Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שקראתי וקראתי (ועוד קצת קראתי) בפורום גיבשתי רשמית קניות לדיטלייר המתחיל ב-2019.

מכיוון שמעולם לא התעסקתי בשטיפה רכב ידנית ומדובר על עסק ממש לא זול, אשמח לשמוע מה דעתכם על רשימת הקניות שלי.

רקע קצר: יש לי רכב חדש בן חודשיים, בצבע לבן עם גג שחור. טרם עבר שטיפה רצינית (מלבד הגשמים שמרחו את האבק)

אין לי גישה לצינור מים או חשמל.

תקציב עד 1000, בתקווה שהחומרים יספיקו לי לשנה.

הצעדים והמוצרים שעליהם חשבתי להתחלה:

1. שטיפה ראשונית מלמעלה למטה עם משאבה וצינור 12V שמתחברים למצת של הרכב+ ג'ריקן 20 ליטר.

2. שטיפה עם שני דלי מים בעזרת:

-כפפת מיקרופייבר

-2 grid guard עם 2 דליים של CG. עדיין נשמע לי מטומטם לקנות דלי ב60 ש"ח, אבל לא מצאתי דלי שישב עם הגריד גארד שככל הנראה הוא צעד חשוב. על המכסים של הדליים שאפשר להשתמש בהם להובלת המים או ככיסא אני אוותר. אשמח להארות בנושא.

- שמפו ייעודי לרכב. מתלבטת בין 2 ואשמח לשמוע מה אתם מעדיפים:

Chemical Guys Citra Wash&Gloss או Meguiar's Ultimate Wash and Wax.

3. שטיפת השמפו עם הצינור

4. ייבוש הרכב עם מגבת ייבוש. חשבתי על Meguiar's Water Magnet, מתלבטת אם להשקיע Chemical Guys Woolly Mammoth.

5. אחרי חצי שעת ייבוש בצל לעבור עם פלסטלינה צהובה של CG (מתאימה לכל הרכבים ושלי צבר כמה חרקים) עם חומר חיכוך.

6. להוריד את חומר החיכוך עם מטלית מיקרופייבר.

7. לשים אוטם צבע עם ספוגית ייעודית. מתלבטת בין Menzerna PL או Chemical Guys JetSeal. (פעם בכל 3-4 חודשים)

8. הורדה עם מטלית מיקרופייבר.

9. לשים ווקס. אין לי מושג, כאן כבר הלכתי לאיבוד. הבנתי שהמוצקים יותר קשים ליישום אבל מחזיקים יותר זמן ולכן חשבתי על

Meguiars Gold Class Carnuba Paste Wax.

10. הורדה עם מטליות מיקרופייבר.

כמה דברים שעוד לא ברורים לי:

כל כמה זמן אתם שמים ווקס? כל חודש?, לא בטוחה שאעמוד בזה.

הבנתי שמטליות מיקרופייבר רצוי לכבס במים חמים מאוד עם סבון ייעודי אחרת הם נהרסות- מסכימים?

מוצרים שאני אשקול לקנות בעתיד:

אקדח הקצף של גלוריה+ שמפו מקציף במיוחד של CG.

worx hydroshot

* לא מקבלת כלום מהלינקים, אלו הלינקים הכי משתלמים שאני מצאתי וזמינים למשלוח בארץ.

**מאמזון כדאי להזמין כמה מוצרים יחד כי זה מוזיל את המשלוח.

*** רשימת הקניות לא כוללת עלות טיפול פסיכיאטרי וכדורים על התפרצות הOCD :)

המון תודה מראש לכל העוזרים

פורסם

וואלהה תודה!

אני כבר אמרתי מזמן שמרוב עצים לא רואים את היער... מהסתובבות בפורום לא הצלחתי להגיע לבחירת מוצרים..

בכל מקרה מחפש שותף לעבודה על הרכבים שלנו ולחלוק גם בעלות המוצרים

ממש כמו "טובים השניים" מי שמעוניין מאזור מודיעין-ירושלים- מוזמן!!

פורסם

המשאבה הזאת מאוד חלשה, לא עושה יותר מדי ברכב. חשבתי גם על משהו סטייל הworx hydroshot אבל נראה לי גם יקר מדי ביחס לתועלת, ואם כבר אז יש כזה של שיאומי באליאקספרס באיזור ה500 ש"ח. (אם אין בעיות עם המכס)

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

הקיט 12V ששמת אליו קישור הוא חלש מאוד מאוד וגם נראה שברירי.

לשטיפת רכב ללא נקודת מים יש מגוון פתרונות, מהזול ליקר:

1. שטיפה בשיטת 2 דליים עם ONR\ RINSE FREE בשיטת מטליות:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?487892-onr-ומים-מזוקקים-כנוזל-שמשות-ברכב-ניקוי-שמשות&p=4346094&viewfull=1#post4346094

2. שטיפה עם קיט 12V:

https://www.aliexpress.com/item/120W-Electric-Car-Washer-With-Shampoo-Holder-High-Pressure-Car-Foam-Washing-Machine-Pesticide-Sprayer-Garden/32688530487.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.378a4c4dqd79Lw

מדובר בדגם חזק, משודרג, יכולת קירור והרבה רמות מעל כל הקיטים של 12V מבחינת איכות חומרים.

חסרון- מחירו לא זול כ400 ש"ח.

3. גרניק נטען HYDROSHOT.

כבעלים למוצר הזה ללא ספק מדובר ב GAME CHANGER.

יש לו עוצמה חזקה לשטיפת הרכב, קל משקל, מגוון שימושים, אפשר לשטוף את הרכב בכל מקום וזמן.

בנוסף אפשר לחבר אותו לנקודת מים\ שאיבה מדלי\ שאיבה מבקבוק 2ליטר (אביזר שנרכש בנפרד).

אפשר לשטוף את הרכב בשיטה הרגילה עם שמפו ו2 דליים ואפשר גם בשיטת rinseless עם ONR.

קניתי את האביזר שאיבה מבקבוק וזה פשוט דבר אדיר למשימות קטנות (שטיפת ג'אנטים, צוואה של ציפורים, חלונות, וגם דברים אחרים שלא קשורים לרכב).

דבר גאוני ומוסיף לשימושיות של המכשיר.

לשיטת rinseless מספיק לי ג'ריקן 1 20 ליטר כי אני עושה שטיפה ראשונית לרכב ואז עובר לשטיפה עם ONR.

לשטיפה רגילה אני משתמש ב3 ג'ריקנים:

ג'ריקן 1 להקצפה עם סבון (מגיע מקציף בערכה).

ג'ריקן 2 להורדת הסבון וכך גם יורד כמות נכבד של לכלוך ואבק.

ג'ריקן 3 שטיפה סופית אחרי שטיפת הרכב בשיטת 2 דליים.

3 ג'ריקנים בגלל שאני שוטף רכב גדול.

מאמין שאם יש לך רכב קטן\ בינוני יספיק לך 2 ג'ריקנים.

*ג'ריקן מלא 20 ליטר כבד מאוד.

1. שמפו- יש מגוון עצום של סבונים לרכב.

קשה לי להמליץ לך על משהו ספציפי, אבל אני אישית כרגע שוטף עם סונקס wash and wax ואז עובר לשמפו מגווירס NXT שקניתי מבעוד מועד.

2. מגבת ייבוש- משתמש במגבת UBER:

https://www.britemax-direct.co.uk/britemax-ubermax-incredible-drying-towel-c2x18195320

3. אוטם צבע- מנזרנה POWER LOCK מצויין.

4. ווקס- לדעתי אפשר לוותר.

5. כביסת מגבות ומטליות- משתמש וממליץ בחום על "שמפו טקסטיל" שמיועד בדיוק לכביסה ידנית ועדינה.

בסיום הכביסה תולה בחוץ בפינה מוצלת.

הטקסטיל נמכר בכל סופר אם אני לא טועה ולפעמים צריך לחפש אותו טוב טוב על המדף.

6. מקציף גלוריה- משתמש בשמפו קצף של כימיקל גייס HONEYDEW.

7. ג'אנטים- משתמש במברשת EZ DETAIL:

https://www.autostore.co.il/product/מברשת-לחישוקים-ez-detail-little/

מברשת מאוד איכותית. יש לי אותה מעל שנה ועד היום לא נפלה ממנה שערה אחת.

8. כפפה מיקרופייבר- משתמש בכפפה של כימיקל גייס:

https://www.autostore.co.il/product/כפפת-מיקרופייבר-chemical-guys-extra-thick/

השלבים הם:

שטיפת הרכב ללא ייבוש.

פלסטלינה.

שטיפה וייבוש (יש אנשים שמייבשים ישר אחרי פלסטלינה, אבל לדעתי לא מזיק לשטוף פעם נוספת ולייבש).

*יש כאלה שגם עוברים לאחר מכן עם IPA בשביל להוריד כל הגנה שנשארה על הרכב.

בשביל שחומר ההגנה יתחבר בצורה אופטימלית ללכה.

* פוליש\ גלייז.

אוטם צבע.

*ווקס.

בכוכביות זה אופציה ולא חובה.

אפשר פשוט לשטוף את הרכב - פלסטלינה - הגנה.

פורסם

מחזק את ידידי כאן שהגיב מעלי (rsm).

בלי שום מכונה נוספת או דלי מיוחד.

2 דליים רגילים: אחד עם מים נקיים והשני מים ושמפו ייעודי.

מעבר על הרכב בשיטת 2 הדליים.

שטיפה

פלסטלינה (עם חומר סיכוך, לא חיכוך)

שטיפה נוספת בשביל לנקות מחומר הסיכוך (משהו באמת זריז)

ייבוש עם מגבת (לא צריך את הוולי ממות׳. אני משתמש במגבת וואפל שעושה את העבודה מצוין).

יישום אוטם (המנזרנה מצוין) על פאנל, המתנה של מספר דקות (אפשר ליישם פאנל אחר בזמן הזה) ובאפינג לפאנל עם מיקרופייבר.

כך אני שוטף כבר 3 שנים בערך בתדירות משתנה.

ביום-יום יש לי בקבוק שפריצר שמלא בחומר ניקוי ללא סבון ומטלית מיקרופייבר למעברים זריזים ונקודתיים

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בתור אחד שרוצה להתחיל לשטוף את הרכב בעצמו אני רואה את הרשימת קניות הזו ומקבל חתיכת חום.

דלי ב60 שקל וגריט ב65?!

פורסם

אני מבין שלא טרחת לקרוא את שאר התגובות או אפילו שרשורים אחרים בפורום

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

קראתי יותר מידי.

מה שרשמתי זה רק על אותה רשימת קניות שפותח הדיון רשם והיא מוגזמת ברמות.

השיטה הכי נורמלית שמצאתי בשבילי היא 2 הדליים, רק בעיה שאני גר בבניין באזור דיי עמוס מבחינת חנייה ככה שגם אם אני מוריד דליים זה חתיכת סיפור לשטוף את הרכב וצריך להזיז את הרכב לאיזה מקום מרווח יותר מה שבעייתי עם 2 דליים.

פורסם

התקציב מוגזם, אפשר להסתפק בהרבה פחות מזה. מגבת טובה לייבוש את יכולה להזמין מאליאקספרס באיזה 8 דולר. דליים תמצאי בחנות טמבור שונות, והתאימי להם גריט גרד מאליאקספרס. גם על זה נכתב בפורום. השמפו שאת משתמשת עולה יקר בארץ - יקר יחסית - יכולה בכיף להסתפק בשמפו של 30-40 שח מאחת החברות המוכרות, כמו סונקס, שיש להם גם מבצע סוף הדרך באתר SOLO מבית הומסנטר - קנה שמפו סונקס מרוכז קבל אוטם צבע חינם. יכול לחפש באינטרנט בארץ - ערכה של מגווירס או סונקס לשטיפת הרכב, הם עולות 200 אבל יש עליהן מבצעים פה ושם ואפשר למצוא בפחות. בערכת שטיפה למתחילים של מגווירס למשל יש לך כבר את הווטר מגנט שדיברת עליה, יש מטלית מיקרופייבר איכותית ביותר לניגוב ווקס, יש שם אוטם צבע מה שהם מכנים ווקס סינטתי, יש שם שמפו, ספוגיות, ג'ל לצמיגים וזה יחזיק לך מעמד לדי הרבה זמן אם תשתמשי בצורה חסכונית. בתור התחלה את לא חייבת לשים אוטם צבע ועליו ווקס, אפשר להסתפק באחד מהם ועל זה ווקס או אוטם צבע מהיר.

לא, לגבי כיבוס מטליות יש הוראות - ללא סחיטה, רצוי בטמפ' נמוכה יותר ובלי אבקת כביסה אלא ג'ל כביסה או סבון טקסטיל עדין שיש בכל סופרמרקט.

פורסם

https://clickandpick.yellow.co.il/new-car-kit-meguiars

אני מדבר על הערכה הזו שיש בה את כל מה שצריך למתחיל. חוץ מדליים , מכונת שטיפה ודברים כאלו, כמובן. את יכולה למצוא אותה במקומות שונים יותר זול מהמחיר הזה, עשי חיפוש בגוגל...ראיתי פעם ש SOLO עשו עליה מבצע למשל ומכרו אותה ב 170. יש גם ערכה דומה של סונקס אבל זו מצוינת כי יש בה מטלית טובה וגדולה, מגבת ייבוש וספוגיות יישום.

ד"א זה חומר סיכוך...לא חיכוך..בדיוק ההפך. בתור מתחילה יש שם כמה דברים שאת יכולה לוותר עליהם לדעתי.

• תוכן חדש...