Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם הציגו את התשואות הגבוהות ביותר בשנים האחרונות (מצד שני הם גם הציגו את התשואות השליליות הגבוהות ביותר ב-2018 )

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הם ידועים בשוק ככאלה שאין להם בעיה לשים הרבה כסף על ההערכות שלהם. למשל, אם טבע הייתה 10% מהמדדים אז רוב מנהלי ההשקעות שלא האמינו בטבע הורידו את החשיפה שלהם בכמה אחוזים. ב- 2017 אלטשולר פשוט מכרו הכל ועוד פתחו שורט:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001200226

פורסם
ובכן,

הריבית על הלוואה מהבנק היא בערך 2.5% (אל תתפסו אותי במילה, אולי 1.5%, אולי 3%),

אז נניח שלקחתי הלוואה של 200,000.

עכשיו,

קרן נאמנות על בסיס מניות באלטשולר נגיד (המועדפת עליי) מניבה בממוצע 7% בשנה (לטווח של 5 שנים)

זו השקעה כמעט ללא סיכון.

האם אני מפספס משהו ?

קח בחשבון שהתשואה שהקרן מציגה היא לפני דמי ניהול ומיסים.

תוריד את שניהם , לא ישאר לך הרבה עודף.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יש פה שאלה שבאופן כללי נוגעת לכסף זול ולאפשרויות השקעה משתלמות. מה שחשוב לזכור זה שבהשקעה יש אלמנט של סיכון.

כאמור, הכסף כרגע הוא באמת זול, הריביות הן בריצפה ונראה שהרבה כסף הולך לשוק ההון מה שבין היתר גורם לעליה.

הבעיה היא שאנחנו לא יודעים עד מתי תמשך העלייה הזאת, יתכן ועוד ארבע-חמש שנים ויתכן כי יום אחרי לקיחת ההלוואה הבורסה תרד וכאן נכנס אלמנט הסיכון.

הרבה אנשים פה בארה״ב לוקחים את הסיכון הזה בלקיחת משכנתאות ורכישת בתים לצורך השקעה. אם המשכנתא היא על משהו כמו 3.5% ריבית קבועה ואתה מכניס כ-8-12% תשואה משכירויות על פניו מדובר על הצלחה. במקום שבו אני נמצא אני רואה את זה קורה כל הזמן, ויש אנשים שזה כל מפעל חייהם. כשיהיה משבר גם יש צפי לעליה בביקוש לבתים לשכירות ככה שסבירות גבוהה שהבית יהיה מאוכלס וימשיך להכניס כסף גם בשעת משבר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אתה רק שוכח לציין הבדל משמעותי בין ישראל לארה"ב.

בארה"ב משכנתא היא מסוג non recourse loan , כלומר הבית משמש כבטחונות , ובמידה וערך הבית יורד ,

אתה יכול להחזיר את הבית לבנק ובזאת מסתיימים החובות שלך.

בארץ במקרה שצריך לממש את הנדל"ן, והערך במכירה נמוך מיתרת ההלוואה , תאלץ להשלים לבנק את ההפרש

(בגלל זה גם ההלוואות בארץ לנדל"ן הן נמוכות יותר (באחוזים מהנכס ) מההלוואות בארה"ב )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
איזה נחמדים אתם...

אולי פיספסתי, אבל הוא לא ביקש חיבוקי, הוא שאל לדעתם של אנשים זרים בפורום ציבורי על השקעה ממונפת וקיבל הסברים מאוד קונקרטיים לגבי רמת הסיכון. אם הוא היה מחפש חיבוקי, הוא היה פונה לפורום דובוני איכפת לי.

ואם הוא רוצה לפתוח בית קפה או עסק לייבוא עפרונות מסין? כמה אחוז מהעסקים הקטנים לא שורדים?

אז התשובה תהיה די דומה: תבין את התשואה הממוצעת, את הסיכון, ואז תחליט אם מתאים לך. לעניות דעתי, עסק קטן (כמו השקעה ממונפת) הוא משהו שכדאי לנסות אם יש לך יתרון יחסי בתחום. אם הידע שלך בהשקעות מסתכם ב"הקרן שלי באלטשולר עשתה x אחוזים בחמש השנים האחרונות", אז מצטער, אבל ממש אין לך יתרון יחסי בתחום ההשקעות, ולא הייתי ממליץ לך להתמנף.

כולל אצבע ש(כמעט) תמיד נכון - אם אתה חושב שמצאת דרך לשבת רגל על רגל ולהדפיס כסף, אתה כנראה הולך להפסיד את המכנסיים. וככל שהדרך שמצאת להדפיס כסף פשוטה יותר ונגישה יותר לכלל האוכלוסיה, ככה תפסיד יותר.

נשים בצד את השאלה האם יתנו לו הלוואה לזה או לא. עקרונית, אין שום דבר חריג ברעיון שלו. גם הסיכון הוא כנראה לא 100% - 0 (כן, אני לא יודע, אולי הנסדאק יפול ב-100% מתישהו).

למה לשים את השאלה הזו בצד? איזו תועלת יש בכל השרשור אם הוא לא יכול בכלל לקבל הלוואה, או שהריבית על ההלוואה גבוהה מהתשואה שהוא חושב לקבל? אילו אמנם שאלות "עולם אמיתי" קטנוניות ומעצבנות, אבל מאוד מהותיות לרעיון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...