Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה חוזר לטיפולים עצמיים שאינם קשורים כאן. תשמע לא מדובר כאן במשא ומתן של בלי דיפלומה ועם נסיון. כמה נסיון? פשוט מדובר על הסטנדרט של עובדי מוסך. כמו שכמעט לא תמצא בתעשיה מהנדס אלקטרוניקה בלי תעודה, כך הלקוח מצפה במוסך. אז המציאות לא כזו וחבל.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואלה?

כשמכונאי יקבל שכר כמו של מהנדס אלקטרוניקה נדבר .

תחזור לדוגמא של הצבא שנתתי ותבין מה הלך הרוח .

מה מניע מכונאי מקצוען לא מדופלם להוציא דיפלומה?

אתה תכנס למוסך יקר יותר שכולן מדופלמים?

לא, אתה תגיד שבשביל שמן ופילטר לא צריך דיפלומה.

אני הנדסאי מכונות במגמת רכב + מכונאי סוג 3 ' .

מוחמד מהמוסך עושה לי בית ספר , הוא לא מכיר חוק כלים שלובים, והוא לא מכיר מושגים... הוא יודע לעבוד, ולעבוד יפה.

פורסם

במוסך תקבל אחריות ותקבל גב. תכנס למוסך טוב שאתה מכיר וגם מקצועיות זו לא בושה.

מכיר אני ממקור ראשון רכב שטופל בחינם. טיימינג עם משאבת מים.

אז הרצועה היתה מתוחה מדי (הרעש שלה העיד על זה) לאחר תקופה לא ארוכה גם נגרר הרכב למוסך (שממש לא היה נעים להכנס בגלל תקלה של מישהו אחר שנגע באוטו) בגלל שפתח ניקוז אויר ברדיאטור לא נסגר טוב.

בפועל זה הסתכם בסוגר חדש לפתח הניקוז (כי הנהג עירני למד הטמפ') - אבל מי היה משלם על ראש מנוע/מנוע שהיה הולך אם לא היה שם לב?

תפסיקו להתמם - בעלי הסמכה יודעים לבקש משכורת בהתאם. עובדים מנוסים ומקצועיים מרווחים לא רחוק מאותו עובד מדופלם.

אז שילוב של שניהם זה משהו שלא פשוט למצוא ולו רק בגלל שאותו עובד כבר מספיק משופשף ואמיץ ויכול לפרוש כנפיים ולעבוד עצמאית (או כשותף).

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

יתכן שאתם צודקים. כנראה שלא ניתן למצוא עובד מדופלם ומקצועי במוסכים, למעט בעל המוסך/ מנהל המוסך, לכן ככה נראים המוסכים. כשמחליפים רפידות בלם, פשוט פותחים בורג אחד בקליפר, מוציאים רפידות וזורקים פנימה את החדשות. בלי לנקות ובלי לגרז ובלי כלום. אותו דבר כשמחליפים נוזל ברקס, מחליפים רק בכוסית וזהו. ואל תדברו איתי על פיקוח, כי ככה הם עובדים לפי הוראה ממנהל העבודה. במו עיני ראיתי. למה? כי ככה יותר קל ויותר מהר.

פורסם

שוק חופשי - תבחר מוסך אחר .

או תהיה חכם - גש למנהל עבודה , שאל כמה יעלה עבודה עם ניקוי וגירוז .

בגישה הנכונה מצידך תקבל תשובה של " הכל טוב , נעשה כך" .

נתקלתי בהמון לקוחות מתנשאים במוסכים, כאילו המכונאי הוא עבד שלהם... והמוסך זה מכון עיסוי והרפיה שלו.

גישה אנושית וצנועה תביא הרבה יותר "הצלחה" במוסך .

אבל אולי אני טועה...

פורסם
וואלה?

למה אתה חושב שמכונאי רכב מדופלם צריך להרוויח כמו מהנדס אלקטרוניקה? אתה חושב שטכנאי אלקטרוניקה מוסמך או אחות מוסמכת מרוויחים יותר ממכונאי? ממש לא. טכנאי מוסמך מתחיל או מנוסה המחפש עבודה היום מציעים לו בין 5000 ל 7000 שקלים ברוטו. תהיה מהנדס מכונות אז תתקרב לשכר של מהנדס אלקטרוניקה.

פורסם

העניין הוא לא השכר - אלא המאמץ הנדרש .

בוא נהיה קיצוניים - למה לא?

הוא מתעסק במערכות בטיחות ממדרגה ראשונה, דלק, בלמים.

לא?

פורסם
העניין הוא לא השכר - אלא המאמץ הנדרש .

בוא נהיה קיצוניים - למה לא?

הוא מתעסק במערכות בטיחות ממדרגה ראשונה, דלק, בלמים.

לא?

בחיים האמתיים (לצערנו) השכר לא הולך לפי המאמץ/חשיבות. יש חוקים אחרים. יש חוקי היצע וביקוש לעבודה ולשירות/סחורה. גם מורים, אחיות, עובדי סיעוד לא מקבלים שכר לפי המאמץ שלהם. האם מכונאי /טכנאי צריכים להרוויח יותר? כן, כי מ 5000 שקל אי אפשר להתקיים. האם הם צריכים להרוויח כמו מהנדס? כנראה שלא. משהו באמצע יהיה יותר מתאים. אבל אם מכונאי במוסך ילך ללמוד ותהיה לו דפלומה הוא יוכל להתחיל לחשוב על מוסך משל עצמו, תהיה לו תקוה למשהו יותר טוב בעתיד. בלי השכלה גם אין תקווה.

פורסם
וואלה?

תחזור לדוגמא של הצבא שנתתי ותבין מה הלך הרוח .

מה מניע מכונאי מקצוען לא מדופלם להוציא דיפלומה?

אתה תכנס למוסך יקר יותר שכולן מדופלמים?

לא, אתה תגיד שבשביל שמן ופילטר לא צריך דיפלומה.

אני הנדסאי מכונות במגמת רכב + מכונאי סוג 3 ' .

מוחמד מהמוסך עושה לי בית ספר , הוא לא מכיר חוק כלים שלובים, והוא לא מכיר מושגים... הוא יודע לעבוד, ולעבוד יפה.

מפתיע.

פעם אחרונה שפגשתי מוחמד מוסכניק, אני עשיתי לו בצפר, בקטנה אבל.

פורסם
בחיים האמתיים (לצערנו) השכר לא הולך לפי המאמץ/חשיבות. יש חוקים אחרים. יש חוקי היצע וביקוש לעבודה ולשירות/סחורה. גם מורים, אחיות, עובדי סיעוד לא מקבלים שכר לפי המאמץ שלהם. האם מכונאי /טכנאי צריכים להרוויח יותר? כן, כי מ 5000 שקל אי אפשר להתקיים. האם הם צריכים להרוויח כמו מהנדס? כנראה שלא. משהו באמצע יהיה יותר מתאים. אבל אם מכונאי במוסך ילך ללמוד ותהיה לו דפלומה הוא יוכל להתחיל לחשוב על מוסך משל עצמו, תהיה לו תקוה למשהו יותר טוב בעתיד. בלי השכלה גם אין תקווה.

אתה כבר נכנס לקריירה העתידית שלו...

אני מדבר על השלב שבו הרכב שלך נכנס למוסך - ורוב האנשים חושבים שנעמדים דום עבור הפרארי שלהם.

כשאני בא נותנים כבוד? למה?

אני נותן טיפ ומבקש בצורה יפה מה שלאחרים נראה מובן מאליו.

עוד לא סרבו לי .

אבל גם זה בטח יקרה...

פורסם
אתה כבר נכנס לקריירה העתידית שלו...

אני מדבר על השלב שבו הרכב שלך נכנס למוסך - ורוב האנשים חושבים שנעמדים דום עבור הפרארי שלהם.

כשאני בא נותנים כבוד? למה?

אני נותן טיפ ומבקש בצורה יפה מה שלאחרים נראה מובן מאליו.

עוד לא סרבו לי .

אבל גם זה בטח יקרה...

כשהולכים ללמוד, תמיד זה במחשבה קדימה. אתה אף פעם לא הולך ללמוד ומיד פותח מוסך משלך.

בקשר לטיפ וכבוד. לדעתי בטיפ אין כבוד. זה קומבינה, לפנים משורת הדין. למה כשלקוח נכנס למוסך הוא צריך להתחנן, או לשלם אקסטרא כדי לקבל עבודה לפי הספר? אין בזה היגיון. זה גם לא אפשרי בכל מוסך. במוסכי יבואן לא מאפשרים לך בכלל להיכנס למתחם העבודה או לדבר עם המכונאי. אני גם לא מעוניין בזה. למה אי אפשר שיתנו ללקוח עבודה מקצועית ,הוגנת ולפי הספר על זה שהוא משלם 2000, 3000 שקל על טיפול פילטרים, שמנים ובלמים?!

כנראה שבישראל זה תמים לבקש התנהלות כמו במערב במקומות שנותנים שירות. ככה אנחנו נראים.

פורסם (נערך)

שמע... אתה כוכב . :)

כשפנו אליך ושאלו לגבי טיפ - אמרת זה אנשים שעובדים קשה .

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?653083-צמיגי-טויו-לקיה-קרניבל-התרשמות

תהיה בריא .

ולמלצרית כן לתת טיפ? למה? היא מביאה לי אוכל ששילמתי עליו.

אני נותן טיפ ועוד איך, והכי חשוב? נהנה לתת טיפ.

אני לא יועץ קריירה של המכונאי , ולא מורה לחיים .

אני לקוח , לקוח שמכבד - לא בהכרח בגלל הטיפ .

אני מבקש ומסביר בצורה יפה , לא עומד כמו זין ומחלק הוראות .

גם ללחוץ יד למכונאי זה דרך מקובלת בלפתוח שיחה .

אני עובד מול עשרות מוסכים, ויצא לי לראות גם התנהגות של מספר חברי פורום במוסך .

התנהגות מבישה על גדר קרצייתית .

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם

יפה שאתה מחזיק מעצמך מכונאי מומחה, אבל הלקוח הממוצע הוא לא מקס.מ הוא לא מבדיל בין שייבה רגילה לשייבה מנחושת והוא מבקש את השירות וסומך על המוסך לעבודה מקצועית, העם הוא מקבל אותה?

פורסם

לא אמרתי שלעולם אני לא נותן טיפ. יש מקומות שכך נהוג. לא אשנה את העולם. במסעדות נהוג לתת. אפילו מצפים ודורשים את זה. אז גם אני נותן. לעובד צמיגים אני נותן טיפ כי אני עומד לידו ורואה אך הבנאדם עובד קשה, מתלכלך וגם השכר שלו אגב לא משתווה לשכר עובד מוסך. ותמיד אני נותן לו אחרי העבודה, לעולם לא לפני, אני לא מציב לו דרישה איך לעבוד או מה לעשות כתלות בטיפ או בגודלו. אבל אני משתדל לא להפוך את זה למנהג בכל מקום וזמן. במוסכים בהם טיפלתי ברכב, למעט מקרה אחד או שניים, אני בכלל לא יודע מי עבד על הרכב, לא נותנים להתקרב. כמו שאני לא נותן טיפ לנהג אוטובוס של דן, או לרופא בקופת חולים, אני לא רואה סיבה לתת למכונאי במוסך טיפ. יותר מכך, במקום בו משתרש מנהג של תשלום טיפ לעובדים, שם תראה ירידה בשכר ובמעמד של העובד. המעביד לאט לאט הופך את הטיפ לשכר והעובד יוצא מופסד. זה בדיוק מה שקרה למלצרים.

אם אתה חושב שזה מכבד את העובד לקבל טיפים ואתה רוצה לראות את המנהג הזה משתרש בכל מקום ותחום, אני לא שם.

• תוכן חדש...