Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מעונין להשתדרג לג'יפ\קרוסאובר , בתקציב של 80-90 אלף.

"נדלקתי" על ה FORD EDGE , לפי התקציב שלי ניתן למצוא מ 2013 אבל באותה שנה ישנם הגרסאות של ה 3.5 ליטר בלבד.

בשנת 2014 לעומת זאת נראה שיצאו הדגמים של ה 2.0 טורבו , אך כמובן על מנת לרכוש כזה אצתרך להגדיל את התקציב לאיזור ה 90-100.

מבחינת איבזור וצורה הרכבים נראים זהים לחלוטין, תקנו אותי אם אני טועה.

ההבדל העיקרי הוא במנוע. אפשר בבקשה הסבר עד כמה המנוע טורבו 2.0 הוא יותר טוב ויותר כדי מהמנוע מפלצת של ה3.5 ליטר?

דגש על צריכת דלק, אמינות,ביצועים?

תודה רבה מראש

פורסם (נערך)

אין פה עניין של יותר טוב או פחות טוב, לכל מנוע היתרונות והחסרונות שלו.

מנוע ה3.5 בא עם הספק גבוה יותר 285 כ"ס ומומנט קצת יותר נמוך 35 קג"מ שמתקבל בסל"ד יחסית גבוה (4000) - מנוע אטמוספרי, לעומת ה2.0 שבא עם הספק "צנוע" יותר של 240 כ"ס ומומנט של 37.5 קג"מ שמתקבל ב3000 סל"ד.

בגלל האופי של מנועי טורבו מודרניים, הגרסה המוגדשת תרגיש יותר זריזה, אבל לחיצה נדיבה על הדוושה במנוע ה3.5 תתן את אותם הביצועים ואולי אפילו קצת יותר טובים בעקבות ההספק העדיף, רק צריך להבין שאת המרץ של הרכב האטמוספרי מקבלים בעיקר בסל"ד גבוה.

מבחינת צריכת דלק, אני משער שהגרסה המוגדשת עדיפה, אבל בלי שום קשר שני הדגמים שתיינים, מדובר בטנק.

*יש לציין שאת מנוע הטורבו אפשר לשפר בקלות ע"י תכנה, מה שאי אפשר לעשות עם הגרסה האטמוספרית.

מבחינת אמינות, אני יכול רק לשער שהגרסה האטמוספרית תהיה פחות מועדת לתקלות, רכב עם מנוע עם טורבו לרוב יותר יקר לאחזקה.

לגבי אבזור אין לי שמץ.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

נכון, אבל שים לב שאתה מתייחס לטיטניום שבא עם 240 כ"ס לעומת הטרנד ש"רק" עם 200, לפני שיפורים כמובן.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אני לא מוצא שום כיף במנוע גדול.

נסעתי ברכבים של פורד עם המנוע 3600 המדובר, כיף לא מצאתי שם.

מה שכן בלחיצה חזקה מרגישים היטב את הכוח.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ביצועים קצת פחות חשוב לי, נוהג כרגע על קיה פורטה 2010. אז לדעתי כל גרסא של הג'יפ תהייה שדרוג בביצועים.

אבל אמינות זה כן משהו מאוד חשוב. וגם צריכת דלק.

לפי הידוע לי, ה3.5 ליטר "תישתה" משהו כמו 7 קמ לליטר.

הגיוני? וכמה המנוע טורבו יהיה יותר חסכני? ואם בכלל..

פורסם

לדעתי יש להעדיף את המנוע האטמוספרי - הוא מנוע אמין ומוכח. צריכת הלק תהיה גבוה, אבל גם מנוע 2 ליטר תהיה לא טובה בהרבה,

פורסם
נסעתי על הרכב בגרסת 3.5 ליטר, רכב מלא עם מטען והוא דוחף מצוין ויש לו צליל מגניב!

ומה לגבי הנוחות? עדיין לא הגעתי לנסיעת מבחן.

האם שדה הראייה מספיק טוב?

פורסם

לפני כמה חודשים כשחיפשנו רכב עשינו נסיעות מבחן מרובות על האדג', על שלל דגמיו ומנועיו, כולל דגמי 2016-7, לי אישית הרגיש שמנוע 2 ליטר הרבה יתר נמרץ, קליל, לא מתאמץ, וסוחב בעליות, ה3.5 הרגיש לי עצל קצת, רועש, אולי כי אני רגיל לרכבי טורבו ורגיל לזמינות כוחות מידית.

שדה הראיה טוב, ישיבה גבוהה, מרווח מאוד, אבל בנהיגה הרכב מרגיש יותר מדי Truck ולא SUV, בסוף החלטנו ללכת על משהו יותר גדול, אבל הוא בהחלט היה בטופ 3 שלנו.

• תוכן חדש...