Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצטער על ההקדמה שאולי לא מתחברת לכל התחומים, הנושא של השרשור הוא שכר, איך מתנהלים בנושאי שכר, איך יודעים כמה אתה שווה בחוץ וכמה אתה שווה למעסיק שלך. מה הקשר בין טבלאות השכר שאתה רואה באינטרנט לעולם האמיתי.

אלו שאלות שמעניינות אותי, כי אף פעם לא הייתי טוב בלענות עליהן וזהו הגיע הזמן שאתחיל ללמוד.

 

הקדמה:

ישנו עובד פלוני אלומני בחברת הייטק כלשהי.

העובד מבסוט מהעבודה שלו. הוא עובד על פרוייקט באמת באמת מעניין (לטעמו), עם לו"ז צפוף.

זה אומנם מלחיץ, אבל הפיתוח הוא בקצב גבוה, ויש כל הזמן דרישות חדשות - בקיצור מעניין.

בגדול מבחינת צד התוכנה הוא היחיד שעובד על הפרוייקט הזה. צוות התוכנה גם באופן כללי מאוד קטן ושביר, החברה מנסה לגייס עוד כרגע.

תחום פיתוח - C, Embedded, Real Time.

 

מה לא טוב? הוא חושב שהוא לא מרוויח מספיק.

 

המנהל שלו יזם איתו שיחה ביוזמתו, מבלי שהוא הזכיר את הנושא. סוג של שיחת סיכום שנתיים ראשונות בחברה. הוא אמר לו שהוא מאוד מאוד מרוצה ממנו, שאל את דעתו על העבודה, על החברה, עליו ושאל אם יש משהו שאפשר לשפר או שמציק לו.

העובד חשב לעצמו, מנהל טוב, בדיוק היה לי משהו על הראש, ופתח את נושא השכר.

המנהל הסכים איתו והבטיח להעלות את זה הלאה.

 

הקדמה ארוכה אך הכרחית כדי להסביר את המצב.

עכשיו אני שואל, כאלה עם נסיון שעברו חברה או שתיים, מנכ"ל או שתיים והצעות עבודה או שתיים עם מה צריך לבוא לשיחה כזו?

צריך לבוא עם מספר? אם כן איפה הגבול? איך מחשבים את המספר? טבלאות שכר? זה עד כדי כך שחור/לבן? אם כן איזה טבלה נכונה? איך קוראים טבלה (תמיד יש טווח).

עד כמה קשה להשיג שיפור גדול מאוד מאוד בשכר מבלי לבוא עם הצעת נגד מחברה אחרת שמנסה למשוך אותך?

איך כל הפוליטיקה הזו עובדת?

 

משיחות הם חברים הרוב אומרים פשוט חפש משהו אחר, תעבור ראיון ותקבל הרבה יותר כסף. זו הגישה שבפעול עובדת? אם כן חרא גישה.

 

יכול לנדב עוד פרטים על אותו פלוני אלמוני אם זה הכרחי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיקרא על faang ובlevels.fyi

יבין שהוא כנראה עושה גרושים ויעבור הלאה

 

למעסיקים מסודרים יש דרגות מסודרות עם טווחי שכר.

מעסיקים קטנים עושים מה שבא להם.

צריך לקחת בחשבון שהעלאות גדולות קורות בעיקר בהחלפת עבודה / תפקיד משמעותי.

אלא אם יש איזה חוסר התאמה רציני - כנראה 20-30 אחוז יהיה טווח הגיוני לשנתיים בלי עדכון שכר אבל ביצועים טובים.

 

כדאי לבוא לזה עם בקשה גבוהה יותר ומסחר שמוכנים להתפשר עליו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל חברה והמדיניות שלה, אבל אם לסכם את זה - לכח האנרציה יש שווי כספי, והחברות יודעות להשתמש בזה טוב מאוד.

אתה אולי תופתע לגלות מה הנתונים האמיתיים מבחינת הפערים בעת מעבר רוחבי לעומת ריטנשן פנימי, וזה לפני שאני מדבר על מעבר אלכסוני (פרומו). בוא נגיד ש50% זו לא מילה גסה...

 

עזוב אותך כן חרא לא חרא - the game is the game, it is what it is. אם אתה מחפש רציונל אז לך על חוק המספרים הגדולים - עבור עובד בודד החברה מפסידה הרבה כסף, עבור מלא עובדים החברה חוסכת יותר כסף, לשיטתה.

שלא תחשוב לרגע שאני מצדיק את השיטה, אני לא, אני יודע כמה קשה לגייס כ״א איכותי וכמה כסף שווים אנשים חזקים בנק׳ קריטיות בארגון. אני מבין למה הן עושות את זה, אבל לא מבין למה יש חברות שמתנהלות בצורה מטומטמת: חברות חכמות מקיימות נהלים עבור מקרי קצה, חברות מטומטמות מאבדות טאלנט כי הן לא נותנות מספיק כח למנהל עבור שימור כ״א איכותי.

רוצה סיפור אמיתי? ברנש עובד בחברה בתוך הFAANG, חבר של ברנש מנסה למשוך אותו לטופ טיר אחרת, ברנש עובר ראיון ומחליט ללכת על זה, כשהוא מודיע למנהל שלו מפעילים נוהל חירום ואותו ברנש מקבל אקוויטי בשווי מס׳ מאות אלפים (דולרים). מנגד, חבר אחר פנה למנהל שלו וביקש פרומו, מנהל אמר שאי אפשר כרגע, חבר התקבל לאיזו פאנגית ואמר למנהל בייוש, המנהל הציע לקדם אותו כאן ועכשיו... אבל זה היה מאוחר מדי.

תשמע, מי שנמצא בתעשייה מכיר יותר סיפורים משיש כח לכתוב, השורה התחתונה היא שאתה צריך להבין מה הפוזיציה הריאלית שלך ולמקסם פוטנציאל, או להמתין בסבלנות ואולי להשאיר הרבה מאוד כסף על השולחן. תזכור שאתה, אתה ורק אתה הוא ה-אחראי הבלעדי להתפתחות הקריירה שלך.

 

קיצר תנווט, אל תצוף.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כנראה שיבוצע שילוב הכרחי של השיטות.

הגעה לפגישה עם מספר גבוה. אם לא תהיה פגישה טובה האופציות פתוחות...

אם זה המשחק נשחק, אף אחד לא רוצה להישאר בפינה לבד.

 

Liviur באתר שהפנת אליו יש מידע על השכר של הדרגות השונות, אבל הוא נכון לשוק האמריקאי. עד כמה זה שונה מהארץ?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

~

קטונתי מלשאת נאומי מוטיבציה בנושא, גם כי לא איש תוכנה אנוכי וגם כי לא עובד בארץ, אבל אני יכול לשתף מנסיוני כיצד קיימתי שיחות דומות בניכר.

 

מתחילים מהשכר המוצע עם התפקיד, ולאחר שצברת ידע והוכחת את עצמך במשך שנה או שנתיים - מבקשים העלאה שנתית אינקרמנטלית, למשל 2% בשנה. אם לא מתאים - בסדר, אפשר להתפשר על בונוס מבוסס ביצועים, אבל כזה שנסגר בכתב אל מול רשימת יעדים שמחליטים עליה בתחילת השנה או הרבעון. גם זה לא מתאים? מסיקים מסקנות לגבי המעסיק והולכים לחפש אחד אחר. משם כבר אפשר לחזור אל השיטות המקובלות שתוארו בהודעות לעיל.

 

עד כה זה שירת אותי היטב, ואמנם התחלתי יחסית נמוך אך הראתי לויאליות ויציבות לאורך השנים ולכן גם כשהחלטתי לפרוש מתפקידי לפני מספר חודשים, התבקשתי להישאר עד שיוכלו לתפור לי תפקיד אחר העונה לצרכים שלי ושל החברה. אז גם במעבר הזה לא נהייתי מיליונר, אבל קיבלתי (עוד) העלאה צנועה ובסה"כ אני מרגיש שכולנו יצאנו ברווח. החברה שימרה את הידע, ממני ירד הלחץ של הדברים שהפריעו לי בתפקיד הקודם, וכיום יש לי עבודה שלא ממש מרגישה כעבודה, כי אני נהנה מהחלק הטכני שלה ומחבב את האנשים שאני מוקף בהם.

 

'שיפור תנאים' זה לא רק כסף, זה גם לוח זמנים גמיש והטבות מסויימות שאינן פיננסיות בהכרח. עצתי היא לקחת את כל זה בחשבון ולגשת למשא ומתן על ה'חבילה' בשלמותה ולא רק על המספרים. לא יודע עד כמה אפקטיבי זה יהיה עם מעסיק ישראלי, אבל נראה לי ששווה לנסות.

פורסם

פרקש - הדרגות בחברות בינלאומיות נכונות לכל העולם.

לגבי השכר הייתי אומר חשב לפי 2/3 בערך בחברות הגדולות (ולכן תבין למה אנשים רוצים לעבוד בהן...)

 

אור - dive and save זה הימור.

לפעמים משתלם - אבל תמיד כדאי לעשות רק עם הצעה אחרת ביד.

 

ולגבי אקוויטי של מאות אלפים אכן קורה.

 

הקפיצות בתחום בין חברות משמעותיות כמעט תמיד מלהשאיר הרבה זמן (מעל נגיד 4 שנים) ואנחנו לא מעט פעמים מדברים על סדרי גודל (50-60 אחוז אם מצליחים להתראיין ברמה הבאה ואפילו יותר)

 

שורה תחתונה - אתה מנהל את הקריירה של עצמך וזה חשוב להיות מעודכן ולמקסם בעיקר כשהשוק חם.

למקסם אגב זה לא רק משכורת אלא בניית קריירה ועבודה במקומות שלומדים הרבה ועובדים על דברים מעניינים ודרושים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בגדול אני מסכים שמעבר חברה, כשיש לך כבר ניסיון, יאפשר לך לקפוץ בשכר.

בזמנו אני אישית פתחתי את נושא השכר עם חברים, וזה עזר לי. היום אני יודע בערך כמה מרוויחים חברים טובים עם ותק דומה לשלי.

העצה שאני יכול לתת לך היא גם לקחת את כל המספרים בפרופורציה. השוק לא מורכב רק מ-4-5 חברות ענק שיכולות לשלם משמעותית יותר, וגם שם, עם כל הסיפרים המסוונרים, לא כולם בדרגות השכר הכי גבוהות ולא בפוזיציות בכירות וכו' וכו'.

וכן, חוזים אישיים סודיים זה גם יתרון וגם חסרון בהייטק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

לא לבוא עם "הצעה נגדית"! אפשר להביע (כמו שעשה) את אי שביעות הרצון מהשכר, ואפשר לרמוז גם שיודע כמה הוא "שווה", אבל לבוא ולהוכיח שהתראיין, התקבל וקיבל הצעת שכר במקום אחר זה NO NO גדול. אולי יתנו לו (להפתעתו) את ברכת הדרך, ואולי מצד שני אפילו יתנו לו העלאה, אבל הוא כבר מסומן כמתנדנד, והגיוס של המחליף יצא לדרך באותו רגע. הכל תלוי כמה באמת הוא "שווה" בעייני המנהלים, אבל זה משחק מסוכן.

 

אגב - אין פה שום קשר ל"פוליטיקה" (שקשורה לקבלת החלטות בקבוצה).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)

Liviur נגעת בנקודה שציינתי אבל לא עד כמה היא משמעותית.

במסגרת התפקיד אותו פלוני אלמוני באמת לומד המון.

הפרוייקט גם מאוד מעניין, ויש בו עוד לא מעט דברים מעניינים שצריך לעשות בהמשך בתחומים שאין לו ידע

בהם כמו אבטחה למשל - יש עוד לא מעט ללמוד.

מבחינת ״דרושים״ קטונתי מלדעת עד כמה התחום הזה נדרש.

 

בנוסף לפרוייקט יש בהחלט סיכוי להגיע לבשלות ומכירות בשנה הקרובה, וזה הרבה יותר נחמד לדעת באופן אישי, ואני מניח שגם לציין במקום הבא שפרוייקט שלקחת בו חלק הגיע גם לקו הסיום או שלא צריך לחשוב על זה אף פעם?

 

מהבחינה הזו בהחלט יש מוטיבציה להעביר שם עוד שנה.

הזכרתי כבר קרבה (יחסית) לבית?

 

אז יש לא מעט לשקלל וזה ישוקלל, ואני מקווה שיגיע למקום טוב.

 

יבגניפ לגבי חברים קצת בעייתי. אנשים יחסית צעירים. רוב החברים שיצאו מהתואר לא עובדים כמפתחים בתחום הזה. לא יודע עד כמה ההבדלים ברמות השכר יכולים להיות משמעותיים אבל זו נקודה.

 

yuvk תודה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה מאוד תלוי.

שכר הוא לא רק המספר הסופי בתלוש. יש עוד הרבה תנאים נלווים. אמרת קרבה לעבודה - זה שווה כסף. כמה שעות הבחור עובד בחודש ממוצע? אם יציעו לו עוד X אבל יצטרך בפועל לעבוד עוד Y שעות, לא בטוח שהמעבר משתלם. בנוסף, אני לא יודע באיזה מדרגת מס החבוב, אבל צריך לקחת גם את זה בחשבון. ובטח יש עוד הרבה מאוד תנאים כמו מניות חסומות, ESPP, אופציות, קרנות השתלמות, כנסים וכו' וכו'.

 

התחום בו הוא עוסק די חם והשכר גבוה (אין מספיק בוגרים שבא להם לראות C בסופו של דבר).

 

ההבדלים ברמת הבוגרים אצלנו (את"א) היו די משמעותיים בשכר. הנמוך ביותר שאני שמעתי היה 18-20, הגבוה ביותר גירד את ה-30 מלמטה (לא כולל תנאים מסביב). כמובן שזו לא השוואה של תפוחים לתפוחים כי: אנשים שונים/ניסיון שונה/יכולות שונות/תנאים נוספים שונים. בנוסף, חברות שונות משלמות שונה, וגם חברות שלא משלמות הרבה, משלמות לעוסקים בליבה (CORE) של העסק יותר מלאחרים (אבל בממוצע בגאמפ"א משלמים יותר).

 

בנוגע לכמה לבקש, זה לגמרי סקיל סט שונה מאשר לכתוב קוד. אני עם ליביו בסד"ג של 20-30% בהתאם ליכולות האישיות. האם פלוני אלמוני עומד ביעדים? נחשב מוביל/חזק בצוות? האם הבוס שלו מרוצה? אם הוא עונה על הכל כנראה שהוא חשוב לארגון וכנראה שהעלאה כזו תתקבל בסדר.

אני נגד לבוא עם הצעות קונקרטיות אחרי שחברה אחרת מוכנה לחתום איתך חוזה, אבל גם להיות מוכן לעשות את המהלך באם המספר שיציעו לו יהיה נמוך מאוד מהרף התחתון שהוא הציב לעצמו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

השנקל שלי יהיה מחולק לפי נקודות:

 

* טבלאות שכר - טווחים, הטבלה של seeV לא אכזבה אותי עד היום, הבחור שנתיים בחברה, אבל כמה ניסיון יש לו בכלל בתחום? שנתיים? זה משפיע על הרבה מהדברים שאכתוב בהמשך, החל מהסיכוי למצוא משרת ג'וניור (לא כזה גבוה) ועד לשכר (לפי seeV כ-23 ברוטו, 28 אחרי 3 שנים כשהוא כבר לא ג'וניור, לא סתם הקפיצה כזו גבוהה).

איפה אתה על הטווח? זה הערכה שלך את עצמך, ומצד שני הערכה של המנהל הישיר / דרג או שניים למעלה אותך, אם תעריך את עצמך בטופ של הטווח אבל הם רואים אותך באמצע, זה הבדל משמעותי.

 

 

* צוות של אחד - הוא האיש תוכנה היחיד בצוות. ממי הוא לומד? מי הסמכות המקצועית בצוות? בצוות מולטי דיסציפלינרי (חומרה ותוכנה) לומדים הרבה דברים חשובים, אבל הם לרוב לא קשורים לעולם התוכנה.

יש מנטור בתחום התוכנה? יש עוד צוותי תוכנה בחברה? הם גם RealTime/Embedded?

 

 

* שיחת העלאה - תגיע מוכן עם מספר, תהיה מוכן שיגידו לך "לא עכשיו" או "אפשר לתת לך X" שזה פחות ממה שביקשת, לא משנה מה התשובה קודם תגיד "תודה, אני מעריך את המאמץ" (גם אם זה "לא עכשיו", מישהו עשה מאמץ מאחורי הקלעים וניסה לדחוף את זה ככל הנראה, אתה מעדיף שהאדם הזה שהוא כנראה מעליך איפשהו בשרשרת הבוסים יידע שאתה מעריך את הניסיון).

כמו שכתב yuvk, לא להגיע עם "קיבלתי הצעה X ממקום אחר", גם אם אתה כרגע איש מפתח בפוזיציה שלך, זה בסדר להשתמש בזה כדי לתזמן את בקשת ההעלאה שלך, זה לא בסדר להגיד את זה ("אני יודע שאין מי שימלא כרגע את החלל" או משהו בסגנון), ההבדל בין פיפי בבריכה או מהמקפצה.

 

לדוגמה אני את המשרת ג'וניור שלי עשיתי בשירות הצבאי, עשיתי ראיונות (וכנראה הרשמתי כמה חברות, כנראה לא הרשמתי כמה אחרות), התרשמתי מהחברות, אבל ידעתי איפה למקם את עצמי על הסקאלה, ולכן כשהטווח אמר מ-X עד Y למתכנת רגיל C++, אני ביקשתי Y, היו חברות שהציעו מעל Y, ואז עשיתי את החשבון, עדיף לי עוד 1000/1500/2000 שקל בחודש בברוטו או עבודה שמעניינת אותי? בחרתי עבודה שמעניינת אותי.

כל שנה קיבלתי העלאה אוטומטית של 500 בברוטו, רק מההעלאות האוטומטיות קפץ לי השכר עד היום ב-3500 ברוטו, אבל הגיע שלב שבו עם שנות הניסיון והוותק והידע והתפקיד שאני עושה, זה לא שיקף את השכר, הגעתי למנהל של המנהל שלי ואמרתי את זה, באתי עם הטווח מהטבלת שכר, רצה הגורל ודווקא זה היה אחרי שנתיים מאוד קשות כלכלית למחלקה, הוא שאל אותי "התראיינת למקומות אחרים?" אמרתי לו "לא, אני מעדיף שלא לעבור חברה אלא אם אני חייב, מרוצה פה בכלל חוץ מהעניין הזה".

התזמון לשיחה הזו היה לקראת סוף שנה (אז מדברים על השכר, בונוסים, וכו' אצלנו), בזמן שיש איזורים ביזנסיים שבהם אני היחיד שמתעסק (ולא שלא חיפשו, מחזק את העמדה שלך, יודעים כמה קשה למצוא מחליף).

אמר לי בתגובה "אל תעשה עדיין כלום, אני אעשה מה שאוכל", אחרי שבועיים חזר עם תשובה, קיבלתי 75% מההעלאה שביקשתי, עשיתי את החשבון שלי ונשארתי, שנה לאחר מכן (כשהוא כבר התחלף למישהו אחר) אותו סיפור, כשאותו מנהל כבר אמר לי בשיחה אחרת שהוא סימן אותי כאיש מפתח.

ואז קיבלתי שוב העלאה נוספת שסגרה את הפער, כן הפסדתי איזשהו סכום לאורך השנה הזו, אבל חייתי עם זה בסדר.

 

 

* מעסיק קטן - בד"כ יותר קשה להגיע לקפיצות שכר משמעותיות במעסיקים קטנים, יש יוצאי דופן, אני מדבר ככלל, בגלל זה הרבה פעמים בקווי התפר בין ג'וניור למתכנת רגיל ובין מתכנת רגיל לסניור אנשים יקפצו ממעסיק קטן (אולי למעסיק קטן אחר).

 

 

* להגיע לקו סיום - תלוי בך ובעצמך, מכיר כאלה שעזבו פרויקטים רגע לפני קו הסיום, וכאלה שעזבו בהתחלה או באמצע.

 

 

* קרבה לבית - גם תלוי בך ובעצמך, היה לי קולגה שהקרבה לבית הייתה חשובה לו, עבר מחברה בינונית (שעיקר הפיתוח בה הוא תוכנה), מצליחה ומבוססת כלכלית היטב, בשכר X, לחברה קטנה, בלי תוכנה כמעט, בשכר 70% מ-X, אבל גם 70% משעות העבודה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש עוד נסיון קודם. עבד שנה וחצי כמפתח Front End, אנגולר.

לא ממש התחבר לזה כעיסוק עיקרי, ולכן ביצע מעבר חד מאוד.

 

אז זה שם אותו בבעיה אני מניח, כי הנסיון הקודם שלו לא קשור לתחום העיסוק הנוכחי (אם כי גם במשרה הנוכחית שלו הוא היה צריך להרים ממשק Web בסיסי למשתמש).

אני לא יודע איך זה מדרג אותו בקטגוריות השונות, מה גם שאין רפרנס להשוואה. שני המפתחים האחרים בחברה די ״זקנים״, מבחינת גרף התפתחות הוא לא יכול להשוות את עצמו לצעיר אחר, אם כי המנהל ציין בשיחה שהוא נכנס מהר מאוד לעניינים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה שרלוונטי זה הניסיון שלו בתחום, אי אפשר להשליך מהניסיון שלו באנגולר על הניסיון באמבדד, מה ששם אותו במשרת ג'וניור, יש כאן עוד שיקול, כמה קל יהיה לעבור בין חברות כשאתה עדיין במשרת ג'וניור? להערכתי לא קל, להכניס את זה למערכת השיקולים כ-Con רציני למעבר.

 

יש לו מה ללמוד מקצועית מאותם שני מפתחים? אם כן הוא מנצל את האופציה ללמוד מהם?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טבלאות שכר מייצגות את הממוצע המדווח. אני מוצא אותן לא מדוייקות.

כרגע אני מוצא שהדרך הכי טובה לדעת כמה אתה שווה היא לבדוק כמה אנשים "מקבילים" אליך על הנייר מקבלים (השכלה, נסיון, מיקום גיאוגרפי, תחום ספציפי) ועל זה להוסיף את ההערכה שלך את עצמך.

כשהגעתי לשיחת שכר בחברה הקודמת שלי עשיתי קצת מחקר על מה נהוג, נראה שהסטנדרט הוא בין העלאה מעליבה של 3-4 אחוז שאומרת "הנה קח אבל אנחנו לא מתים שתשאר", לבין העלאה של 15 או אפילו 20% לסטארים. זה בלי לשנות טייטל.

צריך לקחת בחשבון שחיקת שכר של בערך 1.5% לשנה.

אני באתי אליה בגישה של "הגעתי לפה ג'וניור וזו משרה ראשונה שלי, לשנינו אין ספק שהיום התרומה שלי משמעותית גבוהה יותר משהייתה, השגתי פה א', ב', ג', לקחתי הובלה של ז', ח' ט' ואני מעריך את עצמי יותר ולכן אני חושב שX".

בקשתי 15%, קבלתי 9%, ואחרי כמה חודשים התחלתי לחפש משרה חדשה.

 

אחת המחשבות שהנחו אותי הייתה שחיי המדף שלנו כמפתחים לא מאוד ברורים. ברור שאם אתה נשאר רלוונטי ומתעדכן ולומד אתה נותן לעצמך סיכוי גבוה משמעותית (ואולי גם גבוה אבסולוטית), אבל אני לא מרגיש בנוח לבנות על זה.

ולהעלות את המשכורת כמה שיותר, זה להעלות את המשכורת הבאה יותר.

גם להעלות שכר לפני מעבר זה טוב, כי אתה מציב יותר גבוה את נקודת הפתיחה שלך.

 

אם אתה רוצה להתייעץ בפרטי, בשמחה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

רק הערה קטנה לגבי כל הניסיון בין הטכנולוגיות.

אפילו שהן רחוקות - אי אפשר להתעלם מניסיון כמפתח לאורך זמן מסוים רק כי החלפת טכנולוגיות.

נכון שאי אפשר להשליך מזה ישירות אבל אם אתה מתראיין למשרה היום - אתה לא תגיד שיש לך שנתיים ניסיון כשיש לך 4 שנים כמפתח.

מה שקורה זה שאולי יקח יותר זמן ללמוד אבל הראמפ אפ והידע בהחלטות של דזיין של קוד יהיו משמעותיים.

וככה הרבה חברות שמגייסות (גדולות בעיקר , קטנות צריכות אנשים שיכולים להתחיל לרוץ מהרגע הראשון. יש לזה עלויות אחרות בדיעבד) מציינות אוסף של שפות ויתנו לך להתראיין דיי באיזה שפה שבא לך.

 

דרך אגב במעברים בין חברות - אין שום צורך אמיתי לחלוק את השכר הנוכחי - אולי ילחצו ויבקשו - אבל אפשר חד וחלק לדחות את הבקשה ב: השכר הנוכחי שלי לא רלוונטי - זה הטווח שכר שאני מכוון אליו / אני מצפה לקבל הצעה בשכר שאתם מצפים לתת למשהוא ברמה הזו.

(כל זה כמובן לא קשור להעלאה פנימית. ריאלית אם אין דרגות מסודרות וכו - כלל האצבע שציינתי לרוב עובד. במהלך השנים בערך כל שנתיים בערך - תחת ביצועים גבוהים והתקדמות עליתי ב20-30 אחוז במשכורת באותו מקום - ובקפיצות בין עבודות - בלפחות 30-40 אחוז אם לא יותר)

 

הערה לגבי הטבלאות שכר בארץ - הם בחברות ממוצעות תחת תנאים ממוצעים.

יש חברות (שכמובן הקבלה אליהן קשה משמעותית , וכך גם הציפיות מהעובד) - שהמספרים האלו לא רלוונטים אליהם.

וכמובן צריך להתייחס לtitle inflation בחברות מסוימות. אני מרוויח יותר כמפתח ״רגיל״ בחברה גדולה מאשר מפתח מוביל בחברות קטנות היו יכולות לשלם לי.

בקיצר - מסובך :) וצריך לבחון פר מקרה

If living is for learning

Then dying is forgetting


×
×
  • תוכן חדש...