Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי לאחרונה רכב דיזל, ברכב קיימת מערכת STOP&START שמכבה לי את המנוע במצב עמידה,

השאלה היא עד כמה הדבר הזה מומלץ ברכב דיזל?

כי ממה שאני יודע פעם היו נותנים למנועי הדיזל "לנוח" ורק אז מכבים את הרכב.

עד כמה הדבר הזה מומלץ? למשיך? לכבות את המערכת? פוגם במנוע או בטורבו?

תודה מראש לעונים.

פורסם
הדבר הזה מרגיז אותי אישית לפחות אז מהרגע שהנעתי את הרכס אני מפעיל כפתור ניטרול שלו.

נכון שזה מעצבן לפעמים... ואני גם בנסיעות מסויימות מנטרל את זה

אבל השאלה פה האם זה פוגע במנוע? כי זה מנוע דיזל ולא בנזין...

פורסם

עדיין יחס הדחיסה של מנועי דיזל הרבה יותר גבוה. אני יודע שהיצרנים מתייחסים לזה ולא תמיד ההתנעה החוזרת נעשית דרך המתנע הרגיל, אבל בכל זאת - יש הבדלים.

מנוע דיזל ישן שלא תוכנן מראש לSTART/STOP אני לא מדומם לפרקי זמן קצרים. מנוע בנזין מקביל אני כן מדומם אם הגיע לטמפרטורת עבודה ואם העצירה מעל דקה, ואם אין צורך קריטי במזגן.

פורסם

מנוע דיזל ישן שלא תוכנן מראש לSTART/STOP אני לא מדומם לפרקי זמן קצרים. מנוע בנזין מקביל אני כן מדומם אם הגיע לטמפרטורת עבודה ואם העצירה מעל דקה, ואם אין צורך קריטי במזגן.

אתה עושה את זה בגלל תחושות בטן שלך, או שיש לך בסיס מכאני?

ממה שאני יודע, אין לזה בסיס מכאני אמיתי. בפועל אין הבדל משמעותי, וגם מנוע דיזל ישן עדיף לדומם אם מדובר בעמידה של כמה דקות, מאשר להריץ אותו על סרק.

יום טוב גם לך

פורסם

לכמה דקות (נניח 2-3 ומעלה) - אני תמיד מדומם, במיוחד אם מדובר בשכונת מגורים.

אני מדבר על רמזור ארוך (דקה), או עומס חריג. בעבר הייתי ממלא סולר בלי לדומם את המנוע - הייתה לי תחנת דלק מחוץ לעיר, והיא הייתה באמצע עלייה ארוכה. במקום לקרר את הטורבו חצי דקה, הייתי פשוט ממלא סולר במשך שתי דקות וממשיך בנסיעה. היום פתיחת הדלק אצלי מחייבת הוצאת מפתח.

לגבי הבסיס המכאני פרטתי בחלק שלא ציטת. וזה גם דבר "ידוע" כמובן שהידע הזה הוא לא מובאה לכלום.

אשמח לשמוע את הדעה שלך, ובמיוחד למובאה נגדית, אני סומך למשל על Engineering Explained, היה לו

כזה שהדגים בעזרת מנוע מחזור אוטו (הוא הדגים עם מנוע בוקסר, המחקר שצטט גם התייחס למנוע בנזין) וגם בפרק הזה הוא מדד צריכה בלבד, ומדגיש שלא מדבר על אספקטים נוספים.
פורסם

לגבי הבסיס המכאני פרטתי בחלק שלא ציטת.

בחלק שלא ציטטתי ציינת שמנוע דיזל עובד בלחצים גבוהים יותר..

מה זה אומר על הדימום שלו? מה זה אומר על ההנעה שלו? מה זה אומר על התאימות\אי תאימות שלו לS&S?

מן הסתם הלחצים הללו מוכרים לכולם, גם ליצרן המתנע, גם לשאר האנשים שמבצעים אינטגרציה בין חלקי המנוע.

להמנע מדימום אחרי עליה ארוכה - אני יכול להבין.

לא לדומם ברמזור ארוך - גם בבנזין ישן לא הייתי עושה את זה, ולא משיקולים מכאנים בכלל.

אבל לא על זה הדיון.

השאלה היא האם מנוע דיזל מותאם לS&S כמו מנוע בנזין, והתשובה של בוקי פוגעת בול במטרה - מותאם בדיוק כמו אחיו לוגם הבנזין.

יום טוב גם לך

פורסם

הכוונה שלי הייתה יותר לתרום לדיון, ובשום אופן לא לחלק ציונים לתגובה של בוקי.

ידוע שמנוע טורבו בנזין מודרני טיפוסי משתמש במערכות שנמצאות שנים בשימוש מנועי דיזל.

ציינתי בחלק שלא ציטת שהיצרנים מתייחסים לאספקטים השונים כשמתכננים מערכות עצור וסע.

בכל זאת, עבודה בלחץ גבוה יותר מחייבת מתנע חזק יותר/שצורך זרם התנעה גבוה משמעותית (עובד קשה יותר) ומחייב מצבר גדול יותר (כאמור היצרנים מתייחסים לכך בתכנון עצור/סע). גם זמן ההתנעה ארוך יותר ואני משער שצריכת הסולר לצורך התנעה גבוהה משמעותית ביחס לצריכת בנזין במנוע מקביל (ואולי עדיין נמוכה ביחס לעבודה ממושכת בסיבובי סרק). אלה אספקטים שמשנים את המאזן וכן ראוי להתייחס אליהם בדיון.

פורסם
שלום לכולם,

רכשתי לאחרונה רכב דיזל, ברכב קיימת מערכת STOP&START שמכבה לי את המנוע במצב עמידה,

השאלה היא עד כמה הדבר הזה מומלץ ברכב דיזל?

כי ממה שאני יודע פעם היו נותנים למנועי הדיזל "לנוח" ורק אז מכבים את הרכב.

עד כמה הדבר הזה מומלץ? למשיך? לכבות את המערכת? פוגם במנוע או בטורבו?

תודה מראש לעונים.

תתחדש זה דבר ראשון.

עד כמה זה מומלץ ,הכוונה כיבוי מנוע כל פעם ?

ממש לא,אין שום חיסכון כאן, להפך תשלם על מצבר חדש בקרוב וגם דיזל רוצה לעבוד בטמפרטורה תקינה ולא כאשר מנוע קר.אני כבר לא מדבר על נזק מצטבר שיכול להיות בשאר החלקים ברכב כמו סטארט ואם יש טורבו.

פורסם
האם ניתן להתקין מצבר רגיל מקום מצבר S&S ובכך להימנע כל פעם מכיבוי יזום של המערכת בתחילת הנסיעה?

רק לאחר שתבטל SS אפשר יהיה לרכוש ולהתקין מצבר רגיל.

פורסם

יש פה מישהו ששם מצבר רגיל במזדה שלו. עבד כבר כמה שנים.

זה כמובן ניטרל את המערכת של S&S .

צריך לזכור שמתח הטעינה במערכת כזו גבוה יותר , למרות שזה כנראה לא מזיז למזדה.

• תוכן חדש...