Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה , בשנה האחרונה אחרי 150,000 ק"מ הרכב התחיל לזלול שמן ואני נאלץ למלא שמן כל 1000 ק"מ בערך

דיברתי עם מוסכני'ק שאמר לי שזו בעיה ידועה ברינגים ושבארצות הברית ביצעו ריקול (!!) וטיפלו בבעיה בחינם

אז עשיתי בירור קצר בגוגל ויש כמה סרטונים מענינים בנושא ,

האחד של צרכנית שמסבירה על הבעיה והאפשרות לריקול ( לפי איך שמבינים מדבריה אזי טויוטה לא פנתה לבעלי הרכבים מי שרצה יכל לבקש ריקול )

אבל גם קראתי עצות להחליף שסתום PCV והצינור שלו

ועמוד שלם ביוטיוב על התקלה עם עשרות סרטונים ....

https://www.youtube.com/results?search_query=toyota+camry+burning++oil+

והמשונה הוא שיבואנית טויוטה בארץ מתעלמת מהנושא לא קראה לריקול ולא לוקחת אחריות לתקלה :evil:

אז השאלה שלי היא , מה לעשות ? כמה עולה כזה תיקון ( החלפת רינגים וכו ' ) , או כמו העצה השניה כמה עולה החלפת שסתום PCV וצינור ?

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי Geek driver
פורסם (נערך)

לא מכיר את הרכב הזה,אבל לרוץ ישר לרינגים בק"מ יחסית נמוך נראה כמו הגזמה.

מה בכלל צריכת השמן ? (ברכבים בגיל כזה צריכה של 1 ליטר ל 1000 ק"מ לא משהו חריג אם המנוע לא במיטבו ובשביל זה בטח לא הייתי פותח מנוע).

מצד שני,יכול להיות שכל הסיפור הוא גומיות שסתומים יבשות ובלויות.

מהיכן אתה בארץ ? כדאי לגשת לקבל חוות דעת שנייה ממוסך שמתמחה ברכבים יפניים (לא חייב להיות מורשה היבואן-למשל ביפו יש לך את מוסך זיסו,חבר הפורום).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אתה רואה עישון כלשהו מכיוון האגזוז? בדיקת לחץ וקומפרסיה למנוע נעשו? כדאי להתחיל בבדיקות האלה.

איך אמור להיראות העישון ? ובאיזה תנאים ( מנוע קר/חם ) ומזה אומר אם יש/אין עשן ובאיזה צבע , ובקשר לבדיקת לחץ וקומפרסיה מה זה ? וכמה זה עולה ? ..

תודה

פורסם

מה בכלל צריכת השמן ? (ברכבים בגיל כזה צריכה של 1 ליטר ל 1000 ק"מ לא משהו חריג אם המנוע לא במיטבו ובשביל זה בטח לא הייתי פותח מנוע).

מהיכן אתה בארץ ? כדאי לגשת לקבל חוות דעת שנייה ממוסך שמתמחה ברכבים יפניים (לא חייב להיות מורשה היבואן-למשל ביפו יש לך את מוסך זיסו,חבר הפורום).

סליחה על הבורות , מה ההבדל בין רינגים לגומיות שסתומים ? ולמלאות שמן כל 1000 ק"מ זה לא מוגזם :roll: ? ואני ירושלמי : -)

תודה !

פורסם
ברכבים בגיל כזה צריכה של 1 ליטר ל 1000 ק"מ לא משהו חריג אם המנוע לא במיטבו ובשביל זה בטח לא הייתי פותח מנוע

זו צריכת שמן חריגה לכל הדעות! גם לרכבים כפולים מזה בגיל. מנוע תקין לא אמור לשרוף 10-15 ליטר בין טיפולים, מאיפה הבאת את הנורמה הזו?!

לעניין השרשור, לראש צוות שלי בעבודה ישנו בדיוק את הדגם המדובר, ואותה בעיה בדיוק. הוא נוסע מעט מאוד ולכן התופעה לא מפריעה לו, אבל לי זה תמיד ניראה תמוה. עכשיו נופל לי האסימון.

אשמח אם תעדכן כיצד פתרת את הבעיה.

יום טוב גם לך

פורסם

למה הגזמה? ואם יש בעיה ידועה במנועים האלה?

מילא תגיד לי 2 ליטר בין טיפול לטיפול...

תקנו אותי אם אני טועה אבל גם לקורולה בזמנו היו מחליפים רינגים עקב אכילת שמן, על פי הוראת יצרן.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל גם לקורולה בזמנו היו מחליפים רינגים עקב אכילת שמן, על פי הוראת יצרן.

דווקא המנועים של הקורולה בשנתונים הללו די bullet proof.

היה איתם צרות בתחילת שנות ה2000, הייתה סדרת מנועים שהיו מפתחים בוצה די בקלות. ב2003 אאל״ט

יום טוב גם לך

פורסם

גם הקורולות של 1999-2002 אכלו שמן (לכמה חברים שלי היו כאלו שאמרו אמינות אגדית עד שהגענו לזה...).

ב 2003-4 היו בעיות במנועי קורולה וקורולה ראנקס- בוצה שגרמה לשביקת חיי מנועים וגם ממירים קטליטיים שהלכו לעולמם.

פותח הנושא,החלפת גומיות שסתומים יכולה לעלות כמה מאות עד אלפייה ורינגים זה כבר מה שמכונה חצי אוברול ויכול להגיע גם לעלות של 3-4K בשקט.

מה שמאור שאל לגבי מידת הופעת "עשן לבן" או תכלכל זו שאלה חשובה שיכולה לאושש/להפריך תקלה כזו או אחרת.

עישון לבן בהתנעה בבוקר בלבד,מקסימום עד הגעת מנוע לטמפ' עבודה (בחורף יכול לקחת כמה דקות יותר)-לרוב גומיות שסתומים, עישון כחלחל/לבן באמצע הנסיעה - לרוב בעיה בטבעות הבוכנה (רינגים).

אני בדעה,שאתה חייב לקבל חוות דעת נוספת לפני שפותחים את המנוע שלא לצורך.

פורסם
זו צריכת שמן חריגה לכל הדעות! גם לרכבים כפולים מזה בגיל. מנוע תקין לא אמור לשרוף 10-15 ליטר בין טיפולים, מאיפה הבאת את הנורמה הזו?!

אין הגיון להחליף שמן כל 15 אלף כשיש צריכת שמן כזאת. רק פילטר. השמן תמיד טרי :-)

פורסם

ההנדסה שם כל כך מתוחכמת שהרכב תוכנן בצורה כזאת שלעולם לא צריך לעשות טיפול ^C^

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

צמיגות השמן שמילאו לך, עומדת בהנחיות היצרן ?

(איזה סוג שמן אתה ממלא / מילאו לך במוסך)

מצטרף לשאלה, מהי אצלך צריכת השמן (פר ק"מ) ?

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מבין את כל אלו שצחקו ממה שכתבתי אבל דיברתי על מכוניות ישנות שהחזקתי כמו אופל קדט 82 ,מיצובישי לנסר 1992,פיגו 309 וכן-רובן צרכו אצלי כמות כזו של שמן ליטר כל 1000-2000 ק"מ וכיוון שאלו מכוניות שעושות טיפול כל 10,000 אז 5-10 ליטר שמן עדיין אינם שווים לעלות פתיחת ושיפוץ מנוע במיוחד כאשר בעל הרכב חייל/סטודנט.

דווקא ביונדאי I30 עם כל תחלואי הבוצה של המנוע המחורבן שלה,לא היה חסר לי גרם שמן בין הטיפולים והייתי רואה הרבה כאלו וגם קיה פורטה לא מעטות שמגיעות עם שמן שחור משחור או חוסר מטורף.

כאן מדובר על רכב ישן יחסית,בק"מ כזה הייתי חושב יותר על בעיה בגומיות שסתומים ולא ברינגים אבל אני לא בעל מקצוע מומחה ולא ביצעתי בדיקות לרכב אז אומר את זה בערבון מאוד מוגבל.

כפי שמאור כתב,אם הרכב מעשן צבע העשן יתן כיוון מאוד ברור לגבי אופי התקלה

פורסם

המון תודה לכל העוזרים :-)

הוספתם לי הבנה על הבעיה ואני מתקדם לפתרון ... , אגב בשאר הפוסט שלי כתבתי שיש בעיה שלכאורה היא הבעיה שלי ובארה"ב ביצעו ריקול בגלל זה ( ואם הבנתי נכון רינגים ) , מדוע כאן בארץ לא ביצעו ריקול ?

וכשחיפשתי על התקלה נקלתי בסרטון של סקוטי קילמר שטוען שברכבים ישנים יתכן מאוד שזה שסתום הPCV בכלל

תודה !

• תוכן חדש...