Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המון תודה לכל העוזרים :-)

הוספתם לי הבנה על הבעיה ואני מתקדם לפתרון ... , אגב בשאר הפוסט שלי כתבתי שיש בעיה שלכאורה היא הבעיה שלי ובארה"ב ביצעו ריקול בגלל זה ( ואם הבנתי נכון רינגים ) , מדוע כאן בארץ לא ביצעו ריקול ?

וכשחיפשתי על התקלה נקלתי בסרטון של סקוטי קילמר שטוען שברכבים ישנים יתכן מאוד שזה שסתום הPCV בכלל

תודה !

כי בארץ עושים ריקול על תקלות בטיחות, או כאשר דורכים ליבואן חזק מאוד על הזנב. ראה ערך מנועי tsi1.8 של וואג שגם סבלו מאכילת שמן מוגברת (מאוד) ואיש לא חשב לעשות ריקול על העניין.

לגבי סקוטי קילמר, הוא ליצן יוטיוב שעובד בעיקר על רייטינג, תתייחס לכל מה שהוא אומר בעירבון מאוד מוגבל.

• רעיון גרוע 1

יום טוב גם לך

פורסם
צמיגות השמן שמילאו לך, עומדת בהנחיות היצרן ?

(איזה סוג שמן אתה ממלא / מילאו לך במוסך)

מצטרף לשאלה, מהי אצלך צריכת השמן (פר ק"מ) ?

5W30 חברת "של" . ממלא מנקודת המינימום למקסימום וצריך למלא כל חודשיים ואלף ומשהו קילומטר :x

פורסם
גם הקורולות של 1999-2002 אכלו שמן (לכמה חברים שלי היו כאלו שאמרו אמינות אגדית עד שהגענו לזה...).

ב 2003-4 היו בעיות במנועי קורולה וקורולה ראנקס- בוצה שגרמה לשביקת חיי מנועים וגם ממירים קטליטיים שהלכו לעולמם.

פותח הנושא,החלפת גומיות שסתומים יכולה לעלות כמה מאות עד אלפייה ורינגים זה כבר מה שמכונה חצי אוברול ויכול להגיע גם לעלות של 3-4K בשקט.

מה שמאור שאל לגבי מידת הופעת "עשן לבן" או תכלכל זו שאלה חשובה שיכולה לאושש/להפריך תקלה כזו או אחרת.

עישון לבן בהתנעה בבוקר בלבד,מקסימום עד הגעת מנוע לטמפ' עבודה (בחורף יכול לקחת כמה דקות יותר)-לרוב גומיות שסתומים, עישון כחלחל/לבן באמצע הנסיעה - לרוב בעיה בטבעות הבוכנה (רינגים).

אני בדעה,שאתה חייב לקבל חוות דעת נוספת לפני שפותחים את המנוע שלא לצורך.

בדקתי בבוקר נתתיי כמה לחיצות חזקות על הגז בניוטרל ולא יצא כלום מהאגזוז :roll: , לא הספקתי לבדוק במהלך נסיעה - אדווח בהמשך ,

תודה

פורסם

צריך לראות מה קורה בנסיעה ואם לא יוצא עשן הבעיה סביר להניח יותר בגומיות שסתומים יבשות מאשר ברינגים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
צריך לראות מה קורה בנסיעה ואם לא יוצא עשן הבעיה סביר להניח יותר בגומיות שסתומים יבשות מאשר ברינגים.

תוכל לצרף לינק / יוטיוב כדי שאבין מה זה גומיות שסתומים ? סליחה על הבורות . תודה

פורסם
כי בארץ עושים ריקול על תקלות בטיחות, או כאשר דורכים ליבואן חזק מאוד על הזנב. ראה ערך מנועי tsi1.8 של וואג שגם סבלו מאכילת שמן מוגברת (מאוד) ואיש לא חשב לעשות ריקול על העניין.

לגבי סקוטי קילמר, הוא ליצן יוטיוב שעובד בעיקר על רייטינג, תתייחס לכל מה שהוא אומר בעירבון מאוד מוגבל.

אפשר לתבוע אותם ( טויוטה ישראל ) בבית משפט לתביעות קטנות או תביעה יצוגית ? יש סיכוי ? כי לכאורה טויוטה העולמית מודה בתקלה

פורסם

לתבוע אתה תמיד יכול. תזכה או לא תזכה זה כבר סיפור אחר..

אם תמצא עורך דין טוב שבקי בתחום הזה, אולי כדאי שתתייעץ איתו קודם

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

רכב ש"שותה" שמן זה משום שיש לו סיבה "לשתות שמן".

דבר ראשון, תסתכל מתחת לרכב שלך אם אתה רואה נזילות - כוח המשיכה מסייע פלאות במציאת נזילות.

דבר שני, תפתח את תא המנוע ובתקווה שהוא נקי ולא מאובק יותר מדי (לאבק יש סגולה ייחודית להסתרת נזילות) ותחפש נזילות.

דבר שלישי, תתניע את הרכב ותבקש ממישהו שישאיר את הגיר על ניוטראל ושילחץ על הגז - לא יותר מדי אלא רק יעלה את הטורים מעט ולא להרבה זמן רק בשביל שתוכל לבדוק את זה - אין כל חשיבות לכך שהמנוע קר או חם.

בזמן שמישהו לוחץ על הגז תסתכל על העשן שנפלט לך מהרכב:

1. עשן שחור - לא קשור לנזילות שמן - אבל עדיין יכול להעיד על בעיות בסנסורים או במערכת הדלק - וגם יכול להיות תקין.

2. עשן כחלחל - נזילות שמן - המנוע שורף שמן ודלק.

3. עשן לבן - יכול להעיד על אטם ראש מנוע פגום (אטם ראש מנוע פגום יכול לגרום לנזילות של שמן), ויכול גם להיות תקין - אדי מים.

הסיבה לכך שיש שמן במנוע (ובכל דבר אחר שפועל עם מכלולים) זה כדי לסכך את החיכוך ולמנוע התחממות ייתר. שמן במנוע לא צריך להתבזבז בכמויות גבוהות כל עוד ואין נזילה. בדיוק כפי שאפשר (אך ממש ממש לא מומלץ) לא להחליף שמן גיר, ודיפרנציאל הוא אומנם יהפוך להיות צמיגי מאוד וחרוך אך הוא ממש לא יתאדה.

אם יש מחסור (גדול מדי) בשמן סימן שיש נזילה גם אם לא רואים אותה יכולה להיות נזילה, כמו שהזכרתי לאבק יש סגולה ייחודית "להעלים" נזילות.

המנוע עצמו שורף שמן (כי יש שמן במכלולים עצמם לצורך סיכוך) אך מדובר בכמויות מזעריות.

אבל כשהעשן מהאגזוז הופך להיות כחלחל זה סימן שיש נזילה של שמן במכלולים שגורמים למנוע לשרוף אותו בכמויות גדולות מדי יחד עם הדלק.

עריכה אחרונה על ידי Uria3402
  • תוכן חדש...