Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רוצה לשתף אותכם בסוגייה מוזרה שאני חווה ברכב שלי, מאזדה CX-30, 2020

רכב חדש לחלוטין, שמתי לב כשאני נוסע באורות נמוכים אלומת האור גבוה קצת ממה שאני רגיל לראות, בנוסף לכך רכבים הבאים מולי מהבהבים לי, כנראה שאני מסנוור אותם.

היותר קריטי שיצא לי לנסוע אתמול בערפל ורואים בבירור שאלומת האור מקרינה גבוה והדבר גורם לאפקט החזרת סינוור אל הנהג (כאילו שנוסעים באורות גבוהים), פשוט קשה לנהוג ככה ושלא נדבר על הסיכון.

אני רוצה לציין שברכב הזה אין מנגנון (כפתור) של כיוון גובה אלומה כפי שיהיו בדגמי מאזדה הקודמים, בנוסף במידה ואני מעמיס 3 אנשים מאחורה אז בכלל האלומה עולה עוד קצת למעלה.

אך יכול להיות שככה יוצא רכב מפס הייצור?

פניתי למאזדה ועדיין לא חזרו אליי עם תשובות.

אשמח לתגובות מבעליי CX-30, האם חווים אותו הדבר?

פורסם (נערך)

צריך לבצע בדיקת כוון אורות על מכשיר יעודי.

כבר נתקלתי במכוניות שיצאו מהמפעל עם אורות לא מכוונים

כראוי.

בברכה  -  רפי לין

עריכה אחרונה על ידי רפי לין
  • מעניין 2
פורסם

לדעתי מדובר באורות לד אשר אמורים להתכוונן לבד.

רכבים נוספים אשר מסנוורים בצורה לא נעימה - לנד קרוזר דור אחרון מלפני מתיחת פנים, וסובארו פורסטר דור אחרון. חבר שמחזיק אחד סיפר שכל הזמן מהבהבים לו.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

היה לי גם בגראנד ויטרה (2015).

למרות שעברתי טסט ניגשתי ביוזמתי לחשמלאי רכב והוא פתר את הבעיה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני מסתנוור מCX-30 באופן קבוע. לא בדקתי אבל נראה שמדובר בנורות לד\קסנון.

האלומה אכן נראית גבוהה מהרצוי.

פורסם

שמתי לב לזה כששכרתי cx-5 בארץ (גם עם LED עם כיוון אוטומטי) והרבה אנשים סימנו לי שאני מסנוור אותם. הגיוני שזה יקרה יותר עם led אבל לא ברור לי אם זה משהו עם הכיוון במאזדה או אנשים שלא רגילים לתאורה חזקה שבאה מולם.

שווה בדיקה אבל יש לי תחושה שאין בעיה בכיוון.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תאורת לד לא מחייב כוון אוטומטי, כמו קסנון למשל.

בכל מקרה, גם ברכבים בהם יש כוון אוטומטי יש אפשרות לבצע  כוון אורות ראשוני. 

בנוסף, תאורת לד אם מכוונת כנדרש לא אמורה לסנוור רכבים אחרים. 

• תוכן חדש...