Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגעתי ברכב חונה, השארתי פרטים והבחור אמר לי שעלות התיקון היא 3,000-4,000 ש״ח.

לפי דעתי הנזק קטן יותר, אשמח לקבל אומדן נזק ע״פ התמונה המצורפת.

האם אני יכול לעשות משהו פרט להפעלת הביטוח?

7daf06b728d74b0ebe6910ef8c59f0c8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בס"ד

אם מדובר רק בפנס, אין ספק שהוא מנסה לעקוץ, אם הטמבון לא בר השמשה או שהבחור רוצה להחליף אותו אז המחיר סביר לחלוטין.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בס"ד

אם מדובר רק בפנס, אין ספק שהוא מנסה לעקוץ, אם הטמבון לא בר השמשה או שהבחור רוצה להחליף אותו אז המחיר סביר לחלוטין.

לטענתו צריך להחליף את הטמבון בגלל השבר הקטן בפינה (מתחת לפנס)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בס"ד

על פניו הטמבון לא נראה במצב קטסטרופלי, ראיתי מקרים גרועים בהרבה שבוצעה הלחמה.

אם הוא מתעקש, עדיף להפעיל ביטוח, או שתבקש לנסות לתקן מול אנשי מקצוע שאתה מכיר (אם זה אפשרי).

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

גם יצאת הכי גברי, וגם הוא רוצה הכל חדש, לעקוץ אותך, לעשות קופה. פנס מפירוק 200 שקל(אפילו פחות). פחחות וצביעה של הטמבון 500 שקל, והפחח גם ירכיב לך את המנורה בכיף על הדרך.

או שפנס חדש 290 ש''ח

https://www.auto365.co.il/product-4751-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%99%D7%A7_(4_%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA)__%D7%A4%D7%A0%D7%A1_%D7%90%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99_%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99_%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C_(%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D_2009_2011).aspx

תן לו 1000 שקל ותגיד לו שיחפש פראייר אחר.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

זאת לא הצעת מחיר אלא הערכה בלבד, כי יש הבדל גדול בין 3000 או 4000 ש"ח!

תבקש הצעה מסודרת ומה היא כוללת? חלקים חדשים? חלפיים? מפירוק? וכמה העבודה?

אם אתה מכיר פחח מומלץ, רצוי לקבוע אצלו עם הרכב ולשמוע מה ניתן לעשות.

אם אין ברירה והמחיר גבוה, לשקול הפעלת ביטוח.

פורסם

אני דווקא ממש לא מסכים עם המגיבים מעלי.

לא חסרים פה שרשורים של חברים שפגעו ברכבם ותראה תגובות שונות לגמרי:

"אל תתפשר", "מגיע לך להחזיר את הרכב למצב חדש", "תתעקש על חלפים מקוריים", "בדוק האם יש נזק למגן עצמו ולכנף" וכמובן "טפל רק במוסך שאתה רוצה ובא לך"

גם במקרה זה עם כל הצער שבדבר יש לנפגע זכות להחזיר את הרכב למצבו המקורי וברור שהטמבון לא היה מושלם גם לפני שפגעת בו, זה תמיד ככה.

לא ברור לי מהתיאור שלך האם אתם מנסים להסדיר את זה ביניכם או מערבים ביטוח.

אני מניח שאתם מנסים לסדר את זה ביניכם. אז נניח שהבנאדם מתעקש לתקן במוסך יבואן הונדה כי הוא חושב שזה הכי טוב כמו כל עם ישראל. זכותו? זכותו. אני לגמרי רואה איך הוא נכנס למוסך, מספר שנכנסו בו ומבקש הערכת מחיר ומקבל כתשובה 3-4k.

מה אתם מצפים שיעשה עם זה? שיתמקח? הוא מעביר לך את הסכום וזה הכל.

אני חושב למשל על הורים שלי, במקרה כזה נכנסים למוסך יבואן ומתקשרים לסוכן ביטוח. זה מה שהם יודעים לעשות על אוטומט במקרה כזה. תוך שעתיים יש שמאי במוסך והופל'ה הנה 4000 ש"ח הערכת נזק.

לכן לא הייתי ממהר לקבוע שהבחור מנסה לעקוץ על חשבונך משהו שלא מגיע לו.

פורסם

אני רק רוצה להעיר הערה, מתנצל אם אני קצת סוטה ממהות הפוסט.

הבחור פגע לבן אדם ברכב, השאיר פתק , לוקח אחריות. שאפו, באמת, בלי ציניות, במדינת ישראל של 2019 זה לא ברור מאליו.

מצד שני, הנהג שנפגע, נשבר לו פנס + טמבון.

אנשים פה יוצאים בצהרות כגון "לעקוץ" , "לא קסטרופלי", "שיחפש פראייר" וכו'. מניסיון שלי בשני רכבים שהיו ברשותי ובוצעו תיקונים בטמבונים מפלסטיק - זה אף פעם לא נראה 100%, עין חדה תזהה את התיקון בטמבון, גם ברכב שהיה 5 חודשים על הכביש ובצבע לבן הכי טריויאלי, מניסיון. לי קצת קשה להעריך את הנזק לטמבון לפי התמונה....האם מדובר רק בפיצוצי צבע, או שכבת פלסטיק שגורדה או סדק או עיוות , האם נשברו קליפסים \ תפסנים וכו'.

בכל מקרה ,קצת קשה לי לדמיין פחח שמפרק טמבון, מתקן, צובע בצבע מטאלי, ממתין לייבוש, מרכיב..וכל זה בשביל 500 שקל, אבל על זה לא נתווכח. בזמנו שילמתי כפליים וקצת. תיקון טמבון ב500 שקל באיכות טובה כנראה לא קיים, אלא אם אתה חברת ליסינג ואז תשלם 500 שקלים, אבל איכות התיקון כנראה תהיה נמוכה מאוד ותזהה שבוצע תיקון ממרחק של 30 מטר בלי להתאמץ.

זכותו של בעל הרכב להחזיר את רכבו למצב הכי קרוב ל"מושלם"(מושלם זה כנראה לא יהיה) - וזה לא משנה אם מדובר בסיביק מודל 2008 או מודל 2019. אם אתם הייתם במקומו של הנהג הנפגע, הייתם מוכנים ללכת לפחח שיחלטר לכם פנס מפירוק שעמד 4/5/6 שנים בשמש ? הייתם מוכנים שימרחו לכם חומרי מילוי והחלקה/ילחימו/ילטשו/שילוב-של-הכל תוך כדי שאתם יודעים שהטמבון עלול שלא יחזור לצורתו המקורית ? כנראה שלא. הייתם רוצים שהרכב שלכם יחזור לעצמו בלי צלקות, בלי מעיכות, בלי אי-סימטריות וכו'.

זכותו לשאוף לטיב תיקון הכי טוב שיש, בראות עיניו, אם יקבל את זה, זו כבר סוגיה אחרת.

במקום הנהג הפוגע , הייתי פועל בדיוק כפי שדניאל ייעץ תוך התחשבות בכל הפרמטרים: עלות תיקון, התייקרות פוליסה בעקבות תביעה(אם קיימת), גובה השתתפות עצמית(אם קיימת) וכו'.

במידה ובוחרים שלא להפעיל ביטוח ולסגור את זה בניכם, חשוב מאוד להחתים את בעל הרכב על כתב סילוק, כלומר, שבתמורה לסכום הכסף שישולם לו בגין הנזק, הוא מתחייב שלא לתבוע אותך / לדרוש ממך שום דבר נוסף , תחפש נוסח באינטרנט או תפנה לפורום המשפטי.

פורסם
אני דווקא ממש לא מסכים עם המגיבים מעלי.

לא חסרים פה שרשורים של חברים שפגעו ברכבם ותראה תגובות שונות לגמרי:

"אל תתפשר", "מגיע לך להחזיר את הרכב למצב חדש", "תתעקש על חלפים מקוריים", "בדוק האם יש נזק למגן עצמו ולכנף" וכמובן "טפל רק במוסך שאתה רוצה ובא לך"

גם במקרה זה עם כל הצער שבדבר יש לנפגע זכות להחזיר את הרכב למצבו המקורי וברור שהטמבון לא היה מושלם גם לפני שפגעת בו, זה תמיד ככה.

לא ברור לי מהתיאור שלך האם אתם מנסים להסדיר את זה ביניכם או מערבים ביטוח.

אני מניח שאתם מנסים לסדר את זה ביניכם. אז נניח שהבנאדם מתעקש לתקן במוסך יבואן הונדה כי הוא חושב שזה הכי טוב כמו כל עם ישראל. זכותו? זכותו. אני לגמרי רואה איך הוא נכנס למוסך, מספר שנכנסו בו ומבקש הערכת מחיר ומקבל כתשובה 3-4k.

מה אתם מצפים שיעשה עם זה? שיתמקח? הוא מעביר לך את הסכום וזה הכל.

אני חושב למשל על הורים שלי, במקרה כזה נכנסים למוסך יבואן ומתקשרים לסוכן ביטוח. זה מה שהם יודעים לעשות על אוטומט במקרה כזה. תוך שעתיים יש שמאי במוסך והופל'ה הנה 4000 ש"ח הערכת נזק.

לכן לא הייתי ממהר לקבוע שהבחור מנסה לעקוץ על חשבונך משהו שלא מגיע לו.

מסכים איתך ב100%.

כתבתי הודעה בעלת אופי דומה... ושכחתי ללחוץ "שלח". כששלחתי ראית את דבריך.

פורסם

לדעתי הוא מנסה לרוויח על האירוע. הוא לא הולך לשלם את הסכום כסף הזה למוסך. נראה שתיקון כזה במוסך טוב כולל רכב חלופי 1500-2000 שקל. תנסה לסגור איתו על 2000 שקל, לדעתי סכום הוגן לפגיעה כזאת.

פורסם

האם נראה לכם מהתמונה שמדובר ברכב מושלם???

כך שבפחות מ-4000 ש"ח הפינה הזו עלולה "חלילה" תשחיר את "היופי" שלל האוטו?!?!?!?

צריך גם להיות בן אדם ולא למצוץ לאחרים את הדם, איכס,

לפחות רובם לא כאלו!!

פורסם

שיביא הצעת מחיר ממקום שמקובל על שניכם, לפי גובהה תחליט אם שווה לך להפעיל ביטוח.

אם סוגרים בלי ביטוח, שלם אתה ישירות למוסך ולפני ביצוע התיקון. תחתים אותו שאין לו שום טענות נוספות כלפייך.

ככה לפחות אני עשיתי (ודווקא לא ביוזמתי) כששפשפתי רכב באשמתי.

פורסם
האם נראה לכם מהתמונה שמדובר ברכב מושלם???

כך שבפחות מ-4000 ש"ח הפינה הזו עלולה "חלילה" תשחיר את "היופי" שלל האוטו?!?!?!?

צריך גם להיות בן אדם ולא למצוץ לאחרים את הדם, איכס,

לפחות רובם לא כאלו!!

מה זה משנה איך הרכב נראה

גם עם הבעלים בכלל לא יתקן את הנזק וישאיר את המצב כמו שהוא

זה לא אומר שהוא לא זכאי לקבל תשלום על הנזק שנגרם וגם אם לדעתך הסכום גבוהה

זה נתו ההחלטה של הבעלים של הרכב הנפגע

אם לא מתאים פונים לביטוח וזהו

• תוכן חדש...