Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב שברשותי - יונדאי אקסנט, ניסיתי להעביר כבל מתח בעובי של 4 גייג' דרך קיר האש אל תוך תא הנוסעים אך ללא הצלחה.

ניסיתי דרך הצמה הראשית, אבל ההעברה לא התאפשרה כיוון שהכבל עבה מידי ולא נכנס יחד עם שאר הצמה. מיותר לציין שבשאר הרכבים שהעברתי כבל מתח לא נתקלתי בשום בעיות מיוחדות.

(קוריאנים לכו תבינו..)

http://img224.exs.cx/img224/1492/33es.jpg

עלו במוחי שני רעיונות להעבר הכבל, האחת, דרך 2 אטמים שממוקמים בחלקו העליון של קיר האש, מוסתרים מאחורי פקקי גומי ראו תמונות מצורפות:

http://img224.exs.cx/img224/9199/29ol.jpg

http://img224.exs.cx/img224/4872/17qu.jpg

חשבתי להעביר את הכבל דרך אחד מהם, אך נתקלתי בבעיה, אני לא מוצא את מיקום החורים מצידו האחר של קיר האש. כאשר מכניסים את הכבל מרגישים שהוא נכנס לתעלה, לכן הסקתי שהוא מטייל בתוך הדאש בורד שלי, או במקום אחר שאיני יודע עליו וחשבתי שאתם תוכלו לעזור לי למצוא אותו.

מישהו יודע לאן מובילים שני חורים אלו?

האופציה השניה היא קדיחה בקיר האש, העברה של הכבל וסתימה בסיליקון.

האם אופציה זו אינה מומלצת? יש טיפים לביצוע העבודה? מיקום מיוחד בקיר האש שהוא מומלץ יותר או פחות?

תודה מראש לעוזרים,

תומר

פורסם

לדעתי, נסה להשתמש בתותב הזה בו משתמשים חשמלאים כדי להשחיל כבלים ארוכים במיוחד בתעלות צנרת החשמל בבית - ותעביר את הכבל דרך צמת הכבלים הראשית.

אחרי שאתה מעביר את הכבל - מרח את האיזור בסיליקון לבידוד. שלא יחדרו לך משם מיים.

לגבי התותב המוליך - אני לא זוכר מה השם המקצועי שלו - אבל מדובר במעין כבל גמיש אבל קשיח שעשוי מויניל או פלסטיק גמיש כלשהו עם וו בקצה. אתה פשוט משחיל אותו קודם, מחבר את הכבל שאתה רוצה להשחיל מצידו האחד, ומושך אותו לכיוון שאליו אתה רוצה למתוח את הכבל.

מריח של הכבל בסבון מאוד תעזור.

בהצלחה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אם אתה הולך לקדוח שים לב טוב מה יש מצד שני.

מדוע לא לחבר את הכבל מתח לכבל המתח שרץ לתוך הרכב? למיטב ידיעתי אחד כזה רץ אל קופסת הפיוזים.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

זהו כבל מתח של 4 גייג'... קשה לחבר אותו סתם ככה לכבלים אחרים...

ובכל מקרה מעמסה רצינית הולכת להיות על הכבל עקב המגברים המסויימים שהוא יזין, ככה שלחבר אותו סתם ככה לכבל שנמצא בתוך הרכב זה לא פרקטי, כיוון שהם דקים יותר וייתכן שהוא יגרום להם להתחממות מיותרת ואף לשרוף את הפיוזים שלהם ( או יותר גרוע - את הכבלים עצמם).

הפנמתי, מחר אני אשב לקדוח קצת באזור, נסדר את זה צ'יק צ'ק ;)

תודה לעוזרים.

פורסם
זהו כבל מתח של 4 גייג'... קשה לחבר אותו סתם ככה לכבלים אחרים...

ובכל מקרה מעמסה רצינית הולכת להיות על הכבל עקב המגברים המסויימים שהוא יזין, ככה שלחבר אותו סתם ככה לכבל שנמצא בתוך הרכב זה לא פרקטי, כיוון שהם דקים יותר וייתכן שהוא יגרום להם להתחממות מיותרת ואף לשרוף את הפיוזים שלהם ( או יותר גרוע - את הכבלים עצמם).

הפנמתי, מחר אני אשב לקדוח קצת באזור, נסדר את זה צ'יק צ'ק ;)

תודה לעוזרים.

תנסה שלא לקדוח.

ברוב הרכבים שנקלתי בהם עד היום תמיד יש מקום שניתן להכניס בו עוד חוטים, גם חוט של 4 גייג'.

בתור התחלה חפש היטב עוד חורים לכיוון תא הנוסעים על קיר האש באיזור הפינות של תא המנוע. שנית, בצמא הנוכחית אמור להיות עוד מספיק מקום להשחיל חוט עבה מאוד (ברוב המכוניות), נסה להסתכל היטב פנימה ולראות כמה מקום פנוי יש.

לעיתים יש צורך לפלס מעט מקום בצמה ובעיקר לפלס דרך בגומיה סביב הצמה - ולצורך כך יש להשתמש בשיא הזהירות בסכין יפאנית ולעשות חריץ קטן שדרכו מעבירים את הכבל/ים.

אם כבר חשקה נפשך בקידוח בקיר האש, גם לחנות חשמל וקנה גומיה מתאימה להכניס בתוך החור שקדחת, זה יראה הרבה יותר טוב וכמובן יגן על החוט מסכנת קרע על הפח החשוף עקב התזוזות.

אל תשתמש ביותר מידי סיליקון. נגב את השאריות באמצעות מטלית לחה.

כמו כן אל תשכח לבדוק ב-7 עיניים את הצד השני של קיר האש לפני שאתה קודח ע"מ שלא יגרם נזק בלתי הפיך (או נזק יקר מאוד). זכור שמאחורי קיר האש קיימת מערכת חשמל שלמה ורכיבים שמותקנים צמוד לקיר עצמו.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...