Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה ליישם על עצמי את הפרדוקס הצרפתי ולדאות אם זה עובד גם על ישראלים...

שותה כוס או שתיים של יין אדום ופעם פעמיים בשבוע אוכל גבינות קשות. שילוב מדהים.

אם אתה מארגן ערב טעימות בארץ, אשמח להשתתף, לשלם, לצלם, למשש - כל מה שנדרש בקיצור.

לפי התור שיש ב"באשר" (שפתחו עכשיו סניף גם ברחובות) והתור שיש במחלקת הגבינות ב"קשת טעמים",

דווקא יש בארץ ביקוש הולך וגובר לגבינות קשות.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מקווה שאתה לא מעביר את הגבינות בנסיעה ברכבת.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

שמעתי שרכבת ישראל עברה למצב קיץ, כלומר הקפאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם הייתי אתה בטח הייתי שוקל 120 קילו. אני מת על גבינות ורק לחשוב על לנסות 500 סוגי גבינות שונים... ממ...

הצרכן הישראלי לא יודע מה הוא מפסיד כשהוא קונה רק עמק וגלבוע.

הצרכן הישראלי לא יודע מה הוא מפסיד בגלל המשק האוטוקרטי-הסתדרותי שלנו.

תפתח את השוק לתחרות מלאה ותראה שהחיך הישראלי לא נופל מהאירופאי ולא פחות מתוחכם ממנו.

רק שלא יביאו לנו את ה"גבינות" האמריקאיות הדוחות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
הצרכן הישראלי לא יודע מה הוא מפסיד בגלל המשק האוטוקרטי-הסתדרותי שלנו.

תפתח את השוק לתחרות מלאה ותראה שהחיך הישראלי לא נופל מהאירופאי ולא פחות מתוחכם ממנו.

רק שלא יביאו לנו את ה"גבינות" האמריקאיות הדוחות.

מה קשור ההסתדרות לכאן.

בכל העולם יש הגנה על תוצרת חקלאית או סובסידיות ענק למגדלים.

כשרות שייך למחנה אחר. התבלבלת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עם הסיסמאות האלה בואו נעביר את השרשור הזה לשרשור הפוליטי.

לא מדובר כאן בסגמנט שבכלל מתחרה בתוצרת המקומית. מדובר בסגמנט שמיובא לארץ בכמויות כאלה או אחרות, והעובדה היא שחברי הפורים משיגים אותו כרצונם.

לעצם העניין - נעשו לא מעט ניסיונות להביא לארץ הרבה מאד מוצרי מזון שמקובלים מעבר לים, לא מעט מהם היו כשלונות מפוארים.

החך הישראלי שונה מהאירופי, אם כי לפעמים קשה לי להגדיר את ההבדל. אבל העובדה היא שמוצרים רבים מצריכים גיור, לא בגלל הרבנים אלא בגלל הטעם הישראלי. סתם דוגמא - לפני הרבה שנים, כאשר היינו רגילים לשקיות אבקת מרק של תלמה, קיבתנו כמה שקיות של קנור. התגובה שלי היתה: איכסה!! מה לעשות, הדרישות בישראל שונות. למשל - כאשר אני אוכל מעדני חלב באירופה אני סובל מכך שהם ממותקים הרבה יותר מדי לטעמי. וזו רק דוגמא, הטעם הישראלי שונה מהאירופי, ואני בכלל לא בטוח שיבוא של גבינות בהיקף גדול יצליח. אבל בלי לנסות לא נדע. אישית, למרות השורשים ההולנדיים שלי, אני איש של גבינות רכות. הקשות לא מלהיבות אותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בהחלט מקום ליבוא גבינות איכותיות.

י הרבה מעדניות בכל הכרץ שמחזיקות הרבה שנים עם גבינות איכותיות.

אישית כל ביקור בהולנד חוזר עם כמה קילו גבינות מכל ממני סוגים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני מחובבי גבינות מיובאות ופחות מתחבר לתוצרת הישראלית. איך אני רוצה לחפור קצת יותר בנושא התמחור.

גבינות שעוברות את ה100ש"ח/קילו בהחלט לא פונות לקהל יעד רחב. למשל הסל גבינות שלי מתחלק בצורה הבאה:

-רמי לוי/שופרסל הזול ביותר - 32 ש"ח/קג - אני קונה 200-300 גרם לטוסטים

-אמנטל/גאודה זולים כ 50-70 שח/קג - 200 גרם

-מוצרלה כ50-70 שח/קג - קונה לסירוגין

-danish blue - כ 80-100 ש"ח לק"ג - קונה לסירוגין

-מנצ'גו - עובר את 100 שח/קג לעיתים רחוקות

אלה המחירים במעדניות של רמי לוי/שופרסל. לקנות 200 גרם גבינה ב-150שח = 30 ש"ח - סכום שבהחלט בא ע"ח "פינוק" אחר מהקניות.

לדעתי אם אפשר להכניס גבינה "זולה" בכ-60 שח/קג לקניה שבועית ומשובחת יותר ב-100 שח/קג לכיוון ה"פינוק" תפגע בsweet spot.

ובלי קשר - אני מברך כל איש עסקים שמוכן להתעסק עם יבוא אוכל לארץ ומשפר את השוק הריכוזר שיש לנו.

פורסם

תשאל בקבוצות פליאו/ קטוגניות בפייסבוק,יעופו על זה.לפי דעתי לא רק גבינה,גם חמאות בוטיק.

לפעמים אני עושה ערב גבינות ויין פורט,בדכ אני קונה את הגבינות תוצרת צרפת,לא ראיתי משוויץ

פורסם

לא ידעתי שתיהיה כזאת התעניינות לגבי גבינות.

לגבי סוגי גבינות ומי מקבל את החותמת, יש המון קריטריונים לקבלת האישור לקרוא לגבינה בשלם שלה.

לדוגמא גבינת סברינץ' (שמעולה) מחוייבת להיות מפרות אשר אוכלות באלפים השווצרים בגובה מסויים ובסוג דשא מסויים (סוג האוכל של הפרות הוא אחד המרכיבים אשר קובע את אחוז השומן בגבינה), אשר מחויבות להיחלב בצורה ידנית בלבד ללא מכונה.

לאחר מכן הגבינה תעבור סידרה של מבחנים אשר כוללים בתוכה נקשיה (לבדוק אם היא חלולה או לא) ועוד.

לכל סוג יש את הקריטריונים שלהם אשר עוברים בדיקות תקופתיות ללא עיגול פינות (הרי זה מסורת של מאות שנים).

לגבי הגנה על החקלאים, המדינה משלמת על החלב, לא משנה אם יופק ממנו גבינה או לא, המדינה (לפחות בשוויץ) מחויבת לקנות מהחקלאים.

השוק האמריקאי כבר לא כמו בעבר, השוק האמריקאי דורש גבינות איכותיות לדוגמא חברת EMMI השווצרית (הכי גדולה בשוויץ) פתחה מפעל ענקי בארה"ב אם מספר סניפים אשר מיצרים את הגבינות השווצריות לפי התקן שלהן.

חברת HARDEGGER מייצאת כבר מספר שנים את הטילסיטר שלהם ועוד לארה"ב ויש עוד הרבה חברות אחרות.

האנס בפעם הבאה שאתה בשוויץ נראה לך את המחירים האמיתיים :).

פורסם

כשאני חושב על זה יותר לעומק הרי לא מדובר בגבינות שיימכרו ברמי לוי או שופרסל ולכןצקהל היעד הן מעדניות אבל מעדניות מייבאות לרוב לבד.

קשה לי לראות הצלחה מסחרית בלי לפתוח רשת מעדניות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם תצליח להכניס גבינות שווצריות לשופרסל, תעדכן מה השמות, אשמח לנסות ולטעום, לא מכיר אותן. הגבינות היקרות יותר שאני קונה שם זה צ'דר שלושה צבעים, עיזים הולנדית וגאודה הולנדית cheese market. אשמח לגוון עוד.

פורסם
אני מנסה ליישם על עצמי את הפרדוקס הצרפתי ולדאות אם זה עובד גם על ישראלים...

שותה כוס או שתיים של יין אדום ופעם פעמיים בשבוע אוכל גבינות קשות. שילוב מדהים.

נו, ומה מראה בדיקת הדם שלך?

אגב לפני מספר שנים קראתי מחקר שהתפרסם בשוויץ. מחקר שוויצרי שבוצע שם אבל לאורך של כמה עשרות שנים, לא חודשים. משהו מאד רציני. אני משתגע שאני לא מוצא אותו. אחת ההשערות שלו (ולא המסקנות, כי יש עוד גורמים המשפיעים, כמו גנטיקה של העם וכו') לתוחלת החיים הגבוהה של השוויצרים היא תזונה שמכילה הרבה או מושתתת על מוצרי חלב פרה בכלל וגבינות קשות בפרט. לא פחות. והשוויצרים לא מבצעים את ה"פרקוס הצרפתי". כלומר, אני מניח שחלק מהם כן, אבל כך גם מספר אנשים כאן בארץ וגם בגואטמלה שותים יין אדום ואוכלים גבנ"צ.

לכן אני תמיד נחרד לשמוע על הורים שמונעים מוצרי חלב מילדיהם, ואני לא מדבר על הילדים שלהם יש אלרגיה או חוסר סבילות (שני דברים שונים, אגב). אני מדבר על טרנדים, אופנות, שהורים נשאבים אליהם מתוך בורות או מתוך מחשבה של מקובלות חברתית וכו' (כמו למשל גם מניעת חיסונים), ובכך מונעים מילדיהם זמינות כל כך טובה של חלבון, סידן ועוד הרבה דברים טובים שנמצאים בחלב.

• תוכן חדש...