Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשתף אתכם,בנסיון הכושל שלי לקבלת אישור להגדלת נפח מנוע,הסיפור די מראה את מצבה העגום של מדינתנו מבחינה מוטורית.

הרמתי טלפון לשירות לקוחות של קרסו (יבואני רנו),ביקשתי אישור להגדלת נפח המנוע מ1.4 ל1.7ונעניתי בשלילה,ניסיתי להסביר שבחו"ל קיים דגם בשם רנו 5 GTE,שהוא גירסת 1.7 אטמוספרית לGT טורבו המוכר לנו בארץ,זוהי גירסה שיצאה מרנו לאלו שלא רצו להתעסק עם מגדש טורבו,אני מדגיש זה לא קומבינה או השתלה אלא ככה הרכב יצא מהחברה,והוא זהה לחלוטין לGT טורבו למעט המנוע.

כאן מתואר הדו-שיח ביני לבין נציגת השירות:

אני: "שלום,ברשותי רנו 5 GT טורבו,הייתי רוצה לקבל אישור להגדלת נפח מנוע מ1.4 ל1.7"

נציגת שירות: "אני מצטערת,אבל זה בלתי אפשרי מבחינת החוק"

אני:"למה? דווקא שמעתי שאם קיים דגם זהה עם נפח יותר גדול אפשר לקבל אישור"

נציגת שירות: "שמעת לא נכון,בטכני אמרו לי שזה אסור לחלוטין לשנות נפח מנוע בשום אופן,איך שהוא יצא מהיצרן ככה הוא נשאר".

אני:"אבל שתביני,קיים בחו"ל דגם זהה לחלוטין לרכב שלי עם מנוע 1.7,ככה הוא יצא מרנו,פשוט הוא לא יובא לארץ".

נציגת השירות:"טוב פה זה לא חו"ל,שם מותר פה אסור וזהו" (כאן הטון שלה קצת עלה,כנראה שהסבלנות שלה פקעה אחרי 20 שניות של שיחה איתי).

אני:"אוקיי,הבנתי, די מיצית את הדברים במה שאמרת במשפט האחרון,תודה בכל מקרה" (טריקת טלפון).

אם למישהו יש רעיון איך לאשר מנוע כזה ברכב שלי,ואני מתכוון בלי חריטות למיניהן וכו',רק בדרכים חוקיות אשמח אם תשתפו אותי,הזמן אוזל ויש לי מנוע 1.4 טורבו בדרך מחו"ל לארץ,יש לי חלון של שבוע לבטל את העניין ולהתקין ברכב מנוע 1.7 טורבו.

תודה מראש למגיבים.

פורסם

לפי דעתי אתה צריך לעקוף אותה, אתה דיברת עם נציגות שירות זוטרה ,אתה צריך לדבר עם מישהו שאפשר לדבר איתו על דברים כאלה ,תנסה לשלוח מכתב\פקס\לדבר טלפונית עם מישהו בדרג יותר גבוה מ''נציגת שירות''.

GTA זה הכי אחי .

פורסם

פשוט מאוד.

קודם כל אתה מצטייד בספר רכב שבו קיים לאותו רכב מנוע 1.7.

אתה קונה מנוע 1.7 (ולא מגדיל מ 1.4 ל 1.7 ...) ומתקין אותו.

אתה הולך עם ספר הרכב ומאשר את המנוע החדש.

תהנה

פורסם
פשוט מאוד.

קודם כל אתה מצטייד בספר רכב שבו קיים לאותו רכב מנוע 1.7.

אתה קונה מנוע 1.7 (ולא מגדיל מ 1.4 ל 1.7 ...) ומתקין אותו.

אתה הולך עם ספר הרכב ומאשר את המנוע החדש.תהנה

אני מקווה שלא עשית שום דבר לפי ההנחיות הנ"ל כי זה שטויות במיץ!!!

לענייננו... אתה לא תצליח לעולם כי אתה לא מנסה לאשר רכב קיים, אתה מנסה להמציא את הגלגל... אין כזה אוטו רנו 5 בנפח 1700 עם טורבו.פשוט אין. אם אני לא טועה, דגם ה 1700 נקרא GTX וידוע לי על 2 כאלה בארץ לפחות, אבל הן לא נראות כמו ה GT טורבו בכלל.

או שאתה מבלבל את היוצרות בדגמים או שלא הבנתי אותך נכון.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדבר בטלפון עם נציגת שירות אף פעם לא פותר כלום.

אתה צריך להצטייד בכל הפרטים הרלוונטיים על הדגם המקביל בחו"ל - בעיקר מספר דגם וקוד מנוע, ולגשת פיזית למחלקה הטכנית של היבואן.

אף אחד לא מבטיח לך שתצא משם שמח. הסיכויים לא ממש גדולים, אבל יהיה להם יותר קשה לנפנף אותך מאשר בטלפון.

בכל מקרה, הסיכויים קטנים כי הם צריכים לבדוק את המפרט המדוייק של הדגם שלך ושל הדגם 1.7 כדי לראות אם ההסבה לדגם ההוא מצריכה שינויים נוספים במתלים, בבלמים או במערכות נוספות. בגלל שמדובר ברכב שלא מיוצר ולא נתמך על ידי קרסו כבר כמה וכמה שנים טובות, קשה לי להאמין שמישהו יטרח ללכת לחפור ולחפש את התיעוד הטכני של הדגם או לפנות לצרפת כדי לקבל אותו.

אם הם יעשו את זה זה יהיה לעשות לך טובה ענקית ולא כי הם חייבים. ומי שיסכים להתחיל לברר ולהשקיע בזה יכול להיות רק משוגע לדבר שחשוב לו שיישארו רנו ספורטיביות ותיקות על הכבישים. אני מקווה בשבילך שקיים אחד כזה בקרסו.

בכל מקרה - בהצלחה!

פורסם

תודה לכולכם על התגובות.

השגתי את מספר הרכב והקוד מנוע של הGTE מספר הרכב,הוספתי תמונה של הרכב הנ"ל להתרשמותכם.

at7.jpg

r5gte002.jpg

פורסם

כרגיל החפיניקיות ואי הירידה לפרטים הקטנים נמצאת, לא אצל קרסו ואפילו לא אצל נציגת השירות אלא כאן, בפורום.

אם הכותב לא האזין (להבדיל מ"שמע") לנציגת השירות אז החליקה ממנו המילה "חוק".

מדבריה של נציגת השירות משתמע שהיא יודעת בדיוק את מה שהיא חייבת לדעת.

הבעיה היא לא קרסו אלא התקנות והחוקים. למעט מאד מכוניות מותר להחליף נפח מנוע או לשנות את ההספק. נדמה לי שסוברו 1300 ( ל 1600) וקורטינה 1300 (כנ"ל) נכללו בהיתרים האלה.

אז כל אלה שיושבים על הטריבונה ומציעים הצעות (קודם תחליף ואז תיגש אליהם) בנדיבות רבה (ככל שזה נוגע לכסף של המסכן שיעשה את זה) אני מציע פשוט להיות חכמים ולשתוק. ולכותב השירשור אני מציע להתחיל את המסע באגף הרכב של משרד התחבורה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לכבוד

איציק

למה מלכתחילה אתה בכלל מעוניין בכל ה"קטע" של הגדלת נפח מנוע? :mm_nah:

מהת'רד הקודם על רנו 5GT טורבו, הובן כי אתה מעונין לייבא מנוע של

RENAULT 5 GT TURBO קומפלט מייבוא. :shock:

וכן הובן כי אתה מחזיר את ה GT TURBO, למצבה המקורי כולל מנוע. :mm_yeah:

האמן לי כי מנועה המקורי של ה GT TURBO, חזק דיו.

חבל בכלל שאתה הולך בכיוון של הגדלת מנוע וכו'.

המלצה

אל תתעסק עם כל מיני "קומבינות", תביא את ה GT TURBO, למצבה המקורי-כולל מנוע.

*מצורפים תמונות של RENAULT 5GT TURBO 1986/7, וכן תמונה רנו של 5GTE מאחור.

ובכלל, גרסת ה GTE, איננה חזקה וקלאסית כמו ה 5GT TURBO.

קצת נתונים:

GTE

מנוע: 1,721 סמ"ק, 95 כ"ס, (מנוע זהה לגרסה המפוארת GTX 5 בקארה -עם מושבי עור)

הזרקת דלק- (לא קרבורטור בגרסת הקרבורטור הפיקה 75 כ"ס)

100-0 ב - 9.3 שניות.

מהירות מירבית - 185 קמ"ש.

GT TURBO

מנוע : 1,397 סמ"ק, טורבו גאראט T2, בעל 115 כ"ס ו/או מ 88' 120 כ"ס.

100-0 7.8 שניות.

מהירות מירבית 200 קמ"ש.

בכבוד רב

אילן פ.

5 GT TURBO 1986  רנו.jpg

GT TURBO רנו 5  86.jpg

תמונה רנו 5 גי טי הי.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אלוהים אדירים, אתה רוצה לקחת רנו 5 GT טורבו ולהפוך אותה ל 1700 בלי טורבו?

למה לעזאזל מישהוא שפוי יעשה כזה דבר? איזה טוב יצא מזה?

מכור את ה5 GT טורבו וחפש 1700 אורגינלית באיזה 1000 ש"ח מסתובבות כמה כאלה בארץ, אבל למה להרוס את האוטו הקיים?

בנוסף, קשה לי להאמין שתוכל לבצע את מה שאתה רוצה לעשות, האוטו שלך זה טורבו, לא תוכל לאשר את ה 1700 בלי טורבו כי זה האוטו, אם אתה לא רוצה אז אל תשים אותו אבל זה עדיין לא ישכנע את קרסו או משרד הרישוי להוריד את המילה טורבו מהרישיון.

כמובן שלהפוך את האוטו ל 1700 טורבו הם לא יתנו לך.

חוץ מזה, ההבדל בין ה 1400 ל 1700 כולה מתבטא בסליבים שונים אז למה כל הבילבול מח ?

יניב

פורסם

אם למישהו יש רעיון איך לאשר מנוע כזה ברכב שלי,ואני מתכוון בלי חריטות למיניהן וכו',רק בדרכים חוקיות אשמח אם תשתפו אותי,הזמן אוזל ויש לי מנוע 1.4 טורבו בדרך מחו"ל לארץ,יש לי חלון של שבוע לבטל את העניין ולהתקין ברכב מנוע 1.7 טורבו.

תודה מראש למגיבים.

לי דווקא נראה שהוא מעוניין לשים בצורה חוקית מנוע 1700, ואז בסתר להוסיף לו טורבו בלי שאף אחד במשרדי הרישוי ידע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כמה שאלות לחידוד הענין :

1. אתה בטוח שהמכוניות זהות? (הטורבו וה-1700?) כי למיטב זכרוני יש הבדלים משמעותיים בין הדגמים, החל מעובי מוטות הפיתול מאחורה, האנטי-רול בר מקדימה

וכלה בתושבות המנוע = שב1400 זהות לתושבות של כל הרנו 5 ואילו בדגמי ה1700 הם ממוקמות למעלה, כמו ברנו 19.

2. אם אני זוכר נכון גם מערכת הקירור שונה.

יכול להיות שאלה הסיבות שבגללן לא יתאפשר רישוי להחלפת מנוע מ1400 ל1700.

ובלי קשר, המנועים עצמם שונים לחלוטין, כשה-1700 הוא OHC ומנועי ה1400 לעומתו משתמשים בפוש-רוד..

ובדיוק סיימתי לקרוא את ההודעה של טורבו מעלי, מה שאכן מאשר את מה שאני זוכר מספר ה-היינס שלי על האוטו, המנועים - 1700 ו-1400 שונים לחלוטין, לא רק בטכנולוגיית המנוע עצמה אלא בכל הפריפריה בנוסף.

בקיצור. לא בטוח שהאישור היה עובר גם אצל היצרן הצרפתי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני רוצה לשתף אתכם,בנסיון הכושל שלי לקבלת אישור להגדלת נפח מנוע,הסיפור די מראה את מצבה העגום של מדינתנו מבחינה מוטורית.....אם למישהו יש רעיון איך לאשר מנוע כזה ברכב שלי,ואני מתכוון בלי חריטות למיניהן וכו',רק בדרכים חוקיות אשמח אם תשתפו אותי,הזמן אוזל ויש לי מנוע 1.4 טורבו בדרך מחו"ל לארץ,יש לי חלון של שבוע לבטל את העניין ולהתקין ברכב מנוע 1.7 טורבו..
איציק ידידי, תגיד, איך אתה לא מתבייש בכלל?

הרי מה שאתה אומר זה:" חברה, תראו איזה מדינה חרה, אני מנסה לעשות קומבינות ןלא נותנים לי, זבל של מדינה שומרת חוק. איך קומבינטור יכול לחיות פה, מה רוצים ממני, שאני אלך להיות סוחר רכב?"

רנו חמש 1.7 ליטר טורבו הוא חיה שלא קיימת, כמו שכתבתי לך בהודעה הראשונה. אתה מנסה לאשר חיה שלא יצאה מעולם משערי מפעל רנו! איך תצליח?

אין כזה דבר לאשר רק את ה 1700, האוטו שלך זה טורבו. ובתור טורבו הוא יצא רק עם 1400. יכול להיות, ואני גם לא בטוח, שאתה יכול לאשר מנוע 1700 לרנו 5 רגילה, לטורבו, בטוח לא!

יניב

פורסם

בגירה,להתבייש ממי? אל תגזים,לא אמרתי שהמדינה שלנו חרא (חלילה וחס אל תכניס לי מילים לפה),אמרתי שהיבואנים שלנו חרא ואפילו לא מנסים לבוא לקראתנו,סה"כ המנוע 1.7 יותר מודרני ואמין, ולא אמרתי להם שאני מוסיף טורבו ל1.7 ,ביקשתי ל 1.7 אטמוספרי (כמובן שהתכוונתי לשים עליו טורבו בסתר),אבל הקטע הוא שגם על אטמוספרי הם לא מוכנים לדבר,וזה לא קומבינה יש רנו כזאת,האם 205 GTI עם שהוסבה מ1.6 ל1.9 נחשבת "קומבינה"?

ולרון ההגיון אומר לי,שהגירסה הכי חזקה של הרנו 5 (למעט הטורבו 2) היא הGT טורבו,כי היא יצאה עם ההספק הכי גדול.

הסיבה היחידה שאני רוצה לעבור ל1.7,זה שכל מי שיש לו ניסיון עם הGT אמר לי שהמנוע 1.4 טורבו שאני אביא מיבוא לא יאריך ימים,באיזשהו שלב הוא יחליט שמזג האויר שלנו לא מתאים לו ולשבוק חיים.

ושוב אני מציין שהזמנתי מנוע 1.4 טורבו והוא בדרך מחו"ל,פשוט אני בודק את האפשרויות שלי,אני אנסה לשפר את מערכת הקירור בGT בתקווה שזה מה שימנע מהמנוע להתחמם.

ואילן אתה או חן אמרתם שהGT חזרו למפעל עוד אחרי שנקנו מהיבואן עקב בעיות התחממות...

פורסם

שוב, איציק, אני מאוד בעד רעיון השחזור של הGT, זה נראה לי כמו פרוייקט מרשים

ובתור מי שמכיר בחור אחר שעשה עבודה מדהימה על רנו 5 GT ושחזר אותה לרמה שהיא "קצת" יותר

חזקה מהרנו טורבו המקורית, אני חושב שפרוייקט כזה הוא מאוד מתגמל למי שיש כוח להשקיע [וכסף]

אלא ששוב - תכלס - זה בלתי אפשרי להשתיל מנוע 1700 בתוך תא מנוע של 1400.

אם יש לך את ההינס של הרכב, אתה מוזמן לפתוח אותו בסוף - יש פרק שנקרא supplements - הוא כולל שינויים שנעשו בשנותיה האחרונות של הרנו 5 - והוא מוקדש, רובו ככולו למנוע ה1700 המדובר.

מה שקורה הוא שכדי להשתיל מנוע 1700 באוטו שכבר שכן בו קודם מנו 1400 צריך לשנות את מיקום תושבות המנוע - בתור התחלה.

אם אתה רוצה להתחיל לשחק בזה - אתה מוזמן. אני לא הייתי עושה את זה כי יש לזה השלכות רציניות מאוד על ההתנהגות של האוטו.

דבר נוסף - וכבר כתבתי - הם ההבדלים במתלים בין דגם הטורבו לשאר הדגמים - כולל דגם ה1700. המתלים של הטורבו שונים מהמתלים שיש בדגמים האחרים, ובכללם בדגם ה1700.

הגיר שונה אף הוא - כמובן בטורבו מה170 [הגיר הטורבו קצר יותר מבחינת יחסי העברה, בתור התחלה, וכלה בזה שתדרש לעבודת התאמה מאשימה כדי להתאים את הגיר הנוכחי למנוע 1700 - בגלל מבנה מנוע שונה של מנוע ה1700]

בקיצור - להסב רנו 5 GT לרנו 5 עם מנוע 1700 לא היה עובר אישור של שום מקום

כולל היצרן עצמו - מהסיבה הפשוטה, זוהי לא החלפה של מנוע יוצא - מנוע נכנס ואפילו לא החלפה של מנוע+גיר יוצא ומנוע+גיר נכנס.

מדובר בשינוי מרכב + תושבות מנוע ומערכת חשמל בנוסף לשינויים שכבר ציינתי.

רון.

-מצד שני, היו שמועות על מי שהכניס מנוע 2.0 של מגאן קופה לתא המנוע של רנו 5 טורבו, כך שהאפשרות קיימת, השאלה היא עם איזה אוטו אתה נשאר אחר כך, ועד כמה הוא חוקי לכביש.-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...