Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ביקרתי היום בסוכנות יונדאי כדי להתעניין באיוניק ההיברידית , וראיתי שיש בה מערכת מולטימדיה ללא רדיו דיסק. הסוכן אמר שכך זה כיום בכל המכוניות. אז אם רוצים לבנות מערכת איכותית מה מקובל מה האסטרטגיה הנכונה ?

יש לי מהאוטו הישן מגבר, סאב וופר, קומפוננטים רמקולים אחוריים, ורדיו דיסק, ציוד שנחשב איכותי לפני 12 שנה, במה כדאי היום להשתמש כ head unit ? המולטימדיה שבאה ברכב נגיד היונדאי הנ"ל איכותית ? כדאי להחליף אותה ? אפשר לחבר גם רדיו דיסק ? יש מכוניות שבאות עם רדיו דיסק ? מה מקובל היום בבניית מערכות

אשמח להמלצות

פורסם (נערך)

במידה ו-HU שקורא דיסקים חשוב לך, אני מאמין שאפשר להטמיע 1DIN בין הפיקוד של המזגן לידית הילוכים.

וכנראה שתצטרך לוותר על השקעים שיש שם, או להעתיק אותם למקום אחר.

אם נגן דיסקים פחות חשוב, יש אפשרות להשתמש במנחת מה-HU המקורי.

או לנגן מנגן חיצוני (סמארטפון/אייפד/Fiio/ביט פליי).

בנוסף, חפש את "המדריך לאינטגרציית OEM" מאת אדי.

עריכה: לפני הכל, יש מצבר ביונדאי איוניק?

עריכה אחרונה על ידי Legend
פורסם

תודה על עזרתך, שמעוררת עוד הרבה שאלות בנושא, אני מבין מתגובתך שיש חשיבות גדולה לרמת ה ערכת המולטימדיה שמשמשת כ head unite באוטו שאקנה ? או שכדאי להחליף ערכת מולטימדיה ליותר איכותית ? (כמו שבעבר נהגו לעשות עם רדיו דיסק ? זה אפשרי ? ) איך רמת השמע בערכת המולטימדיה ביונדאי איוניק ? איך היא אמורה להיות ביחס לרדיו דיסק שנחשב מאד איכותי לפני 12 שנה (

אקליפס cd5000)

ולמה השאלה אם יש לאיוניק מצבר ? להיברידי יכול להיות שאין ? מישהו יודע ?

אשמח לכל עזרה בנושא

פורסם
תודה על עזרתך, שמעוררת עוד הרבה שאלות בנושא, אני מבין מתגובתך שיש חשיבות גדולה לרמת ה ערכת המולטימדיה שמשמשת כ head unite באוטו שאקנה ? או שכדאי להחליף ערכת מולטימדיה ליותר איכותית ? (כמו שבעבר נהגו לעשות עם רדיו דיסק ? זה אפשרי ? )

1. ה-HU יהיה המרכיב העיקרי שמשפיע על איכות האות.

אבל, זה לא סוף העולם אם תשתמש במקורי ביחד עם מנחת.

הכל שאלה של תקציב.

ה"בעיה" ברכבים החדשים היא שה-HU המקורי שולט על עוד מערכות ברכב, ולבטל אותו = לבטל את השליטה על אותן מערכות.

ממליץ לקרוא: המדריך המלא לאינטגרציית OEM מאת אדי.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?597757-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%92%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%AA-OEM

איך רמת השמע בערכת המולטימדיה ביונדאי איוניק ? איך היא אמורה להיות ביחס לרדיו דיסק שנחשב מאד איכותי לפני 12 שנה (

אקליפס cd5000)

2. מעולם לא ישבתי ברכב, אז אני לא יודע להגיד לך.

ולמה השאלה אם יש לאיוניק מצבר ? להיברידי יכול להיות שאין ? מישהו יודע ?

3. יכול להיות שמ-2019 אין מצבר ברכב. הנושא עלה באתר פעם או פעמיים. ואני ממליץ לך לבדוק אותו בסוכנות. ממש לבקש לראות את מיקום המצבר בעיניים. כי אם אין מצבר, תהיה בעיה למשוך חשמל למגבר.

אשמח לכל עזרה בנושא

תגובות בכחול. מקווה שעזרתי.

פורסם

תודה על ההתייחסות המושקעת,

קראתי את מדריך ה oem כפי שהצעת, אבל אבל לא הכל הבנתי וקצת מסובך לי לישם אותו, אני מתכוון להעזר במתקין מקצועי..

אם הבנתי נכון מתגובתך זה משמעותי לבחור אוטו עם מערכת מולטימדיה שתיתן אות איכותי ? משהו שאם מוסיקה באוטו חשובה לי אני צריך להכניס לשיקולים של קניית הרכב כי מסובך/ יקר להחליף אותה ?

ואם אכניס ננגן דיסקים 1 din איכותי כמו שהצעת או מקורות חיצוניים אחרים כמו סמארטפון אז לא אהיה תלוי ברמת מערכת המולטימדיה ?

פורסם

באיוניק החדשות (2018 ומעלה נדמה לי) אין כלל מצבר סנטדרטי וכל מערכת החשמל של הרכב מסתמכת על הסוללה של המערכת ההיברידית.

בקישור הבא יש מדריך כיצד להתקין מגבר ומאיפה לקחת 12V בשבילו + המלצות לכל החיווט הנדרש: https://www.ioniqforum.com/forum/321-interior/32604-%5Bdiy%5D-installing-amplifier-into-usa-spec-ioniq-hybrid.html

שים לב שזה מתייחס לגרסת הרכב שנמכרת בארה"ב, אני לא יודע להגיד מה ההבדלים בינה לבין הגרסה שנמכרת פה וממליץ לפני שניגשים להתקנה לוודא שאכן הכל תואם.

אגב, קרוב משפחה שרצה להתקין באיוניק שלו מגבר קיבל סירוב ממתקיני מערכות שלטענתם אי אפשר או שזה גורם לבעיות במערכת ההברידית אז ממליץ לוודא טוב טוב לפני שמתקדמים להתקנה כזו מה ההשלכות וכמה בכלל אפשר להעמיס.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

תודה, ממש חשוב לי לדעת אם זה נכון ואם אני עלול להסתבך ברכב הזה עם בניית מערכת, אשמח לשמוע מאד אנשים, האם יש כאלה שכן התקינו בו מגבר, בים חמישי קבעתי נסיעת מבחן על האוטו למרות שיותר סביר שאקנה אותו משומש מהשנתיים האחרונות, אבל אם אי אפשר לחבר בו מגבר לא אהיה מעוניין בו. האם זאת בעיה כללית של מכוניות היברידיות, או רק של האיוניק ! בטויוטה קורולה היברידית אין בעיה ?

פורסם

הבעיה ממה שידוע לי היא ברכבים היברידים ופלאג אין שבהם אין בהם כלל מצבר 12V סטנדרטי, ממה שקראתי רוב הרכבים האלו היום מבססים את מערכת החשמל כולה על הסוללה הגדולה של המערכת ההיברידית שלרוב מבוססת על מתח גבוה כמו 240V ולא 12V.

למרות זאת, רוב מערכות החשמל של הרכב כן עובדות עדיין על 12V ולכן יש שנאי כלשהו שממיר את מתח הסוללה ההיברידית ל12V כדי לספק להם חשמל, אך מן הסתם השנאי הזה בנוי לתת הספק מסויים שמספיק לצרכני הרכב השונים ולא בדיוק מאפשר להעמיס עליו צרכן זללן כמו מגבר ומכאן נובעת הבעיה בהתקנת מגברים ברכבים האלו.

**המידע הזה הוא ממה שקראתי בעיקר על רכבי יונדאי היברידים כמו האיוניק והסונטה, לא יודע מה קורה אצל יצרנים אחרים, אך מניח שזה מגמה שמתפתחת אצל כולם.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

בוקר טוב

תיבדוק האם המולטימדיה שולטת על עוד מערכות של הרכב?

לדוגמא מזגן, איפוס טיפולים,לחצי אוויר, וכדומה.

במידה וכן,ואם תחליט להרכיב מערכת אחרת ,

קח בחשבון שהיבואן במקרה תקלה ,יעביר את האחריות לה אלייך.כדוגמא הונדה אצלי.

פורסם

אני מבין מהתגובות האחרונות שצריך לקחת סיכון שחיבור המגבר יפגע במולטימדיה ובאחריות עליה. וגם שברכב היברידי לא כדאי "להתעסק"(לשים מגבר) אם אין לו 2 מצברים אחד למערכת ההיברידית ואחד סטנדרטי. אשמח לשמוע אם מישהו התקין מערכת ביונדאי איוניק עם מצבר אחד או שניים ואיך הסתדר עם זה ?

פורסם

אין ממש אסטרטגיה אלא אתה צריך להבין עם אתה עובד - מה זמין בנמצא ומה חסר, מה המטרות שלך.

CDs מראש, ברכב חדש עם מערכת מקורית שמשולבת לתוך מחשב הרכב - עדיף לשכוח ולהתחיל להמיר דברים לMP3 או לצרוך מדיה דרך הרשת.

יש הרבה אפשרויות היום לאינטגרציה על המערכת המקורית ובמקביל להוסיף מקורות שמע נוספים אלחוטיים או לא, דיגיטליים או אנלוגיים.

תתחיל מלהכיר את הHU הקיים ברכב - האם יש יציאות מגברים? האם יש יציאת MOSFET (לרוב ברכבים תוצרת גרמניה)

ואז תתאים לזה פתרון אינטגרציה רצוי - האם אתה רוצה להשתמש בסמארטפון שלך בתור מקור שמע חיצוני ישיר? או רק בHU ודרכה אולי גם להשתמש בסמארטפון.

במקום סמארטפון אתה יכול גם להתשמש בכל נגן מדיה אחר שתבחר כמובן.

סהכ הטכנולוגיה היום נהדרת ויש המון פתרונות WIFI וגם BT שממש מקלים את החיים ואת התקנת המערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין ממש אסטרטגיה אלא אתה צריך להבין עם אתה עובד - מה זמין בנמצא ומה חסר, מה המטרות שלך.

CDs מראש, ברכב חדש עם מערכת מקורית שמשולבת לתוך מחשב הרכב - עדיף לשכוח ולהתחיל להמיר דברים לMP3 או לצרוך מדיה דרך הרשת.

יש הרבה אפשרויות היום לאינטגרציה על המערכת המקורית ובמקביל להוסיף מקורות שמע נוספים אלחוטיים או לא, דיגיטליים או אנלוגיים.

תתחיל מלהכיר את הHU הקיים ברכב - האם יש יציאות מגברים? האם יש יציאת MOSFET (לרוב ברכבים תוצרת גרמניה)

ואז תתאים לזה פתרון אינטגרציה רצוי - האם אתה רוצה להשתמש בסמארטפון שלך בתור מקור שמע חיצוני ישיר? או רק בHU ודרכה אולי גם להשתמש בסמארטפון.

במקום סמארטפון אתה יכול גם להתשמש בכל נגן מדיה אחר שתבחר כמובן.

סהכ הטכנולוגיה היום נהדרת ויש המון פתרונות WIFI וגם BT שממש מקלים את החיים ואת התקנת המערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על ההסבר

נראה שאני מאד תלוי היום במה שיש ברכב המסוים שארכוש. אז אם מועמדים מרכזיים כרגע לקניה הם טויוטה קורולה (היברידית או רגילה) ויונדאי איוניק ( אם אמצא עם 2 מצברים ) , יש יתרונות / חסרונות בולטים במולטימדיה ומה שקשור למערכת שמע במכוניות האלה, קשיים שיכולים להתעורר , איכות האות שאוכל לקבל ממקור השמע, מקום להכניס גם נגן cd אם בכל זאת אתעקש על כך ועוד

(טוב זה לא שאני קונה אוטו רק לפי המערכת שמע אבל זה בהחלט תופס מקום בשיקולים.)

פורסם

תברר מה הן האופציות שלך למתאמי התקנה, יחידה אינטגרלית בשם המקצועי ואם יש לרכבים צמות מתאמות להתקנת מולטימדיה חיצונית.

אז כבר תוכל להחליט אם להחליף את המקורית בדאבל דין אפטר מרקט עם נגן תקליטורים או בלי.

או אולי בכלל אתה רוצה להתקין משהו תואם מקור, לרוב אנדרואידים פשוטים ללא נגן תקליטורים.

או אולי באמת להשאיר את המקורית ולהנחית אותה לתוך אינטגרטור עם מקלט bt. אינטגרטור זה מגבר משולב מעבד אות שיודע להתממשק למערכת המקורית.

יש היום מספר עצום של פתרונות רק ככל שהמערכת המקורית של הרכב יותר סבוכה ומשולבת עם מערכות ומחשב הרכב ככה הסיכוי להוספת אינטגרטור או לא לשנות כלל גוברים.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה, אני כרגע מעדיף פתרונות שישאירו את המולטימדיה המקורית זאת לאור ההמלצות כאן. אני שואל שאלות על אוטו שעוד שעדין אין לי מתוך מחשבה שאולי יהיה משהו שיפחית מאד את האפשרות להנות ממערכת שמע ואולי אפילו לא יאפשר התקנת מערכת איכותית. יונדאי איוניק מצא חן בעייני אבל מה אני יעשה אם אין לו מצבר סטנדרטי להזין מתח למערכת. אולי צריך לחשוב על משהו אחר. אני רוצה לשאול על כך בשרשור נפרד

• תוכן חדש...