Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא עצוב וכאוב.

אצלנו מתקיימים מכל מיני גרוייר מיובא במזוודות של חברים שמגיעים לביקור.

ל-99 אחוז מהשימושים במטבח מתאים גם גרוייר במבצע ב-migros. באמת.

בארץ לא ניתן להשיג את הגרסאות הפשוטות/המוניות של הגרוייר,

ומה שמוצע למכירה (שהוא בד״כ באיכות טובה מאוד) מתחיל מ-250 ש״ח לק״ג.

כנ״ל לגבי הרקלט - יש להשיג בארץ, והאחרונה שקניתי באחת החנויות בשרונה הייתה פשוט נ-ה-ד-ר-ת, אבל המחיר מרתיע.

אילו היה ניתן להשיג בארץ את הגרסאות הפשוטות של הנ״ל (וגם אפנצלר פה ושם) במחיר של 120-140 ש״ח לק״ג

(שזה המחיר של המבצעים ב-migros, פחות או יותר) הייתי קונה. זה קרוב מאוד למחיר של פרמזן.

- - - - - - - -

אגב, למי שלא הכיר, תנסו להחליף פעם פרמזן מגורר (כמעט בכל מתכון שדורש אפייה/הקרמה) בגרוייר מגורר.

שדרוג מובטח. אני בטוח שעם קצת יח״צ טובים, אפשר לשווק את הגרוייר לישראלים, לפחות בתצורה הזאת,

הגבינה הזאת מאוד ורסטילית.

אגב (2) אין דבר כזה גבינה יותר מדי מיושנת. אני חולה על ניחוח אמוניה/גרביים מסריחות של גרוייר מיושן _מאוד_ (extra vieux?)

וזאת דרך מעולה לסלק ממך כל מיני קרציות בארוחת הצהריים במשרד.

גבינות רכות ומסריחות (ע״ע vacherin שוויצרי ודומיו) זאת אחלה נישה גם כן,

אבל קטסטרופה מבחינת ניהול מלאי, עם כל החיבה לפצצת הסירחון הזאת, אל תתאמץ להביא אותה. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מת על גבינות, כמה שיותר מסריחות ומיושנות שנמסות בפה.

אבל זה כי יש לי אופי שמן.

לא ידעתי שמוכרים בארץ גבינות שוויצריות, רק בטיב טעם או בחנויות אלכוהול אני מוצא מדי פעם גבינות מדליקות וטעימות, עד אז אני מסתפק באיזו קממבר או ברי פשוטות ככה בתוך בגט..

Opel Adam S 2017

פורסם

פעם הבאה שאני בא לארץ, אפשר יהיה לעשות מפגש טעימות.

עכשיו הבאתי אתי מספר גבינות בשביל המשפחה, לראות לאן הרוח נושבת מבחינת הטעמים.

האנס דווקא מה שמביאים לארץ משוויץ או צרפת נחשבות יחסית זולות, הבעיה היא שבארץ לא מכירים את זה כל כך.

בפעם הבאה כאשר אתם בשוויץ תחפשו את הגבינות של Natürli גבינות מעולות במחירים שווים.

פורסם

גרוייר מילד 1 ק"ג עולה לצרכן בשוויץ 60 ש"ח (והרווח עליה הוא גדול), טילסיטר ירוקה אשר יכולה בטעם להחליף את הגבינה הצהובה שיש בארץ בגלל הטעם המיוחד שיש לה אשר מזכיר את הגבינה הצהובה אבל נותן לה דיחפה קטנה קדימה.

הכיוון הוא להגיע כמובן לmid range ןלhigh end

פורסם
פעם הבאה שאני בא לארץ, אפשר יהיה לעשות מפגש טעימות.

.

אשמח להצטרף, ולשלם אם צריך.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

יש בהחלט שוק לגבינות איכות, קח בחשבון את עניין הכשרות, לפחות ביאושלים זה חשוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אחוזי שומן לא מרתיעים אף אחד במשפחתנו.

הזכירו פב עמק גלבוע וכדומה, גבינות מהסוג הנ"ל לא היו קונה תוצרת חוץ.

גבינות בשלות לסוגיהם, בהחלט היינו רוכשים.

פורסם

תודה על התשובות, לגבי כשרות אין לי את המושג מה הם יעשו עם זה.

לגבי לשלם אין צורך, אני פשוט מבקש מהספקים שישלחו לי דוגמאות בחינם אז לא אמורה להיות בעיה.

עכשיו נשאר להעביר להם את האינפורמציה ולראות מה יוצא מזה.

פורסם

רשתות גדולות בלי כשרות הכניסה אסורה

קיימים מספר תקנים לגבינות מסוגים שונים בלי עמידה בהם הכניסה לישראל אסורה.

גגל ותמצא אותם בספרית מכון התקנים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

wenn ich mini familie bsuech in tägerwilen, Thurgau, chauf ich natürli chess im coop

ולדעתי יש בהחלט מקום לגבינות שוויצריות בישראל.

כמובן שאני חושב גם שלפני נסיונות הכניסה לשוק המקומי כדאי להוסיף לסקר הקטן שאתה עושה כאן, גם סיקור מקצועי יותר.

בכל אופן אני הייתי רוצה לראות כאן Gruyère, Appenzeller, Bündner, Tilsiter, Tessiner וכו'.

בקיצור: כל גבינה שהיא חזקה בטעם או מה שמכונה "גבינת אלפים". זהו כמובן טעמי האישי, אבל אני חושב שרוב הישראלים יתעניינו בגבנ"צ בעל הטעם החזק יותר, המתובלן ולא זה העדין. בכיוון הזה הייתי בודק.

וכן, כמובן, גם המחיר מאד משפיע...

פורסם
גרוייר מילד 1 ק"ג עולה לצרכן בשוויץ 60 ש"ח (והרווח עליה הוא גדול)

תשמע, יש לי לרוב זיכרון טוב, ואני לא זוכר שום דבר שמתקרב למחיר הזה בתוויות שראיתי. זה זול להפליא.

ייתכן שמראש לא הזמנו אף פעם mild/doux, והחל מ-salé / mi-salé זה עולה יותר.

אבל שוב, אתה פה המומחה למוצרים ומחירים, קטונתי בריבוע :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
גרוייר מילד 1 ק"ג עולה לצרכן בשוויץ 60 ש"ח (והרווח עליה הוא גדול), טילסיטר ירוקה אשר יכולה בטעם להחליף את הגבינה הצהובה שיש בארץ בגלל הטעם המיוחד שיש לה אשר מזכיר את הגבינה הצהובה אבל נותן לה דיחפה קטנה קדימה.

הכיוון הוא להגיע כמובן לmid range ןלhigh end

מתוך סקרנות: יש תקן כלשהו למה זה גרוייר? או שזה רק שם כללי בסופו של דבר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יש כמה דרגות. בדרגה ה״פשוטה״ יש לך את הדרישות שמוגדרות ב-appelation controlée.

בקיצור נמרץ, רק בשוויץ מותר לך לייצר גרויר בשם הזה, וגם שם, רק בכמה קנטונים מוגדרים.

יש דרגות נוספות של alpage, שם מדובר בגרויר מבוססת חלב פרות שאכלו אך ורק עשב.

כנ״ל, לא יינתן רישיון / אישור ליצרן מחוץ לשוויץ.

אגב, לצרפתים יש גבינה דומה עד כדי זהות לגרויר, ה-comtée שבאופן לא מפתיע

מייצרים רק לאורך הגבול עם שוויץ :-) => https://en.wikipedia.org/wiki/Comt%C3%A9_cheese

עריכה:

הנה הדף של ה-specs - בהצלחה => https://gruyere.com/en/specifications/

עריכה אחרונה על ידי hans

• אחראי פורום
פורסם

אגב, למי שלא הכיר, תנסו להחליף פעם פרמזן מגורר (כמעט בכל מתכון שדורש אפייה/הקרמה) בגרוייר מגורר.

שדרוג מובטח. אני בטוח שעם קצת יח״צ טובים, אפשר לשווק את הגרוייר לישראלים, לפחות בתצורה הזאת,

הגבינה הזאת מאוד ורסטילית.

אגב (2) אין דבר כזה גבינה יותר מדי מיושנת. אני חולה על ניחוח אמוניה/גרביים מסריחות של גרוייר מיושן _מאוד_ (extra vieux?)

וזאת דרך מעולה לסלק ממך כל מיני קרציות בארוחת הצהריים במשרד.

מאמץ את ההמלצה, רק למצוא גרוייר בצפון עכשיו. בסופרים הלא כשרים אולי? (התחמקתי יפה מה"סופרים של רוסים"?)

לגבי הסרחון, מתישהו הייתי בשווייץ, הבאתי לאבי ולי כמה חתיכות יפות, טעם מעולה אבל סירחון באמת ב-level חדש.

הריחו את זה דרך המזוודה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

דווקא נתקלתי פעם בגרויר פרוס במכולת רוסית, אבל זה היה כנראה חד-פעמי.

יש ל״באשר גבינות״ סניף בחיפה, לא יודע לגבי חנויות ״גבינות בוטיק״ למיניהן.

לא נראה לי, אגב, שיש איזה שהוא סיכוי שהגרויר תזכה לתעודת כשרות אי פעם.

• תוכן חדש...