Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן,

הריבית על הלוואה מהבנק היא בערך 2.5% (אל תתפסו אותי במילה, אולי 1.5%, אולי 3%),

אז נניח שלקחתי הלוואה של 200,000.

עכשיו,

קרן נאמנות על בסיס מניות באלטשולר נגיד (המועדפת עליי) מניבה בממוצע 7% בשנה (לטווח של 5 שנים)

זו השקעה כמעט ללא סיכון.

האם אני מפספס משהו ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחשבון הזה, למה להסתפק ב 200.0 אש"ח?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בחשבון הזה, למה להסתפק ב 200.0 אש"ח?

כל אחד ומה שנראה לו לנכון.

בכל זאת מדובר על השקעה לטווח של מינימום 6 שנים

אתה יכול גם לקחת 4 מליון אבל תצטרך להחזיר את זה איכשהו

אם לא תחזיק את הקופת גמל 6 שנים, כל מה שהרווחת לא יזקף לזכותך

פורסם

ואז המחזור חוזר ל-2008.

שכל אחד יעשה כטוב בעיניו. ובדיוק כפי שכתבת - הלוואות צריך לפרוע. גם אם ההשקעות שלך נופלות.

בסיפור של הלואות לצורך השקעה כבר היינו, בכל מיני וריאציות. בדרך כלל זה לא נגמר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ממוצע זה טוב, רוב המשקיעם המוסדיים ישקיעו את כספם של הלקוחות שלהם בחברות גדולות, נשמע סולידי, אבל קח בחשבון שחברות וטייקונים שמקבלים תיספורת, מקבלים את זה מהכסף שלך.

ובתקופה שחברות ענק נפלו או באמצע נפילה, כמו בזק, אפריקה-ישראל, טבע ועוד רבים וטובים, והאווירה הכלכלית שמאפשרת לבעלי שליטה לגייס הון מוסדי ללא ערבויות מספקות, הסיכון לאורך 6 שנים הוא לא מבוטל בכלל.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
ממוצע זה טוב, רוב המשקיעם המוסדיים ישקיעו את כספם של הלקוחות שלהם בחברות גדולות, נשמע סולידי, אבל קח בחשבון שחברות וטייקונים שמקבלים תיספורת, הם מקבלים את זה מהכסף שלך.

ובתקופה שחברות ענק נפלו או באמצע נפילה, כמו בזק, אפריקה-ישראל, טבע ועוד רבים וטובים, והאווירה הכלכלית שמאפשרת לבעלי שליטה לגייס הון מוסדי ללא ערבויות, הסיכון לאורך 7 שנים הוא לא מבוטל בכלל.

תקח קופות גמל מנייתיות ממוצע 5 שנים

כולן הרוויחו מעל 5%

זה כולל גם את הבלאגן בטבע וגם שנתיים שלמות של ירידות

פורסם

אני לא מבין הרבה בתחום ושואל ברצינות, מהיכן הבאת את נתון התשואה השנתית הממוצעת ואיך קרן מנייתית "כמעט ללא סיכון"?ועוד היום כשוק המניות גבוה והעתיד בחמש השנים הקרובות לא רק שלא וודאי ולא נראה ורוד אלא ....את זה ראית: https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001269923 ?בשביל סיכוי לרווח של אחוז שניים נטו (אחרי דמי ניהול, עמלות נוספות על מכירה וקנייה מס וכיו"ב) לדעתי לא מדובר באיזו השקעה "משנת חיים" או בסיכון שממש שווה לקחת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

assumption is the mother of all fuck ups.

להניח שמה שהיה הוא שיהיה זו טעות.

היית עושה את הצעד המוצע, אם ב5 שנים האחרונות כולן ירדו 20%, ללא יוצא מן הכלל?

פורסם
זו השקעה כמעט ללא סיכון.

האם אני מפספס משהו ?

מצחיק, זה בדיוק מה שאתה מפספס - הסיכון.

בכל השקעה יש סיכון. גם אם תשים את הכסף בפק"מ בבנק, הבנק עלול להתמוטט.

בממוצע, לאורך הרבה זמן, השקעה במניות מניבה כמובן תשואה גבוהה מהריבית על ההלוואה. אבל זה ממוצע - קח למשל השקעה בנאסד"ק ב-2000-2001, ותבדוק כמה זמן היית צריך לחכות כדי לחזור לאותם ערכים (וזה בלי אינפלציה וריבית על ההלוואה).

ואם אתה חושב שאנחנו לא שם - אתה מוזמן להסביר איך חברות מפסידות מנפיקות במיליארדים ויותר (סלאק למשל).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
אני לא מבין הרבה בתחום ושואל ברצינות, מהיכן הבאת את נתון התשואה השנתית הממוצעת ואיך קרן מנייתית "כמעט ללא סיכון"?ועוד היום כשוק המניות גבוה והעתיד בחמש השנים הקרובות לא רק שלא וודאי ולא נראה ורוד אלא ....את זה ראית: https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001269923 ?בשביל סיכוי לרווח של אחוז שניים נטו (אחרי דמי ניהול, עמלות נוספות על מכירה וקנייה מס וכיו"ב) לדעתי לא מדובר באיזו השקעה "משנת חיים" או בסיכון שממש שווה לקחת.

מה אתה מראה לי בקישור הזה?

"תשואות גמל שנתית 2018"

כשאני מדבר איתך על השקעה למינמום 6 שנים (כי ככה פועלת התוכנית)

גם 2015 הייתה קשה

לדעתי גם 2016

אז מה ?

כשאתה משקיע ל 6 שנים אתה לוקח בחשבון ששנה-שנתיים יהיו קשות והשוק לא רק עולה.

אבל!

לשוק יש נטיה לעלות

ב 2014 נכנסתי לשוק , הכל היה ורוד, ואז הגיעו ירידות קשות.

כל עליה קטנה נגמרה בירידה רצינית

אז ברור, לא נעים לראות ירידות

אבל עם הזמן כל הירידות תוקנו ועלו בטירוף.

אז כמו שזה לא מעניין שנציג כאן שנה אחת שהיה 10% למעלה

כך לא מעניין שיציגו את 2018 כשנה של ירידות.

ובוא נסכם

אם בשנה אחת אלטשולר נתנה מינוס 3%

ובשנה שאחריה נתנה פלוס 12%

אז אתה במצב טוב

אגב אם הייתי מקבל 10 שח על כל פעם ששמעתי בשנת 2015-2016 ש"הגל החיובי בשוק המניות נגמר"

היה לי המון כסף היום.

חוץ מזה אני לא קורא כתבות

הרבה מהן נכתבות ע"י בעלי אינטרס

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

הבעיה היא מה קורה אם המינוס 50% (ע"ע 2008) קורה בשנה שאתה צריך להחזיר את ההלוואה. לא נעים.

בגלל זה כדאי להשקיע כסף שיש לך, ואז אתה לא חייב כלום לאף אחד.

כי אחרת, כמו שאמר דיסקו - קח הלוואת בלון גדולה כרצונך, תשקיע ותחזיר עוד 5 שנים הכל, לא ככה?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ספר לנו אח"כ איזה בנק הסכים לתת לך 200K כדי להשקיע בבורסה.

דרך אגב, למה לבנק להלוות לך את הכסף? הוא יכול להשקיע בעצמו, לא :???:?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

חבות, אם הבנק הפסיד על השקעה כושלת, הבנק הפסיד.

אם הבנק מלווה לך כסף, או משקיע את הכסף שלך ע"פ בקשתך, הוא נהנה מהריבית המשולמת לו, ללא סיכון.

פורסם

נניח שהפרש הוא 3% לשנה

= 6000 שח לשנה 17 ש"ח ליום

לך על זה.

לאאאאא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...