Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש צורך להמיר כמה עשרות אלפי שקלים ליורו\דולר (לא משנה המטבע). מישהו מכיר אופציה לבצע זאת בישראל בשער יציג (או הכי קרוב לכך)?

פורסם

אז זהו, שצריך מזומן.

הייתי משתמש בהעברת Swift של שקלים לחו״ל, וממיר את זה בשער יציג, אבל הבנקים בארץ לא יודעים איך להעביר שקלים לחו״ל...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

תבדוק למה משרד האוצר הכביד את הפיקוח על הצ'יינג'ים בשנה - שנתיים האחרונות.

אני חייב לומר שבפעם האחרונה שבה בדקתי המרה בצ'יינג' (לפני כשנה, ליואן סיני) השער היה שערוריה, בערך 15% מעל היציג. בכלל, התחושה שלי היא שהישראלים מתיחסים לצ'יינג'ים כאל מלאכים, ולא מבינים שמדובר בניצול מחפיר. בנסיעה האחרונה שלי לרומניה רוב חברי הקבוצה שילמו 2.5% בישראל לרכישת אירו, וצ'יינג' ברומניה עוד 3.5% להמרתו לליי - סה"כ כ-6% (או טיפה יותר, הרי זו עמלה על עמלה). אני רכשתי את הליי בבנק הפועלים, העמלה היתה כ-3%.

ונסיים במקרה אמיתי, מלפני כ-40 שנה: בדירה של שכנים התרחשה פריצה. כעבור כשנה הוזמנו בעלי הדירה למשטרה, על מנת לזהות את רכושם, לאחר שהפורץ נלכד. במשטרה סיפרו להם ששכניו של הפורץ שמו לב שהאיש אינו עובד באופן מסודר, ושאלו את אשתו "ממה אתם מתפרנסים" והיא השיבה "פריצה פה - פריצה שם".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הציינצגים לא צדיקים. אבל בהמרה למטבעות נפוצים (דולר/אירו) הם הכי זולים. בהפרש.

לעומת זאת במטבעות אחרים, ברוב המקרים, כדאי להמיר למטבע נפוץ ואז להמיר במדינת היעד. אבל זה בהחלט משתנה.

פורסם

נקמיצ'י - אתה נופל בדיוק באותו פח.

בדולר ואירו הדרך הזולה ביותר היא לפתוח חשבון מט"ח בבנק הישראלי ולקנות את המט"ח לחשבון זה - העמלה פחות מ-1% - ואז להשתמש בחו"ל בכרטיס אשראי המקושר אליו ומחוייב ללא עמלה נוספת. אם יש צורך במזומן למשוך בכספומט, ואז העמלה הקבועה (בכרטיסים שלי 19 ש"ח לפעולה) זולה מעמלת ההמרה כאשר מושכים מעל כ-100 אירו למשיכה. למטבעות שאינם אירו או דולר הזול ביותר הוא תשלום בכרטיס אשראי, העמלה בהם 2.3-3%, בהתאם לסוג הכרטיס - כאשר, כפי שתארתי קודם, המרה כפולה בצ'יינג'ים עולה 5% ויותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכי זול זה חשבון Revolut. המרה בשער יציג באותו הרגע ותשלומי אשראי ומשיכה מכספומט ללא עמלות ביותר מ-100 מטבעות שונים. הבעיה היא שהבנק הסתבך לגמרי בניסיון להעביר לRevolut שלי שקלים. כי זה בעצם העברת Swift בשקלים.

ד״א, מכיר אנשים שמתמשים בRevolut כחשבון בנק לכל דבר, מקבלים אליו משכורת וכ״ו.

לגבי המרה בבנק, עד כמה שאני יודע אתה לא ממיר בשער יציג, אלה בשער מזומן שהוא יותר גבוהה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

ואז יום אחד החברה נעלמת והלך הכסף...

שאתה ממיר בבנק בשער רציף. שיכול להיות גבוה או נמוך יותר מהיציג.

עריכה:

משיכה ללא עמלות עד סכום של 200 אירו בחודש.

בסופו של יום מכל הדיון השתכנעתי שהכי זול ופשוט אם אתה צריך קצת כסף בשביל טיול בחו"ל זה למשוך מהכספומט וללכת לציינג'.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
אז ממה הם חיים?

צ'יינג היא חנות / מקום מסודר שמאפשר לעסק שעובד בהרבה מאוד תחומים - ריכוז כל עסקיו במקום אחד.

חלקם מתקיימים גם מהמרות.

פות"ש, בדוק מה מגבלת סכום מזומן לאדם לארץ היעד שלך.

אלו הסכומים ביציאה מישראל:

https://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Pages/GuidesHalbanatHon.aspx

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

^ אם הם לא חיים מהלבנת כספים או עסק מלוכלך אחר,

אז הם קונים בשער נמוך מהשער היציג ומוכרים בשער יותר גבוה (השער הרציף אם להיות יותר מדויק).

אז לא ברור לי אפשר להמיר בשער יציג ועדיין להרויח.

• תוכן חדש...