Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם את ניגשת לטסט ועוד לא יודעת לכוון מראות זו בעיה גדולה, כי זה לא משהו שילמדו אותך אחרי הטסט. מזל שאת שואלת לפחות, יש הסבר באשכול שנפתח בפורום הכללי יותר מוקדם השבוע. חשוב שתלמדי את זה כי המראות הן העיניים שלך בכב

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום

כאשר אני למדתי נהיגה השיטה הייתה לעמוד לצד הרכב ואז להתחיל לנסוע לאחור , כאשר עוברים מחצית מהרכב החונה מסובבים את ההגה עד אשר רואים את אבן השפה ואז מתחילים לישר את ההגה תוך מעקב אחר המרחק מאבן השפה והמרחק מהרכב מאחור ומלפנים ( הרבה עבודת צוואר )

פורסם
אם את ניגשת לטסט ועוד לא יודעת לכוון מראות זו בעיה גדולה, כי זה לא משהו שילמדו אותך אחרי הטסט. מזל שאת שואלת לפחות, יש הסבר באשכול שנפתח בפורום הכללי יותר מוקדם השבוע. חשוב שתלמדי את זה כי המראות הן העיניים שלך בכב

אני מעולם לא נגעתי במראות כשעשיתי חניות לא הורדתי את המראה כלפי מטה

שלום

כאשר אני למדתי נהיגה השיטה הייתה לעמוד לצד הרכב ואז להתחיל לנסוע לאחור , כאשר עוברים מחצית מהרכב החונה מסובבים את ההגה עד אשר רואים את אבן השפה ואז מתחילים לישר את ההגה תוך מעקב אחר המרחק מאבן השפה והמרחק מהרכב מאחור ומלפנים ( הרבה עבודת צוואר )

אני הוא לימד אותי לעמוד במקביל לרכב החונה כאשר אני כבר בחצי ורק לפנות את כל ההגה ימינה ואחר כך לפנות שמאלה תוך כדי נסיעה שמאלה אבל אני פונה מוקדם מדי כי אני רואה את האבן שפה אבל לא קרובה לגלגל הרכב אז יוצא לי עקום

פורסם

דבר ראשון לגבי הטסט - אל תדאגי. נשמע שאת מגיעה מנקודת התחלה הרבה יותר טובה מרוב האנשים, כי מעטים מאוד אלו שמצליחים ניסיון ראשון חניה במקביל אחרי 30 שיעורים של 40 דקות.

והאמת היא שגם הבוחן לא בא לבדוק את זה. הוא ירצה לראות שאת בכיוון, מודעת לסביבה, לרכב ומרגישה בנוח. אז תנסי ואם מתפקשש לא להמשיך לנסות בכוח, פשוט בלי הרבה דיבורים לצאת קצת ולתקן. תאמיני לי אף אחד לא יפסול לך על זה.

חוץ מזה שבוחנים אוהבים חניה במאונך ברוורס יותר, כי היא היותר חשובה כמו שציינו פה כי כך מומלץ לחנות (וזה באמת מה שזכור שהיה לי בי בזמנו בטסט) וגם אם מבקשים במקביל, אז לרוב זאת חניה ממש לא צפופה עם הרבה מקום מאחור. ואת תמיד יכולה לבקש מהמורה טיפים לגבי הרכב שלו כי זה יכול לעזור (זוכר שלשלי היה כל מיני שטויות.

מעטים האנשים שמקבלים רישיון ויודעים לחנות מושלם, ותתפלאי כמה אנשים גם בני 40 עושים טעויות בחניה במקביל...

ועכשיו לנושא היותר חשוב - אחרי הטסט. פשוט אל תוותרי לעצמך. אל תתעצלי, אל תגידי לא בא לי לחסום את התנועה (שיחכו...) אל תגידי פאדיחות אם מישהו יראה, אל תגידי שם יותר נוח, פשוט תחני במקביל. כל פעם שאת צריכה. תאמיני לי שאחרי כמה חודשים, כשתכירי את הרכב שלך, פשוט לא תחשבי על זה. את תזרקי את כל החוקים המגוחכים שממציאים כל הזמן (ציור על המראה !!! ראיתי את זה גם), ופשוט תחני, כי גם ככה החוקים האלה לרוב לא נכונים בחניה צפופה.

את תראי שרוב האנשים שחונים לא צריכים למקם את הרכב בדיוק בדיוק בנקודה עם כל מיני סימנים הזויים. אני אפילו גיליתי שלפעמים יותר נוח לי שהרכב מתחיל באלכסון קצת ולא במקביל. אל תחשבי על זה פשוט תנסי ואל תוותרי.

בהצלחה!

פורסם

תראי, הבנת כבר את הבעייה- שאת מסובבת את ההגה מוקדם מדיי.

כשתרצי לסובב את ההגה בחנייה הבאה שלך, פשוט תזכרי את זה, תתאפקי קצת, ותסובבי אותו מאוחר יותר... אחרי שתזוזי עוד קצת.

בנימה יותר רצינית, בגדול:

סיבוב ההגה צריך להיות בהתאמה לזווית הגישה שלך. לא כל החניות נולדו זהות, ולא כל הרכבים באותו הגודל.

אני תמיד מסובב את ההגה רק כשאני רואה שאני יכול להתיישר לתוך החנייה מבחינת הרכב מלפניי, המרחק מאחוריי לא משנה לצורך העניין (יכול להיות ריק לחלוטין לאורך עשרות מטרים). אבל שוב, זה תלוי באיזה זווית את מתחילה את הכניסה לחנייה ברוורס. מזיכרוני, בלימוד הנהיגה לא מלמדים להיכנס לחניות צפופות, אלא מרווחות, מה שמשנה קצת את התמונה. אני ניגש לביצוע החנייה בזווית חדה מאד יחסית, לעומת ה-45 שמלמדים בשיעורים.

אל תתביישי, ותבקשי דגשים ואימון על החנייה הזו מהמורה. זה תפקידו.

או, שתעשי לעצמך סימן וויזואלי אחר. למשל כשהמראה שלך (ימנית או שמאלית, תלוי בצד החנייה) נמצאת בקו ישר עם X, כש-X יכול להיות סוף הרכב מלפנים או אבן סף אחת של המדרכה או משהו בסגנון.

בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשביל לחנות נכון במקביל, צריך בעיקר לקבל תחושה לגבי הגאומטריה שמאחורי העניין. הנה המחשה טובה:

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ראשית לפני שאת מתחילה לחנות תתני מבט לחניה ותשאלי את עצמך מה הוא רוחב המדרכה, מה המרחק בין 2 הרכבים ואיך הם חנו ביחס למדרכה/כביש.

למה זה חשוב? הרבה אנשים לא לוקחים זאת בחשבון וחונים בצורה שגויה כי הם בכלל לא שואלים את עצמם איך החניה נראת מבחוץ. הכי חשוב בחניה זה הזהירות (איתות, עצירה מבוקרת וזהירות לא לפגוע ברכב חולף או הולך רגל שמתקנים את החניה ובמידה ונוהגים ברכב ידני או אוטומטי שנוטה להתרדר, אז להיזהר בעליות. איך להשתפר? לבקש מהמורה בתחילת השיעור "אני רוצה היום לעשות הרבה חניות" ופשוט 10-15 דקות תקדישי לזה ויהיה טוב.

פורסם
דבר ראשון לגבי הטסט - אל תדאגי. נשמע שאת מגיעה מנקודת התחלה הרבה יותר טובה מרוב האנשים, כי מעטים מאוד אלו שמצליחים ניסיון ראשון חניה במקביל אחרי 30 שיעורים של 40 דקות.

והאמת היא שגם הבוחן לא בא לבדוק את זה. הוא ירצה לראות שאת בכיוון, מודעת לסביבה, לרכב ומרגישה בנוח. אז תנסי ואם מתפקשש לא להמשיך לנסות בכוח, פשוט בלי הרבה דיבורים לצאת קצת ולתקן. תאמיני לי אף אחד לא יפסול לך על זה.

חוץ מזה שבוחנים אוהבים חניה במאונך ברוורס יותר, כי היא היותר חשובה כמו שציינו פה כי כך מומלץ לחנות (וזה באמת מה שזכור שהיה לי בי בזמנו בטסט) וגם אם מבקשים במקביל, אז לרוב זאת חניה ממש לא צפופה עם הרבה מקום מאחור. ואת תמיד יכולה לבקש מהמורה טיפים לגבי הרכב שלו כי זה יכול לעזור (זוכר שלשלי היה כל מיני שטויות.

מעטים האנשים שמקבלים רישיון ויודעים לחנות מושלם, ותתפלאי כמה אנשים גם בני 40 עושים טעויות בחניה במקביל...

ועכשיו לנושא היותר חשוב - אחרי הטסט. פשוט אל תוותרי לעצמך. אל תתעצלי, אל תגידי לא בא לי לחסום את התנועה (שיחכו...) אל תגידי פאדיחות אם מישהו יראה, אל תגידי שם יותר נוח, פשוט תחני במקביל. כל פעם שאת צריכה. תאמיני לי שאחרי כמה חודשים, כשתכירי את הרכב שלך, פשוט לא תחשבי על זה. את תזרקי את כל החוקים המגוחכים שממציאים כל הזמן (ציור על המראה !!! ראיתי את זה גם), ופשוט תחני, כי גם ככה החוקים האלה לרוב לא נכונים בחניה צפופה.

את תראי שרוב האנשים שחונים לא צריכים למקם את הרכב בדיוק בדיוק בנקודה עם כל מיני סימנים הזויים. אני אפילו גיליתי שלפעמים יותר נוח לי שהרכב מתחיל באלכסון קצת ולא במקביל. אל תחשבי על זה פשוט תנסי ואל תוותרי.

בהצלחה!

תודה אקח לצומת ליבי, בד"כ בחניות שעושים בשיעורי נהיגה אתה צודק יש רק רכב אחד חונה או 2 אבל במרחקים גדולים אחד מהשני והטכניקה הזו של לסובב שמאלה אחרי שרואים את הרכב שחונה מאחורינו [כאשר חונים בין 2 מכוניות חונות] אז רואים את החלק הקדמי בשלמותו אז זו הנקודה לפנות עם ההגה עד הסוף שמאלה לא תקפה למבחן מעשי טסט לדעתי כי רוב החניות בטסטים הם כשיש מלא מקום ורכב אחד חונה שצריך לחנות מאחוריו גם אם זה מקום צר או מקום ל2 מכוניות בלבד [כאשר הרכב שנמצא במבחן הוא הרכב השני]

QUOTE=ברווז;5766555]תראי, הבנת כבר את הבעייה- שאת מסובבת את ההגה מוקדם מדיי.

כשתרצי לסובב את ההגה בחנייה הבאה שלך, פשוט תזכרי את זה, תתאפקי קצת, ותסובבי אותו מאוחר יותר... אחרי שתזוזי עוד קצת.

בנימה יותר רצינית, בגדול:

סיבוב ההגה צריך להיות בהתאמה לזווית הגישה שלך. לא כל החניות נולדו זהות, ולא כל הרכבים באותו הגודל.

אני תמיד מסובב את ההגה רק כשאני רואה שאני יכול להתיישר לתוך החנייה מבחינת הרכב מלפניי, המרחק מאחוריי לא משנה לצורך העניין (יכול להיות ריק לחלוטין לאורך עשרות מטרים). אבל שוב, זה תלוי באיזה זווית את מתחילה את הכניסה לחנייה ברוורס. מזיכרוני, בלימוד הנהיגה לא מלמדים להיכנס לחניות צפופות, אלא מרווחות, מה שמשנה קצת את התמונה. אני ניגש לביצוע החנייה בזווית חדה מאד יחסית, לעומת ה-45 שמלמדים בשיעורים.

אל תתביישי, ותבקשי דגשים ואימון על החנייה הזו מהמורה. זה תפקידו.

או, שתעשי לעצמך סימן וויזואלי אחר. למשל כשהמראה שלך (ימנית או שמאלית, תלוי בצד החנייה) נמצאת בקו ישר עם X, כש-X יכול להיות סוף הרכב מלפנים או אבן סף אחת של המדרכה או משהו בסגנון.

בהצלחה.

psb07p0pxlnz.jpgאני למשל לא מיישרת את הגלגלים כדי להיכנס אל תוך החנייה עצמה אני מסובבת את ההגה כולו ימינה ואז פשוט תוך כדי נסיעה אחורה מסובבת את כל ההגה שמאלה אז יוצא שאני מדלגת על צעד מס' 3 לפי התמונה הזו. והרעיון שלך טוב אבל אני מסתבכת עם כל הקטע הזה של שפת מדרכה מקבילה למראה התחתונה. כי אני מפספסת את הנקודה המתאימה

בשביל לחנות נכון במקביל, צריך בעיקר לקבל תחושה לגבי הגאומטריה שמאחורי העניין. הנה המחשה טובה:

ראשית לפני שאת מתחילה לחנות תתני מבט לחניה ותשאלי את עצמך מה הוא רוחב המדרכה, מה המרחק בין 2 הרכבים ואיך הם חנו ביחס למדרכה/כביש.

למה זה חשוב? הרבה אנשים לא לוקחים זאת בחשבון וחונים בצורה שגויה כי הם בכלל לא שואלים את עצמם איך החניה נראת מבחוץ. הכי חשוב בחניה זה הזהירות (איתות, עצירה מבוקרת וזהירות לא לפגוע ברכב חולף או הולך רגל שמתקנים את החניה ובמידה ונוהגים ברכב ידני או אוטומטי שנוטה להתרדר, אז להיזהר בעליות. איך להשתפר? לבקש מהמורה בתחילת השיעור "אני רוצה היום לעשות הרבה חניות" ופשוט 10-15 דקות תקדישי לזה ויהיה טוב.

אני צריכה טיפים איך למצוא את עצמי מחנה את הרכב של המורה בטסט כאשר אין אף אחד מאחוריי.

פורסם

זאת השיטה שהמורה שלי לימד אותי. כמו שכתבתי זה סובארוxv

השיטה הזו לא רלוונטית בחניה ברחובות חד סיטריים צרים עם רכבים חונים משני צידי הכביש, שם צריך להתחיל את תמרון החניה כשהרכב שלך חורג במקצת אל מעבר לרכב שברצונך לחנות מאחוריו וזאת בכדי להמנע ממצב שאתה נכנס בזווית חדה מדי ודופק את הרכב שנמצא בצידך. בנוסף, ה"טריק" של לשבור הגה כשהידית נושקת למדרכה מצריך מראת צד שמכוונת בצורה לא נכונה.

פורסם
השיטה הזו לא רלוונטית בחניה ברחובות חד סיטריים צרים עם רכבים חונים משני צידי הכביש, שם צריך להתחיל את תמרון החניה כשהרכב שלך חורג במקצת אל מעבר לרכב שברצונך לחנות מאחוריו וזאת בכדי להמנע ממצב שאתה נכנס בזווית חדה מדי ודופק את הרכב שנמצא בצידך. בנוסף, ה"טריק" של לשבור הגה כשהידית נושקת למדרכה מצריך מראת צד שמכוונת בצורה לא נכונה.

לא הבנתי שום דבר ממה שכתבת, אז איך זה יכל להיות שכל המורים בארץ טועים אם רובן ורובם מלמדים ככה?

לכל מורה נהיגה יש מראה נוספת מעל למראה שבאה עם הרכב

פורסם
הזכרת לי חניה בתל אביב שהייתי בהלם שהצלחתי להכנס אליה עם 4.8 מטר ברחוב צר מאוד, שהייתי חייב לצלם את זה.

פותחת השרשור-הכוונה שלו הייתה שאם תראי את המדרכה כמו שהמורה מלמד אותך במראה, זה אומר שהמראה שלך לא מכוונת כראוי (הפנתי אותך מוקדם יותר הבוקר לאשכול בו מסבירים כיצג לכוון מראות). אך על כל פנים, זה שאדם הוא מורה נהיגה זה לא אןמר שהוא מלמד נכון, אחרת המצב בכבישים היה הרבה יותר נהדר, מורים מלמדים לא טוב לצערי, ויתרה מכך המראות ברכב לימוד נהיגה הן לא כשל רכב פרטי שיהיה לך לאחר מכן. למורה נהיגה יש מראות עזר וגם מראה פנורמית במרכז, כך שזה שונה מרכב עם מראה מקורית במרכז ןמראות צד ללא תוספים.Screenshot_2018-11-29-19-42-16.jpegScreenshot_2018-11-29-19-42-04.jpeg

פורסם

המורים בסופו של דבר חרדים לרכוש שלהם (הרכב) ובשל כך, לוקחים מקדמי בטחון שלא משקפים את המציאות בדרכים. זה תופס לגבי חניות ודברים נוספים ; לדוגמא, המורה שלי בזמנו התעקש שמרחק העצירה האידיאלי מהרכב שלפני הוא שאני רואה את כל הגלגלים האחוריים שלו. מדובר בלפחות 2.5 מטרים וזה מוגזם. אני משוכנע שהוא כנהג לא מקפיד על מרחק עצירה שכזה.

Sent from my Galaxy Note 9

פורסם
המורה שלי בזמנו התעקש שמרחק העצירה האידיאלי מהרכב שלפני הוא שאני רואה את כל הגלגלים האחוריים שלו. מדובר בלפחות 2.5 מטרים וזה מוגזם.
לא מוגזם בכלל. זהו המרחק האידיאלי. אין צורך לעצור מילימטר מהרכב שלפניך. (ולך אין דאגה לרכב שלך או שאתה נוסע ב"רכב חברה"?)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...