Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ההבדל בין Pure-tech ל-VTI? (פיג'ו 208)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני בתהליכי רכישה של פיג'ו 208, ראיתי אקזמפלרים ממודל 14 עד מודל 16. הבנתי שהחל ממודל 15, פיג'ו 208 מגיעה עם מנוע Pure-tech שמחליף את ה-VTI.

אשמח לדעת מה ההבדלים ביניהם, ואיזה מנוע מומלץ יותר. כמו כן, האם יש הבדלים בצריכת הדלת ביניהם, והאם קיים מפגש שסתום בוכנה (Interference engine) בשניהם?

תודה

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)

פיוטר טק אלו מנועי 1.2 טורבו עם שלושה צילנדרים, הם חזקים וחיסכונים ממנוע 1.6.

בנוסף לפיורטק משודכת תיבת הילוכים בת 6 הילוכים לעומת 4.

ממה שרואים עכשיו יש מחלת לרצועת טיימינג והיא נוטה להתפורר החל מאזור 50-60 אלף, לכן צריך לבדוק את מצבה.

יחד עם זאת מנוע 1.2 עדיף.

Sent from my iPad using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מנוע VTI זה מנוע 1.6 אטמוספרי 120 כ"ס, מגיע עם גיר 4 הילוכים מיושן.

מנוע Pure tech זה מנוע 1.2 טורבו 110 כ"ס מגיע עם גיר אוטומטי מתקדם יותר 6 הילוכים. קיים גם בגרסה אטמוספרית 82 כ"ס וגיר ידני

לדעתי, זה האחרון עם הגיר הידני הכי מומלץ.

אם חייב אוטומטי, אז 1.2 טורבו עדיף, חסכוני יותר, חזר יותר ועם גיר הרבה יותר טוב. תעבור פה על שירשורים שמדברים על רצועת טיימינג מתפוררת במנוע הזה וקח בחשבון החלפה יזומה שלה מיד לאחר הקניה אם לא בוצעה כבר.

את ה 1.6 אפשר לקנות רק אם מצאת משהו מאוד מאוד שמור יד ראשונה עם ק"מ נמוך, מטופל במורשה ובמחיר טוב.

פורסם

תודה יוליאן, אני מדבר על מנוע פיורטק שאינו טורבו בהשוואה למנוע Vti שאינו טורבו. הבנתי שעד למודל 2014 כולל היו ל-208 מנוע vti ולאחר מכן משנתון 15 מנוע פיורטק.

אני מתעניין בשתי 208, אחת מבציר 2014 ואחת מ-2015, לאחת מנוע vti ולאחת פיורטק, שניהם לא טורבו. אין לי מושג מה ההבדל ביניהם.

פורסם

תעבור על ההודעה שלי שכתבתי במקביל איתך.

נראה לי שאתה מחפש רכב ידני, בידני יש רק מנוע 1.2 Pure tech אטמוספרי 82 כ"ס זהה בכל שנות ייצור של 208.

פורסם (נערך)

תודה רבה, בוקי.

אני אכן מחפש 1.2 ידני לא טורבו, בעל הרכב אמר לי שהמנוע ברכבים הללו עד לשנתון 14 הוא vti ולאחר מכן פיורטק. מעניין מאד.

משום מה הבחור שאני רוצה לרכוש ממנו טוען באופן נחרץ שהוא בירר בלובינסקי ועד לשנתון 14, המנוע 1.2 אטמוספרי שמותקן ב-208 הידנית הוא vti.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם

בדגם הידני אותו מנוע אטמוספרי 1.2 משנת 2012 שהדגם יצא ועד 2019.

הכינוי שרושמים יכול להיות אחד משני אלו כי VTI זה תזמון שסתומים משתנה שיש לו ו Pure tech זה שם כלל לכל הסדרה של מנועי ה 1.2.

השינוי היה רק בדגם האוטומטי שעבר מ 1.6 אטמוספרי ל 1.2 טורבו ב 2015/2016.

פורסם

תודה רבה, בוקי. הבחור מתעקש שאצלו במנוע 1.2 אטמוספרי ידני הטיימינג שונה, כלומר אצלו רצועת הטיימינג יבשה ולא טבולה בשמן.

פורסם

אין מנוע אחר. יש מנוע 1.2 עם 82 כ"ס.

אבל זה שבעל הרכב בכלל יודע שיש רצועה טבולה ולא טבולה, זה כבר טוב.

מעלה את הסיכוי לכך שהרכב במצב טוב אצלו.

• תוכן חדש...