Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מנכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

ראיתי היום קיה ספורטאג' דגם שעלה 07/2016 לכביש עם 59000ק"מ מנכה שמוכר אותו וקיבל לידיו השבוע רכב אחר.

על רישיון הרכב רשום "שעבוד לבנק לאומי" מה זה אומר?

האם יש תהליך כלשהו של קניית רכב מנכה שאני צריך לדעת ? האם מותר לו למכור (הרי הוא קיבל הנחה גדולה על הרכב).

בנוסף, הוא לא שמר היסטוריית טיפולים ושבדקתי את מדיד השמן, הוא היה בחצי בין e ל f, האם זה בסדר ? האם זה אומר שהוא לא טיפל בו כמו שצריך?

בנוסף, מי הקירור נמצאים קצת מעל קו ה min, האם זה מעיד על בעיה כלשהי במערכת הקירור ?

אני לא מצפה מרכב בין 3.5 שנים שיאכל שמן או שמפלס נוזל הקירור ירד, תקנו אותי אם אני טועה

עריכה אחרונה על ידי jumbojet
פורסם
שלום רב,

ראיתי היום קיה ספורטאג' דגם שעלה 07/2016 לכביש עם 59000ק"מ מנכה שמוכר אותו וקיבל לידיו השבוע רכב אחר.

על רישיון הרכב רשום "שעבוד לבנק לאומי" מה זה אומר?

האם יש תהליך כלשהו של קניית רכב מנכה שאני צריך לדעת ? האם מותר לו למכור (הרי הוא קיבל הנחה גדולה על הרכב).

בנוסף, הוא לא שמר היסטוריית טיפולים ושבדקתי את מדיד השמן, הוא היה בחצי בין e ל f, האם זה בסדר ? האם זה אומר שהוא לא טיפל בו כמו שצריך?

בנוסף, מי הקירור נמצאים קצת מעל קו ה min, האם זה מעיד על בעיה כלשהי במערכת הקירור ?

אני לא מצפה מרכב בין 3.5 שנים שיאכל שמן או שמפלס נוזל הקירור ירד, תקנו אותי אם אני טועה

הוא יכול למכור מה שבא לו

ולא כל נכה מקבל כסף מהמדינה לקניית רכב

אתה צריך שהוא יסיר את השעבוד של הרכב בבנק (לוקח עד 3 ימי עסקים להסרת השעבוד

ואז לגשת איתו לסניף של משרד הרישוי להעברת בעלות (מאחר וזה רכב נכה ורק במשרד הרישוי ניתן להעביר בעלות)

פורסם

לפני שהוא ניגש לבנק שייגש למוסך ויוציא לך היסטוריית טיפולים.

אחרי זה שייגש לבנק ואחרי שהשעבוד יוסר תרכוש את הרכב.

כמה דגשים:

1. על רכב נכה יש לפעמים הטבת באגרת הרישוי. אם זה המקרה - מישהו צריך לשלם את ההפרש היחסי של אגרת הרישוי. תחילטו מראש מי זה - כי זה יכול להיות לא מעט כסף.

2. במקרה כזה העברת בעלות למיטב ידיעתי רק במשרד הרישוי.

3. תבדוק לבד ברשם המשכונות ברשת (10 ש"ח) שאין שעבודים נוספים.

פורסם

מצטרף למגיבים מעלי בעניין האגרת רישוי ואני רק אחדד מנסיון, מכיוון שרכב נכה פטור מאגרת רישוי הרכב "חסום להעברת בעלות" וכל עוד לא ישולם ההפרש לתקופה עד למועד החידוש לא יהיה ניתן לבצע העברת בעלות, ולכן צריך בעל הרכב (או מיופה כח שלו בצירוף ת.ז) לגשת משרד הרישוי ולקבל רשיון רכב חדש עם היתרה לתשלום, לאחר תשלום היתרה בדואר (חוזרים לאותה פקידה ללא המתנה נוספת בתור) החסימה תוסר ויהיה ניתן להעביר בעלות כמו בכל רכב.

לפני כשנה וחצי ביצעתי את הפעולה ברכב של חמי ולא היה ניתן לשלם במשרד הרישוי.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם
מצטרף למגיבים מעלי בעניין האגרת רישוי ואני רק אחדד מנסיון, מכיוון שרכב נכה פטור מאגרת רישוי הרכב "חסום להעברת בעלות" וכל עוד לא ישולם ההפרש לתקופה עד למועד החידוש לא יהיה ניתן לבצע העברת בעלות, ולכן צריך בעל הרכב (או מיופה כח שלו בצירוף ת.ז) לגשת משרד הרישוי ולקבל רשיון רכב חדש עם היתרה לתשלום, לאחר תשלום היתרה בדואר (חוזרים לאותה פקידה ללא המתנה נוספת בתור) החסימה תוסר ויהיה ניתן להעביר בעלות כמו בכל רכב.

לפני כשנה וחצי ביצעתי את הפעולה ברכב של חמי ולא היה ניתן לשלם במשרד הרישוי.

המוכר הציג רשיון רכב עם יתרת תשלום של 764שח שהוא שילם.

מצאתי שהוא פרסם עוד רכב או שניים למכירה ואני קצת חושד שאולי הוא סוחר....

פורסם

פשוט וקל, בודקים על שם מי הרכב ברשיון רכב ומבקשים לראות ת.ז., למרות שזה נשמע כמו סוחר מדרכה טיפוסי.

פורסם
לפני שהוא ניגש לבנק שייגש למוסך ויוציא לך היסטוריית טיפולים.

אחרי זה שייגש לבנק ואחרי שהשעבוד יוסר תרכוש את הרכב.

כמה דגשים:

1. על רכב נכה יש לפעמים הטבת באגרת הרישוי. אם זה המקרה - מישהו צריך לשלם את ההפרש היחסי של אגרת הרישוי. תחילטו מראש מי זה - כי זה יכול להיות לא מעט כסף.

2. במקרה כזה העברת בעלות למיטב ידיעתי רק במשרד הרישוי.

3. תבדוק לבד ברשם המשכונות ברשת (10 ש"ח) שאין שעבודים נוספים.

התקשרתי למוסך של קאיה ואמרו לי שהרכב עבר טיפול בשנת 2017 ו 2018.

בשנת 2019 כולו הוא לא עבר טיפול. דילג על 45000 והרכב עכשיו על 59000קמ והמוכר אמר שאין טעם שהוא יעשה את הטיפול 60000 כי מי שיקנה יבצע את הטיפול.

בקיצור, להתרחק מהרכב כי לא טופל כבר שנה וחצי שמן וחצי מי קירור נאכלו כבר?

פורסם

אם אין לו קבלות על טיפול 45 מדובר על חריגה לא סטנדרטית בלשון המעטה, כמובן שבמידה והרכב באחריות אז היא כבר לא בתוקף.

פורסם
אם אין לו קבלות על טיפול 45 מדובר על חריגה לא סטנדרטית בלשון המעטה, כמובן שבמידה והרכב באחריות אז היא כבר לא בתוקף.

כן, באמת חריגה לא מובנת...למה לטעון שאתה שומר על הרכב אבל בפועל לא לוקח לטיפול כבר שנה וחצי.

אני בסופו של יום מתלבט בין לקחת ספורטאז 2016/2017 עד 95אלף שח או פשוט ללכת על מיצובישי ASX 2020 בהנחת 0ק"מ. מה אתה היית לוקח ולמה?

• תוכן חדש...