשים המוסכים המורשים) טרם פתיחת הפוסט וטרם שקבלתי התייחסות רלוונטית בפורום. להבדיל מהתייחסות הנרחבת אחר כך.

למה איאפשר להשיג את החלקים "המקוריים" בישראל בצורה קלה? אני מנחש שהיא אותה הסיבה שבוחרים במוסכים המורשים להשתמש בשמן פז שלא ניתן למצוא אותו בחניות חלפים בקלות כמו קסטרול למשל
אבל היי!  למה לא ELF??????........... כולנו ילדים גדולים ויודעים להשלים את התמונה.

פורסם

רצ"ב לינקים לשלושה מהאתרים החביבים עליי.
בנוסף יש גם את הפולני שמוכר חלפים מקוריים של רנו, תריץ חיפוש בפורום על "הפולני" ותמצא את פרטי המייל שלו.
את השמן של ELF אני לא ראיתי בארץ ולא ידוע לי מה הזמינות שלו אם בכלל, מה שכן גילו את אזני שאפשר להזמין שמנים באמאזון בלי בעיות; אם זה נכון זה פותר את הבעיה.

אני עדיין בדעה שאם אתה באחריות, כבר עדיף שתתן להם לעשות את הכל, בסופו של דבר לא תחסוך כאן יותר מכמה מאות שקלים, ומצב שני תמנע מלספק להם תירוצים עתידיים להתנערות ממך, אם חלילה יקרה משהו.

https://cars245.com/en/

https://spareto.com/

https://www.carparts-pros.com/index.php

חזיר דיזל

• תוכן חדש...