Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק אמיתית פיג'ו 3008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מועד החלפת הספורטאז' שלנו מתקרב.

שוקלים ברצינות לרכוש 3008.

יודע די הרבה על הרכב.

חסרים לי נתוני צריכת דלק אמיתיים של גירסת ה 1200 לעומת הדיזל.

היות והדיזל פרימיום מאוד יקרה (16000 שקל יותר מהפרימיום 1200) אני מנסה לבדוק האם חלק מהפער יוחזר בתחנת הדלק.

ההבדל בדגמי האקטיב הוא רק 8000 שקל.

אבל האמת שלא אוהב את האקטיב שמחסירה בין היתר תיקון סטיה מנתיב, גג פנוראמי וחלונות מושחרים מאחור שקיים אצלי היום בקאיה 2017.

אז אשמח לדעת צריכת דלק אמיתית מבעלי הדגם. אני יודע שיש כאן הרבה כאלה...

ובכלל חוות דעת לגבי ה 1200 130 כ"ס 8 הילוכים.

וגם. נושא השיקוף במולטימדיה. האם עובד טוב עם אנדרואיד?

תודה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא הבנתי מה אתה מנסה להשוות,

הדיזל מול ה1.2T? , אם כן אז ברור שהדיזל יהיה יותר חסכוני בטח בכ5 ק"מ לליטר.

יש לך באתר אוטו צריכת דלק אמתית לכל דגם, שהיא מאוד אמינה, אני לפחות עם הרכבים שהיו לי,הצריכה היתה מאוד קרובה אם לא זהה למה שהצהירו באתר כצריכת דלק אמתית.

וכפרטי, תקנה רק את הפרימיום במידה ומתאפשר, האקסטרא פינוק שבא עם זה שווה כל שקל.

פורסם (נערך)

מרק צריך לקחת בזהירות נתונים שיכתבו לך כאן על צריכת הדלק שכן הם כמובן משתנים כתלות בפרמטרים שונים.

בחישוב תיאורטי גס של צריכת דלק ממוצעת בתוואי משולב מישורי (עירוני ובינעירוני עם נטיה לעירוני) בנסיעה רגועה שנראה לי די קרוב למציאות מהצלבת נתונים שונים ועם מקדם בטחון :) צריכת דלק של 1 ל- 11 ב- 1.2 ליטר לעומת 1 - 16 בדיזל, נסועה של 15 אלף ק״מ בשנה, יביא לחסכון בדיזל של כ- 430 ליטר בשנה, כ- 2,400 ₪ בשנה.

תוספת מחיר לדיזל של 16 אלף ₪ בשנה יתבטא בירידת ערך עודפת ממוצעת שנתית לאחר כמה שנות אחזקה, של כ- 1,600 ₪ לשנה יותר לעומת ה- 1.2 ליטר (לפי 10 אחוז ירידת ערך ממוצעת שנתית) ותוספת מחיר של 8 אלף ₪ בדגם הפרימיום יתבטא בירידת ערך עודפת של 800 ₪ לשנה.

דהיינו הדיזל יחסוך לך כ- 800 ₪ בשנה בפרימיום ו- 1,600 ₪ לשנה באקטיב למרות מחיר רכישה גבוה יותר ואולם בפועל פחות מכך לאור עלויות מימון על תוספת המחיר או הפסד תשואה ואולי עלויות ביטוח וטסט גבוהות יותר.

כלומר מבחינת שיקול כספי, קיים פחות או יותר שיוויון בפועל בעלויות בין הדגמים, דיזל לעומת 1.2 ליטר, למרות מחיר רכישה גבוה יותר של הדיזל, בהנחה שהנתונים הנ״ל לגבי הנסועה עליהם התבססתי מתאימים לנסועה שלך פחות או יותר, ולכן תבחר מה שמתאים לך מבחינת המנועים (שים לב לנושא מסנן החלקיקים בדיזל).

לגבי ההבדלים שציינת בין האקטיב לפרימיום, שים לב כי מערכת תיקון סטיה מנתיב בפיז׳ו לא שומרת על מרכז נתיב אלא רק מונעת סטיה כשהרכב בשולי הנתיב, כמובן שיש לכך חשיבות בטיחותית גדולה אבל יש הפסד של נוחות בכבישים בינעירוניים מסויימים שבהם שמירה על מרכוז הנתיב עובדת יפה.

לגבי הגג הפנורמי, בספורטג׳ כיסוי הגג אטום לגמרי, בפיז׳ו מדובר בכיסוי דק ומחורר.

לגבי חלונות אחוריים מושחרים, לא יודע כמה תרומה בפועל יש להם במניעת חדירת שמש, נראה לי מעט מאד.

מניסיון אישי בנהיגה בפיז׳ו 5008 עם מנוע ה- 1.2 ליטר, הוא נוסע מצויין, זמינות כוח מעולה וגיר מצויין מביאים לביצועים בפועל בחיי היומיום שטובים משמעותית מהספורטג׳ 2 ליטר שלך ומסירת כוח נעימה בהרבה. המנוע רועש יחסית, לא זוכר אם יותר מהספורטג׳.

אולי כדאי לך להמתין ל- 2008 החדשה שצריכה להתחיל להימכר בישראל בקרוב ולבדוק גם אותה, אם זו קטגוריה שבאה בחשבון בשבילך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מכיוון שיש לי את ה1.6 בנזין אוכל לומר לך שהאנדרואיד אוטו/שיקוף עובד טוב מאד.

הדיזל לעומת ה1.2 לדעתי אוכל {פחות}, אפילו בהפרש גדול יותר מ5 ק"מ לליטר.

פורסם

לאבא של אישתי יש בדיוק שנה את ה 3008 דגם פרימיום, הרכב מפנק מאוד נוח ונותן תחושה של רכב ברמה גבוה (הכל ביחס למתחרים) יחידת המנוע היא 1.2. אף פעם לא היתה תלונה מימנו על חוסר בכוח למרות כשאני נסעתי עליו הגעתי לנקודה שחסר לי עוד קצת כוח אבל כניראה שהגזמתי וצריך לזכור שמדובר בכל זאת ב 1.2 עם מרכב גדול. המערכת מולטימדיה עובדת טוב גם עם שיקוף (אנדרואיד אצלי). חוץ מזה לא דווח על שום בעיות או תקלות שניצפו בשנה הזאת. הרכב עבר 15000 ק"מ.

סה"כ באמת מדובר ברכב מוצלח נכון לאחר שנה...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תודה.

השאלה שלי נובעת מפערי נתונים משמעותיים בין האתרים והמבחנים השונים.

במבחני השקת דגם ה 1200. דובר על 14-15 קמ/ל.

באתר אוטו מצויין 12 קמ/ל.

אומנם יש שיפור לעומת נספורטאז', אבל מעוניין לדעת עד כמה.

האמת, אני לא ממש מאמין לכתבי רכב. ומעדיף מידע שמקורו כאן בפורום.

החישוב של green עזר מאוד, תודה.

הבעיה שמחיר פרימיום דיזל הוא שערורייתי (184000) ולא בתקציב. במיוחד שניתן להשיג את הדיזל אקטיב (מחירון 160) ב 142 באפס קילומטר.

מז שמשאיר אופציות של 1200 פרימיום (168000 לפני מיקוח) לאקטיב דיזל.

מבולבל כבר אמרנו?

עכשיו גם ראיתי שלמולטימדיה יש צימוד למכשירי אפל בלבד. האם זה נכון או שיש פתרון גם לאנדרואיד?

מחירי ה 3008 בארץ מטורפים. מסביר את נתוני המכירות לעומת קאיה ויונדאי.

היום corolla cross 2022

פורסם

רשמתי... אני עובד עם אנדרואיד וזה עובד סבבה. מה שכן צריך להוריד מהאינטרנט את האנדרואיד אוטו ולא מהאתר של play.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

תודה.

רשמנו את ההודעות באותו זמן, ככה שלא ראיתי את תגובתך.

יש לך נתוני צריכת דלק של הרכב?

היום corolla cross 2022

פורסם

זה תלוי בתאווי הנסיעה והנהג,

פרופורציה מול ה1.2,

אח שלי עם ה1.6טורבו החדש עם ה180 כ"ס עושה סביב ה12.5 ק"מ לליטר בעליות חיפה יומיומית, הוא לא לוחץ יותר מדי, אך נוסע בצורה נורמלית כזו שאף פעם לא מורגש חוסר כח ובמהירות סבירה, כך שהנסיעות משולבות או בינעריוניות הנתון הזה ישתפר משמעותית, לא יודע כמה יושפע בנסיעה מאומצת, לא ניניסו.

פורסם

142 לדיזל זה מפתה מאד,גם אם זה באפס ק"מ,גם קרוב ל160 עבור הפרמיום בנזין זה לא רע בכלל,אני מבין את ההתלבטות שלך.

כדי לקבל את הכלים הנכונים להחלטה אני קודם כל הייתי מבצע נסיעת מבחן,זה החלק הכי חשוב לדעתי במשוואה.

• תוכן חדש...