Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין בקניית רכב חדש, וההבדל בין ההיברידי לרגיל מסתכם פחות או יותר בהבדלי הוצאות .

יוצא לי שבשנה שאני נוסע 20K ק"מ , יש הבדל של כ-250 ליטר דלק חיסכון בהיברידי ~1,600 ש"ח בשנה.

מזה להוריד 400 ש"ח שנתי ביטוח מצבר זה 1200 ש"ח

על 3 שנים ~ 3,600 ש"ח חיסכון לטובת ההיברידי שזה ברך ההפרש בקניה .

 

אז השאלה הגדולה היא כמה הציבור שמפש יד שניה קונה היברידי בידיעה שיום אחד צריך להחליף מצבר....

פורסם (נערך)

אם יש אחריות לפחות בטויוטה עד השנה ה10 באמצעות הרחבת אחריות - לא רואה סיבה לא לקנות את הרכב.

בפועל אף פעם לא ניסיתי למכור אבל כשחשבתי לקנות אחת נתקלתי בשוק קשוח שמבחינת ירידת ערך הוא אחד הטובים.(אלא אם כן אתה מנסה למכור עם 300KKM ואז זו בעיה אחרת).

עריכה אחרונה על ידי abl155

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

 

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

אפשר לרכוש הרחבת אחריות לסוללה גם הרכב היה בליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צודק, תיקנתי את ההודעה, פעם אחרונה שבדקתי זכרתי שזה אכן הייתה בעיה - כנראה ששינו.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

 

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם (נערך)

אין צורך בביטוח לסוללה (שאפשר לעשות רק ברכבי טויוטה היברידיים) בחמש השנים הראשונות לאחר רכישת רכב חדש, שכן יש אחריות יצרן בתקופה זו על המערכת ההיברידית לרבות הסוללה.

 

לאחר מכן ביטוח הסוללה הוא מהשנה ה- 6 ועד השנה ה- 12.

 

רכב היברידי יכול לחסוך הרבה יותר מ- 250 ליטר בשנה לעומת רכב לא היבירידי ב- 20 אלף ק״מ לשנה, תלוי בתוואי הנסיעה שלך ולעומת איזה רכב לא היברידי אתה משווה.

 

לרכבים היבירידיים יש שוק יד שניה חזק מאד למיטב ידיעתי, לא חסר גם רוכשי יד שניה שמחפשים חסכון בדלק.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

אני מכוון בעיקר ליאריס.

הרגילה עושה ~15 ק"מ לליטר

ההיברידית עושה ~18.5 ק"מ לליטר (הייתה לי כזאת מליסינג)

 

אתם באמת חושבים ששוק ההיברידי אפילו יותר טוב משוק הרכב בנזין הרגיל ביד2?

פורסם (נערך)

אין שום בעיה למכור ביד 2.

רכבים כמו פריוס, אוריס, איוניק וקיה נירו מאוד מבוקשות ויש להם שוק חזק מאוד וביאריס בכלל השמירת ערך לא נורמלית גם בדגם הרגיל וגם בהיברידי. (למרות שקח בחשבון שהיום כל שוק היד השניה קשה מאוד )

 

הרחבת אחריות לסוללה אתה צריך לעשות רק אחרי 5 שנים בטיוטה ולדעתי ביונדאי יש 7 שנים אחריות כך שאם אתה מדבר על רכב חדש זה לא רלוונטי לחישוב.

 

בכל רכב יד שניה אתה לוקח בחשבון שצריך להחליף חלקים או לשפץ גיר/מנוע/מגדש טורבו וכו', לפחות כאן יש לך אופציה לביטוח על רכיב יקר אבל אמין מאוד שפעמים רבות מחזיק לכל אורך חיי הרכב.

 

לדעתי שוק ההיברידיות הוא העתיד והיום יותר ויותר יצרנים עוברים להיברידי. טויוטה כבר מייצרת מעט מאוד רכבים לא היברידים וגם יונדאי בדרך לשם, פעם אנשים פחדו מהטכנולוגיה החדשה אבל היום הטכנולוגיה כבר ותיקה והאמינות שלה מוכחת כך ששוק ההיברדיות רק ילך ויתחזק עד שיוחלף ברכבים חשמליים לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
פורסם

שאני בזמנו חיפשתי רכב היברידי (בעיקר אוריס האצבק) נתקלתי בשוק קשוח עם מחירון ברזל, המוכרים לא מכירים את המילה ״גמיש״, כנראה שהנוסחה של טויטה+היברידי בארץ שווה מתכון מנצח לשמירת ערך.

לא מאמין שיהיה קשה למכור טויוטה היברידית כיד שניה, לפי מבט ביד2 גם כאלה עם נתונים לא משהו בכלל נמכרות דיי מהר.

פשוט תקנה ותהנה מהרכב, למה לחשוב על מכירה עתידית עוד לפני שהרכב אצלך? שתרצה למכור תמכור, סביר להניח שהקונה יגיע וכנראה שמהר מהמצופה.

פורסם

עם כניסת האיוניק לשוק המשומשות אני מעריך שהשוק יתגמש...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עשיתי חישוב לגבי היאריס (פשוט אני יודע את צריכת הדלק המדוייקת)

בנזין עושה 15 ק"מ לליטר

היברידי עודה 18.5 ק"מ לליטר

 

רכב היברידי עולה 3,000 ש"ח יותר מרכב רגיל.

במחיר ממוצע של 6.5 ש"ח לליטר דלק יוצא:

לאחר 36,600 ק"מ נסיעה ההיברידי החזיר את העלות

כלומר עבור מישהו שנוסע בסביבות 20K ק"מ בשנה, תוך פחות משנתיים זה משתלם

עכשיו השאלה היא רק לגבי השכירות בעתיד - כי אפילו אם ההיברידי יחסוך לי 2,000 ש"ח, אם במכירה אניאצטרך להוריד 5,000 ש"ח בגלל שקשה למכור אז זה לא היה שווה את זה.

פורסם (נערך)

מוזר שהיאריס עושה רק 18 ק"מ לליטר כאשר הפריוס החדשה שגדולה וכבדה ממנה בהרבה יכולה להגיע בפועל ל 24 ק"מ לליטר בנהיגה רגועה.

אצלי פריוס דור 2 עם מעל 200K ק"מ היתה מגיעה בקלות ל 19-20 ק"מ לליטר.

לא הבנתי למה אתה עדיין מתעקש שיהיה לך קשה למכור אחרי שכולם פה אמרו לך שאין שום בעיה למכור רכב היברידי ואפילו היום ההיברידיים מבוקשים יותר מהרכבים הרגילים. לראיה תראה את ההתנפלות שיש על האיוניק והקורולה החדשה, אנשים חוטפים אותם כמו לחמניות.

ליאריס יש שוק מטורף וזו אחת המכוניות הכי מבוקשות ביד 2, אין שום סיבה שתהיה לך בעיה למכור אותה . אם תאלץ לרדת במחיר זה לא בגלל שזה רכב היברידי אלא בגלל שלוי יצחק מגזים לגמרי עם המחירון שלה.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
פורסם

טעיתי....

ההפרש בין יאריס חדשה היברידית לרגילה ברמת גימור STYLE הוא : 4,000 ש"ח.

ואז יוצא שרק לאחר 49,000 ק"מ היא משתלמת יותר מגרסת הבנזין. אוף - מבאס !

 

לא יודע לגבי הפריוס. ביאריס היברידית שהייתה לי (ליסינג) לאחר 3 שנים עמדתי כל הזמן הזה על 5.3 ליטר ל-100 ק"מ

זה 18.8 ק"מ לליטר

פורסם

מה תוואי הנסיעה שלך? (עירוני/ בינעירוני, מישורי/הררי)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

אם מה שאתה אומר נכון וההפרש בצריכת הדלק היא רק באזור ה 20% זה באמת מוציא את רוב העוקץ מעניין ההיברידי.

יכול להיות שהמערכת ביאריס פשוטה יותר מהמערכת ברכבים גדולים יותר, אני רגיל שרכב היברידי חותך את הוצאות הדלק בחצי.

 

אגב בחישוב שלך אתה צריך לקחת בחשבון שגם שתמכור תקבל על הרכב ההיברידי יותר מאשר על הרכב הרגיל.

×
×
  • תוכן חדש...