Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מהעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר גם לעבור לתחבורה ציבורית ולחסוך עוד יותר...

אין אפשרות לקבל רכב חברה ברמה יותר נמוכה (כמו הקליאו שאתה רוצה) ולשלם פחות?

• אחראי פורום
פורסם
הירידת ערך שלך מאוד אופטימית.

מה עם הירידה באיכות חיים? הקיה שלך לדעתי נוחה בהרבה [וחדשה משמעותית] מהקליאו.

6000₪ בשנה בחישוב אופטימי לדעתי זה לא סכום שמצדיק את המהלך הזה, לדעתי.

עם קמ"ז כזה נמוך, כמה כבר יפגע? קליאו זה עדיין לא אלטו,

רמי לא מציין שבא לו תכונות כאלה ואחרות (גודל, ספורטיביות וכד') אלא משתמע שמשהו בסיסי וסביר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

יתרה מכך, אני הולך דווקא על הקליאו, כי זה היה הרכב הראשון שלי מליסינג ומאוד אהבתי אותו.

מודע לכל היתרונות והחסרונות של הרכב.

ממש התעצבתי שלקחו לי אותו לטובת רכב אחר.

לגבי רכב אחר מליסינג יותר זול (קליאו למשל), ההבדל בנטו לא יעלה על 300 שקלים לדעתי. זו גם אופציה אבל לא בטוח שהיא אפשרית.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

הזכרתם ירידת ערך אך שכחתם את עלות הכסף. בסופו של יום ירידת הערך תמיד תימשך ויהיה עליו לחדש רכב בכל 4-5 שנים. לדעתי יש צורך לחשב מחדש, ירידת ערך עם השוק של היום היא הרבה יותר משמעותית.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תעשה נסיעת מבחן על הנירו ועל הפיג'ו ותראה מה יותר זורם וכיף לך בנסיעה. אני אישית חושב שהנירו לוקחת בגלל שהיא חסכונית בטירוף מבחינת דלק, בטיחותית בגלל כל המערכות בטיחות מקוריות שיש לה כמו בלימה אוטונומית, סטייה מנתיב ועוד. יכול להיות שהפז'ו יותר עוצמתית ממנה אבל זה שאלה של חווית נהיגה..

פורסם

6,000 ש"ח בשנה זה 500 שקל לחודש(על פי החישוב הדי אופטימי שעשית לדעתי), תשנמך לקליאו ועל פי מה שרשמת הפער הופך כבר ל200 שקלים בחודש, ללא כל ספק עדיף במקרה הזה ללכת על הליסינג.

פורסם
הירידת ערך שלך מאוד אופטימית.

מה עם הירידה באיכות חיים? הקיה שלך לדעתי נוחה בהרבה [וחדשה משמעותית] מהקליאו.

6000₪ בשנה בחישוב אופטימי לדעתי זה לא סכום שמצדיק את המהלך הזה, לדעתי.

אני נוסע בשגרה עם קליאו, אני יומיים מסתובב עם I30CW חלופית(אחותה של הסיד) - ואין לי מושג על מה אתה מדבר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
מתלבט אם לקחת רכב מהעבודה, ואם כן איזה:

אחרי כמה סימולציות שעשיתי, קיבלתי את הנתונים הבאים:

1. אם אני לא לוקח רכב - הנטו שלי גדל ב-4000 ש"ח

2. איוניק/נירו/אוקטביה 1.0 - עלות חודשית (מהנטו, לעומת מצב ללא רכב, כולל שווי מס וכו') - 3400 ש"ח (כולל הכל ללא הגבלת ק"מ)

3. 3008 1.6 אקטיב/אאוטלנדר/סופרב/סונטה - עלות חודשית (כנ"ל) - 4000 ש"ח.

נסועה צפויה - בשגרה - 60-70 ק"מ ביום (ת"א-רעננה וחזרה), פעמיים בחודש לפחות נסיעה ת"א ירושלים.

צריך גם שני כיסאות מאחורה. היום יש לנו איוניק בליסינג (רכב נוסף) והיא קצת צפופה מאחורה.

נראה לי שכלכלית זה לא ממש משתלם, מצד שני - אנחנו עם עוד רכב ליסינג במשפחה כבר 8 שנים, והיתרונות בעניין הזה ברורים..

ההתלבטות היא בעיקר בין הנירו לבין ה-3008. מבחינת בטיחות נראה לי שהנירו מובילה, משאר הבחינות - הפיג'ו..

דעתכם?

הנירו מובילה לא רק בבטיחות אלא גם מבחינת אמינות וחסכון בדלק. אני מסכים עם מי שאמר שמיותר לקחת ליסינג שני במיוחד כי לא חישבת את איבוד הסוציאליות. בכל מקרה, אם אתה קונה רכב הייתי הולך על רכב היברידי וחסכני כמו הנירו, חוץ מזה שהוא רחב, נוח ולא יהיה לך צפוף כמו עכשיו

פורסם
כן, אני לא משלם על דלק.

כל ההוצאה שלי על הרכב היא 1200 שקל בערך בחודש מהנטו. כאמור אם אני מחזיר, לא אשלם את ה1200 האלה, ואקבל עוד 850.

הרכב שברשותי כעת, הוא קיה סיד סטיישן דיזל 2018 (כמו שבסימלון).

אני מודע לכך שרכב חברה זה חיים קלים מאוד, אבל קשה לי להאמין שרכב משומש סחיר ואמין שעולה בסביבות 50K נגיד, יעלה לי כולל טסט ביטוח בלת"מים דלק איבוד ערך וכו' יותר מ24K בשנה (1200x12+850x12).

לדעתי יצא משהו בסביבות 18K בשנה (כי אני נוסע מעט מאוד) . ככה שבעצם אני עשוי "לחסוך" כ6K בשנה לעומת המצב הקיים שזה לא רע בכלל.

אני גם בהתלבטות דומה, רק שאצלי הרכב ישן (אך אמור להיות מוחלף לקראת סוף השנה לאוריס סטיישן הברידית 2014). גם אני אקבל במקרה כזה כאלפיים לנטו וכ-3K לברוטו המבוטח. לפי חישוב גס שלי לפי התלושים, תהיה גם תוספת של 700+ ש"ח להפרשות סוציאליות (קרן השתלמות וביטוח מנהלים).

חושב לקנות את אותו הרכב בפריסת תשלומים להרבה שנים, כך שתשלום החודשי כולל דלק לא יעבור 2K. אני נוסע כ-20K בשנה, אך בגלל שהרכב הברידי, תשלום על הדלק לא אמור לעבור 550 ש"ח בחודש. עדיין לא החלטתי האם רווח נקי של ההפרשות הסוציאליות שווה את כאב הראש שבבעלות על רכב פרטי. מניח שכן, אך עוד לא סגור לגמרי.

פורסם

תודה לעונים.

קודם כל - אין לי פגיעה בסוציאליות. בניגוד להרבה חברות הייטק, הרכב אצלנו הוא "on top" המשכורת, ואם אני לא לוקח, אני פשוט מקבל יותר בברוטו, שבכל מקרה לא מופרש, כך שהסכומים שרשמתי הם נטו לחלוטין, כולל כל המסים, פגיעות וכו'.

לגבי רכישת רכב כמו הונדה גאז' או כל רכב אחר בן 3-4, בהנחה שאסע 15-20 אלף בשנה - מה תהיה העלות השנתית שלו כולל דלק?

לפי כל מיני מחשבונים ברשת, זה בין 2500 ל-3000, כך שזה לא כזה רחוק מהמחיר של הנירו בליסינג (ובשביל 350 ש"ח תוספת בחודש אני מעדיף ליסינג). יכול להיות?

פורסם (נערך)

הונדה גאז 2012 תעלה כ 40 אלף ש"ח. בשלוש שנים זה 36 תשלומים של 1100 ש"ח. ביטוח, טסט וטיפול שנתי יחד כ 6000 ש"ח בשנה, קריא 500 בחודש. 20,000 ק"מ בשנה = דלק בצריכה של 1/15 זה כ 600 ש"ח בחודש. הרכב בחניה יעלה כ 2,200 ש"ח בחודש, שזה 1200 שקל פחות מ 3400.

וכל זה בלי להוציא שקל אחד מחיסכון, וב 1100 בחודש בהנחה שבעוד 3 שנים הרכב שווה 20 אלף, כך שבסבב הבא, תוכל לרכוש רכב יותר יקר, או לחסוך את ההפרש ולרכוש שוב ב 40 אלף ולהוזיל עלויות / להמשיך עם ההונדה עד שתתחיל להתפרק ואז שם יש את הרווח / חיסכון הכי גדול בכל חודש.

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
הונדה גאז 2012 תעלה כ 40 אלף ש"ח. בשלוש שנים זה 36 תשלומים של 1100 ש"ח. ביטוח, טסט וטיפול שנתי יחד כ 6000 ש"ח בשנה, קריא 500 בחודש. 20,000 ק"מ בשנה = דלק בצריכה של 1/15 זה כ 600 ש"ח בחודש. הרכב בחניה יעלה כ 2,200 ש"ח בחודש, שזה 1200 שקל פחות מ 3400.

וכל זה בלי להוציא שקל אחד מחיסכון, וב 1100 בחודש בהנחה שבעוד 3 שנים הרכב שווה 20 אלף, כך שבסבב הבא, תוכל לרכוש רכב יותר יקר, או לחסוך את ההפרש ולרכוש שוב ב 40 אלף ולהוזיל עלויות / להמשיך עם ההונדה עד שתתחיל להתפרק ואז שם יש את הרווח / חיסכון הכי גדול בכל חודש.

טוב, זה כבר לנסוע עם רכב בן 7 שנים.. לא תענוג גדול (ולא ממש בטיחותי...).

מהי בערך עלות האחזקה החודשית של רכב בן 3-4 (נגיד 2015-2016) כולל ירידת ערך, דלק, מוסך וכו'?

פורסם

זה קצת מורכב, כי רכב יכול להיות סוזוקי אלטו, ויכול להיות גם מרצדס s class amg. והעלויות שלהן יהיו די שונות...

החיסכון המשמעותי נמצא ברכבים זולים וחסכוניים בדלק. ההונדה ג'אז שהוצעה פה היא בדיוק כזו. 208 ידנית יכולה גם מאוד להתאים, טויוטה ספייס וורסו... אתה מבין את הרעיון.

מצד שני, אם נניח תקנה ספורטאז' 2015, תשלם הרבה על דלק ועוד לא מעט מסביב.

בקיצור, אתה צריך להגדיר מה אתה מחפש. אם אתה מחפש לחסוך, תצטרך להתכלב קצת. אם אתה מחפש נוחות, ליסינג זה כנראה הפיתרון (וזה שהסוציאליות לא נפגעות עוד יותר מחזק את הכיוון).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה די פשוט, אתה צריך לשבת ולחשב את הכל הכל כולל החזר הלוואה שתיקח, ירידת ערך צפויה, מחיר דלק חודשי, מחירי טיפולים, אולי תיקונים, זמן מוסך, טסט וכו' וכו', לחשב את ההפרש מ 4K ואז להשוות אם החיסכון שווה לך להכנס להרפתקה.

אני למשל במצב דומה בחרתי להתכלב נטו, אני נוהג ברכב ישן שתכלס התוספת שאני מקבל כל חודש בנטו שווה כמעט את שוויו בשוק, נוסע עם מערכת גז ככה שהוא חסכוני למרות שהוא מאוד ישן ועם מנוע בזבזני באופן כללי, צריכת הדלק שלי היא כשל רכב היברידי פחות או יותר, לפחות לבינעירוני ששם אני 80% מהזמן.

מצד שני לפני שבועיים יום חמישי נשבר לי פולי רצועה (בכל זאת רכב בן 14) ואז לקחתי את הרכב של האשה באותו יום ואת כל הבוקר של שישי למחרת ביליתי במוסך. אז יש פלוס כלכלי אבל יש גם מינוס, כמובן. עם רכב ליסינג אתה לא עושה חשבון לכלום.

זה פשוט Trade-off שתצטרך להחליט לגביו :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...